Jelonek72 11.07.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Canna !! Dziękuję Ci bardzo za podpowiedzi !! Już mam trochę jaśniej pod kopułą ... pewnie za chwilę będą kolejne wątpliwości :) Wygląda na to że równiutko w me ...hmmmm...18-ste ... urodziny staniemy się posiadaczami ziemskimi ! To juz za tydzień!!!!! Swoją drogą to lekko "trzaśnięte" ,bo wydaliśmy fortunę na działkę + wszelkie dodatkowe opłaty (notarialne to SZOK!) a ja się ciesze jak głupia Ehhh chciałabym już ruszyć z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.07.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Hej Znajoma prosiła "rozpuścić wici" - poszukuje działki budowlanej. Lokalizacja wstępnie dowolna, byle jak najbliżej Łodzi, lub w Łodzi.Proszę o info jakby co na priv. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 11.07.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Wygląda na to że równiutko w me ...hmmmm...18-ste a to ciekawe http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif na naszym akcie notarialnym w części "w dniu....." widnieje dzień i miesiąc moich urodzin http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif dzięki temu nigdy nie zapomnę kiedy kupiliśmy działkę http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MakNowak 11.07.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam, W projekcie mam założony strop teriva. Ostatnio rozmawiałem z kolegą, który zakończył budowę i który twierdzi że także miał tego rodzaju strop i w trakcie budowy zmienił na wylewany. W jego opinii teriva bez podwieszanego na stelażu karton-gipsu tworzy po pewnym czasie w wyniku pracy konstrukcji domu pęknięcia na suficie w miejscach łączenia. Proszę o opinie i własne doświadczenia związane z teriv-ą Na razie mam jeszcze czas na zmiany pozdrawiam, Maks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MakNowak 11.07.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witajcie Lodzianie, My tu nowi. Stalo sie - nabylismy dzialke na wsi. Tadek Czołem, Ja też jestem od niedawna na forum. Pierwszy krok macie już za sobą - ja jestem już trochę dalej - czekam na pozwolenie. Życzę sukcesów na niwie budowlanej i ...... duuuuuuużo cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 11.07.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam, Proszę o opinie i własne doświadczenia związane z teriv-ą Na razie mam jeszcze czas na zmiany pozdrawiam, Maks Ja bym drugi raz terivy nie dał bo nie dość że pęka to jeszcze trudno na niej coś od dołu podwiesić - albo wiercisz w belce i osłabiasz konstrukcję, albo trafisz na garnek i wpadasz do srodka razem z wiertarką Przy wylewanym za to trzeba koniecznie pamiętać o przepustach (wstawić jakieś rurki pcv w miejscach gdzie będą przechodziły instalacje plus tak po jednej w każdym rogu, na wszelki wypadek, potem zagipsować i w razie czego odkuć) bo wiercić w tym nawet młotem udarowym jest przeje.... Gdzieś na wymianie doświadczeń jest spory wątek nt. stropów, jest jakaś trzecia opcja tylko nie pamiętam jaka (nie filigranowy tylko jakiś... inny), ale poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 12.07.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 :D MAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ :D co prawda jeszcze nie prawomocne, ale teraz już tylko 3 tygodnie i można zaczynać... jak wynika z osobistych rozmów z niektórymi z Was (pozdrawiam) to jak jest już pozwolenie na budowę, to reszta z górki, tzw. pikuś... teraz dopiero zacznę się udzielać na forum, będziecie mieli mnie dość ale w zamian jak tylko zweryfikuję poszczególnych wykonawców, to zaraz ich dam na naszą łódzką tablicę ogłoszeń... pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msci 12.07.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 jak wynika z osobistych rozmów z niektórymi z Was (pozdrawiam) to jak jest już pozwolenie na budowę, to reszta z górki, tzw. pikuś... Dobre, aż mi się przypomniał ten nastrój W każdym razie POWODZENIA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 12.07.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 canna napisała a w naszym akcie notarialnym w części "w dniu....." widnieje dzień i miesiąc moich urodzin a my kupiliśmy w naszą .....rocznicę ślubu też nie zapomnę tej daty NIGDY ...bo ileż to RADOSCI i "radości " teraz mam podczas budowy wymarzonego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 12.07.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 teraz dopiero zacznę się udzielać na forum, będziecie mieli mnie dość ale w zamian jak tylko zweryfikuję poszczególnych wykonawców, to zaraz ich dam na naszą łódzką tablicę ogłoszeń... Fajnie, ze masz pozwolenie. Ale z zamieszczaniem wykonawcow na tablicy sie nie spiesz. Weryfikacja murarza nastepuje przy tynkowaniu, tynkarza przy malowaniu, glazurnika przy ustawianiu mebli a nie pisze juz nic o hydrauliku i elektryku... Goscia od ocieplania weryfikuje porzadna zima, malarza lampa nocna (i halogen)... Itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirkaM2 12.07.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ale z zamieszczaniem wykonawcow na tablicy sie nie spiesz. Weryfikacja murarza nastepuje przy tynkowaniu, tynkarza przy malowaniu, glazurnika przy ustawianiu mebli a nie pisze juz nic o hydrauliku i elektryku... Goscia od ocieplania weryfikuje porzadna zima, malarza lampa nocna (i halogen)... Itd itp święte słowa, jeszcze wiele niespodzianek przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 12.07.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Canna hehehe to widocznie niektórzy tak mają - takie fajne prezenty urodzinowe sobie fundują :) pozdrawiam Jelonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 12.07.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 jak wynika z osobistych rozmów z niektórymi z Was (pozdrawiam) to jak jest już pozwolenie na budowę, to reszta z górki, tzw. pikuś... Dobre, aż mi się przypomniał ten nastrój W każdym razie POWODZENIA !!! Bo to jest z górki. Tej mniejszej. Tylko jeszcze nie widać, że za nią jest następna. Potem jeszcze następna. Każda większa od poprzedniej. Jak na to patrzę z pewnej perspektywy to dochodzę do wniosku, że to Himalaje... Ale ludzie tam włażą to my też damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 12.07.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 MAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ GRATULACJE!!!! reszta z górki, tzw. pikuś... no pewnie!!! http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif kto przebrnie przez tą całą biurokrację jest już tak zahartowany, że reszta to ...tzw. pikuś http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Ja bym drugi raz terivy nie dał mam terivę i zaczynam się martwić http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif faktycznie tak pęka? czy tylko na wymianie doświadczeń piszą, że pęka? (przeczytam sobie w wolnej chwili) niech wypowie się ktoś kto widział może od razu zasłonić k-g? mam dość wysokie pomieszczenia i mogę sobie pozwalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.07.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 12.07.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 ma terivę w pierwszym a teraz w drugim domku też, zbrojenie w jednym i w drugim podwójne, strop poziomowany lewarkiem samochodowym, stemple stały po 30 dni, nic nie pęka Za 5 lat ocenisz Nie chodzi o to, że pęka jak w blokach że 10-groszówkę można wsadzić, ale strop pracuje (bo trzymają tylko belki, które siłą rzeczy bardziej pracują niż cała powierzchnia wykonana z żelbetu) i po jakimś czasie robią się takie żyłki. U mnie jeszcze nie widać, bo dopiero rok stoi i mało kto harcuje po poddaszu, ale spodziewam się że zacznie. A pracę tynkarzy można (a nawet należy) ocenić wcześniej niż przy malowaniu, najlepiej samemu się przelecieć z waserwagą i kątownicą, jeśli jest spieprzone to od razu won, bo potem są koszta, koszta, koszta.... Gratulacje sli, 1/3 roboty z bańki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 12.07.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 mam terivę i zaczynam się martwić http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif faktycznie tak pęka? czy tylko na wymianie doświadczeń piszą, że pęka? (przeczytam sobie w wolnej chwili) niech wypowie się ktoś kto widział może od razu zasłonić k-g? mam dość wysokie pomieszczenia i mogę sobie pozwalać ja co prawda będę miał strop żelbetowy (tak miałem w projekcie), ale rozmawiałem kiedyś z kimś kto ma terivę i powiedział, że ktoś poradził mu, aby na tynk na suficie dać jakąś specjalną tapetę (sądzę, że jakąś z włókna szklanego do malowania), a dopiero później pomalować widziałem ten sufit po kilku latach użytkowania i faktycznie był idealny aha, ja mam osobiście bardzo złe doświadczenia a karton-gipsami (może były źle wykonane?), ale wszędzie gdzie uda mi się z nich zrezygnować, to na pewno zastosuję inne rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 12.07.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 No...dzisiaj to jest nieźle Kupiłem komin - w końcu wybrałem HIBET. Beton od Walenciaka umówiłem na wtorek. No i wiadomość dnia. Miałem sen, w którym widziałem, że od soboty zaświeci słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 12.07.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Miałem sen, w którym widziałem, że od soboty zaświeci słońce http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif podobno w snach ujawniają się najgłębsze potrzeby http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif a spełniają się Twoje sny? był taki przypadek? czy mamy liczyć, że ten będzie pierwszy? http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 12.07.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 mam terivę i zaczynam się martwić http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif faktycznie tak pęka? czy tylko na wymianie doświadczeń piszą, że pęka? (przeczytam sobie w wolnej chwili) niech wypowie się ktoś kto widział może od razu zasłonić k-g? mam dość wysokie pomieszczenia i mogę sobie pozwalać ja co prawda będę miał strop żelbetowy (tak miałem w projekcie), ale rozmawiałem kiedyś z kimś kto ma terivę i powiedział, że ktoś poradził mu, aby na tynk na suficie dać jakąś specjalną tapetę (sądzę, że jakąś z włókna szklanego do malowania), a dopiero później pomalować widziałem ten sufit po kilku latach użytkowania i faktycznie był idealny aha, ja mam osobiście bardzo złe doświadczenia a karton-gipsami (może były źle wykonane?), ale wszędzie gdzie uda mi się z nich zrezygnować, to na pewno zastosuję inne rozwiązania też mi naopowiadali że pęka i mam monolityczny , ale kto wie może ta tapeta to dobry pomysł dużo nowych budowniczych dołączyło do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts