megasmok 14.05.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Geodetę z okolic Aleksandrowa polecam GeoExpert 042-712-25-45 Kędziora nie wiem czy najtańszy ale solidny (no mnie przynajmniej nie nawalił - jeszcze ) no i projektant powiedział że przygotowana mapa solidna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.05.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mam pozwolenie na budowe Hurra GRATULUJĘ pozwolenia i cierpliwości, wreszcie może się zacząć http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.05.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A dziękuję, dziękuję A teg geodeta to ile bieże. Bo że mapa ładna, to dobrze, ale ile za punkt??? Mój, co robił mapę, był straasznie drogi, mniej niż 800 nie gadał. A znowu z Brzezin zawołał 350 ale w ub roku, nie wiem, czy nadal aktualne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.05.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Geodetę z okolic Aleksandrowa polecam GeoExpert 042-712-25-45 Kędziora nie wiem czy najtańszy ale solidny (no mnie przynajmniej nie nawalił - jeszcze ) no i projektant powiedział że przygotowana mapa solidna mamy tego samego geodetę http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif potwierdzam, że solidny ale nie jest najtańszy, wręcz przeciwnie, za wytyczenie domu i granic działki zapłaciłam 1300, mapa do celów projektowych 700, w Zgierzu można znaleźć dużo tańszego, chociażby tego, którego miała kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzba75 14.05.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Ile placiliscie ostatnio za ocieplenie poddasza + karton gipsy ? U mnie ekipa zawolala 20 zł ocieplenie + 35 zł karton. Wiem iz to drogo , ale chcialbym wiedziec jak drogo. Ekipa polecana, solidna My mamy za 25 PLN jako calosc ... ocieplenie i karton-gips ... budujemy 20 km poza Łodzią .... i ostatnio robimy wszystko u tego samego majtra .... tynki wewnetrzne, ocieplenie i tynki zewnetrzne, wylewki, ocieplenie poddasza i moze cos tam z wykonczenia..... Nikt wiecej w tym roku nie ocieplal poddasza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.05.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mam pozwolenie na budowe Hurra To świetnie!!! Gratuluję!!! My też będziemy teraz ostro działać, może i nam coś z tego wyjdzie... Jeszcze raz dzięki za informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 14.05.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mam pozwolenie na budowe Hurra Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 14.05.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Jak nic nie wiecie o płytach z granitu, to może o produceńcie sztukateri styropianowej do wykończenia i ozdobienia domu zewnątrz. Miałem solidnego fachowca, ale wyjechał na wyspy i po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 14.05.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mam pozwolenie na budowe HurraGRATULACJEi... i POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 14.05.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mam pozwolenie na budowe Hurra Super! A moja córeczka dzisiaj skończyła 6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 14.05.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Geodetę z okolic Aleksandrowa polecam GeoExpert 042-712-25-45 Kędziora nie wiem czy najtańszy ale solidny (no mnie przynajmniej nie nawalił - jeszcze ) no i projektant powiedział że przygotowana mapa solidna mamy tego samego geodetę http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif potwierdzam, że solidny ale nie jest najtańszy, wręcz przeciwnie, za wytyczenie domu i granic działki zapłaciłam 1300, mapa do celów projektowych 700, w Zgierzu można znaleźć dużo tańszego, chociażby tego, którego miała kropkq a cena wytycznia budynku zalezy od ilości narożników? ile miał Twój dom? ja mam klaszyczna bryłę ale narożników będzie 6 bo garaż wytaje nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.05.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 tak, zależy mój dom ma 3 narożniki http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_194_12.jpg po zmianach frontowa ściana jest równa a garaż nieco wystaje http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaWus 14.05.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mówisz o zabudowie siedliskowej. Teraz już ponoć nie 1 a 3,5 ha trzeba mieć, bo zmieniła się wielkość średniego gospodarstwa rolnego w województwie Łódzkim, ale pewności nie mam. Najgorzej jest, jak istnieje już plan i w zatwierdzonym planie dana działka jest rolna, bez dopisku że z możliwością budowy. Wtedy już się tego nie zmieni. Teraz powstaje nowy plan, więc jest jakaś możliwosć wpłynięcia na decyzje urzędników. W planie który uchwalono 2 lata temu, ale przestał istnieć, bo go zaskarżyli, te tereny były juz przeznaczone pod budowę, więc jest szansa, że w tym nowym też będą. Wnioski zostały odpowiednie złożone, więc mogliby je uwzględnić... Witaj, Ja też z tych okolic (pozdrowienia dla Inki i po nielichej przeprawie z wojewódzkim konserwatorem przyrody. Otóz niekoniecznie trzeba mieć działkę aż o wielkości przeciętnego gospodarstwa rolnego w danej gminie. PKWŁ ma własne wymagania co do minimalnej wielkości działek. Oprócz mapki, do której link widziałam - jest też opis poszczególnych obszarów, tzw. plan ochrony parku: http://www.nowa.pkwl.pl/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=getit&lid=1. I on wskazuje jaka jest minimalna wielkość działki, na której można się budować. Na to wszystko nakładają się jeszcze plany i polityka gminy - w tym wypadku gminy Łódź. Jeżeli obie strony (park i gmina) będą pozytywne - na działce się pobudujesz. Na pewno nie ma co się ładować, jeżeli plan ochrony parku to uniemozliwia. To raczej zmianie nie ulegnie. Jeżeli chcesz, mogę podac na priva, kto w urzędzie wojewódzkim ochroną parku się zajmuje i powinien - teoretycznie - na pytania odpowiedzieć. Generalnie, również polecam gminę Stryków - im na inwestorach zależy. Pozdrawiam! Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 14.05.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 ewa gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirkaM2 14.05.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Szoku dzisiaj dostałem normalnie . Myślałem ,że takie rzeczy zdarzają się tylko erze ale .... Grabię sobie trawkę na działce ,słoneczko przygrzewa i nagle podjeżdża jkaś furka i za szybą widzę uśmiechnietą michę ... . Patrzę na blachy ..nie znam...gość wysiada i ....... patrzę a to mój cieśla-dekarz..... przejeżdżał sbie niedaleko i skręcił żeby zobaczyć czy wszystko wporządku czy dach sie gdzies nie podniósł,czy ostatnie wiaterki nie zrobiły mu krzywdy....... Normalnie dostałem szoku.... ucieszył się jak zobaczył ,że wszystko wporzo i pojechał w swoją stronę... ...normalnie jak w bajce jakiejś czy co..?????? faktycznie jak w bajce, możesz podac namiar na gościa ? pzdr Mirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.05.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mówisz o zabudowie siedliskowej. Teraz już ponoć nie 1 a 3,5 ha trzeba mieć, bo zmieniła się wielkość średniego gospodarstwa rolnego w województwie Łódzkim, ale pewności nie mam. Najgorzej jest, jak istnieje już plan i w zatwierdzonym planie dana działka jest rolna, bez dopisku że z możliwością budowy. Wtedy już się tego nie zmieni. Teraz powstaje nowy plan, więc jest jakaś możliwosć wpłynięcia na decyzje urzędników. W planie który uchwalono 2 lata temu, ale przestał istnieć, bo go zaskarżyli, te tereny były juz przeznaczone pod budowę, więc jest szansa, że w tym nowym też będą. Wnioski zostały odpowiednie złożone, więc mogliby je uwzględnić... Witaj, Ja też z tych okolic (pozdrowienia dla Inki i po nielichej przeprawie z wojewódzkim konserwatorem przyrody. Otóz niekoniecznie trzeba mieć działkę aż o wielkości przeciętnego gospodarstwa rolnego w danej gminie. PKWŁ ma własne wymagania co do minimalnej wielkości działek. Oprócz mapki, do której link widziałam - jest też opis poszczególnych obszarów, tzw. plan ochrony parku: http://www.nowa.pkwl.pl/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=getit&lid=1. I on wskazuje jaka jest minimalna wielkość działki, na której można się budować. Na to wszystko nakładają się jeszcze plany i polityka gminy - w tym wypadku gminy Łódź. Jeżeli obie strony (park i gmina) będą pozytywne - na działce się pobudujesz. Na pewno nie ma co się ładować, jeżeli plan ochrony parku to uniemozliwia. To raczej zmianie nie ulegnie. Jeżeli chcesz, mogę podac na priva, kto w urzędzie wojewódzkim ochroną parku się zajmuje i powinien - teoretycznie - na pytania odpowiedzieć. Generalnie, również polecam gminę Stryków - im na inwestorach zależy. Pozdrawiam! Agnieszka Cześć! Ja co prawda nie Inka, ale cytujesz mój post, więc odpisuję... Poproszę o tę informację na priv, zbieram wszelkie dane Co do gminy Stryków - bardzo chętnie, ale cuś mało ofert sprzedaży działek spotykam... Albo jak już jest to bardzo daleko... Pozdrawiam milek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 15.05.2007 03:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 15.05.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Jak nic nie wiecie o płytach z granitu, to może o produceńcie sztukateri styropianowej do wykończenia i ozdobienia domu zewnątrz. Miałem solidnego fachowca, ale wyjechał na wyspy i po nim. Prosze. Pierwszy link z google: http://www.cechgrodzisk.pl/firmy/klonpak/glowna.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 15.05.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 EZS napisała: Mam pozwolenie na budowe Hurra Gratuluję, troche to wszystko trwało, ale teraz to juz pójdzie jak z płatka, powodzenia w zmaganiach z budowlańcami. Czy ktoś brał ostatnio piasek, jaka jest obecnie cena? Proszę o jakieś namiary na transport, najlepiej z okolic Rąbienia i ALeksandrowa. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 15.05.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 kupiłem za 210, w czwartek leja możesz podać namiary? plisss wkrótce będę potrzebowała na chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts