Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

i do czego mam podłączyć ten alarm? agregat pali 2 l/h, bardzo hałasuje i nie zostawię go przecież włączonego samopas http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif

Może jakieś zasilanie akumulatorowe?

Na standardowym akumulatorze (za kilkadziesiąt złotych) alarm pociągnie kilkanaście godzin.

Porozmawiaj z jakimś specem od alarmów - może się uda. Jeśli tak, to niech Ci włoży jakiś większy akumulator, który wytrzyma ze 2 doby, drugi będziesz ładowała w domu - i co 2 dni podmianka. Ale konsultacja z alarmowcem konieczna.

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Nie tracę nadziei, że jednak będzie prąd.

Dzisiaj rozmawiałam z panem, którego nazwisko mam na umowie jako koordynatora ze strony ZE (a dopaść tego człowieka jest naprawdę trudno).

Powiedział mi, że ZE dotrzyma umowy, albo opóźni realzację co najwyżej o tydzień. Oby mówił prawdę http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif tłumaczył się opóźnieniami wynikającymi z winy projektanta, któremu zlecili wykonanie projektu z ramienia ZE.

Yeti - miałeś rację z tym projektem :):) Teraz jak już znalazłam ten NASZ to na wszelki wypadek nie zaglądam na żadną stronę z projektami ,i nie szukam "dziury w całym" . W 27.12d jest ok i tego się trzymamy

A pomysł projektu gotowego padło z racji czasu , nasz architekt od razu powiedział ,że to minimum 5 tygodni i dużo więcej spotkań i ustaleń...tak więc zwykłe "lenistwo" zwyciężyło . Ponad to w wybranym przez nas projekcie zmian prawie nie będzie , więc stwierdziłam że nie ma co szukać, drążyć i kombinować ....

Dziś pierwszy dzień naszego urlopu :) spędziliśmy go jak na inwestorów przystało jeżdżąc po dostawcach mediów i składając wnioski o warunki przyłączy . Wiecie co mnie powaliło , kolejka w Gazowni , niemal do samego Narutowicza , same babcie i dziadki :o :o w tym kraju ludzie chyba naprawdę uwielbiają stać w kolejkach !

W gazowni i wodociągach było miło :) obsługa bardzo sympatyczna i pomocna . u elektryków juz nieco mniej miło , ale pierwsze koty za płoty . Grunt ,żeby potem było miło i sprawnie ,no nie ?

Ale jutro koniec - jedziemy na urlop , prawie 2 tygodnie na Mazurach - oby tylko pogoda się poprawiła , bo co my z dzieciakiem w deszczu robić będziemy ?????

Tak więc pozdrawiam wszystkich i do "napisania" za 2 tyg.

8) 8)

aaaa i zapomnialam

firma od karczowania i usuwania śmieci z działki , zaśpiewałam i dziś

2000 zł jeśli życzę sobie fakturę lub 1300 zł jeśli bez papierków

CHYBA Z BYKA POSPADALI NA ŁEB !!!!

:roll: :roll: :roll:

jestem w szoku - liczyłam ,że za 500 zł w łapkę da się uprzątnąć działkę

chyba we wrześniu trzeba będzie "wynająć" jakąś "husqvarnę" i ruszyć w pole ....

Jelonek72 - poczytaj początki mojego dziennika, tam jest cały czas o karczowaniu, wycinaniu i czyszczeniu działki. Są zdjęcia, można pooglądać jak to wyglądało na początku, a jak pod koniec czyszczenia.

Generalnie wszystko robiliśmy sami, dopiero na koniec płaciliśmy za wykopanie śmieci i ich wywiezienie.

Dużo samozparcia w takim wypadku pomaga :wink: :lol:

pozdrawiam, majki

Grunt ,żeby potem było miło i sprawnie ,no nie ?
Oooo miiiiło to będzie! Jeszcze jak! :evil: 8) :wink:

Jedżcie sobie na te Mazury i napatrzcie się na jeziora i słońce tak, żeby na kolejne 5 lat wam starczyło... :lol: :lol: :lol:

A tak poważniej - to życzę udanych wakacji.

A... i jeszcze jeśli chodzi o karczowanie i temu podobne sprawy to niestety taki los nas biednych żuczków: albo zakasujemy rękawki i co możemy to robimy sami, albo płacimy po 2 tysiączki za każda duperelę którą przyjdzie nam zrobić Stasio, Kazio czy inny Wiesio ... :-? :wink:

Witaj kama&michał,

Mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej... :wink:

skoro jesteś tu perwszy raz to podpowiem, że w prawym górnym rogu każdej strony znajduję się pod czerwonym paskiem przycisk "szukaj". Wciśnij i wpisz w odpowiednie pole "dom w rododendronach 6"

Znajdziesz tam m.in. taki adres:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1804986&highlight=rododendronach#1804986

Poszukaj a na pewno znajdziesz coś dla siebie :wink: :D

(Bukowiec też tam można wpisać :lol: :wink: , ale to juz pozostawiam tobie :) )

aaaa i zapomnialam

firma od karczowania i usuwania śmieci z działki , zaśpiewałam i dziś

2000 zł jeśli życzę sobie fakturę lub 1300 zł jeśli bez papierków

CHYBA Z BYKA POSPADALI NA ŁEB !!!!

:roll: :roll: :roll:

jestem w szoku - liczyłam ,że za 500 zł w łapkę da się uprzątnąć działkę

chyba we wrześniu trzeba będzie "wynająć" jakąś "husqvarnę" i ruszyć w pole ....

kosa spalinowa z wypożyczalni 2 dni x50zl , 4 piwka dla sąsiada (podstawi wóz i wywiózl) , oprysk randapem 28 zl /litr , glbogryzarka 80 z za 2000 m2

tak byo u mnie :lol: :lol: :lol:

długi skąd brałeś glebogryzarkę? i czy sam nią zasuwałeś?

łocipłaś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pan Ozdoba z nowosolnej przyjechał traktorem i opierdzielił mi wszystko w mig

teraz jak posprzątam plac to też go zawołam :lol:

glebogryzarkę można wypożyczyć na Piłsudskiego i na Brzezińskiej zdaje się ale jak policzysz cenę wynajmu + paliwo + ze dwa dni orki to Ozdoba się bardziej opłaci :D

glbogryzarka 80 z za 2000 m2

tak byo u mnie :lol: :lol: :lol:

To zdecyduj się: pan Ozdoba czy glebogryzarka. Dawaj namiar na tego Ozdobę, poiwedz ile wziął i ile pracował.

Ozdoba i jego glebogryzarka :lol: pracował coś ponad godzinę i wziął 80 zł

albo 60 już nie pamiętam ale jak sprawdze w czrnym notesie to powiem .Telefon poszukam i powiem :D

Chce ktoś tymczasową bramę garażową? Wisiala u mnie kilka miesięcy, dziś po wytynkowaniu garażu założyliśmy docelową segmentową.

Wysokość: 2m (od dołu lezały pustaki bo nie dosięgała do podłogi :)

szerokość: jedno skrzydło ma coś około 1,10

Stan ogóly :) stary rupieć, ale swoje zadanie spełniał

pozdrawiam

Sihaja

mmmad, odezwij się!!!!

gdzie kupić tanio Boryszew?

co sądzisz o tarasie z takiej kostki?

Boryszew nadal jest do kupienia w Awga-grand w Zgierzu http://www.awga-grand.com.pl. Tylko teraz maja na zamowienie - przestali byc juz skladem fabrycznym.

Alternatywa to firma IRBud, w miejscowosci Chechlo za Pabianicami.

Mozna jeszcze tez pytac w GroDachu, ale tam tanio nie jest.