mxxxx 09.08.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 no i? jak jest różnica? może przy niedużym domu gra nie jest warta świeczki? wszystkie moje przemyślenia masz w wątku o domach ciepłych 3 litrowych, masz tam 20 stron czytania To mnie zasmuciles, bo u mnie bedzie z 200 metrow mnie tez odmówili bo wyszło im 230 metrów, na osłodę dodali żebym razem z sąsiadami wniosek złożył wtedy może się zastanowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.08.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 mmad gdzie Ty się budujesz?, czyżby w Plichtowie? No tak jakoś wyszło Wiesz to z mojego budobloga czy ktos Ci doniosl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.08.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 no i? jak jest różnica? może przy niedużym domu gra nie jest warta świeczki? wszystkie moje przemyślenia masz w wątku o domach ciepłych 3 litrowych, masz tam 20 stron czytania To mnie zasmuciles, bo u mnie bedzie z 200 metrow mnie tez odmówili bo wyszło im 230 metrów, na osłodę dodali żebym razem z sąsiadami wniosek złożył wtedy może się zastanowią U mnie wyszlo chyba 213 metrow, odmowili, nachodzilismy sie, pokombinowalismy i jest. Juz to pare raze na forum opisywalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.08.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 małgosia2005 - a gdzie Ty masz geodetę co bierze 50 zł za punkt ? Jak ja szukałem, to był marzec-kwiecień - to za 100 to było minimum ... I z tego co zbadałam rynek w swoich okolicach, to "stówa" za punkt to norma. Co nie znaczy że to dla mnie za dużo pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 09.08.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Mam coś co może zainteresować rozpoczynających budowę. A mianowicie oddam... sławojkę. Anisia przesalij mi ile chcesz za nią na priva , a i czy jest drtewniana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 09.08.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Megasmok! Wywołana przez Inkę przyznaję - ja buduję Zręcznego w wersji III. Co prawda zwątpiłam już czy się uda, bo w mężą pracy była taka restrukturyzacja, że już bylismy pewni, że z kredytu nici.... ale udało się Od 20.08 zaczynamy z fundamentami. A Ty na jakim jesteś etapie? I która wersję budujesz? Pozdrawiam - faktycznie zarobiona AgaWua Czołem "zręczna" Ago, budujemy C77c jesteśmy na etapie stropu i chętnie służymy wszelkimi informacjami. Gdzie brałaś kredyt? my w millenium. pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 10.08.2007 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 małgosia2005 - a gdzie Ty masz geodetę co bierze 50 zł za punkt ? Jak ja szukałem, to był marzec-kwiecień - to za 100 to było minimum ja wytyczałem w marcu za 600 zł 12 punktów, jak ktoś chce to mogę na PW telefon wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaWus 10.08.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Magsmoku Ja zdecydowałam się na mBank - mam tam wszystkie rachunki, karty itd., co znakomicie ułatwia życie. Bardzo jestem ciekawa Twoich doświadczeń. Jeszcze rzutem na taśmę wyjeżdżamy na tydzień wakacji, ale po powrocie pozwolę sobie dać znać na priva ) Pozdrawiam! AgaWus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 10.08.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 mmad gdzie Ty się budujesz?, czyżby w Plichtowie? No tak jakoś wyszło Wiesz to z mojego budobloga czy ktos Ci doniosl? Spokojnie, wiem to z Twojego bloga . My się bedziemy budować niedaleko ul. Byszewskiej na takim pagórku ( według naszego architekta "wichrowe wzgórza"). A Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 10.08.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Z tego wynika ze nie znajdzie sie geodety który bierze mniej niż 50 żł za punkt. Ja mam namiary na dwóch : jeden 50 zł za punkt, drugi bierze 500 zł za całość niezaleznie od ilości punktów. pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.08.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Z tego wynika ze nie znajdzie sie geodety który bierze mniej niż 50 żł za punkt. Ja mam namiary na dwóch : jeden 50 zł za punkt, drugi bierze 500 zł za całość niezaleznie od ilości punktów. pozdrawiam gośka Wysłałam ci na priva -dlaczego nie odbierasz ??? U mnie mówił 400 a jak przyjechał na miejsce, wziął 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.08.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Właśnie weszłam do elity forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 10.08.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Właśnie weszłam do elity forum http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif http://www.wsp.krakow.pl/zsp/pages/szampan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 10.08.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 EZS serdeczne dzięki zaraz zerkne aha i gratulacje ELITO FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.08.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Dzięki za gratulacje. Jak wróciłam do pracy, to od razu mi postów przybyło Ale mi deszczyk strop podlewa, jak miło i oszczędność wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 10.08.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 halo halo tu-ja znów jakis czas cichutko siedziałam i grzebałam w projektach czy u Was też była taka huśtawka projektowa ??? przez to ,że praktycznie żaden projekt nie odpowiadał nam w 100% , to cały czas szukałam i przegladałam i grzebałam ... był na tapecie Kopciuszek , potem C117a, potem Oliwka z HB Studio i juz miało się na Oliwce skończyć ( jedyny mankament to mała kuchnia) i nagle , w poniedziałek , siedząc zakatarzona przed komputerem kliknęłam na nowości na jakiejś stronie i znalazłam NASZ DOM !!!!!!! No wypisz wymaluj to co mi potrzebne do szczęścia :):) zmiany tylko kosmetyczne , nie trzeba kombinować , po prostu CUD I moi drodzy - nasz projekt to ostatecznie W27.12d z jeleniogórskiej pracowni Dobre Projekty http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html HOWG - chyba zakończyłam etap poszukiwań :) A teraz z całkiem innej beczki: Potrzebuje kogoś do wykarczowania samosiejek z działki, skoszenia pokrzyw i innych chwastów i do wywiezienia całego tego tałatajstwa ( wraz z jakimś gruzem , którego ktoś mi tam nawiózł) z naszej kochanej maleńkiej działeczki . Czy macie może jakieś firmy trudniące sie takimi robotami ? Samo tego nie zrobimy przez kolejny ruski-rok, więc juz wolę komus zapłacić niech mi tą działkę uporządkuje ! Pomocy :) HEEELPy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 10.08.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 czy u Was też była taka huśtawka projektowa ??? a jak http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif w bólach przechodziłam (pod wpływem forum) od wyboru cudownego domku - grzybka do niecudownej, ale ..... (już nie będę używać słów "funkcjonalny" i "tani w budowie"http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif ) stodoły projekt, który teraz pokazałaś ma wszystko, czego należy oczekiwać od domku wewnątrz, każdy pokój na górze ma okno w szczycie lub ścianie i doświetlające okno połaciowe, no i pokój 12 m2 to nie 8 czy 10 m2 superhttp://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif mnie się podoba o wiele bardziej od poprzednich http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif nawet jeśli zajdzie potrzeba podniesienia ścianki kolankowej nie wpłynie to na urok domku, co zwykle się dzieje przy .... (dobra, dobra, nie rozpędzam się http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif ) a gdyby okazało się, że kotłownia nie jest potrzebna, będziesz miała świetne pomieszczenie gospodarcze http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 10.08.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 : oh Canno nawet nie wiesz jak sie ciesze ,że w końcu trafiłam na taki projekt !!! już mnie mdlić zaczynało na widok rzutów hehehehe teraz zaczynamy najweselszy czas - liczenie kosztów - ufffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 10.08.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 I moi drodzy - nasz projekt to ostatecznie W27.12d z jeleniogórskiej pracowni Dobre Projekty http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html HOWG - chyba zakończyłam etap poszukiwań :) Muszę przyznać, że projekt super, bardzo podoba mi się zarówno wizualnie, jak i funkcjonalnie. Jedyne na co zwróciłbym uwagę to dopilnowanie jakości wykonania izolacji zarówno termicznej, jak i przeciwwilgociowej na balkonie nad wykuszem. Naczytałem się dużo, że jest to bardzo newralgiczne miejsce - albo przecieka, albo są problemy z ucieczką ciepła. Ja w swoim projekcie miałem 2 wykusze, jeden taki sam jak Twój (z balkonem nad nim), a drugi z daszkiem nad wykuszem. Został ten z boku budynku z daszkiem. Natomiast wykusz z balkonem od strony ogrodowej najpierw usunęliśmy całkowicie, ale ostatecznie dorysowaliśmy tam taras (bez wykusza). Szczegóły możesz zobaczyć w mojej galerii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 11.08.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 WitamCzy masz ktoś namiary na solidnego projektanta przydomowej oczyszczalni ścieków oraz człowieka, który może dokonać adaptacji (tzn. przyłoży pieczątki) sieci wod-kan,gazowej i cieplnej zaprojektowanej w gotowym projekcie domu? Oczywiscie tanio i terminowo. PozdrawiamGosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts