kropi 20.02.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Greggu, masz rację o tyle, że do każdej inwestycji należy podchodzić spokojnie i trzeźwo - żeby za 2-3 lata nie obudzić się z ręką w nocniku. Zgadzam się, że samym czystym powietrzem człowiek nie wyżyje, zwłaszcza jeśli pracuje w mieście i ma dzieci, które albo już chodzą do szkoły albo za chwilę zaczną. Ja też przestałem się napalać na tanie działki w środku pustyni - dlatego tak marudzę, bo chciałbym i ładną okolicę, i dobrą komunikację, i niewysoką cenę na tyle, żeby przynajmniej na te 1000 metrów starczyło. Moby & Ciechanko!, zwiedzałem dziś okolice Kalonki (Marmurową w górę, przez Kopankę, Kalonkę, Borchówkę do Byszew) i muszę powiedzieć, że bardzo tam ładnie. Pełno nowych domów, napoczętych budów... aż serce rośnie! Fajnie, że jeździ tam autobus miejski, szkoda, że tak rzadko - ale z tej Kopanki to mógłbym spokojnie na rowerze do roboty dojeżdżać . Jak tam z cenami gruntów i uzbrojeniem? areksam! nie wiem zupełnie, gdzie jest Twoja działka, jeśli są tam jakieś ogłoszenia o sprzedaży, to chętnie zwiedzę okolicę - podeślij namiar na priva jeśli możesz. mobby! Byłem i w Rąbieniu, ale tam ludziska jakieś chytre - za działkę zupełnie nieuzbrojoną położoną w szczerym polu chłop woła 35 zł/metr - jak dla mnie przesada za taki "standard", plus dojazd do Łodzi jak z koszmarnego snu... Ale fakt, sama okolica niszego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 20.02.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Ciechanko, leć na targi! Wszystko, czego szukasz tam jest. I piękne balustrady kute (np. w róże?), i obudowy kominków z marmuru (piekne!). Tego akurat ja nie szukałam. Znalazłam natomiast parkiet - piekny i niedrogi, jak się okazało z tartaku w Inowłodzu, gdzie robiłam więźbę dachową. jest też finish parkiet. Tak więc jak sie poszuka, to coś się znajdzie. A jeszcze fajne drewniane drzwi ze Srocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 20.02.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witam Ale gorące rytmy:) Przydadzą się na te -13 za oknem. Na targach spędziłam całe 4,5 godziny, jakbym chciała tak zagadnąć wszystkich i pogadać to chyba jakies 4,5 dnia Jutro spokojnie przejrzę "oferty" -ulotki:) Najmniej co było stabilne to cenniki, LUDZISKA:) tą pogonią za Vatem przed majem napędzili taki popyt, ze mają pole do popisu zmianami cen 3 razy w miesiacu, niestety na wyższe:(. A dla siebie znalazłam przeszklone , suwane drzwi z salonu do gabinetu:))))) a od propozycji kredytowych to mnie się słabo zrobiło, nic a nic tych twardzieli % nie ruszają w dół Spokojnej, wesołej drogi do Warszawki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 20.02.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 My szukaliśmy działki trzy lata z założeniem ,że musi ona być w Łodzi ,mieć media i najlepiej znajdować się w okolicach Arturówka i kosztować maksymalnie 60PLN za m2 .Szukaliśmy w Necie , w Gratce i oczywiście w biurach, w któch mieliśmy pozostawiane liczne zaliczki ,niestety nie przyniosło to żadnego skutku bo jeżeli już trafiała się jakaś tańsza działeczka to posiadała wady nie do zaakceptowania np; była bardzo wąska , lub nie miała medii , graniczyła z ruchliwą ulicą itp. itd . Po trzech latach poprostu zrezygnowaliśmy i zaczęliśmy szukać domu do remontu. Któregoś razu pojechaliśmy obejrzeć domek na Zdrowiu (adres z biura )i zabłądziliśmy ,zaczepił nac "tubylec" z pytaniem czy nie chcemy może kupić działki ?. Dwa tygodnie pózniej byliśmy już szczęśliwymi posiadaczami parceli na Zdrowiu . Zapłaciliśmy 50PLN za m2 , mamy 4 min do tramwaju , 200 m do lasu ,500m do parku ,lunaparku i Zoo .Nawet nie zamienilibyśmy Zdrowia na Arturówek ! To nagroda za te trzy lata ! Teraz napewno nie szukalibyśmy działki ani przez biura ani Gratkę Najlepszy sposób to naklejanie ogłoszeń na przystankach ,sklepach ,szkołach . Mamy znajomych ,którzy kupili w ten sposób działkę w dwa tygodnie a telefon nie przestawał dzwonić . KROPI tanie działki po 19 PLN za m były w Starowej Górze jadąc na skrzyżowaniu po lewo ok. 1 km. . To było w wakacje zeszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 21.02.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Mam pytanie do Łodzian: czy ktoś z Was korzysta z internetu (chodzi o stałe łącze) z Dialogu, a ma także doświadczenia z neostradą. W Aleksandrowie TPSA chce mi juz zakładać telefon (hi, hi, jeszcze okien nie ma!), ale mogę też założyć dialog. Muszę się na coś zdecydować, bo przecież nie będę płacić dwóch abonamentów. O TPSA wiemy wszystko co złe, ale mają neostradę. Dlatego szukam zadowolonych bądź niezadowolonych klientów dialogu (mam nadzieję, że są tacy i tacy). Dajcie znać - please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 21.02.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Ja mam dialog w telefonie, ale internet z kabluffki. Co do telefonu to jest ok, trochę taniej niż w tpsa - zamiast 110-120 płacimy po 70-80 złotych (dłuższe 4-minutowe impulsy i na razie 19 zł rabatu na abo za zmianę operatora przez rok). Dostałem całą teczkę informacji o internecie, powinni też Cię w coś takiego wyposażyć. Sporo informacji jest na stronie www.Natomiast jeśli ktoś już ma tepsę to polecam neostradę light - całkiem przyzwoita jakość za dość przystępną cenę 99 zeta. Znajomi mają i sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 21.02.2004 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Anna99, ja mam Dialog CDI to jest cyfrowe łącze, z tym że nie stałe (wdzwaniam się za każdym razem). Założyłem je dopiero we wrześniu zeszłego roku i mam zniżki na dostep do internetu i abonament. Wcześniej miałem TPSA, ale kiedy dowiedziałem się że za zablokowanie numeru 0 700 trzeba im płacić 5 zł/m-c to upewniło mnie w przekonaniu, że przyszedł czas na zmienę operatora (są złodziejami chcącymi zarabiać na dialerach). Dialog chyba dopiero teraz wprowadza stały dostęp o szybkości 1 i 2 MB. Ogólnie mówiąc nie cierpię TPSA z jego ciągłymi manierami monopolisty, zmienili punkty sprzedażowe, ale dla abonentów obsługę prowadzą już te same panie z minionej epoki. Stąd pozostanę w Dialogu jeśli tylko nie będzie on wyraźnie droższy od TPSA-y co wydaje się mało prawdopodobne. Jednym z konkretnych plusów Dialogu jest możliwość przeglądania wykonanych połączeń po zalogowaniu na ich stronie (bez opłat). Jest ich więcej jeśli tylko dokładnie porównasz ich oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 21.02.2004 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 No i po spotkaniu! Bardzo fajnie było i kto nie był, to niech żałuje Ciechanko, ucałowalam osobiście Teskę od Ciebie. Resztę wrażeń opowiemy jak się spotkamy i jak zrobię zdjęcia. A mam caaały film atrakcji. Chyba trzeba będzie zrobić spotkanie grupki, zanim ruszą roboty na budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 21.02.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Potwierdzam, że było bardzo miło.... I to spotkanie w Grupie Łódzkiej rzeczywiście można zorganizować...zanim jeszcze budowy ruszą na dobre Kto zaproponuje jakiś lokal cichszy od Dwóch Dłoni? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNOWEX 21.02.2004 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Witam was szczególnie anie99 która mnie tu wciągnęła Mam na imię Sebastian i właśnie jestem na etapie pozwolenia na budowę itd. Będę budował na wsi 4 km od CZMP . Ładna mi wieś gaz, prąd, woda i droga asfaltowa, woda i przystanek autobusowy przy działce w stronę Łodzi i Rzgowa. W czym mogę wam pomóc ? Mam z racji wykonywanego zawodu dosyć duże rozeznanie w stolarstwie. Chętnie nawiążę współpracę z osobami kupującymi właśnie materiały budowlane. Myślę, że w grupie łatwiej wynegocjować dobrą cenę. To samo jeśli chodzi o usługi. Obecnie szukam ekipy do wymurowania stanu surowego otwartego od zera i robót ziemnych oraz kompleksowe doprowadzenie do domku mediów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 22.02.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Witaj Snowex! Czy w twoich okolicach nie ma działek do sprzedania? Kropi szuka czegoś z dobrym dojazdem i najlepiej z mediami! Pisz na forum jeśli coś ci się o uszy obije! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.02.2004 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Witaj Grupo Łódzka. Miło było Was poznać na spotkaniu. tdxls i Luśko jeszcze raz Wam dziękuję za wszystko. Szkoda, ze tak szybko musieliście wracać. pozdrawiam wszystkich Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.02.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Luśka Tdxls - miło było Was poznać osobiście Ciechanka - dziękuję za pozdrowienia i całuska mam nadzieje ze moze następnym razem?? nio chyba ze bedziesz w moich stronach to seredecznie zapraszam Pozdrawiam wszystkich Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 22.02.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 A o mnie zapomnieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.02.2004 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Tommco nie zapomnieli...jesteś przesympatyczny i przywitałam wszystkich. A wobec Luśki i tdxls -mam dług wdzięczności Żałowałam tylko ze dziś rozminęlismy sie na czacie No to poprawiam się i pozdrawiam Ciebie szczególnie Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 22.02.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Dzięki Edzia. Już się nie gniewam Bardzo miło było Cię poznać. Po zapoznaniu w realu forumowiczów, jeszcze raz przejrzałem galerię zdjęć domków...Twój jest świetny!!! Oby następne spotkanie było szybciej niż za rok... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 22.02.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Dotarliście do domu, widzę. Pozdrawiam ciepło wszystkich nowych znajomych (nieznajomych też) Mało mi! Czekam na następne spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 22.02.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Tomek ja myślę, że takie spotkanko jeszcze będzie w tym roku. W razie czego montujemy lobbing, mobbing i wszystko co tam można. Pozdrawiam Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 23.02.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Fajnie Wam było się spotkać w W-wie. Następnego razu sobie nie odpuszczę. Lusiu przepraszam, że nie dotarłam w piątek ale wir szaleństwa budowlano-domewego mnie wciągnął.Bylismy na targach. Trochę pozbierałam namiarów na parapety, parkiety, marmury no i piękne nowoczesne balustrady. Moje odczucia estetyczne "powaliła" balustrada ze stali (bardzo prosta w formie) z drewnianą poręczą. Dogadałam sie również w kwestii kabiny prysznicowej. Bardzo jestem zadowolona.Teraz sen z powiek spędza mi problem czy wylewka w salonie doschnie na czas. Czy nie opóźni naszej przeprowadzki.Po moich "skokach" myślowych odnośnie parkietów chyba zdecydujemy się na bukowy (piękny jasny kolor) w bardzo przyzwoitej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 23.02.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Pozdrawiam serdecznie po szczecińsku Bardzo miło było Was poznać macham łapką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts