Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Tak orientacyjno / teoretycznie - skąd bierzecie piasek do murowania ?

Bo "mój" dostawca ma problem i juz nie wozi :evil: a wszędzie piach jest po 35 zyla za tonę :o :cry:

miesiąc temu brałem do Nowosolnej piasek do murowania (płukany i przesiewany) ze Żwiromaxa: 20 ton za 400 zł

jutro (też oni) mają mi przywieźć 25 ton piasku do zasypania fundamentów za 300 zł

piasek podobno wożą z Łaznowskiej Woli, więc całkiem daleko

tel. jakby co: (601) 379-378 - taka miła pani odbiera :D

pani Ula ... nie dość ,że mila to jeszcze jakie ma bazyle :roll:

Dziś cieśle ocenili moje drewno jako dobre. Czyli w zasadzie mogę polecić ten tartak. Stwierdzili również, że jak na takie bale (20*20, 18*20) to wyszło niedrogo, bo takie grube generalnie są znacznie droższe. Nie wiem, nie znam się. Tartak jak się wyjeżdża z Ozorkowa na Parzeczew. jak ktoś chce telefon, to muszę wrócić do domu :lol:

ja poproszę telefon :)

i jeśli mogłabyś sprawdzić - to napisz po ile dokładnie było to drewno za m3 (netto czy też brutto?)

Hej

Jesteśmy na etapie poszukiwania drewna na dach.

Też będę chciał niedługo zamawiać drewno. Tematem chcę się zająć w przyszłym tygodniu.

W moim przypadku wyjdzie tego pewnie blisko 15 m3. Również będę wdzięczny za wszelkie namiary, a co do transportu - to jeśli ktoś ma fajnego dostawcę, to chętnie się dołączę.

kowlski Inowłódz albo Dziki Kraszew

może ktoś w łódzi korzystał z firmy budującej przyłącza gazowe i może ją polecić. A może ktoś wie jak przyspieszyć załatwienie sprawy w gazowni łódzkiej tj. wykonanie przyłącza od gazociągu do granicy działki.

Ja pod koniec września będę miał wykonywane przyłącze wod-kan i jesli wykonawca się sprawdzi to podam namiary, a jeśli nie to też o nim napiszę.

Mmmad, co się stało, jeśli mogę spytać?

W piatek ma ktos przyjechac z firmy na ogledziny. Nie chcialbym wczesniej robic reklamy badz antyreklamy.

Przyjechali, sprawdzili, jest OK.

W zasadzie moge polecic... :)

Uf ....zaraz mi lżej na duszy :lol: bo też mam okienka z Abatexu :lol:

termin realizacji - zgodnie z zamówieniem :) ....montaż również w porządku :)

zaczęłam sie martwić o sprawy reklamacyjne :-? chociaż oby nigdy do tego nie doszło - odpukać!!!!!

jezeli chodzi o deski do szalunków

to

w czasie budowy jest wiele kosztów takich które trzeba ponieść a nic z tego potem nie zostaje takim kosztem sa deski jak zbijaja szlunek to tną najpiekniejsze deski, jak rozbrajaja wieniec to tez sie nie patyczkują i zostaje kupa drzag.

tartak

Firma PHU Sławomir Nowak, Ozorków, ul Nowy Rynek 9/24

Nie mam telefonu. Byłam osobiście. Na rachunku też nie ma :-?

Cena m3 z vat była 740 ale ona zależy od grubości długości ird. Tak wyszło średnio. Ale... generalnie średnia cena wyszła poniżej 700 :wink:

Pytanie:

Czy położenie styropianu (bez tynku) po 20zł /m2 to drogo, tanio czy w sam raz?????

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa....... gdzie go :wink: trzeba położyć :wink:

NA elewacji, na elewacji.....

Generalnie chodzi o ocieplenie z zewnątrz.

NAwiasem mówiąc fachowcy trują, że nikt nie daje 15 cm??? :o

Pytanie:

Czy położenie styropianu (bez tynku) po 20zł /m2 to drogo, tanio czy w sam raz?????

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa....... gdzie go :wink: trzeba położyć :wink:

NA elewacji, na elewacji.....

Generalnie chodzi o ocieplenie z zewnątrz.

NAwiasem mówiąc fachowcy trują, że nikt nie daje 15 cm??? :o

fahofcy zawsze trują :evil: , najchętniej budowaliby stodoły

ocieplenie z zewnątrz lepiej umawiać od razu z tynkowaniem, wtedy dbają o to żeby było równo

Dotarłem do etapu wyboru okien.

Borysko, mmad, kropkq i inni w bardziej zaawansowanym stadium, napiszcie pls na co zwracaliście szczególną uwagę przy wyborze okien (naturalnie oprócz takiego oczywistego parametru jak cena :wink: )

Dlaczego akurat Abatex?