Contelek 20.04.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Czy ktoś z forumowiczów grupy łódzkiej jest szczęśliwym/nieszczęśliwym (niepotrzebne skreślić) wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła czyli rekuperatora? Chętnie zapoznałbym się z doświadczeniami kogoś, kto już ma i korzysta z takiego systemu. Interesują mnie koszty eksploatacji i serwisu, a przede wszystkim poziom hałasu wytwarzany podczas pracy oraz wszystkie wrażenia subiektywne domowników. Podbijam temat. Jeśli posiadacze rekuperatorów tu jeszcze zaglądają to czekamy na opinie . Zdaje się że jest nas więcej zainteresowanych rekuperacją. Ja mam dopiero projekt z Dospel'a. Centralka wydaje się być ok. - koszt ~ 10 kpln. teoretyczny miesięczny koszt użytkowania ~50 pln - prąd + raz na kilka miesięcy filtr za stówkę. Mam nadzieję, że będzie się opłacać - tego niestety nie jestem pewien . Też będę wdzięczny za jakieś opinie użytkowników Wygląda na to, ze nikt nie jest zainteresowany. Czy to świadczy o złych doświadczeniach czy też braku wiedzy? Ja byłem przez moment zainteresowany went. mech.ale szczerze mówiąc bardziej mnie klima intresuje , chociaż w sypialni ,tańsza i uczucie chłodu latem bezcenne , może ktoś ma z klimą w domu obecnym lub przyszłym coś wspólnego ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 20.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Czy ktoś z Was Szanownych Klubowiczów nie ma przypadkiem namiarów na samochód z HDS'em. Najlepiej jak największy (niekoniecznie najdroższy oczywiście ) jeśli chcesz mogę Ci przesłać na priv namiar na Stara z hds zabiera 5-6 ton pozdrawiam Monika ps przy okazji dopisujemy sie do grupy NWS my z Kalonki / Borki Bardzo poproszę droga sąsiadko i sąsiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 20.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Więc jeśli mamy porozmawiać w małym gronie odłamu grupy łódzkiej [podgrupa NWSL], to proponuję właśnie na "naszym" terenie. Tak czy inaczej na party-spotkanie się piszę . Można zorganizować. Ale ja tym razem nie robię listy, bo nie mam juz siły. Wykańcza mnie wykończeniówka. Stoki też blisko Nowosolnej , więc tez bym z chętnie wpadł na takie spotkanko iwestorskie Chłopaki, u mnie dużo sprzątania na działce. Zapraszam A potem zawsze można jakieś piwko zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 21.04.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Rozmawialam z panem Wiesiem ) Fajny koleś Panie Bogdan a pan do podobno dobry człowiek jestes ))))) OLA A o mnie nawet nie wspomnial? Czuje sie niedowartosciowany :8 A moze wspomnial, tylko nie chcesz sie brzydko wyrazac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 21.04.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Więc jeśli mamy porozmawiać w małym gronie odłamu grupy łódzkiej [podgrupa NWSL], to proponuję właśnie na "naszym" terenie. Tak czy inaczej na party-spotkanie się piszę . Moze bar przy "pajaku" (na przeciw krancowki "57"). Wszyscy trafia. Mozna cos zjesc, wypic piwko i isc sprzatac do ladnego domku Anisi3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 21.04.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Czy ktoś z forumowiczów grupy łódzkiej jest szczęśliwym/nieszczęśliwym (niepotrzebne skreślić) wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła czyli rekuperatora? Chętnie zapoznałbym się z doświadczeniami kogoś, kto już ma i korzysta z takiego systemu. Interesują mnie koszty eksploatacji i serwisu, a przede wszystkim poziom hałasu wytwarzany podczas pracy oraz wszystkie wrażenia subiektywne domowników. Podbijam temat. Jeśli posiadacze rekuperatorów tu jeszcze zaglądają to czekamy na opinie . Zdaje się że jest nas więcej zainteresowanych rekuperacją. Ja mam dopiero projekt z Dospel'a. Centralka wydaje się być ok. - koszt ~ 10 kpln. teoretyczny miesięczny koszt użytkowania ~50 pln - prąd + raz na kilka miesięcy filtr za stówkę. Mam nadzieję, że będzie się opłacać - tego niestety nie jestem pewien . Też będę wdzięczny za jakieś opinie użytkowników Wygląda na to, ze nikt nie jest zainteresowany. Czy to świadczy o złych doświadczeniach czy też braku wiedzy? Hmm - ja niby mam rekuperator (też Dospel) - ale instalacja (projekt by Aspol bodajże) jeszcze nie jest skończona Wrażeniami będę mogła zatem podzielić się za minimum 2 m-ce Co do kwestii technicznych - nie ma na mnie co liczyć - bo nie znam sie w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 21.04.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dzisiaj dostałam wycenę z Tondacha. Generalnie jest mała różnica między nimi a Creatonem tylko tysiaczek ( przy budowie to ..... nie pieniądze). Może napiszę tak by każdy mógł zrozumieć na czym polega różnica na wycenach: Creaton: Tondach: - brak wyłazu dachowego + wyłaz jest - brak dachówek wentylacyjnych + dach. wenytacyjne są - dolna półka foli na dach + górna półka ( membrana) - dachówka z jednym zamkiem + zamki x 2 - brak kominków wentylacyjnych + kominki są + gwarancja 50 lat - gwarancja 33 lata I teraz co wybrać ? Koramik nie gwarantuje ceny, a towar najszybciej za pół roku. Czyli creaton albo Tondach. Wybierz Ruppa ja mam miedzianą anagobe na dachu i jestem zadowolony a od Creatona tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 21.04.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Rozmawialam z panem Wiesiem ) Fajny koleś Panie Bogdan a pan do podobno dobry człowiek jestes ))))) OLA Pewnie dlatego tak gada , że żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 21.04.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Więc jeśli mamy porozmawiać w małym gronie odłamu grupy łódzkiej [podgrupa NWSL], to proponuję właśnie na "naszym" terenie. Tak czy inaczej na party-spotkanie się piszę . Moze bar przy "pajaku" (na przeciw krancowki "57"). Wszyscy trafia. Mozna cos zjesc, wypic piwko i isc sprzatac do ladnego domku Anisi3. nakryty to i spać gdzie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 21.04.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Moją działkę zaszczycił dziś geodeta i wykonawca z ŁZE. Może wreszcie będę miał prąd na działce. Hurraaaaaa! Obiecują, że to "już" za dwa tygodnie (walczę z nimi od 8 miesięcy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIKO 21.04.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 witam W dalszym ciągu poszukuję kier-buda z polecenia.Może ktoś odstąpi okazyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 21.04.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Moją działkę zaszczycił dziś geodeta i wykonawca z ŁZE. Może wreszcie będę miał prąd na działce. Hurraaaaaa! Obiecują, że to "już" za dwa tygodnie (walczę z nimi od 8 miesięcy ). Życzę powodzenia i trzymam kciuki. Poszukuję cegły pełnej jakieś 1,5 tys. może gdzieś na mnie czeka w dobrej cenie tylko jeszcze o tym nie wiem.??? Wrzyciłem parę nowych zdjątek do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 21.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 witam W dalszym ciągu poszukuję kier-buda z polecenia.Może ktoś odstąpi okazyjnie A ma się do wszystkiego dopie...ać czy tylko wpisywać w dziennik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.04.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Więc jeśli mamy porozmawiać w małym gronie odłamu grupy łódzkiej [podgrupa NWSL], to proponuję właśnie na "naszym" terenie. Tak czy inaczej na party-spotkanie się piszę . Moze bar przy "pajaku" (na przeciw krancowki "57"). Wszyscy trafia. Mozna cos zjesc, wypic piwko i isc sprzatac do ladnego domku Anisi3. nakryty to i spać gdzie będzie Nawet i siku jest gdzie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 21.04.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Poszukuję cegły pełnej jakieś 1,5 tys. może gdzieś na mnie czeka w dobrej cenie tylko jeszcze o tym nie wiem.??? Wrzyciłem parę nowych zdjątek do galerii. Widzę że kominy już masz. Jeśli nie potrzebujesz cegły (czerwonej) to może mógłbyś zainteresować się silikatową. Jest tańsza, wytrzymałość podobna, no i wiem że jeszcze do zdobycia. Ja kupowałem tydzień temu po 0,90 pln/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 21.04.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Więc jeśli mamy porozmawiać w małym gronie odłamu grupy łódzkiej [podgrupa NWSL], to proponuję właśnie na "naszym" terenie. Tak czy inaczej na party-spotkanie się piszę . Moze bar przy "pajaku" (na przeciw krancowki "57"). Wszyscy trafia. Mozna cos zjesc, wypic piwko i isc sprzatac do ladnego domku Anisi3. nakryty to i spać gdzie będzie Nawet i siku jest gdzie zrobić. Na krańcówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 21.04.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Hmm - ja niby mam rekuperator (też Dospel) - ale instalacja (projekt by Aspol bodajże) jeszcze nie jest skończona Wrażeniami będę mogła zatem podzielić się za minimum 2 m-ce Co do kwestii technicznych - nie ma na mnie co liczyć - bo nie znam sie w ogóle A możesz się podzielić tajemną wiedzą na temat kosztów tej zabawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.04.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Więc jeśli mamy porozmawiać w małym gronie odłamu grupy łódzkiej [podgrupa NWSL], to proponuję właśnie na "naszym" terenie. Tak czy inaczej na party-spotkanie się piszę . Moze bar przy "pajaku" (na przeciw krancowki "57"). Wszyscy trafia. Mozna cos zjesc, wypic piwko i isc sprzatac do ladnego domku Anisi3. nakryty to i spać gdzie będzie Nawet i siku jest gdzie zrobić. Na krańcówce? Nie, u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 21.04.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 witam W dalszym ciągu poszukuję kier-buda z polecenia.Może ktoś odstąpi okazyjnie A ma się do wszystkiego dopie...ać czy tylko wpisywać w dziennik??? Ja również poszukuje Kierownika. Najchętniej takiego, który czepiałby się wykonawców, jeśli robią cokolwiek źle, przekazywał dobre rady co i jak w szczegółach wykonać, no i nie czepiać się mnie, jeśli chodzi o jakieś sprawy formalne. Ma ktoś takiego do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 21.04.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 witam W dalszym ciągu poszukuję kier-buda z polecenia.Może ktoś odstąpi okazyjnie A ma się do wszystkiego dopie...ać czy tylko wpisywać w dziennik??? Ja również poszukuje Kierownika. Najchętniej takiego, który czepiałby się wykonawców, jeśli robią cokolwiek źle, przekazywał dobre rady co i jak w szczegółach wykonać, no i nie czepiać się mnie, jeśli chodzi o jakieś sprawy formalne. Ma ktoś takiego do polecenia? Znam kogoś takiego. Niestety nie jest moim kierownikiem (był po pierwsze nieosiągalny jak zaczynałem, a poza tym dość drogi ~ 1,5 kpln/mc). Z tego co wiem jest co dziennie na budowach które prowadzi, ma bardzo duże doświadczenie (czasem z niego korzystam) i nie boi się wykonawców. Czasem myśle sobie, że może mogłem poczekać bo teraz "niestety" budowy i ekip muszę pilnować sam. Mój kiero pojawia się na budowie tylko po moich telefonach, a o moim projekcie (mam wrażenie) wie znacznie mniej niż ja - LAIK Dla zainteresowanych info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts