Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

ponieważ moje kłopoty z przyłączem wodociągowym nadal trwają, zaczynam rozważać możliwość studni głębinowej.

Poradźcie jak się zabrać do tego tematu. Chciałabym nie mieć potem kłopotów z odbiorem technicznym budynku, więc muszę zrobić wszystko "po bożemu".

problemy z przyłączem do wodociągu ma również mój sąsiad, więc może zdecydowalibyśmy się na wspólną studnię na granicy działek...

:cry: :x

skorzystałam oczywiście z tablicy ogłoszeń i zadzwonię do polecanego przez majki fachowca

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Contel : ja osobiście rozważam tylko drewnianą, żadna inna. Co do tego halogenu, to te odcinki chyba tylko w OSB, bo styro moze sie topic...

Megasmok - korzystaj :wink: Fajni ludzie ci od studni, a co do tego zeby bylo wszystko zgodnie z prawem, to ja miałem studnie w projekcie budowy domu ...

pozdrawiam, majki

Contel : ja osobiście rozważam tylko drewnianą, żadna inna. Co do tego halogenu, to te odcinki chyba tylko w OSB, bo styro moze sie topic...

Megasmok - korzystaj :wink: Fajni ludzie ci od studni, a co do tego zeby bylo wszystko zgodnie z prawem, to ja miałem studnie w projekcie budowy domu ...

pozdrawiam, majki

Majki u mnie podbitka ma być biała więc nie ma sensu drewnianej malować na biało , szkoda po prostu . Pomysł tynku lub pcv jednak bardziej do mnie przemawia .

pozdrawiam

Kilka pytań mam :D

1. Z czego macie lub bedziecie mieć podbitki ?

2. Co sądzicie o podbitce takiej tynkowej , z tynku znaczy na styro lub płycie osb , co z halogenami w tym wypadku ?

3. Gdzie najlepiej w Łodzi kupić podbitkę ? tylko nie drewnianą

Ja bede miala PCV bo jest wygodniejsza, drewniana trzeba co jakis czas malowac , impregnowac...

OLa

pozdrawiam, majki

Majki u mnie podbitka ma być biała więc nie ma sensu drewnianej malować na biało , szkoda po prostu . Pomysł tynku lub pcv jednak bardziej do mnie przemawia .

pozdrawiam

możesz pociągnąć drewno białą bejcą , ładnie podbija słoje i wygląda niegłupio :D

pozdrawiam, majki

pozdrawiam

możesz pociągnąć drewno białą bejcą , ładnie podbija słoje i wygląda niegłupio :D

za leń jestem :oops: by dbać co parę lat o podbitkę

Megasmok : hmmm ... :wink:

- studnia + obudowa ( 2 kręgi + pokrywa ) - 4100

- osprzęt :lol: pompka z Nomi za 100 zł + wąż 30 m + przedłużacz 40m :D

Pompka niby niedobra bo zatapialna ale "wibracyjna", tzw. ruska. Powinna być typowa głębinowa, ale najtańsza ale dobra za 600 zł to dla mnie była szkoda dawać robolom, żeby od razu spalili ... :-?

Grundfosa wsadzę później 8) :wink:

pozdrawiam, majki

[

quote="mruva]

Tak też będziemy musieli zrobić, pewnie za radą mmmad projekt na butlę żeby nie zmieniać instalacji a później się zobaczy. Na początku jest zawsze dużo zapału ale biurokratyczne schody robią się coraz wyższe, ale co tam Pozdamy radę jak już postanowiliśmy, że chcemy budować to zbudujemy.

Pozdrawiam. 8)

Będzie dobrze, nie ma innej rady. Ja się właśnie wybieram na wojnę z gminą, na której wygraną jest przydomowa oczyszczalnia ścieków. A co tam, pobawimy się... :wink:

mruva - może tak być. My tak mamy, w MPZP jest albo szambo, albo przyłączenie do kanalizy jak jest... :-?

Na terenie gminy jest wysoki poziom wód gruntowych i pewno dlatego.

Można zrobić niby na nasypie / wale, ale dzięki za taki widok na działce :-?

pozdrawiam, majki

Widok takiego wału to pikuś w porównaniu z tym co dzieje się w tego typu oczyszczalni (tzn. z przepompownią) w przypadku przerwy w dostawie en.el.

Wyobraźcie sobie imprezę w waszym domku pogrążonym w (przymusowym) nastrojowym świetle świec ...i jakąś ciocie, która właśnie naciska przycisk spłuczki i usiłuje wtłoczyć pod górkę (znaczy na ten nasyp) powiedzmy 5l wody z "dodatkami" :wink:

To jest dopiero widok! :D

Widok takiego wału to pikuś w porównaniu z tym co dzieje się w tego typu oczyszczalni (tzn. z przepompownią) w przypadku przerwy w dostawie en.el.

Wyobraźcie sobie imprezę w waszym domku pogrążonym w (przymusowym) nastrojowym świetle świec ...i jakąś ciocie, która właśnie naciska przycisk spłuczki i usiłuje wtłoczyć pod górkę (znaczy na ten nasyp) powiedzmy 5l wody z "dodatkami" :wink:

To jest dopiero widok! :D

weź przestań........śniadanie :-?

Kilka pytań mam :D

1. Z czego macie lub bedziecie mieć podbitki ?

2. Co sądzicie o podbitce takiej tynkowej , z tynku znaczy na styro lub płycie osb , co z halogenami w tym wypadku ?

3. Gdzie najlepiej w Łodzi kupić podbitkę ? tylko nie drewnianą

Drewnianą.

I nie tyle PODbitkę co NADbitkę - czyli jakby kawałek pełnego deskowania.