długi 25.09.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Pytanie do mmada , długiego i innych starych wyjadaczy mmmad jest stary wylizywacz a nie wyjadacz 1. czy gdyby cena ocieplenia ściany 15 cm wełną i styropianem była ta sama to na co padłby Wasz wybór ? myślę ,że dałbym wełnie szansę 2. czy orientujecie się o ile drożej jest wełną ? 1m3 styro kupisz 140-190 zł 1m3 wełny jakieś 500-560 zł 3. oprócz tego że wełna oddycha widzicie jakieś wady lub dodatkowe zalety wełny ? myszy jej nie lubią Długi wysłałem Ci esa z ilościami wełny do poddasza , ale cholera zastanawiam się nad wełną na ściany jeszcze myśl szybko bo jutro walczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 25.09.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Pytanie do mmada , długiego i innych starych wyjadaczy mmmad jest stary wylizywacz a nie wyjadacz 1. czy gdyby cena ocieplenia ściany 15 cm wełną i styropianem była ta sama to na co padłby Wasz wybór ? myślę ,że dałbym wełnie szansę 2. czy orientujecie się o ile drożej jest wełną ? 1m3 styro kupisz 140-190 zł 1m3 wełny jakieś 500-560 zł 3. oprócz tego że wełna oddycha widzicie jakieś wady lub dodatkowe zalety wełny ? myszy jej nie lubią Długi wysłałem Ci esa z ilościami wełny do poddasza , ale cholera zastanawiam się nad wełną na ściany jeszcze myśl szybko bo jutro walczę punkt 3 jest najlepszy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.09.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Cześć Mam do odsprzedania po budowie murów 2 palety pustaka keramzytobetonowego. http://forum.muratordom.pl/sprzedam-pustak-alfa-lodz,t113168.htm Jakby co, zapraszam. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 25.09.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Pytanie do mmada , długiego i innych starych wyjadaczy mmmad jest stary wylizywacz a nie wyjadacz 1. czy gdyby cena ocieplenia ściany 15 cm wełną i styropianem była ta sama to na co padłby Wasz wybór ? myślę ,że dałbym wełnie szansę 2. czy orientujecie się o ile drożej jest wełną ? 1m3 styro kupisz 140-190 zł 1m3 wełny jakieś 500-560 zł 3. oprócz tego że wełna oddycha widzicie jakieś wady lub dodatkowe zalety wełny ? myszy jej nie lubią Długi wysłałem Ci esa z ilościami wełny do poddasza , ale cholera zastanawiam się nad wełną na ściany jeszcze myśl szybko bo jutro walczę punkt 3 jest najlepszy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif drugi punkt rozwiał moje zakusy w kierunku wełny , odpowiedź długiego na 3 punkt zmartwiła moją dodę , więc jednak zostaje przy ilościach wełny z smsa a Doda to moja dachowa kocica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 25.09.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 po Lidowskich wystapieniach w TV aż się rzuca na usta : walcz Długi , mordo Ty nasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 26.09.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 "po Lidowskich wystapieniach w TV aż się rzuca na usta : walcz Długi , mordo Ty nasza " DOBRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 26.09.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 po Lidowskich wystapieniach w TV aż się rzuca na usta : walcz Długi , mordo Ty nasza No ja bym tego lepiej nie ujal. ________________________ mmmad - podlizywacz p.s. Mam sciane 3W, nie wiem nawet czy mozna welne pakowac miedzy warstwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 26.09.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 po Lidowskich wystapieniach w TV aż się rzuca na usta : walcz Długi , mordo Ty nasza No ja bym tego lepiej nie ujal. ________________________ mmmad - podlizywacz p.s. Mam sciane 3W, nie wiem nawet czy mozna welne pakowac miedzy warstwy... można ale trzeba dawać dystanse żeby szczelina powstała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 26.09.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 p.s. Mam sciane 3W, nie wiem nawet czy mozna welne pakowac miedzy warstwy... można ale trzeba dawać dystanse żeby szczelina powstała Ja to sie jednak od Ciebie sporo moge nauczyc. Zawsze myslalem, ze bardziej niz dystans potrzebny jest uścisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 26.09.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Mmmad - na fotkach Twojego domku są super barierki. Czy możesz zdradzić z czego są zrobione (wymiary belek). Czy krzyżaki w środku mają takie same przekroje jak pionowe i poziome, czy mniejsze? I jeszcze zzym i jak impregnowałeś? (autoklaw? pędzel?) A dzieki, przekaze zonie, ze innym sie podobaja (to jej pomysl). Jesli chodzi o wymiary, to musze zmierzyc, bo kwestie techniczne zostawilem wykonawcy. Barierki przyjechaly do mnie gotowe, o szczegoly podpytam, bo jeszcze kawalek stolarze przyjada w przyszlym tygodniu montowac. Podobają się. W takim razie polecam się twojej pamięci. Przy okazji podziel się namiarem na stolarza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 26.09.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 co o tym sądzicie?? http://www.allegro.pl/item246485902_wiezba_dachowa_krokwie.html chyba dobra cena? gdzie kupowaliście więźbe? jutro jade zamawiać zaczynam koło Andrespola ale jak w Pabianicach będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.09.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 poradźcie, w sklepie internetowym jest mój kociołek za 6000 (vitopend 222). Sklep ten ma jakąś siedzibę w Łęczycy i generalnie nawet mogę do nich jechać i ten kocioł odebrać. W sklepach w łodzi cena zaczyna się od 6500 i to po wielkich wydziwianiach i upustach, które zresztą mogą się okazać fikcją, bo jeden ze sprzedawców daje a kolega jego nie potwierdza... Czyli może być 6900. Jest się o co bić, ale mam świadomość, że niższa cena może się brać np stąd że jest to kociołek sprowadzony z niemiec... Ale gwarancję ma... Brać?? Uruchomienie viessmama jest gratis. Pytałam.. mmad, znajdz murarza.. łatwo mówić. Ale na razie padło na obróblę blachą. Łatwiej chyba będzie znaleźć dekarza lub przekonać mojego... A propos, sklejaliście folię na zakładach? Tyvek pisze żeby sklejać, a u dekarza jest to usługa dodatkowa, a cena taśmy poraża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni1719501434 26.09.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Mam pytanie - jeżeli zakład gazowniczy odmówił nam określenia warunków przłączenia ponieważ nie są spełnione warunki ekonomiczne (możliwość istnieje w przypadku dołożenia się przez nas do inwestycji), to mogę z takim papierkiem składać wniosek o pozwolenie na budowę czy też muszę wcześniej podpisać umowę z gazownią?. Jeśli istnieje możliwość to zakład gazowniczy powinien wydać dokument "Informacja o możliwości przyłaczenia do sieci gazowej dla podmiotu przewidującego odbiór paliwa gazowego ..." w którym określi warunki przyłaczenia tj. zakres prac i koszt (całość oraz to co musi zapłacić odbiorca). Do takiego dokumentu potrzebne jest jeszcze oświadczenie zakładu o zapewnieniu dostawy gazu - zaświadczenie wydają na miejscu po wypełnieniu krótkiego wniosku na podstawie w/w informacji o możliwości przyłączenia (musisz mieć ją ze sobą). Oba dokumenty dołączasz do wniosku o pozwolenie na budowę domu i już. Gazociąg może być wykonany przez gazownię za kwotę podaną w informacji lub możesz wykonać we własnym zakresie (projekt + wykonanie) i wtedy część kosztów zwraca gazownia. Ta druga opcja jest podobno tańsza. Jutro mam umówione spotkanie z firmą która mogłaby wykonać gazociąg zobaczymy co powiedzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 26.09.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Jeśli istnieje możliwość to zakład gazowniczy powinien wydać dokument "Informacja o możliwości przyłaczenia do sieci gazowej dla podmiotu przewidującego odbiór paliwa gazowego ..." w którym określi warunki przyłaczenia tj. zakres prac i koszt (całość oraz to co musi zapłacić odbiorca). Do takiego dokumentu potrzebne jest jeszcze oświadczenie zakładu o zapewnieniu dostawy gazu - zaświadczenie wydają na miejscu po wypełnieniu krótkiego wniosku na podstawie w/w informacji o możliwości przyłączenia (musisz mieć ją ze sobą). Oba dokumenty dołączasz do wniosku o pozwolenie na budowę domu i już. Gazociąg może być wykonany przez gazownię za kwotę podaną w informacji lub możesz wykonać we własnym zakresie (projekt + wykonanie) i wtedy część kosztów zwraca gazownia. Ta druga opcja jest podobno tańsza. Jutro mam umówione spotkanie z firmą która mogłaby wykonać gazociąg zobaczymy co powiedzą. Pozdrawiam moni@ - bardzo dziękuję za informacje. Dokument o możliwości przyłączenia mamy, ale zastanawiamy się czy nie pożrą nas koszty. Gazownia cały koszt wyliczyła na 14k z tego my 8k + wiadomo projekt, robocizna itp. Gdybyś miała jakieś konkretne informacje dotyczące pociągnięcia przez inną firmę, to bardzo proszę podziel się nimi. Niedługo będziemy musieli iść do architekta i musimy się określić czym będziemy ogrzewać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 26.09.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 NIE POLECAM, ODRADZAm kominki ul. Uniwersytecka 100 FILAR i inne nazwy po zmianach organizacyjnych Kłopoty z wyceną, zapłatą, gwarancją i obsługą posprzedażową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.09.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Cześć Może byłby ktoś taki miły i mnie oświecił, tu czy na PW co do cen : - wylewki, oczywiście od Bogusia - ocieplenie styro zewnątrz - tynki CW Ceny prosiłbym : rob + mat. Z góry wielkie dzięki pozdrawiam, majki PS. Pytam, bo zaczyna się kredyt zbliżać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 26.09.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 ocieplenie , podałem samą robociznę oczywiście , materiału cen jeszcze nie znam , dopiero z tym startuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 26.09.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Cześć Może byłby ktoś taki miły i mnie oświecił, tu czy na PW co do cen : - wylewki, oczywiście od Bogusia za robociznę umówiłam sie na 14 zł (dopiero będą robione) - ocieplenie styro zewnątrz z tynkami i parapetami za robotę 30zł - tynki cementowo -gipsowe razem z materiałem (knaufa), z uszczelkami 26zł Z góry wielkie dzięki pozdrawiam, majki pozdrawiam kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 27.09.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Cześć Może byłby ktoś taki miły i mnie oświecił, tu czy na PW co do cen : - wylewki, oczywiście od Bogusia za robociznę umówiłam sie na 14 zł (dopiero będą robione) - ocieplenie styro zewnątrz z tynkami i parapetami za robotę 30zł - tynki cementowo -gipsowe razem z materiałem (knaufa), z uszczelkami 26zł Z góry wielkie dzięki pozdrawiam, majki pozdrawiam kropkq a co to są tynki cementowo gipsowe ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.09.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 przepraszam pomyliłam się ...ale chyba dlatego, że wciąż mi internet źle działa...jestem wściekła tynki tradycyjne cementowo-wapienne a teraz dobrze a ja miałam gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts