Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No i projekt dotarł ! Wczoraj przyszła kurierem teczuszka z dokumentami - śmiać nam sie z mężem chciało ,ze taka kopertka warta jest 1555 zł :) a jeszcze trzeba będzie dorzucić, żeby wszystko miało takie ręce i nogi jakie chcemy .

W sobotę idziemy do architekta , niech zaczyna ze zmianami - medialni dostawcy powinni mieć swoje warunki w przyszłym tygodniu , mapa dc projekt. też - czas ruszać !

Powiem Wam ,że nawet chodzi mi po głowie zrobienie fundamentów jeszcze w tym roku - :lol: :lol: :lol: :lol: jakby zima nie "nadejszła" to może się uda :):)

Czy ktoś z wymienionych powyżej forumowiczów nie ma "kibelka" na zbyciu?

Sąsiadka z czwartej częsci owego skrzyżowania poszukuje :)

Ja mam... ale nie wiem, czy przetrzyma kolejny transport. To juz chyba czwarta budowa :D

Od ciebie do mnie to chyba będzie jakieś 300m (jak dobrze kojarzę), może przetrzyma :)

Wyjślij mi proszę swój nr tel na priva. Skontaktuję się z tobą.

RATUNKU

właśnie zadzoniłem do ekipuy od ociepleń bo mi mieli wzorniki podrzucić

a pan :evil: mi mówi ze nie wejdą na ocieplenie bo ni emają czasu bo im sie terminy poprzestawiały a mieli wejś za 2 tygodnie

oczywiście nie miałem umowy jeszcze bo firma z polecenia i takie tam

nie moge nikogo znaleźsć

pomocy dajcie kilka namiarów na rózne ekipy

bardzo bardzo proszę

Witam

Od kilku dni stawiamy pierwsze kroki, które mają nas doprowadzić do własnego domku czyli realizuję marzenie wypuścić Borsuki na "trawkę" do ogrodu i mieć chwilę "świętego spokoju"

Poszukuję architekta z Łodzi i okolic do opracowania projektu indywidualnego. Chcemy prosty domek z tym "czymś"

W grę wchodzi "unowocześniona" wersja "stodoły" lub jak niektórzy mawiają - "ztuningowany" wiejski domek.

Myślimy nietylko o projekcie "budowlanym", ale może - wykonawczym; w grę wchodzić może także architektura wnętrza.

Może kogoś polecicie?

Dodam, że szukamy projektu za "rozsądną" cenę (20% wartości inwestycji to dla nas przesada...)

A może spotkaliście się z arch. R. Łosiakiem lub arch. P.Tropiszem?

Jakieś opinie o współpracy?

Będę bardzo wdzięczna za info

Cześć

Tak orientacyjno / teoretycznie - skąd bierzecie piasek do murowania ?

Bo "mój" dostawca ma problem i juz nie wozi :evil: a wszędzie piach jest po 35 zyla za tonę :o :cry:

Wziąłem na razie 12, bo muszę, przecież wszystko stoi, ale może macie lepsze dojścia ... ? :wink:

pozdrawiam, majki

Cześć

Bo "mój" dostawca ma problem i juz nie wozi :evil: a wszędzie piach jest po 35 zyla za tonę :o :cry:

Wziąłem na razie 12, bo muszę, przecież wszystko stoi, ale może macie lepsze dojścia ... ? :wink:

pozdrawiam, majki

Śląska

Ceny 280-350 za 15 ton. Zależy czy dzwoni małż, czy ja 8) Ja mam drożej :o

Hej

Jesteśmy na etapie poszukiwania drewna na dach. Czy ktoś z was może mi polecić coś dobrego i niedrogiego. Obecnie chodzi nam po głowie przywiezienie drewna z gór - ale wtedy dojdzie jeszcze transport, około 1000 zł, a samochód będzie załadowany w połowie. Może ktoś z Was jest na podobnym etapie w budowie i będzie chętny aby dopełnić transport i podzielić się kosztami.

Na Targach byli ludkowie z tartaku, co się mieści koło Inowłodza, ceny mieli ludzkie i mówili też całkiem do rzeczy, sprawdzić warto.

Co do ociepleń to luknij w tablicę ogłoszeń, wrzuciłem tel. do firmy Gerdom co mi robią róże rzeczy, robili też docieplenie - no cóż, miałbym parę drobnych zastrzeżeń ale na bezrybiu... :roll:

miesiąc temu brałem do Nowosolnej piasek do murowania (płukany i przesiewany) ze Żwiromaxa: 20 ton za 400 zł

jutro (też oni) mają mi przywieźć 25 ton piasku do zasypania fundamentów za 300 zł

piasek podobno wożą z Łaznowskiej Woli, więc całkiem daleko

tel. jakby co: (601) 379-378 - taka miła pani odbiera :D

Hej

Jesteśmy na etapie poszukiwania drewna na dach.

Też będę chciał niedługo zamawiać drewno. Tematem chcę się zająć w przyszłym tygodniu.

W moim przypadku wyjdzie tego pewnie blisko 15 m3. Również będę wdzięczny za wszelkie namiary, a co do transportu - to jeśli ktoś ma fajnego dostawcę, to chętnie się dołączę.

właśnie zadzoniłem do ekipuy od ociepleń...

...nie moge nikogo znaleźsć

pomocy dajcie kilka namiarów na rózne ekipy

brat mojego przyszłego sąsiada zajmuje się ociepleniami...

jednak nie wiem jak jest obłożony pracą, jak jakościowo i na jakim terenie działa

przypomnij mi się jutro telefonicznie (tel. przesyłam na priva) to spróbuję coś znaleźć

Hej

Jesteśmy na etapie poszukiwania drewna na dach.

Też będę chciał niedługo zamawiać drewno. Tematem chcę się zająć w przyszłym tygodniu.

W moim przypadku wyjdzie tego pewnie blisko 15 m3. Również będę wdzięczny za wszelkie namiary, a co do transportu - to jeśli ktoś ma fajnego dostawcę, to chętnie się dołączę.

Dziś cieśle ocenili moje drewno jako dobre. Czyli w zasadzie mogę polecić ten tartak. Stwierdzili również, że jak na takie bale (20*20, 18*20) to wyszło niedrogo, bo takie grube generalnie są znacznie droższe. Nie wiem, nie znam się. Tartak jak się wyjeżdża z Ozorkowa na Parzeczew. jak ktoś chce telefon, to muszę wrócić do domu :lol: