sli 13.08.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 i do czego mam podłączyć ten alarm? agregat pali 2 l/h, bardzo hałasuje i nie zostawię go przecież włączonego samopas http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif Może jakieś zasilanie akumulatorowe? Na standardowym akumulatorze (za kilkadziesiąt złotych) alarm pociągnie kilkanaście godzin. Porozmawiaj z jakimś specem od alarmów - może się uda. Jeśli tak, to niech Ci włoży jakiś większy akumulator, który wytrzyma ze 2 doby, drugi będziesz ładowała w domu - i co 2 dni podmianka. Ale konsultacja z alarmowcem konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 13.08.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Nie tracę nadziei, że jednak będzie prąd.Dzisiaj rozmawiałam z panem, którego nazwisko mam na umowie jako koordynatora ze strony ZE (a dopaść tego człowieka jest naprawdę trudno).Powiedział mi, że ZE dotrzyma umowy, albo opóźni realzację co najwyżej o tydzień. Oby mówił prawdę http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif tłumaczył się opóźnieniami wynikającymi z winy projektanta, któremu zlecili wykonanie projektu z ramienia ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 13.08.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Anisia, czemu nie zadzwoniłaś do sąsiadów z informacją, że ich okradają...? Bo ich nie lubię. ZA ten wyjący alarm. ...i w ten sposób cała moja teoria legła w gruzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 13.08.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Yeti - miałeś rację z tym projektem :) Teraz jak już znalazłam ten NASZ to na wszelki wypadek nie zaglądam na żadną stronę z projektami ,i nie szukam "dziury w całym" . W 27.12d jest ok i tego się trzymamy A pomysł projektu gotowego padło z racji czasu , nasz architekt od razu powiedział ,że to minimum 5 tygodni i dużo więcej spotkań i ustaleń...tak więc zwykłe "lenistwo" zwyciężyło . Ponad to w wybranym przez nas projekcie zmian prawie nie będzie , więc stwierdziłam że nie ma co szukać, drążyć i kombinować .... Dziś pierwszy dzień naszego urlopu spędziliśmy go jak na inwestorów przystało jeżdżąc po dostawcach mediów i składając wnioski o warunki przyłączy . Wiecie co mnie powaliło , kolejka w Gazowni , niemal do samego Narutowicza , same babcie i dziadki w tym kraju ludzie chyba naprawdę uwielbiają stać w kolejkach ! W gazowni i wodociągach było miło obsługa bardzo sympatyczna i pomocna . u elektryków juz nieco mniej miło , ale pierwsze koty za płoty . Grunt ,żeby potem było miło i sprawnie ,no nie ? Ale jutro koniec - jedziemy na urlop , prawie 2 tygodnie na Mazurach - oby tylko pogoda się poprawiła , bo co my z dzieciakiem w deszczu robić będziemy ????? Tak więc pozdrawiam wszystkich i do "napisania" za 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 13.08.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 aaaa i zapomnialam firma od karczowania i usuwania śmieci z działki , zaśpiewałam i dziś 2000 zł jeśli życzę sobie fakturę lub 1300 zł jeśli bez papierków CHYBA Z BYKA POSPADALI NA ŁEB !!!! jestem w szoku - liczyłam ,że za 500 zł w łapkę da się uprzątnąć działkę chyba we wrześniu trzeba będzie "wynająć" jakąś "husqvarnę" i ruszyć w pole .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.08.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Jelonek72 - poczytaj początki mojego dziennika, tam jest cały czas o karczowaniu, wycinaniu i czyszczeniu działki. Są zdjęcia, można pooglądać jak to wyglądało na początku, a jak pod koniec czyszczenia. Generalnie wszystko robiliśmy sami, dopiero na koniec płaciliśmy za wykopanie śmieci i ich wywiezienie. Dużo samozparcia w takim wypadku pomaga pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 13.08.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 witampierwszy raz wstapilam na to forum...mam pytanie czy jest ktos budujacy w bukowcu?a moze ktos buduje w rododendronach 6?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 13.08.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Grunt ,żeby potem było miło i sprawnie ,no nie ?Oooo miiiiło to będzie! Jeszcze jak! Jedżcie sobie na te Mazury i napatrzcie się na jeziora i słońce tak, żeby na kolejne 5 lat wam starczyło... A tak poważniej - to życzę udanych wakacji. A... i jeszcze jeśli chodzi o karczowanie i temu podobne sprawy to niestety taki los nas biednych żuczków: albo zakasujemy rękawki i co możemy to robimy sami, albo płacimy po 2 tysiączki za każda duperelę którą przyjdzie nam zrobić Stasio, Kazio czy inny Wiesio ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 13.08.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witaj kama&michał, Mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej... skoro jesteś tu perwszy raz to podpowiem, że w prawym górnym rogu każdej strony znajduję się pod czerwonym paskiem przycisk "szukaj". Wciśnij i wpisz w odpowiednie pole "dom w rododendronach 6" Znajdziesz tam m.in. taki adres: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1804986&highlight=rododendronach#1804986 Poszukaj a na pewno znajdziesz coś dla siebie (Bukowiec też tam można wpisać , ale to juz pozostawiam tobie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka999 14.08.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ja trochę z innej beczki... hm, poszukuję pieniędzy na budowę, ale kredytu brać nie chcę ......dlatego chcę/ muszę sprzedać działkę w Łagiewnikach. Jeśli ktoś jest zainteresowany (lub ktoś z jego znajomych) to zapraszam na priv po szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 14.08.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 aaaa i zapomnialam firma od karczowania i usuwania śmieci z działki , zaśpiewałam i dziś 2000 zł jeśli życzę sobie fakturę lub 1300 zł jeśli bez papierków CHYBA Z BYKA POSPADALI NA ŁEB !!!! jestem w szoku - liczyłam ,że za 500 zł w łapkę da się uprzątnąć działkę chyba we wrześniu trzeba będzie "wynająć" jakąś "husqvarnę" i ruszyć w pole .... kosa spalinowa z wypożyczalni 2 dni x50zl , 4 piwka dla sąsiada (podstawi wóz i wywiózl) , oprysk randapem 28 zl /litr , glbogryzarka 80 z za 2000 m2 tak byo u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 14.08.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 długi skąd brałeś glebogryzarkę? i czy sam nią zasuwałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 14.08.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 długi skąd brałeś glebogryzarkę? i czy sam nią zasuwałeś? łocipłaś Pan Ozdoba z nowosolnej przyjechał traktorem i opierdzielił mi wszystko w mig teraz jak posprzątam plac to też go zawołam glebogryzarkę można wypożyczyć na Piłsudskiego i na Brzezińskiej zdaje się ale jak policzysz cenę wynajmu + paliwo + ze dwa dni orki to Ozdoba się bardziej opłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 14.08.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 glbogryzarka 80 z za 2000 m2 tak byo u mnie To zdecyduj się: pan Ozdoba czy glebogryzarka. Dawaj namiar na tego Ozdobę, poiwedz ile wziął i ile pracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 14.08.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 glbogryzarka 80 z za 2000 m2 tak byo u mnie To zdecyduj się: pan Ozdoba czy glebogryzarka. Dawaj namiar na tego Ozdobę, poiwedz ile wziął i ile pracował. Ozdoba i jego glebogryzarka pracował coś ponad godzinę i wziął 80 zł albo 60 już nie pamiętam ale jak sprawdze w czrnym notesie to powiem .Telefon poszukam i powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 14.08.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 glbogryzarka 80 z za 2000 m2 tak byo u mnie To zdecyduj się: pan Ozdoba czy glebogryzarka. Dawaj namiar na tego Ozdobę, poiwedz ile wziął i ile pracował. ja też poproszę o namiar na glebogryzarkę z Ozdobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 15.08.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Chce ktoś tymczasową bramę garażową? Wisiala u mnie kilka miesięcy, dziś po wytynkowaniu garażu założyliśmy docelową segmentową. Wysokość: 2m (od dołu lezały pustaki bo nie dosięgała do podłogi szerokość: jedno skrzydło ma coś około 1,10 Stan ogóly stary rupieć, ale swoje zadanie spełniał pozdrawiam Sihaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 15.08.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 mmmad, odezwij się!!!! gdzie kupić tanio Boryszew? co sądzisz o tarasie z takiej kostki? Boryszew nadal jest do kupienia w Awga-grand w Zgierzu http://www.awga-grand.com.pl. Tylko teraz maja na zamowienie - przestali byc juz skladem fabrycznym. Alternatywa to firma IRBud, w miejscowosci Chechlo za Pabianicami. Mozna jeszcze tez pytac w GroDachu, ale tam tanio nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 15.08.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 witam pierwszy raz wstapilam na to forum...mam pytanie czy jest ktos budujacy w bukowcu?a moze ktos buduje w rododendronach 6? pozdrawiam Nie buduje w Bukowcu, ale znam co najmniej cztery takie miejscowsci... W jednym z Bukowcow znam ludzi, ktorzy wlasnie koncza budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 15.08.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 My się bedziemy budować niedaleko ul. Byszewskiej na takim pagórku ( według naszego architekta "wichrowe wzgórza"). A Ty Ale jeszcze w Lodzi, czy juz poza? Ja podobno dla odmiany mieszkam na "Gajnej Górze". Długi, nazwa pochodzi od gajów, które kiedyś tu rosly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts