megasmok 30.09.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 ponieważ moje kłopoty z przyłączem wodociągowym nadal trwają, zaczynam rozważać możliwość studni głębinowej. Poradźcie jak się zabrać do tego tematu. Chciałabym nie mieć potem kłopotów z odbiorem technicznym budynku, więc muszę zrobić wszystko "po bożemu". problemy z przyłączem do wodociągu ma również mój sąsiad, więc może zdecydowalibyśmy się na wspólną studnię na granicy działek... skorzystałam oczywiście z tablicy ogłoszeń i zadzwonię do polecanego przez majki fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.09.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Contel : ja osobiście rozważam tylko drewnianą, żadna inna. Co do tego halogenu, to te odcinki chyba tylko w OSB, bo styro moze sie topic... Megasmok - korzystaj Fajni ludzie ci od studni, a co do tego zeby bylo wszystko zgodnie z prawem, to ja miałem studnie w projekcie budowy domu ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 30.09.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Contel : ja osobiście rozważam tylko drewnianą, żadna inna. Co do tego halogenu, to te odcinki chyba tylko w OSB, bo styro moze sie topic... Megasmok - korzystaj Fajni ludzie ci od studni, a co do tego zeby bylo wszystko zgodnie z prawem, to ja miałem studnie w projekcie budowy domu ... pozdrawiam, majki Majki u mnie podbitka ma być biała więc nie ma sensu drewnianej malować na biało , szkoda po prostu . Pomysł tynku lub pcv jednak bardziej do mnie przemawia . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 30.09.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 majki napisał: Megasmok - korzystaj Fajni ludzie ci od studni, a co do tego zeby bylo wszystko zgodnie z prawem, to ja miałem studnie w projekcie budowy domu ... Majki a ile kosztowała Cię ta studnia? odwiert + osprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 30.09.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Kilka pytań mam 1. Z czego macie lub bedziecie mieć podbitki ? 2. Co sądzicie o podbitce takiej tynkowej , z tynku znaczy na styro lub płycie osb , co z halogenami w tym wypadku ? 3. Gdzie najlepiej w Łodzi kupić podbitkę ? tylko nie drewnianą Ja bede miala PCV bo jest wygodniejsza, drewniana trzeba co jakis czas malowac , impregnowac... OLa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 30.09.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Contel : ja osobiście rozważam tylko drewnianą, żadna inna. Co do tego halogenu, to te odcinki chyba tylko w OSB, bo styro moze sie topic... Megasmok - korzystaj Fajni ludzie ci od studni, a co do tego zeby bylo wszystko zgodnie z prawem, to ja miałem studnie w projekcie budowy domu ... pozdrawiam, majki Majki u mnie podbitka ma być biała więc nie ma sensu drewnianej malować na biało , szkoda po prostu . Pomysł tynku lub pcv jednak bardziej do mnie przemawia . pozdrawiam możesz pociągnąć drewno białą bejcą , ładnie podbija słoje i wygląda niegłupio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 30.09.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Contel : ja osobiście rozważam tylko drewnianą, żadna inna. Co do tego halogenu, to te odcinki chyba tylko w OSB, bo styro moze sie topic... Megasmok - korzystaj Fajni ludzie ci od studni, a co do tego zeby bylo wszystko zgodnie z prawem, to ja miałem studnie w projekcie budowy domu ... pozdrawiam, majki Majki u mnie podbitka ma być biała więc nie ma sensu drewnianej malować na biało , szkoda po prostu . Pomysł tynku lub pcv jednak bardziej do mnie przemawia . pozdrawiam możesz pociągnąć drewno białą bejcą , ładnie podbija słoje i wygląda niegłupio za leń jestem by dbać co parę lat o podbitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.09.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Megasmok : hmmm ... - studnia + obudowa ( 2 kręgi + pokrywa ) - 4100 - osprzęt pompka z Nomi za 100 zł + wąż 30 m + przedłużacz 40m Pompka niby niedobra bo zatapialna ale "wibracyjna", tzw. ruska. Powinna być typowa głębinowa, ale najtańsza ale dobra za 600 zł to dla mnie była szkoda dawać robolom, żeby od razu spalili ... Grundfosa wsadzę później pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 01.10.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Majki - dziękuję za namiar na studniarzy z Twojego opisu wynika, że są oni bardzo tani, jaki czas temu wierciłeś tę studnię?. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.10.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Mruva - to jakoś w maju było ... Znaczy wtedy było strasznie gorąco pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 01.10.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 [quote="mruva] Tak też będziemy musieli zrobić, pewnie za radą mmmad projekt na butlę żeby nie zmieniać instalacji a później się zobaczy. Na początku jest zawsze dużo zapału ale biurokratyczne schody robią się coraz wyższe, ale co tam Pozdamy radę jak już postanowiliśmy, że chcemy budować to zbudujemy. Pozdrawiam. Będzie dobrze, nie ma innej rady. Ja się właśnie wybieram na wojnę z gminą, na której wygraną jest przydomowa oczyszczalnia ścieków. A co tam, pobawimy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 01.10.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 A co, nie chcą Wam się zgodzić na oczyszczalnię, dlaczego?. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.10.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 mruva - może tak być. My tak mamy, w MPZP jest albo szambo, albo przyłączenie do kanalizy jak jest... Na terenie gminy jest wysoki poziom wód gruntowych i pewno dlatego. Można zrobić niby na nasypie / wale, ale dzięki za taki widok na działce pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 01.10.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Widok takiego wału to pikuś w porównaniu z tym co dzieje się w tego typu oczyszczalni (tzn. z przepompownią) w przypadku przerwy w dostawie en.el. Wyobraźcie sobie imprezę w waszym domku pogrążonym w (przymusowym) nastrojowym świetle świec ...i jakąś ciocie, która właśnie naciska przycisk spłuczki i usiłuje wtłoczyć pod górkę (znaczy na ten nasyp) powiedzmy 5l wody z "dodatkami" To jest dopiero widok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 02.10.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Widok takiego wału to pikuś w porównaniu z tym co dzieje się w tego typu oczyszczalni (tzn. z przepompownią) w przypadku przerwy w dostawie en.el. Wyobraźcie sobie imprezę w waszym domku pogrążonym w (przymusowym) nastrojowym świetle świec ...i jakąś ciocie, która właśnie naciska przycisk spłuczki i usiłuje wtłoczyć pod górkę (znaczy na ten nasyp) powiedzmy 5l wody z "dodatkami" To jest dopiero widok! weź przestań........śniadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 02.10.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Wtedy dopiero sie "czuje" dlaczego Zaklad Energetyczny wazny jest w kazdym momencie zycia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 02.10.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Tak jest i Oni o tym wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 02.10.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 ...miałem jeszcze coś dorzucić, ale właśnie zauważyłem, że znowu zły czas - kolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 02.10.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 ...O! A to ci fenomen. Posta wysłałem o 18.53 a doszedł o 5.53pm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 02.10.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Kilka pytań mam 1. Z czego macie lub bedziecie mieć podbitki ? 2. Co sądzicie o podbitce takiej tynkowej , z tynku znaczy na styro lub płycie osb , co z halogenami w tym wypadku ? 3. Gdzie najlepiej w Łodzi kupić podbitkę ? tylko nie drewnianą Drewnianą. I nie tyle PODbitkę co NADbitkę - czyli jakby kawałek pełnego deskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts