canna 04.07.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Dokumenty z ZUD będą w piatek. I w piątek komplet dokumentów idzie do Wydz. Architektury. Z wywiadu środowiskowego wynika że odbiór dokumentów ma być w miarę szybko. Ale jak to u nas w Polsce - zawsze coś się może obsunąć. To już się nie odzywam - idziesz inną drogą http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif jeżeli masz uzgodnienia z ZUD i Dróg przed złożeniem dokumentów w Architekturze to może się udać http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Co do Nadzoru Budowlanego - nie mam pojęcia nawet gdzie to jest, wszystko załatwiał bezproblemowo kierownik budowy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximafh 04.07.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam Proszę o opinię o cieśli p.Sebastiana Dubli z Kurowic,może ktoś zna jego wykonanie.Będę wdzięczna za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 04.07.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Czy ktoś zna ostatnie ceny robocizny za wymurowanie metra kwadratowego ściany dwuwarstwowej - porotherm + styropian (bez tynku) ? A jeśli liczą oddzielnie potrzebuję orientacyjną cenę wymurowania ściany zewnętrznej i cenę ocieplenia styropianem. Z góry dziękuję Mirka http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif czy teraz murarze przeliczają robociznę na m2? wiosną rozmawiałam z wieloma ekipami, wyceny dokonywali na podstawie projektu, materiału budowlanego,metrażu, liczby narożników, rodzaju stropu z tego co wiem moja ekipa nadal tak postępuje a jak wobec tego liczą wylanie chudziaka? ścianki działowe? położenie nadproży? ułożenie terivy? wszystko na m2? szok http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif no to niech dostarczą Ci cennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msci 04.07.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Czy ktoś zna ostatnie ceny robocizny za wymurowanie metra kwadratowego ściany dwuwarstwowej - porotherm + styropian (bez tynku) ? A jeśli liczą oddzielnie potrzebuję orientacyjną cenę wymurowania ściany zewnętrznej i cenę ocieplenia styropianem. moja ekipa ma taki dziwny zwyczaj rozliczania w metrach i wychodzi to dla porotermu 30 zl/m (oczywiscie liczymy całą ścianę łacznie z otworami) a dla stropu stawka jest 50 zł/m, inne roboty sobie na bieżąco uzgadniamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 04.07.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Również donoszę o powolnym powrocie do normalnosci z cen rzędu 16 zł zjechało do http://www.allegro.pl/item212464615_gazobeton_suporeks_beton_komorkowy_firmy_solbet.html a już widziałem po 10 zł też poczekam jeszcze miesiąc - potrzebuję na 1 września:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 04.07.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam Proszę o opinię o cieśli p.Sebastiana Dubli z Kurowic,może ktoś zna jego wykonanie.Będę wdzięczna za opinię Sebek jest wporządku gość . Bardzo solidny .Dla mnie był trochę przydrogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 04.07.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Co myślicie o zalewaniu stropu przy padającym deszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.07.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Hm Nie bedziesz musial go podlewac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MakNowak 04.07.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Co do Nadzoru Budowlanego - nie mam pojęcia nawet gdzie to jest, wszystko załatwiał bezproblemowo kierownik budowy No tak ..... ale to były prace związane z rozbiórką stanu zastałego. Tutaj wszystkie formalności załatwiałem/załatwiam nadal - samodzielnie (za wyjątkiem projektu rozbiórki - to wykonał mój architekt). Dalej, mam nadzieję, formalnościami zajmie sie kierownik budowy. Jeżeli chodzi o nadzór budowlany ja musiałem udać sie na ul. Warecką 3. A swoją drogą nie wiesz co tracisz nie mając okazji tam bywać Zawsze mozna sobie w prosty sposób podnieść rano poziom adrenaliny. Pzdr, Maks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msci 04.07.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 co do zalewania stropu przy padającym deszczu, to zależy jak szczelne są szalunki i jak intensywnie pada, żeby przy konketnym deszczu ze stropu nie zrobił się chudziak na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 04.07.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Jeżeli chodzi o nadzór budowlany ja musiałem udać sie na ul. Warecką 3. A swoją drogą nie wiesz co tracisz nie mając okazji tam bywać Zawsze mozna sobie w prosty sposób podnieść rano poziom adrenaliny. http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Właśnie tam zanosił uprawomocnienie pozwolenia na budowę mój kierownik budowy, nie wspominał, że mu się podniósł poziom http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ni 04.07.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam Proszę o opinię o cieśli p.Sebastiana Dubli z Kurowic,może ktoś zna jego wykonanie.Będę wdzięczna za opinię Polecam!!! pozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 04.07.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Niewiarygodne! Już przestałem wierzyć, że kiedyś to nastąpi a tu wczoraj... wkroczyła do mnie BRYGADA. Hmmm.... wprawdzie za wiele nie podziałali ze względu na przechodzące co rusz ulewy a dzisiaj wcale się nie odmeldowali (opad ciągły ), ale pojawiło się światełko w tunelu - może i ja nareszcie się doczekam... BTW na ten tydzień zamówiłem deszcz bo ładnie ma mi strop wyschnąć, wszystkich opalających sie z góry przepraszam ... ... i pomyśleć, że ja ci podpowiadałem gdzie cegłę załatwić ... ja czekam do zimy, miejmy nadzieje że będzie bardzo mroźna i bardzo długa... ...ty to się chyba naprawdę chcesz ludziom narazić!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 05.07.2007 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Z dechami na więźbę jakoś sobie poradziłem - przyjadą z Międzyrzecza z transportem bali. Mam teraz poważny problem i mało czasu HEEELP 16.07 przjeżdżają bale, wczoraj dowiedziałem się, że do tego czasu muszę mieć zrobiony fundament pod wiatę(po dwa drewniane słupy). Z betonem nie problem bo i tak w poniedziałek przyjeżdża grucha do lania chudziaka. Gorzej z bloczkami i murowaniem. Słyszałem, że można zastosować jakąś rurę, która służy za ścianę z bloczków - CZY KTOŚ SŁYSZAŁ O CZYMŚ TAKIM? i gdzie można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 05.07.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam Proszę o opinię o cieśli p.Sebastiana Dubli z Kurowic,może ktoś zna jego wykonanie.Będę wdzięczna za opinię Polecam!!! pozdrawiam ania A ja bardzo proszę o namiary na tego cieślę. Mój (czy raczej ten, z którym się umówiłem) rozpłynął się.... zostawiając kilku inwestorów w nieciekawej sytuacji. Nie chcę czekać aż się znowu zmaterializuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 05.07.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Gorzej z bloczkami i murowaniem. chodzi o bloczki fundamentowe? zostało mi 200 sztuk, trochę jeszcze będzie mi potrzebnych, jeśli potrzebujesz do 100 sztuk, mogę odsprzedać po cenie kupna, do odbioru w każdej chwili http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 05.07.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam Proszę o opinię o cieśli p.Sebastiana Dubli z Kurowic,może ktoś zna jego wykonanie.Będę wdzięczna za opinię Polecam!!! pozdrawiam ania A ja bardzo proszę o namiary na tego cieślę. Namiary znajdziesz w wątku o polecanych wykonawcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 05.07.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 witam mam zapytanie może namiar na jaką sprawdzoną i dobrą ekipę od ocieplenia zewnętrznegi (styropian) ? Z chęcią skorzystam z ich usług . Ekipa którą miałem była przyjezdna , ale mają tyle pracy w swoim rejonie ze specjalnie nie chcą przyjeżdzać do Łodzi na jedną robotę . Więc jeśli macie jakieś namiary to proszę o info może być na priva. pozdr Jacek Nikt z was nie korzystał z usług ekipy do ocieplenia domu , czy poprostu nie możecie swoich ekip polecić ? Bedę wdzięczny za informacje. pozdr Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximafh 05.07.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Polecam!!! pozdrawiam ania A ja bardzo proszę o namiary na tego cieślę. Mój (czy raczej ten, z którym się umówiłem) rozpłynął się.... zostawiając kilku inwestorów w nieciekawej sytuacji. Nie chcę czekać aż się znowu zmaterializuje. Witam Chętnie dam kontakt do cieśli,ale po skończonej pracy będzie jasna sytuacja i na 100%. Wchodzi do mnie od wtorku to za tydzień dam znać.Na dachówkę mogę dać namiar,bo znam ich pracę-mistrz. Pozdro. Maxima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 05.07.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Chętnie dam kontakt do cieśli,ale po skończonej pracy będzie jasna sytuacja i na 100%. Wchodzi do mnie od wtorku to za tydzień dam znać. Maxima Słusznie, poczekam. Dekarza mam sprawdzonego - ciągał mnie po swoich budowach, żeby pochwalić się swoją pracą ale warto było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts