mmmad 14.09.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Z innej beczki: Jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę - czy te pół roku to prawda?. Pozdrawiam jezeli zlozysz odpowiednie dokumenty w powiecie to urzędowo chyba max. 30 dni. plus 14 na uprawomocnienie- ale to mozna przyspieszyc. a budowac mozesz zaczac /bez wiekszego ryzyka/ w zasadzie po zudt-zie. pzdr Oczywiscie, jak jest wazny plan zagospodarowania przestrzennego dla danej dzialki. Jak nie ma, to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 14.09.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 rybki moje dziecie wypłakało i teraz mam zajęcie jeszcze trochę i zastosuję metodę mmmada Rozumiem, ze chodzi Ci o metode mojej zony oznaczona kryptonimem "Syberia czyli popatrz co Cie czeka jak bedziesz podskakiwal"? P.S. Niewtajemniczonym wyjasniam: mmmad-ness zamknela pokoj, w ktorym staly rybki i zostawila w nim otwarte okno przy mrozie na zewnatrz...Normalnie, aż gęsiej skórki dostałem . To ty w domu w wiecznym stresie chyba jesteś, ...aż strach się bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 14.09.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 rybki moje dziecie wypłakało i teraz mam zajęcie jeszcze trochę i zastosuję metodę mmmada Rozumiem, ze chodzi Ci o metode mojej zony oznaczona kryptonimem "Syberia czyli popatrz co Cie czeka jak bedziesz podskakiwal"? P.S. Niewtajemniczonym wyjasniam: mmmad-ness zamknela pokoj, w ktorym staly rybki i zostawila w nim otwarte okno przy mrozie na zewnatrz...Normalnie, aż gęsiej skórki dostałem . To ty w domu w wiecznym stresie chyba jesteś, ...aż strach się bać i to mówisz TY ?????? człowiek śniegu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 14.09.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 cóz nawet człowiek sniegu ma swoja granice wytrzymałosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 14.09.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Polećcie proszę, jakiegoś stolarza... Takie tam drobiazgi potrzebuję: kawałek blatu na murku, kawałek deski pod podciągiem, jakieś listewki przy schodach... Acha, wiecie może, czy trepy na schody muszą miec 4 cm grubości? Mam 2 cm miejsca, każdy schodziarz twierdzi, że powinno być 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 14.09.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Polećcie proszę, jakiegoś stolarza... Takie tam drobiazgi potrzebuję: kawałek blatu na murku, kawałek deski pod podciągiem, jakieś listewki przy schodach... Acha, wiecie może, czy trepy na schody muszą miec 4 cm grubości? Mam 2 cm miejsca, każdy schodziarz twierdzi, że powinno być 4 cieńsze lubią pękać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 14.09.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ja około 10 dni. Powiat Łódż - Wschód. Akacja miałaś układy czy taka tam procedura, gdzie składałaś?, my też będziemy budować w Łódzkim Wschodnim. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 14.09.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Z innej beczki: Jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę - czy te pół roku to prawda?. Pozdrawiam Zakładam że jesteś już po ZUDzie, a jeśli tak to czeka Cię 30 dzionków + 14 na uprawomocnienie. Istnieje również wersja mniej optymistyczna jakiej doświadczyłem na własnej skórze. Otóż wysłano do mnie list ze Starostwa, że brakuje im pewnych "niezbędnych informacji" (dodam że projekt i cała dokumentacja przeszła ZUD). Po przyjeździe na miejsce, miła skądinąd Pani, zapytała czy odebrałem list polecony który mi wysłano (jakl bym mógł przyjechć bez przeczytania listu ). Po mojej pozytywnej odpowiedzi rzeczona Pani odpowiedziała, tu cytat: a to szkoda, bo będziemy musieli nadać sprawie nowy bieg , a chodzi tylko o brak numeru na jednej z mapek. No cóż poczeka Pan kolejny miesiąc (dodam że czekałem już 3 tygodnie z ustawowych 4) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 14.09.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Z ostatniej chwili (rozmowa hydraulika z moim kolegą): K: No to ile to będzie kosztować? H: No jakieś 5 kpln K: Chyba Pan żartuje, aż tyle???? H: Trza się było uczyć .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 14.09.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Zastępuję kolegę w jednej poradni psychiatrycznej. Rozmowa w sprawie zasadniczej. Pan kierownik: no to myślę, że zaproponujemy panu takie same warunki jak koledze. Ja: tzn? P.K.: No nie pamiętam czy to było 15 czy 17 zł za wizytę, ale jakoś tak. Ja: ale... to... netto czy brutto? P.K.: brutto oczywiście. Faktycznie, trzeba się było uczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.09.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Mam dość ZE http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif i wkraczam na ścieżkę wojenną http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gifOd 10 m-cy mam podpisaną umowę o przyłącze, termin minął 31.08 a przyłącza nie mana pytania dostawałam odpowiedzi wymijającewczoraj złożyłam telefonicznie skargę na opieszałość do bezpośredniego kierownika faceta, który jest wyznaczony z ramienia ZE do załatwienia sprawy po godzinie ujrzałam tegoż faceta na mojej budowie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gifwyczerpująco zostałam poinformowana o planach modernizacji linii, z czego wynika opóźnienieotóż jeden z właścicieli działek (bezpośredni mój sąsiad) nie zgadza się na poprowadzenie kabla przez jego działkę czym opóźnia wszelkie działania, najbardziej szkodzi tym mnie, bo ja wcale nie mam prądu ale co mnie to....mam umowę, ZE musi się wywiązaćpan na to, że z ważnych przyczyn mogą zerwać umowęja, że o tych przyczynach przed upływem terminu z umowy jakoś mnie nie powiadomiliod słowa do słowa stanęło na tym, że pan chce pomóc i zrobi wszystko co niemożliwe, żebym miała prąddzisiaj zadzwonił, że nowa umowa już czeka, pojechałam i otóż ZE zaproponował mi umowę na tymczasowy prąd budowlany w VI grupie, 9 kW, praktycznie na mój koszt, oni tylko udostępnią kabel ze słupano to się wzięłam i zdenerwowałam ZE olewa mnie, bo oni chcą robić modernizację linii a ja chcę prąd, nie chcą podłączyć mnie teraz do starej linii bo przy modernizacji musieliby znowu mnie podłączyć do nowej, ale ja za to przyłącze już zapłaciłam, więc nie bardzo interesują mnie ich plany, które jak na razie są tylko planami postanowiłam zacząć skarżyć wyżejtylko gdzie? ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 14.09.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 A teraz z innej beczki... Czy ktoś stosował drzwi wewnętrzne firmy HUMDREX?Są b. ładne, drewniane, malowane, wyglądają na solidne i mają jedną niepodważalną zaletę - są dostępne od ręki w Leroyu, do tego cenowo nie zabijają. A w ogóle to proszę o opinie nt. drzwi wewnętrznych, bo powoli zaczynam rozgryzać temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 14.09.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Z innej beczki: Jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę - czy te pół roku to prawda?. Pozdrawiam Zakładam że jesteś już po ZUDzie, a jeśli tak to czeka Cię 30 dzionków + 14 na uprawomocnienie. Istnieje również wersja mniej optymistyczna jakiej doświadczyłem na własnej skórze. Otóż wysłano do mnie list ze Starostwa, że brakuje im pewnych "niezbędnych informacji" (dodam że projekt i cała dokumentacja przeszła ZUD). Po przyjeździe na miejsce, miła skądinąd Pani, zapytała czy odebrałem list polecony który mi wysłano (jakl bym mógł przyjechć bez przeczytania listu ). Po mojej pozytywnej odpowiedzi rzeczona Pani odpowiedziała, tu cytat: a to szkoda, bo będziemy musieli nadać sprawie nowy bieg , a chodzi tylko o brak numeru na jednej z mapek. No cóż poczeka Pan kolejny miesiąc (dodam że czekałem już 3 tygodnie z ustawowych 4) . Monty Pyton Głupio pytać ale jestem kompletnie zielona a cóź to takiego ten ZUD?. My dopiero kupiliśmy projekt i jesteśmy w fazie czekania na warunki przyłączy z ZE (już półtora miesiąca) inne papierki prawie mamy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 14.09.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Mam dość ZE http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif i wkraczam na ścieżkę wojenną http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif Od 10 m-cy mam podpisaną umowę o przyłącze, termin minął 31.08 a przyłącza nie ma na pytania dostawałam odpowiedzi wymijające wczoraj złożyłam telefonicznie skargę na opieszałość do bezpośredniego kierownika faceta, który jest wyznaczony z ramienia ZE do załatwienia sprawy po godzinie ujrzałam tegoż faceta na mojej budowie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif wyczerpująco zostałam poinformowana o planach modernizacji linii, z czego wynika opóźnienie otóż jeden z właścicieli działek (bezpośredni mój sąsiad) nie zgadza się na poprowadzenie kabla przez jego działkę czym opóźnia wszelkie działania, najbardziej szkodzi tym mnie, bo ja wcale nie mam prądu ale co mnie to.... mam umowę, ZE musi się wywiązać pan na to, że z ważnych przyczyn mogą zerwać umowę ja, że o tych przyczynach przed upływem terminu z umowy jakoś mnie nie powiadomili od słowa do słowa stanęło na tym, że pan chce pomóc i zrobi wszystko co niemożliwe, żebym miała prąd dzisiaj zadzwonił, że nowa umowa już czeka, pojechałam i otóż ZE zaproponował mi umowę na tymczasowy prąd budowlany w VI grupie, 9 kW, praktycznie na mój koszt, oni tylko udostępnią kabel ze słupa no to się wzięłam i zdenerwowałam ZE olewa mnie, bo oni chcą robić modernizację linii a ja chcę prąd, nie chcą podłączyć mnie teraz do starej linii bo przy modernizacji musieliby znowu mnie podłączyć do nowej, ale ja za to przyłącze już zapłaciłam, więc nie bardzo interesują mnie ich plany, które jak na razie są tylko planami postanowiłam zacząć skarżyć wyżej tylko gdzie? ktoś wie? współczuje Canna , naprawdę by mnie krew zalała chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 14.09.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 ZE olewa mnie, bo oni chcą robić modernizację linii a ja chcę prąd, nie chcą podłączyć mnie teraz do starej linii bo przy modernizacji musieliby znowu mnie podłączyć do nowej, ale ja za to przyłącze już zapłaciłam, więc nie bardzo interesują mnie ich plany, które jak na razie są tylko planami postanowiłam zacząć skarżyć wyżej tylko gdzie? ktoś wie? URE (Urzad Regulacji Energetyki) Ale moze sprobuj jeszcze po dobroci? (Czyt. wtargnij i pobij dyrektora albo nasmaruj emaila z DW "Wszyscy Swieci") Przy okazji: jak sasiadka sie uparla, ze nie da puscic gazu przez swoja dzialke, to i Gazownia jej (pieniedzmi) nie przekonala. Ale Gazownia znalazla inne wyjscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 14.09.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ja około 10 dni. Powiat Łódż - Wschód. Akacja miałaś układy czy taka tam procedura, gdzie składałaś?, my też będziemy budować w Łódzkim Wschodnim. pozdrawiam Nie mam żdnych układów. Gdy odbierałam pozwolenie, zapytałam pana "Co tak szybko?", na co on z obrzydzeniem podsunął mi papierek mówiąc "A co mi tu będą na stole papiery leżały!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.09.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ale moze sprobuj jeszcze po dobroci? (Czyt. wtargnij i pobij dyrektora wiesz, do Pudziana mi daleko http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif po dobroci próbowałam i już mi się znudziło http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif pan wczoraj obiecał załatwienie sprawy a dzisiaj w umowie było owszem, ale na odczep się i wszystko na mój koszt poza tym prąd budowlany to zupełnie inne przyłącze: tymczasowe - ja chcę stałe, za skrzynkę ja płacę a mam umowę na stałe przyłącze, zapłacone żeby uniknąć tymczasowego przyłącza budowlanego mam agregat, który bardzo dobrze spełnił swoją rolę "budowlaną" teraz jest pora na wywiązanie się z umowy czego ZE chce uniknąć http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif w poniedziałek pójdę do URE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.09.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Jacekot !! Co z tym gazem? O co chodziło, ze było tak tanio. Zaczynam robić przyłązce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.09.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 mam umowę na stałe przyłącze, zapłacone Co to znaczy tymczasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 14.09.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Canna, skoro po skardze u kierownika odniosłaś pewien (chociaż nie taki jak oczekiwałaś) skutek, to może warto popróbować jeszcze raz u tegoż kierownika, albo przełożonego owego kierownika, zamiast od razu sięgać po broń ostateczną. Nie wiem jakie są obyczaje w w/w instytucji, ale wiesz, czasem straszenie batem odnosi dużo lepszy skutek niż sam bat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts