majki 23.07.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 mmmad - co do "edża" to też mam, ale nawet jak osiąga 1,8 MB na maxa to chodzi wolniej niż domowa neo 512 ( realnie 624 ). A takie teraz pytanko : jaką papę / folię dawaliście na fundamenty jako izolację poziomą ? Bo zaraz będę kupował i chciałbym znać wasze opinie. dzięki i pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 23.07.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Kochani, ktoś wie może jak wygląda obecnie temat internetu na Wzniesieniach? Buszując po sieci znalazłem jakąś pogłoskę nt. firmy "ZDnet" nadającej sygnał WiFi z "radarów", ale nie bliższego nie udało mi się ustalić. wiem, że w tym miejscu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=51,81731&e=19,60865&z=2&t=PUNKT%20z%20LINKU%3cbr%3eWYBRANY%20PUNKT ludzie mają internet przez Wi-Fi nie wiem niestety nic więcej, ale jeśli chcesz, to postaram się coś na ten temat dowiedzieć jednak jak widać odległość od tego miejsca do Wódki jest dość duża (około 4 km) Ale ja bym poprosil o info. Do tego miejsca mam calkiem niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 23.07.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 mmmad - co do "edża" to też mam, ale nawet jak osiąga 1,8 MB na maxa to chodzi wolniej niż domowa neo 512 ( realnie 624 ). Nie wiem, skad to 1,8 MB? Moze chodzi Ci o UMTS/HDSPA? Bo w technologii Edge to mozna maksymalnie wyciagnac wlasnie polowe tej Neo 512. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.07.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 mmmad - karta PCMCIA, model : Option Globetrotter 3G/EDGE, łączy przy 1,8 MB. Ale tak jak pisałem, kiepścizna pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 23.07.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 A takie teraz pytanko : jaką papę / folię dawaliście na fundamenty jako izolację poziomą ? Bo zaraz będę kupował i chciałbym znać wasze opinie. też mnie to interesuje wiem, że w tym miejscu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=51,81731&e=19,60865&z=2&t=PUNKT%20z%20LINKU%3cbr%3eWYBRANY%20PUNKT ludzie mają internet przez Wi-Fi nie wiem niestety nic więcej, ale jeśli chcesz, to postaram się coś na ten temat dowiedzieć Ale ja bym poprosil o info. Do tego miejsca mam calkiem niedaleko. Ok, jak będę widział się z odpowiednim człowiekiem to spytam. A swoją drogą jeśli do Ciebie z tamtego miejsca jest niedaleko, to w zasadzie będziemy sąsiadami . Może jakieś spotkanko? Na priv wysyłam kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 23.07.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 mmmad - karta PCMCIA, model : Option Globetrotter 3G/EDGE, łączy przy 1,8 MB. Ale tak jak pisałem, kiepścizna pozdrawiam, majki Przepraszam wszystkich, za malo budowlane dywagacje, ale moze sie komus przyda tez taka wiedza. Majki, sprobuj przetestowac lacze tu: http://www.numion.com. Wg mnie masz karte z Orange, pokazuje Ci mozliwosci dla trzeciej generacji, ale nadal laczy w "starej" technologii EDGE lub co najwyzej "nowej" 3G, czyli 2/3 predkosci domowej neo 512. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 23.07.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Sumuję i sumuję i wychodzi tak: na dole : pokój goscinny 10 m2 salon tak około( razem z jadalenką) 30 m kuchnia 10 m spizarka 2 m pom gosp. 8 m łazienka 6 m -----------razem :56 m na górze: pokój 1 - 12 m pokój 2 - 12 m pokój 3 - 16 m łazienka - 8 m suszarnio pralnia - 8 ---------- razem : 56 m plus min hole, schody i skosy chyba jestem minimalistką , bo mnie 300 m nie wychodzi :) a niby na górę to po drabinie będziecie wchodzić. Może jednak warto się zastanowić nad chociażby schodami , że już o ciągach komunikacyjnych czy wiatrołapie/przedsionku nie wspomnę. Wg mojej skromnej oceny to dodatkowe jakieś 40 m. spokojnie do zrobienie , dodaj jeszcze przeszczeń na schody + wiatrołap i będzie grało . Jedno ale jeśli domek z użytkowym poddaszem to na górze będziesz miała do dyspozycji mniejszą powierznie po przez skosy , chyba ze zrobisz wysokie scianki kolankowe . Ja dla mouch dzieci mam własnie takie pokoje 16 m po podłogach minus skosy daje coś ponad 12 m2 powierzchni użytkowej i uważam ze jest ok. Chciaż różnica w budowie i utrzymaniu miedzy 125 a 135 m w cale nie będzie duża , a nawet może być niezauważnalna , czasami pare metrów może sie przydać , nigdy nie wiadomo co się będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 23.07.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Sumuję i sumuję i wychodzi tak: na dole : pokój goscinny 10 m2 salon tak około( razem z jadalenką) 30 m kuchnia 10 m spizarka 2 m pom gosp. 8 m łazienka 6 m -----------razem :56 m na górze: pokój 1 - 12 m pokój 2 - 12 m pokój 3 - 16 m łazienka - 8 m suszarnio pralnia - 8 ---------- razem : 56 m plus min hole, schody i skosy chyba jestem minimalistką , bo mnie 300 m nie wychodzi :) a niby na górę to po drabinie będziecie wchodzić. Może jednak warto się zastanowić nad chociażby schodami , że już o ciągach komunikacyjnych czy wiatrołapie/przedsionku nie wspomnę. Wg mojej skromnej oceny to dodatkowe jakieś 40 m. Przecie napisałam pod wymieninymi pokoikami > plus min.hol, schody i skosy< Z mądrych gazet wyczytałam ,że na komunikacje ( schody i hole) trzeba dodać 10-15%, ja chce zwłaszcza korytarze ograniczyć do maksa , na górze np to wg mnie marnowanie miejsca :) najchętniej prosto ze schodów zrobiłabym wejście do wszystkich pomieszczeń - ale to chyba nie jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madroxy 23.07.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 A teraz biore sie za studiowanie tematu gwc. Mnie temat rekuperacji i GWC też bardzo interesuje. Tzn. podjąłem decyzję, że zrobię i jedno i drugie, tylko nie wiem kto mi to wykona (jakoś na razie nikt mnie nie przekonał swoją fachowością). Wiem jedno na pewno: jeśli ktoś ma oczyszczalnię ścieków (lub jakiś sąsiad), to GWC powinno się zrobić przeponowe, gdyż w innym przypadku po bliżej nieokreślonym czasie może zacząć nieładnie pachnieć... (a więc u mnie np. wszelkie żwirowce itp. odpadają). A jeśli chodzi o pompę ciepła, to rozmawiałem z kimś kto je sprzedaje i stwierdził, że jeśli dostępny jest gaz ziemny, to niezależnie od wielkości domku nawet nie ma się co przymierzać, inwestycja nigdy się nie zwróci. A ja mam gaz ziemny. No ja zamierzam miec oczyszczalnie na dzialce (http://www.naturalsystems.pl/), wiec gwc szczelny, oj bardzo szczelny. A gaz tez jest 200 metrow dalej. Postanowilismy od razu zlozyc wniosek o wydanie warunkow zabudowy z wrysowana oczyszczalnia, gwc i kurnikiem, wiec studiuje temat ile wlezie i wychodzi, ze warto miec gwc tylko zima, bo jako zamiennik klimatyzacji latem to sie nie nadaje. Ale dalej nie wybralismy projektu. Deadline w piatek. Czas operacyjny 4 dni. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 23.07.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 pilna sprawa !!! Nasza koleżanka z forum dorotka szymczak ma duży problem , otóż potrzebuje na gwałt ekipę murarzy , gdyż obecna ekipa z przyczyn mi nieznanych nie będzie murować , wszystkie materiały czekają , brak ekipy , budowa dom ok 300m2 podpiwniczony okolice aleksandrowa , numer do doroty 604 918 338 ogłoszenie i numer zamieszczam na polecenie dorotki , przeprowadziła się na budowę i nie ma tam netu. Poszukajcie w pamięci i wyślijcie smska z numerem do solidnych murarzy , trzeba pomóc kobiecie w potrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximafh 24.07.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 WitamPotrzebuję murarza do wymurowania kominów z klinkieru,może ktoś ma kontakt.Będę wdzięcznaMaxima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack_1 24.07.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam. Mam prośbę - czy moglibyście podzielić się informacjami gdzie mam szukać (gdzie jest duży wybór):- drzwi wejściowych;- drzwi wewnętrznych;- kostki brukowej; Z góry dziękuję za jakikolwiek namiar. Jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka999 24.07.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam. Mam prośbę - czy moglibyście podzielić się informacjami gdzie mam szukać (gdzie jest duży wybór): - drzwi wejściowych; - drzwi wewnętrznych; - kostki brukowej; Z góry dziękuję za jakikolwiek namiar. Jack proponuję udac się w niedzielę na giełdę samochodową...drzwi wew, zew wybór dyży ceny do negocjacji kastkę brukową tez znajdziesz No to udanych wyborów zyczę, jak będziesz to poprosiłabym o zerknięcie jak obecnie maxy stoją... z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 24.07.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam Potrzebuję murarza do wymurowania kominów z klinkieru,może ktoś ma kontakt.Będę wdzięczna Maxima też będzie mnie to interesowało, tzn. ja będę robił kominy systemowe, ale powyżej poddasza i nad dachem chcę mieć cegłę klinkierową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 25.07.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam,mam pytanie :co sądzicie o ponizszych cenach usług wykończenia budynku wewnątrz -oczywiście dotyczy to naszego rejonu łódzkiego...tynki -25 zł za metr(maszynowo)płytki 30-32 za metrgładź i malowanie 25 złsufit podwieszany 35 zł za metrtynk dekoracyjny 15 -25 zł za metr To duzo ,czy mało??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.07.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Hej Możecie polecić jakieś miejsce gdzie kupowaliście rury do kanalizy pod pierwszą wylewką ? Myślę nad "Instal-Plastem" z Łasku pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 25.07.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam,mam pytanie : co sądzicie o ponizszych cenach usług wykończenia budynku wewnątrz -oczywiście dotyczy to naszego rejonu łódzkiego... tynki -25 zł za metr(maszynowo) płytki 30-32 za metr gładź i malowanie 25 zł sufit podwieszany 35 zł za metr tynk dekoracyjny 15 -25 zł za metr To duzo ,czy mało?? Pozdrawiam jeśli ekipa sprawdzona to ceny ok , ja mam 20% drożej ale ekipa bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 25.07.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Kropi - mój mąż badał sprawe dostępu do sieci w Kalonce i wyszło, że tylko radiowo. Wobec tego korzystamy z blueconnect - on ma w Plusie, a ja w Erze. Era ma słabiutki zasięg, ale i-Plus radzi sobie zupełnie przyzwoicie. Koszty <100 zł / mies.Jak chcesz pogadac o pompie cieplnej to odezwij sie na priv. Odpalilismy naszą w styczniu i na razie (poza drobiazgami) jest rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 25.07.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 z praktyki sąsiadów wiem, że ta radiowa też zawodzi na Kalonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 26.07.2007 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Hej Możecie polecić jakieś miejsce gdzie kupowaliście rury do kanalizy pod pierwszą wylewką ? Myślę nad "Instal-Plastem" z Łasku pozdrawiam, majkiJa kupowałem w: "Janczes" - Pabianice (215-41-94), ale nie wiem na ile są konkurencyjni (trzeba utargować jakiś rabacik ) Dla mnie plusem było wzięcie najpierw większej ilości na WZ-kę a po dopasowaniu całego "rurociągu" zwrot nie potrzebnych elementów i dopiero na tym etapie -wystawienie faktury + płatność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts