małgosia2005 21.09.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 a dlaczego opłata przyłączeniowa jest nielegalna?.EZS nie wiem co masz w umowie napisane. Za przyłacze płacisz Ty ale nie za sieć gazociagu. W umowie chyba masz okreslone od którego odcinku masz do czynienia z "przyłaczem". Jeżeli płaciłas za coś co nie jest przyłączem ( mówie o sieci ) to idziesz do gazowni i informujesz ich że zgodnie z pr energetycznym są zobowiązani zwrócić koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.09.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Miejscem rozgraniczenia jest kurek odcinający dopływ paliwa..... ustytuowany w punkcie pomiarowym. w linii ograodzenia. Czyli wszystko to, co od gazociągu do ogrodzenia nie jest moje. Za to wszyscy płacą 900-120 zł (za wykonanie podłączenia). JA akurat więcej. I co, wszyscy teraz powinni odebrać z gazowni kasę zapłaconą za ten odcinek? Nawiasem mówiąc to samo z wod-kanem. Zrobiłam przyłącze i musiałam im przekazać!!! Mam ich teraz skarżyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 21.09.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Dziekuję wszystkim za pomoc w sprawie przyłącza gazowego i oczyszczalni. To miło, że można na was liczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 21.09.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Za komplet chciał ( komplet : skrzynka , inne rury itp , odbiór kominiarski , geodeta , wpisy do dziennika , full usługa ) 3600 zł , wytargowaŁEM NA 2900 przyłącze zrobione wczoraj , jak bedzie piec puszcza gaz . Możesz podać namiary na tego swojego gościa do gazu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 21.09.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Monty - ja mam w projekcie fi 12 ... Ale dzięki pozdrawiam, majki Polecam Imbus - koło Warzywnej (od Szczecińskiej). Płacisz za materiał a pocięcie i dospawanie końcówek masz w cenie materiału. Ceny też bardzo przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 21.09.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 A skoro już pytam, to skorzystam z okazji i zapytam Was o wycenę/ekspertyzę budowy, jaka przedstawił mi fachowiec: murarz z ekipą stan surowy otwarty (bo i więźbę i dekarza i okna oddzielnie mam załatwiać) zaśpiewał mi: Ława - 45 zł/m2 Fundamenty z bloczków 45 zł/m2 Mury (ściany nośne) 32 zł/m2 Strop 35 zł/m2 Przegrody 25 zł/m2 (chyba miał na myśli ścianki działowe) Ja ze swojej strony załatwiam Kierownika, Materiały, Sprzęt (tylko koparkę), dostawy na plac budowy, no i całą resztę na pokrycie dachu (ale to już oddzielna ekipa). dajcie znać, czy przepłacam, czy tez mieszczę się "w normie". termin rozpoczęcia marzec/kwiecień 2008 dzięki jeszcze raz za pomoc No coż pełne wyliczenia od murarza będę miał w niedzielę. Domek nie jest duży: http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-363,403,61,opis.html Pow. użytkowa: 118,80 m2 garaż: 19,15 m2 Pow. netto parteru: 97,55 m2 Pow. netto poddasza: 69,80 m2 Pow. całkowita: 210,55 m2 Pow. zabudowy: 121,70 m2 Pow. dodatkowe: 26,85 m2 Kubatura brutto: 665,45 m3 Wysokość budynku: 8,60 m Kąt nachylenia dachu: 45° Rodzaj stropu: porotherm 19/50 Minimalne wymiary działki: 21,65 x 17,27 m Pow. dachu: 211 m2 Wys. ścianki kolankowej: 82 cm Wys. kondygnacji parteru: 2,61 m Ilość więźby dachowej: 9,25 m3 materiały: ściany ceramika, trop gęstożebrowy teriva lub podobny. ZA niedużo większy domek jakieś 30 % ze stropem żelbetowym czyli bardziej pracvochłonnym z tarasami i schodami zapłaciłem ok 24 tys płaciłem w tym roku ale stawkę ustaliłem latem ubiegłego roku , ekipa świetna ( zajeta niestety na rok do przodu albo lepiej) piszę o tym by był punkt odniesienia Hejka nareszcie po wyliczeniach specjalisty. Tak więc Murarz zażyczył sobie (już na przyszły rok): 27000 zł w skład wchodzi: Ława 2700,- + Fundament 4050,- + Posadzka 15,- zł/m2 + mur 6000,- + strop 3500,- + przegrody 3000,- + kominy (podobno ujęte w spisie, ale nie pamiętał ile wyjdzie). Więc jak myślicie?!? Murarza sprawdziłem na kilku budowach, które prowadził w ciągu statnich kilku lat - podobno fachura nie z tej ziemi i słowny facet. doradźcie co i jak? Bardzo przyzwoita cena, szczególnie jeśli ekipa solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 21.09.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Chętnie pozbędę się stempli. Różnej długości, niektóre sztukowane. Cena atrakcyjna Do użytku tak na oko 150 sztuk - reszta pójdzie w komin. Jeśli ktoś chętny to proszę o maila: [email protected] bo niestety na przeglądanie forum ostatnio czasu mi nie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 21.09.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Za komplet chciał ( komplet : skrzynka , inne rury itp , odbiór kominiarski , geodeta , wpisy do dziennika , full usługa ) 3600 zł , wytargowaŁEM NA 2900 przyłącze zrobione wczoraj , jak bedzie piec puszcza gaz . Możesz podać namiary na tego swojego gościa do gazu??? Przyłączam się do prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 21.09.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 za komplet chciał ( komplet : Skrzynka , inne rury itp , odbiór kominiarski , geodeta , wpisy do dziennika , full usługa ) 3600 zł , wytargowałem na 2900 przyłącze zrobione wczoraj , jak bedzie piec puszcza gaz . możesz podać namiary na tego swojego gościa do gazu??? maz na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 22.09.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Coś się dzieje chyba z forum od kilku dni nie mogę, do końca otworzyć mojego (innych też ) dziennika (nie wszystkie zdjęcia się twierają ) a co za tym idzie nie mogę też robić nowych wpisów Czy Wy też tak macie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 22.09.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Coś się dzieje chyba z forum od kilku dni nie mogę, do końca otworzyć mojego (innych też ) dziennika (nie wszystkie zdjęcia się twierają ) a co za tym idzie nie mogę też robić nowych wpisów Czy Wy też tak macie ???? u\mnie się otwiera jak bardzo tęsknisz to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 22.09.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 adres proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 23.09.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Mam pytanie - jeżeli zakład gazowniczy odmówił nam określenia warunków przłączenia ponieważ nie są spełnione warunki ekonomiczne (możliwość istnieje w przypadku dołożenia się przez nas do inwestycji), to mogę z takim papierkiem składać wniosek o pozwolenie na budowę czy też muszę wcześniej podpisać umowę z gazownią?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 23.09.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 I jeszcze jedno - czy ktoś budował w programie buduj z PSB, czy to ma jakiś sens?. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 23.09.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 I jeszcze jedno - czy ktoś budował w programie buduj z PSB, czy to ma jakiś sens?. Pozdrawiam. Podejmowałam próby, ponieważ zaczynałam budowę w momencie braku jakichkolwiek materiałów budowlanych i straszenia ze strony składów, że dostanę materiał na ściany za kilka miesięcy. Niestety, może miałam pecha http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif trzy obecne panie w składzie nie były zorientowane w temacie, nie miały kwestionariusza i kazały przyjść jak będzie kierownik, powiedziały tylko że są braki materiałów z programem czy bez. Dzięki pomocy pewnego forumowicza kupiłam Porotherm, reszta była w miarę dostępna. Nie wiem jak jest teraz, ale materiały są na składach i czy ten program daje jakiekolwiek korzyści śmiem wątpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 23.09.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Czy robocizna w cenie 10zł/m2 za ocieplenie dachu to przegięcie???Czy robocizna w cenie 40zł/m2 za położenie gipskartonu na suficie poddasza???Mamy już dach i okna. Zdjęcia w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogloszka 23.09.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 witam wszystkich łodziaków mam do sprzedania drewno sosnowe sezonowane 10 lat są to bale 80 mm w ilości 4m3 5-6m3 kantówki 120mmx120mm dlokoło 6-7m oraz tarcica budowlana około 2m3 mam jest jeszcze około 20 worków kleju do styropianu jeśli ktoś jest zainteresowany to podaje tel :0606616535 Mam jeszcze pytanie czy ktoś ma dobrego i w rozsądnej cenie goscia lub firmę od schodów wewnetrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 23.09.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Czy robocizna w cenie 10zł/m2 za ocieplenie dachu to przegięcie??? Czy robocizna w cenie 40zł/m2 za położenie gipskartonu na suficie poddasza??? Mamy już dach i okna. Zdjęcia w galerii. dla mnie przegięcie bo ocieplam sam a karton gipsy to chyba cena uzależniona od tego czy prosta płaszczyzna czy jakieś wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 23.09.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 www.najlepszeokna.eu Polecam !!! Po: 1. Jest dział ogłoszeń 2. Jest wątek z głoszeniami łódzkimi 3. JAk na najlepsze to pierwszyraz o firmie słyszę 4. Te realizacje to na pewno wasze ???? 5. Nie lubię domokrążców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 24.09.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Mam pytanie - jeżeli zakład gazowniczy odmówił nam określenia warunków przłączenia ponieważ nie są spełnione warunki ekonomiczne (możliwość istnieje w przypadku dołożenia się przez nas do inwestycji), to mogę z takim papierkiem składać wniosek o pozwolenie na budowę czy też muszę wcześniej podpisać umowę z gazownią?. Do pozwolenia mozesz skladac papiery z zaprojektowanym ogrzewaniem na piec olejowy. A jak bedziesz miec w reku warunki na gaz, to zmienisz pozwolenie lub zrobisz gaz na zgloszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts