dorasz 24.08.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Plichtów to jest nawet w innym powiecie Jak sie jedzie Byszewska, konczy sie Lodz, potem jest skrzyzowanie: lewo na Kalonke, w prawo na Natolin, prosto na Skoszewy. No i w sasiedztwie tego skrzyzowania mieszka MateuszCCS (ale on to chyba w Natolinie), po drugiej stronie Robin_lodz (ale on to chyba na Janowie) i 200 metrow od tego skrzyzowania w dolku mieszkamy my (w Plichtowie). Majac takie skrzyzowanie w poblizu ciezko byc oryginalnym Czy ktoś z wymienionych powyżej forumowiczów nie ma "kibelka" na zbyciu? Sąsiadka z czwartej częsci owego skrzyżowania poszukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 24.08.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 ja utargowałam 2 zł z m2. My też poczekamy jakieś 4 tyg i zaczniemy układać płytki. A wiecie jak można sprawdzić czy tynki cw można już gruntować tzn czy są suche? My mamy położone od 9 lipca A ile konkretnie u niego płaciłaś z metra i czy to było z ułożeniem styropianu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 24.08.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 A jak kształtują się teraz ceny za tynk maszynowy? Może ktoś ma orientację kto dobrze je robi? Chcielibyśmy zaklepać jakąś ekipę na październik, listopad. Chyba, że zima przyjdzie wczesna i ostra to na później. pzdr wz Włodek tynki po 28 zł gipsowe maszynowe , jakość świetna , namiar prześle na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 24.08.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 z tego co wiem robił u mnie ,Kropiego,Aggi ,............... I u mnie oba domki ... A cenowo jest chyba do przelkniecia, skoro moj ciesla ciagnal go do roboty w swoim domu az pod Rokiciny cena jest sprawą negocjowalną długi przeslij mi namiary na BOGUSIA , dzięki kiedy u Ciebie robione były wylewki ? i ile wtedy płaciłeś jeślio to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 24.08.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 hej! dostałąm wczoraj od jednej z ekip budowlanych wycenę za swój domek (147 m uzytkowej + dwustanowiskowy garaż, dach typowy kopertowy) i wydaje mi sie trochę dużo. Przejrzałam wasze dzienniki ale jesteście na innym etapie( ja zaczynam) no i ceny waszej robocizny są na dzień dzisiejszy nieaktualne. Powiedzcie czy według was to dużo?. Dodaje, że ekipa ma robic wszystko (od stanu "O" do wykonczenia)- sami załatwiaja materiał i transport. Co do stanu "0" to chyba nie ma co dyskutowac bo nie mam zadnego punktu odniesienia ( mam spadek na działce 5 m)ale podaje; mam zapłacić za roboty ziemne 8 tys, a za robociznę (wykop humusu i ziemi na odkład podklład bet, ławy schodkowe+stropy żelb, folia fund, mur fund=dwukr izolbet A/K +rap+pust bet 25 raz, zasypanie ziemią z odkładu zagęszczenie, wywóz zbędnej ziemi zabezp folią fundamentów) - 14 tys. za etap 2 tj mury nośne+strop( folia fund, sciana zewn, ściana wewnetrzna+kominy, podciągi+wieniec+nadproża+żebra żelbet, strop teriva+żelb, kotwy do murłat) robocizna 26 tys. W sumie za stan surowy zamnkniety robocizna +materiału z 7% vatem do zapłaty wychodzi 237 540.00 zł Co Wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 24.08.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 prostuję, pomyliłam się za stan surowy OTWARTY MAM ZAPŁACIC 237 540,00 ZŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 24.08.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 A jak kształtują się teraz ceny za tynk maszynowy? Może ktoś ma orientację kto dobrze je robi? Chcielibyśmy zaklepać jakąś ekipę na październik, listopad. Chyba, że zima przyjdzie wczesna i ostra to na później. pzdr wz Włodek TYNKI GIPSOWE MASZYNOWE TADEK 605837834 gorąco polecam , robota miód malina gładkie jak równe jak tafla szyby , ode mnie wziął 28 zł za m2 , teraz podobno 30 zł , mówcie że macie kontakt od Mariusza ze stoków z ul.Sądeckiej , mieliśmy świetne relacje więc będzie kojarzył i pewnie rabat da jakiś przyzwoity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.08.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Małgosia2005 - trudno mi sie wypowiadać autorytatywnie : dużo / mało. Ale ... u nas prawie 220 m w parterze, bez stropów ( tylko mały nad garażem ) i za to samo co piszesz, czyli od fundamentów po wieńce 31 kPLN. Ja przy chorych cenach jakie były na początku roku ( wtedy kupowałem gros materiałów ) i teraz co dokupuję na bieżąco ( już taniej ) szacuję koszt materiałów na stan otwarty, że mi wyjdzie ~130 kPLN, czyli razem jakieś 160 kPLN. Więc w porównaniu do Ciebie to mało Ale takie porównania są zawsze "zachwiane" bo nie porównasz metod pracy, technologii, cen materiałów ... itp, itd .. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirkaM2 24.08.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Contel piękne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.08.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Aaaa ... może ktoś ma kogoś dobrego do tynków CW ( cementowo wapiennych ) ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 24.08.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 prostuję, pomyliłam się za stan surowy OTWARTY MAM ZAPŁACIC 237 540,00 ZŁ jak za otwarty stan według mnie to dużo u mnie ok 170 m2 uzytkowej , strop monolityczny ( czyt.bardziej pracochłonny niż teriva) tarasy schody zapłaciłem 73 tysiące bez przyłączy opłat za geodete i papierki i bez kierbuda , w tej cenie materiał i robocizna ( 20 tyś) acha i kierownik budowy poniżej możesz zobaczyć projekt i porównać ze swoim http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/viola_5/widoki.asp?id=458&ver=CE ja zacząłem budowę w październiku w zeszłym roku pustaki U-220 średnio kupowałem po 3 zł za szt - kozłowice deski - 500 zł za m3 stal - 2000 zł za tone beton po ok - 180 zł za m3 bloczki po - 2,2 zł za szt nawet jak dodamy na w zwiazku z podwyzkami 100 % to powinno wyjść w okolicach 140 tys więc myslę że to drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 24.08.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Aaaa ... może ktoś ma kogoś dobrego do tynków CW ( cementowo wapiennych ) ? pozdrawiam, majki mam ten sam problem http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirkaM2 24.08.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 A jak kształtują się teraz ceny za tynk maszynowy? Może ktoś ma orientację kto dobrze je robi? Chcielibyśmy zaklepać jakąś ekipę na październik, listopad. Chyba, że zima przyjdzie wczesna i ostra to na później. pzdr wz Włodek TYNKI GIPSOWE MASZYNOWE TADEK 605837834 gorąco polecam , robota miód malina gładkie jak równe jak tafla szyby , ode mnie wziął 28 zł za m2 , teraz podobno 30 zł , mówcie że macie kontakt od Mariusza ze stoków z ul.Sądeckiej , mieliśmy świetne relacje więc będzie kojarzył i pewnie rabat da jakiś przyzwoity Tadek kojarzy jak najbardziej , ale wolny termin ma dopiero na połowe stycznia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 24.08.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Contel i Majki ja jeszcze w tym kosztorysie mam uwzgledniony koszt dachu(robocizna+materiał) i okna połaciowe , czy w związku z tym "moja" cena byłaby b. do przyjęcia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 24.08.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Contel i Majki ja jeszcze w tym kosztorysie mam uwzgledniony koszt dachu(robocizna+materiał) i okna połaciowe , czy w związku z tym "moja" cena byłaby b. do przyjęcia ?? dach 225m2 u mnie w maju dachówka ceramicvzna rupa , 9 okien połaciowych - 31 tysi , robota 9 tysi więźba plus robnota 12 tysi razem 52 tysiące , plus wczesniejsza kasa o której pisałem , więc i tak drogo choć już zdecydowanie lepiej ,dodam że ja fachowców miałem świetnych , ale materiały kupowałem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 24.08.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 prostuję, pomyliłam się za stan surowy OTWARTY MAM ZAPŁACIC 237 540,00 ZŁ mnie za stan surowy ZAMKNIĘTY wyszło 140. 750 zł, razem z ogrodzeniem. bez ogrodzenia 128. 750 zł robocizna i materiał, dach kompletny z oknami FAKRO mam już położony w całości na domu, kończą robić garaż materiały kupowałam w najgoszym czasie, kiedy wszystko było najdroższe, ale ja buduję stodółkę z dachem dwuspadowym, więc raczej nie ma czego porównywać http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 24.08.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Canna ja jak wczesniej napisałam mam działkę o dużym spadku (5 m ) i u mnie sam stan "0" wyniesie 50 tys. U Ciebie chyba trochę mniej jak mniemam. I ja nie buduje systemem gospodarczym (wszystko będzie robić jedna ekipa). Widzę że jednak gnebi Cie ten twój dwuspadowy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.08.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Małogosia2005 - to jest jakaś różnica, wcześniej piszesz o otwartym, teraz zamkniętym ... Jeśli z dachem, to faktycznie lepiej... Ja za dach 380m2 ... będę płacił około 70 kPLN za rob + materiał : więźba, jej ułożenie, dachówki, rynny, obróbki itp. To jako przykład ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 24.08.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Widzę że jednak gnebi Cie ten twój dwuspadowy dach bardzo mnie gnębi fakt, że mam taki śliczny dach, który widać tylko z boku http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif ale gdybym miała wybierać drugi raz, wybrałabym ten sam podałam moje koszty, ponieważ kiedyś powiedziałaś, że Twój będzie tańszy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 24.08.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Contel a mógłbys dać namiar na swoich fachowców dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts