mmmad 20.04.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ale to chyba nie jest specjalnie drogo. Porównaj sobie z gorszym Koramiciem czy wogóle Braasem (oczywiście nie ceramiczna) i wyjdzie Ci co najwyżej 3-4 tysie drożej a jakośc zupełnie inna. Ja w sprawie Braasa. W promocji Viessmann + Braas mozna dostac kolektor słoneczny za 1 zł. http://www.kotly.pl/promocja.php (pewnie w szczegółach promocji jest napisane, ze trzeba kupic kotlownie Wieska za 20k, ale to tylko moja spiskowa teoria dziejow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 20.04.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 długi a kto ci robił te tynki? fachoffffffffcy Długi, mogę???? Jeśli zaznaczysz wyraźnie ,że trzeba najpierw wystrugać sobie dębową pałę i nap..... pana Wiesia tak ze dwa razy dziennie to możesz W przeciwnym wypadku reklamacji nie uznajemy Nie p. Wiesia! Złoty czlowiek! Ktory pracodawca sam rozrabia zaprawe swoim tynkarzom i zaklada parapety spadkiem do srodka ? Kija trzeba na jego szwagra i jego pracownikow, nie obraza sie, bo co tydzien sa nowi. Tzn. szwagier nie jest, ale temu to kij chyba nie pomoze... P.S. Niewtajemniczonym wyjasniam, ze za tynki wewnetrzne u Długiego jest odpowiedzialny ten sam człowiek, ktory popelnil u mnie ostatnio tynki zewnetrzne. Tylko ,że u mnie szwagier nie robił ...... i dlatego jest tak znaczna różnica w stopniu zadowolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 20.04.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Teoretycznie mogłabym filozoficznie oznajmić, że po niespełna 9 miesiącach od wbicia łopaty zasadniczo mam zakończoną budowę Niestety - tylko teoretycznie... Bo owszem - bez szczególnych problemów mogłabym sie w długi weekend przeprowadzić, ale się - tu słowo niecenzuralne - nie przeprowadzę Nie przeprowadzę się, bo mieszkam przy ulicy, w której w ubiegłym roku założono kanalizacje i połozone asfalt Żeby było miło i przyjemnie, to od grudnia do chwili obecnej firma, która owe prace wykonywała nie dokonała odbioru technicznego ulicy No a wobec braku odbioru technicznego Wydział Dróg nie wydaje zezwoleń na zajęcie drogi celem poprowadzenia przyłączy. I tak w łazienkach pysznia sie wszelkie ustrojstwa sanitarne - tyle, że nie mam wody i kanalizy I nie wiem kiedy będę mieć A najśmieszniejsze, że zarówno woda jak i kanalizacja ida tak, że aby zrobić przyłącze trzeba tylko rozkopać fragment trwanika Przerasta mnie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 20.04.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A to sie narobilo... Kiedys bylem jak margines spoleczny wobec silnej grupy Aleksandrowskiej, a teraz prosze: NWSL(+ Mileszki) rulez A może by tak zorganizować jakieś party NWSL w jakiś majowy weekend??? Pytanie tylko gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 20.04.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Najlepiej na środku naszego dziwacznego rynku w Nowosolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.04.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Cześć Robin_lodz - a czemu twierdzisz, że Creaton jest lepszy od Koramica ? Pytam naprawdę powiażnie, bo ja właśnie mam zamiar mieć Koramica E32 cz. angoba i żaden ( a rozmawiałem już z czterema dachowcami ) nie mówił, że jest z nia coś nie tak ... Rozwiń temat jak możesz Inni też mogą pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 20.04.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Najlepiej na środku naszego dziwacznego rynku w Nowosolnej. Albo w Urzucie, na spotkaniu Forum Muratora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 20.04.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Najlepiej na środku naszego dziwacznego rynku w Nowosolnej. Albo w Urzucie, na spotkaniu Forum Muratora... Ja prawdopodobnie do Urzutu się wybiorę, ale pewnie będzie tam tłoczno i grupa NWSL niestety będzie miała małą siłę przebicia. Więc jeśli mamy porozmawiać w małym gronie odłamu grupy łódzkiej [podgrupa NWSL], to proponuję właśnie na "naszym" terenie. Tak czy inaczej na party-spotkanie się piszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 20.04.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Nadal do sprzedania mam deski szalunkowe i stemple , to znaczy będą dostępne w połowie czerwca , stemple od teraz warunki na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 20.04.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 a może lepiej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 20.04.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Czy ktoś może się orientuje ile w tej chwili kosztuje położenie tynków, najlepiej razem z materiałem? Pytam ponieważ mąż sie uparł na tynki "suche" bo to podobno taniej, nie trzeba potem kłaś gładzi..a poza tym on sam to zrobi. A ja jakoś nie mogę się przekona... Sihaja Ja mam w wiekszosci tynki gipsowe z agregatu. Na pewno nie zdecydowalbym sie na kg, patrzac po tym, co sie dzieje na suficie i fragmentach scian. Nawet jak to mialoby byc na dodatkowaym stelazu, a nie na klej. Pisalem o tym, ze moje tynki gipsowe przezyly zime w stanie surowym otwartym i po niej nie byly juz idealne. Ale nie kladlem juz na nie gladzi (kompromis miedzy jakoscia, terminami i kosztami), miejscami tylko zostaly podrownane. Jesli chcesz gladziutkie sciany, to tylko tynki cem-wap i gladz lub cem-wap z piaskiem kwarcowym (wychodzi drobnoziarnista struktura). Tu moze cos niecos Długi napisac, bo tak wlasnie zrobil. Popieram w całości mmmada. Właśnie dlatego też mam tynki cem-wap. i po ok.3-ch m-cach połozone gładzie gipsowe. Ściany są idealnie proste! Nawet jak się patrzy z halogenem lub w dzień b.słoneczny są bez fal, uskoków, pęknięć, dołków itp, itd. No i następna sprawa: ilość gruntu, farby dużo mniej potrzeba niż na ściany "inne".Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i wojtek 20.04.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Czy ktoś z Was Szanownych Klubowiczów nie ma przypadkiem namiarów na samochód z HDS'em. Najlepiej jak największy (niekoniecznie najdroższy oczywiście ) jeśli chcesz mogę Ci przesłać na priv namiar na Stara z hds zabiera 5-6 ton pozdrawiam Monika ps przy okazji dopisujemy sie do grupy NWS my z Kalonki / Borki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 20.04.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Czy ktoś z Was ma jakies doswiadczenia albo opinie o firmie PLAST-Alu, fabryka okien z Parzęczewa, biuro mają w Ozorkowie, właśnie dostałam bardzo optymistyczna oferte na okna, tylko nic o nich nie słyszalam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 20.04.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Rozmawialam z panem Wiesiem ) Fajny koleś Panie Bogdan a pan do podobno dobry człowiek jestes ))))) OLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 20.04.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Czy ktoś może się orientuje ile w tej chwili kosztuje położenie tynków, najlepiej razem z materiałem? Pytam ponieważ mąż sie uparł na tynki "suche" bo to podobno taniej, nie trzeba potem kłaś gładzi..a poza tym on sam to zrobi. A ja jakoś nie mogę się przekona... Sihaja Ja mam w wiekszosci tynki gipsowe z agregatu. Na pewno nie zdecydowalbym sie na kg, patrzac po tym, co sie dzieje na suficie i fragmentach scian. Nawet jak to mialoby byc na dodatkowaym stelazu, a nie na klej. Pisalem o tym, ze moje tynki gipsowe przezyly zime w stanie surowym otwartym i po niej nie byly juz idealne. Ale nie kladlem juz na nie gladzi (kompromis miedzy jakoscia, terminami i kosztami), miejscami tylko zostaly podrownane. Jesli chcesz gladziutkie sciany, to tylko tynki cem-wap i gladz lub cem-wap z piaskiem kwarcowym (wychodzi drobnoziarnista struktura). Tu moze cos niecos Długi napisac, bo tak wlasnie zrobil. Popieram w całości mmmada. Właśnie dlatego też mam tynki cem-wap. i po ok.3-ch m-cach połozone gładzie gipsowe. Ściany są idealnie proste! Nawet jak się patrzy z halogenem lub w dzień b.słoneczny są bez fal, uskoków, pęknięć, dołków itp, itd. No i następna sprawa: ilość gruntu, farby dużo mniej potrzeba niż na ściany "inne".Pzdr. u mojego brata robili tynki gipsowe maszynowe i wyglądają jak tafla szyby , gładziutkie równiutkie że hej , cena niestety 28 zł ( było 26 zł) ale zadzwonił do mnie że jak ma w sierpniu robić u mnie to musi podnieść cene do 30 zł , po krótkim targu stanęło na 28 zł choć drogo to chociaż idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 20.04.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Więc jeśli mamy porozmawiać w małym gronie odłamu grupy łódzkiej [podgrupa NWSL], to proponuję właśnie na "naszym" terenie. Tak czy inaczej na party-spotkanie się piszę . Można zorganizować. Ale ja tym razem nie robię listy, bo nie mam juz siły. Wykańcza mnie wykończeniówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 20.04.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dzisiaj dostałam wycenę z Tondacha. Generalnie jest mała różnica między nimi a Creatonem tylko tysiaczek ( przy budowie to ..... nie pieniądze). Może napiszę tak by każdy mógł zrozumieć na czym polega różnica na wycenach: Creaton: Tondach:- brak wyłazu dachowego + wyłaz jest- brak dachówek wentylacyjnych + dach. wenytacyjne są- dolna półka foli na dach + górna półka ( membrana)- dachówka z jednym zamkiem + zamki x 2- brak kominków wentylacyjnych + kominki są+ gwarancja 50 lat - gwarancja 33 lata I teraz co wybrać ? Koramik nie gwarantuje ceny, a towar najszybciej za pół roku. Czyli creaton albo Tondach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 20.04.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Więc jeśli mamy porozmawiać w małym gronie odłamu grupy łódzkiej [podgrupa NWSL], to proponuję właśnie na "naszym" terenie. Tak czy inaczej na party-spotkanie się piszę . Można zorganizować. Ale ja tym razem nie robię listy, bo nie mam juz siły. Wykańcza mnie wykończeniówka. Stoki też blisko Nowosolnej , więc tez bym z chętnie wpadł na takie spotkanko iwestorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 20.04.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Więc jeśli mamy porozmawiać w małym gronie odłamu grupy łódzkiej [podgrupa NWSL], to proponuję właśnie na "naszym" terenie. Tak czy inaczej na party-spotkanie się piszę . Można zorganizować. Ale ja tym razem nie robię listy, bo nie mam juz siły. Wykańcza mnie wykończeniówka. Stoki też blisko Nowosolnej , więc tez bym z chętnie wpadł na takie spotkanko iwestorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 20.04.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Czy ktoś z forumowiczów grupy łódzkiej jest szczęśliwym/nieszczęśliwym (niepotrzebne skreślić) wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła czyli rekuperatora? Chętnie zapoznałbym się z doświadczeniami kogoś, kto już ma i korzysta z takiego systemu. Interesują mnie koszty eksploatacji i serwisu, a przede wszystkim poziom hałasu wytwarzany podczas pracy oraz wszystkie wrażenia subiektywne domowników. Podbijam temat. Jeśli posiadacze rekuperatorów tu jeszcze zaglądają to czekamy na opinie . Zdaje się że jest nas więcej zainteresowanych rekuperacją. Ja mam dopiero projekt z Dospel'a. Centralka wydaje się być ok. - koszt ~ 10 kpln. teoretyczny miesięczny koszt użytkowania ~50 pln - prąd + raz na kilka miesięcy filtr za stówkę. Mam nadzieję, że będzie się opłacać - tego niestety nie jestem pewien . Też będę wdzięczny za jakieś opinie użytkowników Wygląda na to, ze nikt nie jest zainteresowany. Czy to świadczy o złych doświadczeniach czy też braku wiedzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts