Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

MirkaM2, msci - dzięki za info :)

A jeszcze "na gwałt" - deski szalunkowe, gdzie braliście ?

Albo ktoś ma do zabrania / odsprzedania :p

pozdrawiam, majki

Ile potrzebujesz? Bo ja sie zastanawiam, co ze swoimi zrobic. (Czy trzymac na ciezka zime, czy zostawic sobie tylko kilkanascie do zrobienia ogrodzenia)

sprzedaj

Podobno bedzie ostra zima. Indianie juz od dwoch lat drewno na opal zbieraja...

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

MirkaM2, msci - dzięki za info :)

A jeszcze "na gwałt" - deski szalunkowe, gdzie braliście ?

Albo ktoś ma do zabrania / odsprzedania :p

pozdrawiam, majki

Ile potrzebujesz? Bo ja sie zastanawiam, co ze swoimi zrobic. (Czy trzymac na ciezka zime, czy zostawic sobie tylko kilkanascie do zrobienia ogrodzenia)

sprzedaj

Podobno bedzie ostra zima. Indianie juz od dwoch lat drewno na opal zbieraja...

to szybko sprzedaj bo nie ogrodzone masz :lol: :lol:

A drzwi se wziuneś? :lol:

Bo Ci zmokną... :D

przygniótł mnie ciężar dnia codziennego jak się jutro nie uda to dopiero w sobotę :D

podobno ćwiczenia fizyczne wzmagają tężyznę, tak słyszałam http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

czy myślimy o tych samych ćwiczeniach ???????????? :wink:

skąd mam wiedzieć o jakich ćwiczeniach Ty myślisz http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif i jakie uprawiasz żeby udźwignąć ciężar dnia codziennego http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif ale skoro Cię przygniata.... ćwicz więcej http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif

Niniejszym zawiadamiam, że po 3 dniach roboczych od wizyty pana S pracownika ZE na mojej działce, dzięki sprawnemu działaniu pana R, również z ZE i szybkiej reakcji pana Marka Osendowskiego MAM PRĄD http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

Pragnę złożyć ogromne podziękowanie panu Markowi Osendowskiemu za to, że w "nagłym wypadku" znalazł dla mnie czas i osobiście wykonał przyłącze nie uwzględnione w planach http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

Pragnę złożyć ogromne podziękowanie panu Markowi Osendowskiemu za to, że w "nagłym wypadku" znalazł dla mnie czas i osobiście wykonał przyłącze nie uwzględnione w planac

Zawsze uważałem p.Marka za najsolidniejszego z wszystkich firm jakie miałem na budowie. A trochę się ich przewinęło, bo już jestem pod odbiorze.

Same dobre słowa o p. Marku.

Pozdrawiam

Mobby

a jak juz się tak rozstrzelałem z namiarami to masz prawdopodobnie blisko siebie sklep z foliami z ERGu z Bierunia- na rogu przy światłach (obok GSu)-folie pod wylewki.

pozdrawiam ZIKO

sklep z foliami mnie interesuje. Jaki to róg??? CZego?

Canna czytam Twoje boje z ZE i mnie mrozi ! My jakis czas temu odebraliśmy warunki i projekt umowy i wstawili nam tam datę wykonania przyłącza 31-10-2008 !!!!!!! Wrrrrrrrrrr :evil: :evil: :evil: Będziemy uruchamiać znajomości, ale jakoś mam małą wiarę ,że uda nam się cokolwiek załatwić :(

Czy ktoś budował dom bez prądu ??? Jak to zrobić ???

Dodatkowo wodociągi stwierdziły ,że do końca roku nie przyjmują i nie podpisują juz żadnych umów , bo są zarobieni i proponują ,żebym sobie znalazła zakład instalatorski , który mi zrobi projekt i potem całe podłączenie a oni tylko zatwierdzą :(

Czy ktoś ma jakiś sprawdzony zakład, który zrobi dobrze i nie wyciągnie od nas wszystkich zaskórniaków ?????

HELP !!!

zaczęły się schody ... mam dziwne wrażenie ,że trzeba się będzie wdrapać na Pałac Kultury .....

Zadzwoń do mnie to Ci coś podpowiem w temacie prądu , może uda się szybciej . Co do wody to mam namiary na fajnego projektanta nam zrobił projekt przyłacza za 500 zł oraz namiary na wykonawce , solidny i nie drogi .

pozdr

Jacek

Jeśli można to również poproszę o namiary na wykonawcę wody

Pozdrawiam

Tak więc Murarz zażyczył sobie (już na przyszły rok):

27000

w skład wchodzi:

Ława 2700,- + Fundament 4050,- + Posadzka 15,- zł/m2 + mur 6000,- + strop 3500,- + przegrody 3000,- + kominy (podobno ujęte w spisie, ale nie pamiętał ile wyjdzie).

Więc jak myślicie?!? :roll:

Murarza sprawdziłem na kilku budowach, które prowadził w ciągu statnich kilku lat - podobno fachura nie z tej ziemi i słowny facet.

doradźcie co i jak?

Uważam , że jak na gabaryty domku który pisujesz to cena normalna.

Ale skoro ekipa tego warta + sprawdzona top w tych czasach wariackich nie ma na co czekać. Podpisuj umowę.

Cześć

Gdzie kupowaliście kotwy do murłat. Fi 12 gwintowane, max dł. 1 m ?

Z góry dzięki za namiary :D

pozdrawiam, majki

Jak dużo potrzebujesz?

Zostało mi ponad 20 szt fi 16 (gotowe z dospawaną marką dł ~67 cm). Jak będziesz zainteresowany to zapraszam.

Pręty gwintowane kupowałem na rogu Widzewskiej i Rokicińskiej

Zadzwoń do mnie to Ci coś podpowiem w temacie prądu , może uda się szybciej . Co do wody to mam namiary na fajnego projektanta nam zrobił projekt przyłacza za 500 zł oraz namiary na wykonawce , solidny i nie drogi .

pozdr

Jacek

Jacek ja również jeśli to możliwe proszę o namiary mam do pociągnięcia 130 m i na pewno za jakieś pół roku będę szukała dobrego i taniego fachowca.

Mam jeszcze jedna problema, wycenili nam przyłącze gazu na 7600 czy jest możliwe legalnie zmniejszyć tę kwotę - macie jakieś doświadczenia w tym temacie .

Pozdrawiam. :evil: :evil: :evil:

a jak juz się tak rozstrzelałem z namiarami to masz prawdopodobnie blisko siebie sklep z foliami z ERGu z Bierunia- na rogu przy światłach (obok GSu)-folie pod wylewki.

pozdrawiam ZIKO

sklep z foliami mnie interesuje. Jaki to róg??? CZego?

sklep ogrodniczy -skrzyżowanie ze światłami w Ksawerowie ,pomiędzy Łodzią a Pabianicami .pozdrawiam

Czy wiecie jak to z gazownią? Kto płaci za przyłącze do płota????

Mnie kazali wziać prywatną firmę a oni mają coś mi oddać. Co mi oddzadzą? Czy koszt do płota? A resztę płacę sama? Czy wszystko płacę sama a oni oddają 500 za projekt???

Sprawa pilna, ktokolwiek wie

Mam jeszcze jedna problema, wycenili nam przyłącze gazu na 7600 czy jest możliwe legalnie zmniejszyć tę kwotę - macie jakieś doświadczenia w tym temacie .

Pozdrawiam. :evil: :evil: :evil:

Mnie na 7500

Czy wiecie jak to z gazownią? Kto płaci za przyłącze do płota????

Mnie kazali wziać prywatną firmę a oni mają coś mi oddać. Co mi oddzadzą? Czy koszt do płota? A resztę płacę sama? Czy wszystko płacę sama a oni oddają 500 za projekt???

Sprawa pilna, ktokolwiek wie

wiem, ale nie do końca

mnie robi przyłącze gazownia za 1400 zł, tak mam w umowie, projektant był wynajęty przez gazownię, bardzo sympatyczny i pomocny facet, jeśli chcesz dam Ci numer tel. do niego, napewno Ci odpowie na wszystkie pytania

Mnie gazownia wyliczyła przyłącze na 3500. Ale nie mają w tym roku forsy i mi nie zrobią. Mogę zrobić prywatnie. 7500 to wycena już z instalacją w domu.

Mnie raczej chodzi o to, czy oni nie mają obowiązku zrobić tego przyłącza bezpłatnie, czy trzeba im płacić??? (im albo wykonawcy innemu, nie ważne)