Yeti 14.09.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 i to mówisz TY ?????? człowiek śniegu ??? Długi, musiałem zaraz po wysłaniu posta wyłączyć komputer, ale odchodząc byłem pewien, że to ty pierwszy zareagujesz i to właśnie w podobny sposób . Teraz było w normie, ale wcześniej już nie raz przez ciebie oplułem monitor (z radości oczywiście). Gratuluję szybkości i trafnych puent. Tylko nie pisz teraz o mnie, że to lama a nie yeti cóz nawet człowiek sniegu ma swoja granice wytrzymałosci ...pewnie, że tak ...a poza tym ja już jestem (nieco) ucywilizowany i nawet na łbie się futro przerzedziło ( gdzie pozostało gęste - publicznie wymieniał nie będę, bo i tak by to nic nie wniosło w temacie marznięcia przy otwartym oknie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.09.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 mam umowę na stałe przyłącze, zapłacone Co to znaczy tymczasowe? to znaczy przyłącze budowlane, na określony czas przesył jest droższy, za 9 kW miałabym płacić 45 zł/m-c - ZA SAM PRZESYŁ co jeszcze śmieszniejsze to dali mi to przyłącze ze słupa z tyłu działki, umowę na stałe przyłącze mam z frontu działki i tam mam położone kable, teraz musiałabym kłaść kabel z tyłu i postawić skrzynkę na własny koszt, a za to z frontu już zapłaciłam - w lutym to tymczasowe miałabym do 2009r, mogę je sobie w buty wsadzić, bo i tak na budowlanym nie można mieszkać a z VI grupy nie można przejść do V na tym co mi chcieli dać po zrealizowaniu planowanej modernizacji musiałabym rozebrać budowlane z tyłu i podłączyć się do nowego z frontu Nie wiem jakie są obyczaje w w/w instytucji jak widać podpisali umowę, wzięli pieniądze, termin minął a teraz proponują mi żebym zrobiła wszystko sama za własne pieniądze i nie tam gdzie ma być docelowo, chociaż naprzeciwko mojej działki stoi słup i elektryk twierdzi, że to z niego powinni (i mogą tylko nie chcą) dać mi prąd za pieniądze, które już wpłaciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 15.09.2007 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 postanowiłam zacząć skarżyć wyżej tylko gdzie? ktoś wie? URE (Urzad Regulacji Energetyki) budynek gazowni łódzkiej, BTW miałem podobny przypadek opisywałem to na forum, załatwiłem sprawę pozytywnie dla siebie, w tej chwili mam prąd budowlany S11c, ale ja się ciągle buduje Nie mam żdnych układów. Gdy odbierałam pozwolenie, zapytałam pana "Co tak szybko?", na co on z obrzydzeniem podsunął mi papierek mówiąc "A co mi tu będą na stole papiery leżały!!" pewno szedł na urlop i kierownik kazał mu uporządkować biurko przed urlopem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 15.09.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Z innej beczki: Jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę - czy te pół roku to prawda?. Pozdrawiam Zakładam że jesteś już po ZUDzie, a jeśli tak to czeka Cię 30 dzionków + 14 na uprawomocnienie. Istnieje również wersja mniej optymistyczna jakiej doświadczyłem na własnej skórze. Otóż wysłano do mnie list ze Starostwa, że brakuje im pewnych "niezbędnych informacji" (dodam że projekt i cała dokumentacja przeszła ZUD). Po przyjeździe na miejsce, miła skądinąd Pani, zapytała czy odebrałem list polecony który mi wysłano (jakl bym mógł przyjechć bez przeczytania listu ). Po mojej pozytywnej odpowiedzi rzeczona Pani odpowiedziała, tu cytat: a to szkoda, bo będziemy musieli nadać sprawie nowy bieg , a chodzi tylko o brak numeru na jednej z mapek. No cóż poczeka Pan kolejny miesiąc (dodam że czekałem już 3 tygodnie z ustawowych 4) . Monty Pyton Głupio pytać ale jestem kompletnie zielona a cóź to takiego ten ZUD?. My dopiero kupiliśmy projekt i jesteśmy w fazie czekania na warunki przyłączy z ZE (już półtora miesiąca) inne papierki prawie mamy. Pozdrawiam. Zakład Uzgadniania Dokumentacji. Jak zrobisz adaptację projektu i zgromadzisz wszystkie niezbędne projekty, pozwolenia, uzgodnienia, mapki....., to idziesz do ZUD-u i zostawiasz celem weryfikacji, czy przypadkiem czegoś nie kombinujesz (sprawdzają zgodność planowanej inwestycji z przepisami - a przynajmniej tak mówią), póżniej po ostemplowaniu że nie kombinujesz , zanosisz papiery do Starostwa, czekasz 1 miech, 2 tyg. na uprawomocnienie i .... startujesz w konkurencji: Nierówna Walka INWESTOR - WYKONAWCA . Ale.... po wytrwałym pojedynku zostajesz nagrodzona swoim, jedynym, niepowtarzalnym, wspaniałym .....gniazdkiem. Jeśli interesuje Cię ile czekałem na pozwolenie od momentu uzyskania zaadaptowanego projektu i projektów przyłączy to - (być może jeden z "lepszych wyników") - 8 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 15.09.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 O k...a, zaczyna się nieżle. Dzięki i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerol 15.09.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Poczytuję Was od ponad roku,dzięki za wiele cennych informacji, w tym tygodniu skończylismy robic elewację i chciałam pochwalic się naszym domkiem.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.Kasia http://fotogalerie.p1718.futuro.pl/images/storage2/galeria/27/41/90/m/1189877064s1.jpg więcej fotek tutaj http://www.fotogalerie.pl/galeria/galeria_katerol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 15.09.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Poczytuję Was od ponad roku,dzięki za wiele cennych informacji, w tym tygodniu skończylismy robic elewację i chciałam pochwalic się naszym domkiem. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.Kasia http://fotogalerie.p1718.futuro.pl/images/storage2/galeria/27/41/90/m/1189877064s1.jpg więcej fotek tutaj http://www.fotogalerie.pl/galeria/galeria_katerol szkoda, że Ty nie podzieliłaś się z nami swoimi cennymi informacjami http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerol 15.09.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Canna, jeszcze nic straconego, chetnie służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 16.09.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 mój sąsiad sprzedaje - wiec niech jakiś dobry człowiek kupi http://www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=142993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 16.09.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Canna ja też uważam żebyś jeszcze raz spróbowałą z przełożonym tego pracownika, który zajmuje się Twoją sprawą. URE to ostateczność. Chociaż czytałąm na forum przejscia jedne dziewczyny z Zakładem /energetycznym (nawet ze skutkiem pozytywnym) dotarła właśnie do URE ale niestety nie jestem w stanie przypomnieć sobie gdzie ten wątek. Co do ŁZE to to jest tego rodzaju unstytucja (postkomunistyczna) która rządzi się zupełnie innymi prawami. Pracownicy pewnie mają takie zabezpieczenia przed np. zwolnieniem że ruszenie kogokolwiek nawet gdy osoba ta jest totalnie niekompetentna jest niemożliwe. Proponuje zatem jeszcze nie ruszać "na wojenkę" i spróbować raz jeszcze. Ja też 2 m-ce czekałąm na przepisanie warunków zasilania na nas (nowego włąściciela nieruchomości-czyli zwykłą formalność) i dopiero intrewencja u kierownika odniosła skutek błyskawiczny. pozdrawiam Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 16.09.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Witam wszystkich 1. Mam pytanko chciałabym podzieli działkę czy znacie kogoś w tym temaciee? 2. Szukam porządnej ekipy od obudowy kominka. Z pozdrowieniami Małgorzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 16.09.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Ooo, witamy witamy! 1. Z tego co wiem, trzeba złożyć wniosek w gminie, do tego dołączyć mapkę sporządzoną przez geodetę i czekać, czekać, czekać... ja przez to nie przechodziłem, ale ta babeczka od której mieliśmy kupować pierwszą działkę w Dobieszkowie opowiadała kiedyś, że to sakramencko długo trwa. 2. Jak mi zrobią i będzie oki to polecę Co słychać tak poza tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.09.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 mój sąsiad sprzedaje - wiec niech jakiś dobry człowiek kupi http://www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=142993 A złote klamki ma? Justynów to nie NY. Chyba mu się coś pomieszało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 17.09.2007 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 ja też uważam żebyś jeszcze raz spróbowałą z przełożonym tego pracownika, który zajmuje się Twoją sprawą. URE to ostateczność. Chociaż czytałąm na forum przejscia jedne dziewczyny z Zakładem /energetycznym (nawet ze skutkiem pozytywnym) dotarła właśnie do URE ale niestety nie jestem w stanie przypomnieć sobie gdzie ten wątek. to ja pisałem w maju na grupie łódzkiej a pomógł mi dopiero URE i dopiero po tym jak poszedłem ze skargą bezpośrednio do samego kierownika ŁZE od spraw przyłączy, każdy inny niższy pracownik ŁZE miał mnie głęboko w poważaniu, a większość z tych niższych nawet nie wiedziała co to URE i co im grozi albo miała to w głębokim poważaniu, wszak ona tam tylko pracują, a karne odsetki będzie przecież płacić ŁZE a nie niekompetentny pracownik A złote klamki ma? Justynów to nie NY. Chyba mu się coś pomieszało. trochę chłop przesadził jednostanowiskowy garaż i mały domek gdzieś na wsi za taka kasę ?? czy może ceny się trochę zmieniły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 17.09.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 mój sąsiad sprzedaje - wiec niech jakiś dobry człowiek kupi http://www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=142993 A złote klamki ma? Justynów to nie NY. Chyba mu się coś pomieszało. zgadzam sie cena z kosmosu złotych klamek nie ma - domek zwykła "stodoła" tych pienięzy napewno nie jest wart - wiem bo jestem w trakcie budowy podobnego na sąsieniej działce i umiem liczyć ale ... dobry sąsiad za płotem - bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 17.09.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 mam maleńki problem z ekipą budowlaną... majster zawołał dodatkowej opłaty za rozszalowanie stropu (zdjęcie stempli) czy tak sie praktykuje? osobiście jestem oburzona, bo wydaje mi się że szalunek i rozszalunek jest w cenie wykonania stropu! ogólnie sytuacja napięta jestem zadowolona z pracy i ogromnie cenię to co i jak jest przez nich zrobione ale chyba dodatkowe takie "taryfy" to przesada i próba "strzyżenia baranów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 17.09.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Jacekot !! Co z tym gazem? O co chodziło, ze było tak tanio. Zaczynam robić przyłązce nie weim czy tanio , na pewno niedrogo ,namiar na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 17.09.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 mam maleńki problem z ekipą budowlaną... majster zawołał dodatkowej opłaty za rozszalowanie stropu (zdjęcie stempli) czy tak sie praktykuje? osobiście jestem oburzona, bo wydaje mi się że szalunek i rozszalunek jest w cenie wykonania stropu! ogólnie sytuacja napięta jestem zadowolona z pracy i ogromnie cenię to co i jak jest przez nich zrobione ale chyba dodatkowe takie "taryfy" to przesada i próba "strzyżenia baranów" Dlaczego masz nie placic: - majster dalej ma robic u Ciebie - stemple mu beda jeszcze potrzebne - za chwile majster zawola kase za szalowanie i rozszalowanie wienca - mowisz majstrowi, ze jak nie to nie i dzwonisz do mnie i Dlugiego, my przyjezdzamy i rozwalamy szalunki gratis; oplaty pobieramy jedynie za wyniesienie desek Dlaczego mozesz zaplacic - oplata jest nieiwielka, a Tobie zalezy na beztresowej dalszej budowie - jak oplata jest niewielka, to kup lepiej pare flaszek i moze Tobie tez bedzie wesolo - majster to czlowiek, ktoremu uciekaja pracownicy (ot, jak moj tynkarz Wiesio) i jak go nie dofinansujesz, to nie bedzie mial kto Ci konczyc budowy - placisz dopiero po rozszalowaniu, jesli strop jest prosty jak szabla ulanska czy cos takiego (jesli nie, to mowisz, ze za ten luk dodatkowe pieniadze beda chcieli tynkarze) Dlaczego musisz zaplacic - zaplacilas juz majstrowi calosc za nastepny etap (majster mowi prywatnie o Tobie vel "Jelen") - majster wie, ze musisz wprowadzic sie za pol roku i nie masz innej ekipy (majster mowi prywatnie o Tobie "Naiwniak") - masz z nim umowe i nadzieje, ze szalunki spadna mu na leb i wybija z glowy takie pomysly (kierownik mowi o Tobie, ze jestes "Upierdliwiec", bo kazesz mu przyjechac na rozszalowanie stropu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 17.09.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 ...a poza tym ja już jestem (nieco) ucywilizowany i nawet na łbie się futro przerzedziło ( gdzie pozostało gęste - publicznie wymieniał nie będę, bo i tak by to nic nie wniosło w temacie marznięcia przy otwartym oknie ) Jesli chodzi o plecy, to jednak w temacie marzniecia cos masz do powiedzenia Liczyles wspolczynnik U? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 17.09.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 zgadzam sie cena z kosmosu złotych klamek nie ma - domek zwykła "stodoła" tych pienięzy napewno nie jest wart - wiem bo jestem w trakcie budowy podobnego na sąsieniej działce i umiem liczyć ale ... dobry sąsiad za płotem - bezcenne Hmmm... jak wybudujesz, to zastanow sie ile zdrowia Cie to kosztowalo i za ile bys teraz chcial sprzedac... Ja koszty mnoze juz x2 Widocznie sasiadowi nie zalezy na bszybkiej sprzedazy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts