Gość 2mm 30.07.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 bagat jeśli koleżanka szuka osiedla w Łodzi, czyli w granicach administracyjnych miasta, to musi zapomnieć o czymś takim jak zupełnie nowe osiedla, gdzie nie ma starych domków. no nie jest tak źle... mozna takie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 31.07.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ja nie znam ani jednego osiedla, gdzie byłyby wyłącznie nowe domy. Ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 31.07.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ja nie znam ani jednego osiedla, gdzie byłyby wyłącznie nowe domy. Ale może się mylę. O popatrz, przypomnialo mi sie to osiedle na Stokach "Zielone Wzgorza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 31.07.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Na Złotnie jest takie osiedle nowych domków, ale mnie się nie podobawszystkie domki jednakowe a ogródki przy nich wielkości chusteczki do nosa http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif a! nie wiem czy Zielony Romanów nie jest nowym osiedlem? ale to i tak po drugiej stronie Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 31.07.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Wszystko zależy od ceny, ale tak pewnie będę sam impregnował Sadolinem. W zamyśle są i tak stalowe barierki, także chodzi o to, żeby teraz zrobić coś na szybko, aby szkraby moje nie pospadały z tarasów. Ja wzialem kilka ladniejszych desek, ktore zostaly po szalunkach. Najpierw byly z nich Barierki na schodach, a potem przeszly na balkon. Nawet sa pomalowane na braz, zeby (bardzo) nie straszyly. Nie impregnatem, tylko zwykla bejca do malowania drewan na zewnatrz. Duzo zalezy od tego, na jaki okres czasu planujesz zrobic te barierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 31.07.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Wszystko zależy od ceny, ale tak pewnie będę sam impregnował Sadolinem. W zamyśle są i tak stalowe barierki, także chodzi o to, żeby teraz zrobić coś na szybko, aby szkraby moje nie pospadały z tarasów. Ja wzialem kilka ladniejszych desek, ktore zostaly po szalunkach. Najpierw byly z nich Barierki na schodach, a potem przeszly na balkon. Nawet sa pomalowane na braz, zeby (bardzo) nie straszyly. Nie impregnatem, tylko zwykla bejca do malowania drewan na zewnatrz. Duzo zalezy od tego, na jaki okres czasu planujesz zrobic te barierki. barieru trza likwidować a nie stawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 31.07.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 barieru trza likwidować a nie stawiać E tam. Jakbys postawil jakas bariere Wiesiowi, to tynki mialbys szybciej Przy okazji: zastanawiam sie, czy zadzwonic do niego i spytac czy przyjedzie w koncu dokonczyc prace :roll. Oczywiscie, tak w ramach poprawienia (sobie) nastroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 31.07.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 dzwoń i opowiedz jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 31.07.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ja nie znam ani jednego osiedla, gdzie byłyby wyłącznie nowe domy. Ale może się mylę. zależy co rozumiemy przez osiedle. Generalnie chodzilo mi o to ze są enklawy wyłacznie nowych domów a nie coś takiego że na ulicy gdzie stoją domy powiedzmy od 30-50 lat ktoś postawił jeden czy dwa nowe domy np. rok czy dwa lata temu. Przykładowo mogą to być osiedla wspomiane powyżej. Ostatnio widzialem duże zgrupowanie nowych domów przy ul. Kalinowskiego - region Kolumny-Tomaszowska. Plus osiedle przy Wycieczkowej - wyłącznie nowe domy. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 31.07.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ja nie znam ani jednego osiedla, gdzie byłyby wyłącznie nowe domy. Ale może się mylę. O popatrz, przypomnialo mi sie to osiedle na Stokach "Zielone Wzgorza". No jeśli trzy rzędy domów uznać za osiedle, to wszystko sie zgadza. Takich osiedli można pewnie i z pięć naliczyć. Ale ja o osiedlu myślałam w innych (trochę większych kategoriach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 31.07.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 tynkarza do tynków cementowo-wapiennych potrzebuję za miesiąc!!! możecie kogoś polecić?SOLIDNEGO http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomar31 31.07.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Powiedzcie gdzie w Łodzi w okolicach Księżego Młyna można kupić piasek do murowania, raem z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 01.08.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 ja nie znam ani jednego osiedla, gdzie byłyby wyłącznie nowe domy. Ale może się mylę. zależy co rozumiemy przez osiedle. Generalnie chodzilo mi o to ze są enklawy wyłacznie nowych domów a nie coś takiego że na ulicy gdzie stoją domy powiedzmy od 30-50 lat ktoś postawił jeden czy dwa nowe domy np. rok czy dwa lata temu. Przykładowo mogą to być osiedla wspomiane powyżej. Ostatnio widzialem duże zgrupowanie nowych domów przy ul. Kalinowskiego - region Kolumny-Tomaszowska. Plus osiedle przy Wycieczkowej - wyłącznie nowe domy. pozdr. Zapraszam do naszego klubu - teren Parku Krajobrazowego Wzniesień Łódzkich. Nie brakuje tu nowych (dosłownie) osiedli. Są miejsca, gdzie z trudem można znaleźć domy starsze niż 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 01.08.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Zapraszam do naszego klubu - teren Parku Krajobrazowego Wzniesień Łódzkich. Nie brakuje tu nowych (dosłownie) osiedli. Są miejsca, gdzie z trudem można znaleźć domy starsze niż 10 lat. Ale chodzilo o miejsce w miescie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 01.08.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Powiedzcie gdzie w Łodzi w okolicach Księżego Młyna można kupić piasek do murowania, raem z transportem. Ja mysle, ze na Janosika trzeba szukac transportu z piaskiem. Nie znam kopalni "na poludniu" Lodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 01.08.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 szybkie pytanie , czy od wkładu kominkowego jeśli kupiłem z 22 vat mogę wystąpić o zwrot cześci Vat do urzedu skarbowego tak jak na materiały budowlane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 01.08.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 ja mam i z chęcia sprzedam za nie duże pieniądze , a wrecz małe mam chyba sporo wetylacyjnych 2 kanałowych i kilka do komina z wentylacją własnie zapela Witam od dawna podczytuję to forum ale nie miałam okazji napisać a teraz jestem w potrzebie:) potrzebuję około 10 sztuk pustaków wentylacyjnych dwukanałowych, z chęcią odkupię za "małe pieniądze:)" Buduję się w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego i jestem na etapie ścian szczytowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.08.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 piomar31 - ja kupuje piasek do murowania po 550 zł za wywrotkę ok. 18t. Z transportem to już jest. Jest ładny, przesiany, bez żadnych paprochów, małe ziarna, ale już drugą wywrotkę wziąłem Drogi kurna jak ... Ale pytałeam, nie mam nigdzie taniej pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.08.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 ja mam i z chęcia sprzedam za nie duże pieniądze , a wrecz małe mam chyba sporo wetylacyjnych 2 kanałowych i kilka do komina z wentylacją własnie zapela Witam od dawna podczytuję to forum ale nie miałam okazji napisać a teraz jestem w potrzebie:) potrzebuję około 10 sztuk pustaków wentylacyjnych dwukanałowych, z chęcią odkupię za "małe pieniądze:)" Buduję się w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego i jestem na etapie ścian szczytowych Radzę dobrze pomierzyć najpierw. Pustaki mogą być szerokie na 40 lub na 38 (ja mam oba rodzaje, na przykład) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.08.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 piomar31 - ja kupuje piasek do murowania po 550 zł za wywrotkę ok. 18t. Z transportem to już jest. Jest ładny, przesiany, bez żadnych paprochów, małe ziarna, ale już drugą wywrotkę wziąłem Drogi kurna jak ... Ale pytałeam, nie mam nigdzie taniej pozdrawiam, majki Ja biorę ze Sląskiej, o ile pamięć mnie nie myli po 380 za 15 ton przesiewany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts