Darrek 26.07.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam!Szukam używanej bramy uchylnej o szerokości 4m. Z furtką lub bez. Może ma ktoś do odstąpienia?Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 26.07.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Jeszcze w sprawie internetu - zwlaszcza na Kalonce. Jesli komorki maja tam dobry zasieg, to wystarczy dolozyc na zewnatrz domu kierunkowa antene zewnetrzna i przypinac ja do modemu. Wtedy bedzie duzo lepiej (ale niekoniecznie bardzo dobrze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 26.07.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Jeszcze w sprawie internetu - zwlaszcza na Kalonce. Jesli komorki maja tam dobry zasieg, to wystarczy dolozyc na zewnatrz domu kierunkowa antene zewnetrzna i przypinac ja do modemu. Wtedy bedzie duzo lepiej (ale niekoniecznie bardzo dobrze ) z anteną czy bez blu chodzi gówniano na radogoszczu też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 26.07.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Poszukuję awaryjnie stempli - ok 20 szt. - chętnie z odzysku. Tylko niestety muszą być długie - co najmniej 3,5 m niestety.Jeśli ktoś ma na zbyciu to chętnie przygarnę za rozsądną opłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mms30 26.07.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam!Jak by kto potrzebował to mam na zbyciu po zakończeniu murowania około 400 stempli 2,8 m360 pustaków porotherm 25 PW 200 pustaków porotherm 11,5 PWi 2 elki 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 26.07.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 YTONG lub inny beton komórkowy Słuchajcie, będę potrzebował około 100mb (czyli około 200 szt.) YTONGa lub innego betonu komórkowego o szerokości 30 cm i odmianie 600 lub 700. Wysokość może być 24 lub 20 cm (wolałbym 24 cm). Pewnie standardowe YTONGi szerokości 36 cm (400-ka) lub 24 cm (600-ka) są do dostania bez większego problemu, ale to co ja potrzebuję to nawet nie wiem gdzie szukać. Pomożecie? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 26.07.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 26.07.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Kochani, ktoś wie może jak wygląda obecnie temat internetu na Wzniesieniach? Buszując po sieci znalazłem jakąś pogłoskę nt. firmy "ZDnet" nadającej sygnał WiFi z "radarów", ale nie bliższego nie udało mi się ustalić. wiem, że w tym miejscu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=51,81731&e=19,60865&z=2&t=PUNKT%20z%20LINKU%3cbr%3eWYBRANY%20PUNKT ludzie mają internet przez Wi-Fi nie wiem niestety nic więcej, ale jeśli chcesz, to postaram się coś na ten temat dowiedzieć jednak jak widać odległość od tego miejsca do Wódki jest dość duża (około 4 km) Ale ja bym poprosil o info. Do tego miejsca mam calkiem niedaleko. Rozmawiałem dzisiaj z moim przyszłym sąsiadem . Mówi, że ludzie mają internet radiowo z 4WEB, ale warunkiem jest, aby była widoczność "z radarami", czyli z tego wynika, że tam mają antenkę nadawczą. Pamiętajcie, że w razie czego można dać jakiś maszt ze 3-4 m nad dach (ja tak mam zrobione w firmie) i też powinno ładnie hulać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 26.07.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 czemu ci tak bardzo zależy na 30 cm ?? zmień na 25 cm i tez będzie dobrze Kcem 30 (odmiana 600 lub 700) i już. A na poważnie chodzi o pewną koncepcję (wypracowaną z kierbudem) wykonania cofniętego cokołu na odpowiedniej wysokości pod ścianę 1-warstwową z FORTISA. Zewnętrzną ścianę fundamentową z bloczków betonowych też będę miał szerokości 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 27.07.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Czy ktoś z forumowiczów ma rozeznanie w kwestii impregnatów oraz barwników do drewna? Jakie produkty stosowaliście, jakie wyszło zużycie oraz gdzie kupowaliście i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 27.07.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ja malowałam Sadolinem. Lakierobejca kolorowa dosyc wydajna. Fajnie sie maluje i nawet przyjemnie pachnie. Mała puszka wystarczyła mi na pomalowanie jednokrotne wszystkich belek podtrzymujących daszek tarasu i kilka sztuk desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 27.07.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ja malowałam Sadolinem. Lakierobejca kolorowa dosyc wydajna. Fajnie sie maluje i nawet przyjemnie pachnie. Mała puszka wystarczyła mi na pomalowanie jednokrotne wszystkich belek podtrzymujących daszek tarasu i kilka sztuk desek. A czy więźbę też tym malowałaś? Bo Sadolin to chyba tylko do wykończenia "ostatecznego". Problem w tym, że w tartaku impregnują zanurzeniowo środkiem z barwnikiem. Trudno jest się pozbyć tego barwnika nawet strugając końcówki krokwi na budowie. Ponieważ drewno suche, sezonowane a przez to chłonne to mam nadzieję, że będzie to wystarczające zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 27.07.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Rozmawiałem dzisiaj z moim przyszłym sąsiadem . Mówi, że ludzie mają internet radiowo z 4WEB, ale warunkiem jest, aby była widoczność "z radarami", czyli z tego wynika, że tam mają antenkę nadawczą. Pamiętajcie, że w razie czego można dać jakiś maszt ze 3-4 m nad dach (ja tak mam zrobione w firmie) i też powinno ładnie hulać. Hmmm... dzwonilem do 4WEB. Poczatkowo zaprzeczali, ze w ogole dzialaja w Nowosolnej, ale udalo mi sie ustalic, ze jednak nadaja z radarow. Tylko, ze wg nich nadaja w kierunkach Kalonka, Kopanka, Dobieszkow i o Grabinie nic nie wiedza... Maja przyslac technika w celu oszacowania mozliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 27.07.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A czy więźbę też tym malowałaś? Bo Sadolin to chyba tylko do wykończenia "ostatecznego". Nie no więźby oczywiście nie. Ale z twojego pytania nie wiedziałam o jakie drewno ci chodzi. Więźbę przywieźli mi juz zaimpregnowaną. Sadolin to do wykończenia ostatexcznego i oczywiście nie na więźbę. A raczej na to co widać, chociaż maja preparat głęboko penetrujący do impregnowania, ale raczej na drewno konstrukcyjne mało opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 27.07.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 WitamPilnie szukam solidnej ekipy do wykonania ocieplenia poddasza - naprwdę będę wdzięczny za wszelkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximafh 27.07.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 WitamCzy ktoś z forumowiczów ma dach w kolorze antracytu,jaki kolor dobrał kominów i obróbki blacharskiej,orynnowania?Antracyt wpada w brąz czy grafit?Maxima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.07.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam Pilnie szukam solidnej ekipy do wykonania ocieplenia poddasza - naprwdę będę wdzięczny za wszelkie namiary. nie chwalac się sam robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 27.07.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A czy więźbę też tym malowałaś? Bo Sadolin to chyba tylko do wykończenia "ostatecznego". Nie no więźby oczywiście nie. Ale z twojego pytania nie wiedziałam o jakie drewno ci chodzi. Więźbę przywieźli mi juz zaimpregnowaną. Sadolin to do wykończenia ostatexcznego i oczywiście nie na więźbę. A raczej na to co widać, chociaż maja preparat głęboko penetrujący do impregnowania, ale raczej na drewno konstrukcyjne mało opłacalne. Bo i nie napisałem dokładnie. o co chodzi. A chodzi o to, że więźbę u mnie będzie widać. Dlatego impregnowanie w tartaku (a robią to barwionym impregnatem) raczej odpada. Chodzi mi o impregnat do drewna konstrukcyjnego, ale również barwniki do drewna "tego co widać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 27.07.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam Czy ktoś z forumowiczów ma dach w kolorze antracytu,jaki kolor dobrał kominów i obróbki blacharskiej,orynnowania? Antracyt wpada w brąz czy grafit? Maxima Ja mam dach antracytowy (syrius rupceramiki) kominy grafit ciemny z jasną fugą obróbki czarny mat i orynnowanie śnieżno białe , wygląda zaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 27.07.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 acha antracyt to kolor coś jakby między grafitem a czarnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts