majki 26.06.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Cześć A propos tego zwrotu : czy to prawda, że jak składacie wniosek o zwrot tego podatku, to "nasyłają" kontrolę PINB, czy sprawdzają dziennik budowy, itp ?Przeszliście przez coś takiego ? Z góry dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 26.06.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 A może ma ktoś ochotę na trochę gliny ? Dużo tego nie będzie tak na oko parę metrów sześciennych. Nie chcę jej zostawić na działce, chcę by sobie poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 26.06.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 HejPotrzebuję garaż blaszany - może być po przejściach lub inny kontener służący jako zaplecze na budowie. Niedrogo i natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 27.06.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 u mnie wstawiali dwa okna wymiary 120*60 - lukfery podwójne - wzieli 300 zl za wszystko. Zrobiła to ekipa która buduje domy quote="carolco"]Witam Czy orientujecie sie ile bierze sie za m2 postawienia luksferów. Mam do wywalenia okno 350 cm x 90 cm na klatce schodowej i chce wstawic luksfery. Moze ktos sie podejmie? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 27.06.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Czy macie może jakieś namiary na firmy/osoby z Łodzi i okolic, które znają się dobrze na wentylacji z rekuperacją? Chcę z jakimś fachowcem przedyskutować kwestię wyboru sprzętu i rozprowadzenia kanałów (zanim zacznę budowę), a później chciałbym aby prawdziwy fachowiec zainstalował mi to całe ustrojstwo. A może ktoś chciałby powymieniać jakąś osobistą wiedzę lub doświadczenia - chętnie się spotkam i porozmawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 27.06.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Potrzebuję garaż blaszany - może być po przejściach lub inny kontener służący jako zaplecze na budowie. ja mam kontener mieszkalny do sprzedania .... priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 27.06.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 W temacie VATu...Czy mogę się ubiegać o zwrot VATu za faktury płacone jeszcze w 2006r??? Ogłoszenia parafialne. Mam na zbyciu ok 200 szt. stempli. Zainteresowanych zapraszam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 28.06.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 w temacie: nasi fachowcy cenią się nadmiernie zakończyłam poszukiwania fachowca od elektrykiakurat w tej branży jest sporo namiarów na naszym forum, więc sądziłam, że bez problemu znajdę kogoś w rozsądnej cenie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif otóż nie było łatwo jeden poinformował mnie od razu, że w wakacje to on jedzie na urlop drugi dostarczył mi cennik, bardzo skąpy, większość cen "do uzgodnienia w czasie pracy", za zakup materiałów 10% ceny dla niego plus koszty dowozu na budowę trzeci przez kilka dni nie odbierał telefonu, więc się zniechęciłam czwarty z piątym (firma) spotykali się ze mną na budowie 3 razy, zrobili mi pranie mózgu czyli urabianie klienta, w końcu podali cenę: 23.000 http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif na pytanie czemu tak drogo? usłyszałam: my nie kupujemy materiałów w Castoramie, zabrzmiało to tak, jakby w Castoramie panowała zakaźna choroba wreszcie sięgnęłam do annałów forumowych i znalazłam dawno polecanego elektryka - no i ten okazał się rozsądny, cennik szczegółowy, zakup materiałów logiczny, robocizna bez zdzierstwa, w sumie w zależności od fanaberii powinno wyjść około 8.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 28.06.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ja właśnie tydzień temu uświadomiłam elektryka, że nie zapłacę mu 25 zł za punkt tak jak napisał sobie na karteczce w wycenie, tylko 22 zł (jak było ustalone) i za podłączenie do rozdzielni też myślał, że dostanie ekstra 200 zł A tego miało nie być. Chyba sie wkurzył. Czekam na zwrot dziennika z wpisem. Coś długo mu schodzi. Może kasy nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 28.06.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 W temacie VATu... Czy mogę się ubiegać o zwrot VATu za faktury płacone jeszcze w 2006r??? Mozesz sie ubiegac o zwrot VAT-u z faktur placonych po 1 maja 2005. (Pod warunkiem, ze przed pierwszym maja mialy VAT 7%, a Ty masz 22%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 28.06.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ja właśnie tydzień temu uświadomiłam elektryka, że nie zapłacę mu 25 zł za punkt tak jak napisał sobie na karteczce w wycenie, tylko 22 zł (jak było ustalone) O, dobrze wiedzieć http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif W cenniku mojego aktualnego elektryka jest 20 zł za punkt - punkt dla niego http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximafh 28.06.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam wszystkich.Jestem nowym uczestnikiem forum,ale czytam je od dawna.Właśnie się buduję i podzielę się moją wiedzą jeśli ktoś będzie potrzebował takowej.Na dzień dzisiejszy to ja potrzebuję myślącego i uczciwego elektryka,będę wdzięczna za podanie kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 28.06.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Podpowiedzcie ile trzeba zapłacic za machanie szpadlem? Muszę zrobic drenaż . Poza tym podciagam temat wykonania podbitki... Pozdrowienia, Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 28.06.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 maximafh a gdzie ty tak w przybliżeniu w tej Nowosolnej sie budujesz? Hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 28.06.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Podpowiedzcie ile trzeba zapłacic za machanie szpadlem? Muszę zrobic drenaż . Poza tym podciagam temat wykonania podbitki... Pozdrowienia, Małgosia Ja do takich prac biorę "miejscowych", w mojej wsi jest paru takich chętnych do prac wszelakich, za "machanie szpadlem" płaciłam im 5 zł za godzinę. Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 29.06.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Szuakm dobrych tynkarzy w dobrej cenie ja też szukam (tych w dobrej cenie) http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximafh 29.06.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Anisia3 ja buduję się w Grabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 29.06.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Podpowiedzcie ile trzeba zapłacic za machanie szpadlem? Muszę zrobic drenaż . Poza tym podciagam temat wykonania podbitki... Pozdrowienia, Małgosia Ja do takich prac biorę "miejscowych", w mojej wsi jest paru takich chętnych do prac wszelakich, za "machanie szpadlem" płaciłam im 5 zł za godzinę. Ola Może skorzystalabym z tych "miejscowych"? Z Aleksandowa do Konstantynowa niedaleko... Podzielisz się? Pozdrowienia, Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 29.06.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Anisia3 ja buduję się w Grabinie no to witam ja również buduję się w Grabinie, tzn. mam zacząć na przełomie sierpnia i września pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.06.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Anisia3 ja buduję się w Grabinie no to witam ja również buduję się w Grabinie, tzn. mam zacząć na przełomie sierpnia i września pozdrawiam To i tak obydwoje niedaleko mnie. Wpadnijcie kiedyś. Sli ma namiar. A ja ciągle mam nadzieję, że odezwie sie na forum ktoś z mojej ulicy. Oprócz mojej budowy prowadzone są tam jeszcze dwie. Jedna się zadasza, a druga zaczyna stawiać mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts