Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Jak w temacie - chciałbym się dowiedzieć czy kwota 300 zł jaką zapłaciłem za wycięcie dzikiego zboża, chwastów, itp (około 1m wys) + zaoranie ziemi - powierzchnia 3000 m.

Witam;

Mógłbyś podać namiar na tych porządkowych.

Z góry dziękuję i Pozdrawiam. :wink:

Jaskul - dzięki za pokazanie domku i różne cenne namiary.

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

My też braliśmy szambo z Jedlińska, ale firma Eko-Trans. Tam w ogóle jest jakieś szambiarskie zagłębie :D W Łodzi szamba betonowe ma Hi-Bet w Rzgowie, największe chyba 7 m3. No i nie najtańsze...

W Łodzi szamba ma jeszcze Junikost cena za 10 m3 to 3200 transport dla mnie miałbyć gratis. Ale ja i tak mam szambo z zagłebia koło Radomia , mam dwa zbiorniki 5m3 przelewowe z zbrojonymi płytami najazdowymi (można wjechać samochodem ) bo standarty wytrzymują tylko 40-50 cm ziemi i nie powinno się na nie wjeżdzać samochodami . W sumie wyniosło mnie to razem z transportem 3100 (z czego 300 zł to dodatkowe te dwie płyty wzmocnione bo ja mam szambo obok garazu)

normalnie załamka , szukam sprzetu do kuchni , płyta elektryczna, piekarnik,lodówka , okap, zmywarka i takie tam . Myślałem ze jak się pojawię to ponegocjuje ceny , mam wybrane i sprecyzowane modele i teraz najlepsze . Bylem w kilku sklepach dużych i renomowanyc oraz kilku mniejszych i wszyscy maja mnie gdzieś .!!!. Tego nie rozumie , przychodzi klient , wie co chce , chce zapłacić , trzeba zamówić i zainkasować i po kłopocie . Nie , w cale nie takie proste .

No cóż jednak wypada na sklepy internetowe.

normalnie załamka , szukam sprzetu do kuchni , płyta elektryczna, piekarnik,lodówka , okap, zmywarka i takie tam . Myślałem ze jak się pojawię to ponegocjuje ceny , mam wybrane i sprecyzowane modele i teraz najlepsze . Bylem w kilku sklepach dużych i renomowanyc oraz kilku mniejszych i wszyscy maja mnie gdzieś .!!!. Tego nie rozumie , przychodzi klient , wie co chce , chce zapłacić , trzeba zamówić i zainkasować i po kłopocie . Nie , w cale nie takie proste .

Polecam zakupy w internetowym Euro - ceny na towary niższe niż w stacjonarnym sklepie i dodatkowo można odeberać za free w sklepie lub wziać dowóz za 39 zł.

Jeśli chodzi o szambo to mam eko-trans. Na ten moment mogę z czystym sumieniem polecić - dowóz, montaż i samo szambo całkiem ok.

przejedź się do Ujazdu zaoszczędzisz jakiegoś tysiaka albodwa i może jakieś piffffko postawisz :wink: :wink: :wink:

daleko nie jest a ostatnio na lodówce zaoszczędzone 4 stówki skłaniają do polecania firmy :D

Długi, Ujazd (przy wyjezdzie na Tomaszów) wypada bardzo blado w porównaniu do sklepów internetowych. Ostatetecznie kupilismy tam tylko plyte gazowa (kilkadziesiat zlotych drozej niz przez internet), bo u nich byla od reki.

Proby negocjacji byly cenowo smieszne, a ceny porownywalne z MediaMarkt (w MM tez kupowalismy). Aha, chcielismy ta plyte gazowa sami odebrac (i urwac pare zlotych), ale sie nie zgodzili i woleli sami do nas przywiezc na miejsce...

Na plus moge napisac to, ze mialem fakture odebrac u nich i zapomnialem o tym. Przyslali sami.

Niedawno kupiliśmy z mężem dom w stanie surowym (przykryty ale bez okien) w Kudrowicach pod Pabianicami. Właśnie zaczynamy budować.

Chciałabym się przyłączyć do GRUPY ŁÓDZKIEJ i od razu mam pytanka:

Polecicie kogoś sprawdzonego od:

-okien PCV/drewnianych - jeszcze nie wybraliśmy. Dostaliśmy obiecującą wycenę drewnianych od firmy ABATEX z Łodzi - ktoś ich zna? Może polecić?

-tynków wewnętrznych - chcielibyśmy gipsowe agregatem, mamy cenę 25 zł za metr. Dobra cena??

Dziękuję!

KArolina

Polecicie kogoś sprawdzonego od:

-okien PCV/drewnianych - jeszcze nie wybraliśmy. Dostaliśmy obiecującą wycenę drewnianych od firmy ABATEX z Łodzi - ktoś ich zna? Może polecić?

-tynków wewnętrznych - chcielibyśmy gipsowe agregatem, mamy cenę 25 zł za metr. Dobra cena??

mamy okna i drzwi PCV z Abatexu, wygląda to nieźle ale my tam jeszcze nie mieszkamy więc trudno mi coś powiedzieć o ich użytkowaniu ,

cena na tynki dobra - możesz podać namiar :D ?

Namiary na tynkarzy podam jak sama ustalę z nimi termin, ok? :) - do przyszłego tygodnia powinno się udać.

A wiesz coś może o drewnianych z Abatexu??

O drewnianych z Abatexu nic nie wiem bo producentem to raczej nie są :D ale nie tak dawno robiłem rekonesans po zakładach i wdo ostatecznej rozgrywki stnął Budrex i nasz forumowy Stary :D . Wygrał Stary o...... o ile nie powiem bo nie będzie mógł spać ale okna mam pięknneeeeeeeee....

Ekipa do ocieplenia potrzena na gwałt.

Mam się za miesiąc przeprowadzić a domek nieocieplony...

Nawet partaczy wezmę, przypilnuję...

Acha, i jeszcze kogoś do położenia wełny

PLIIZZZ

Moja ekipa na gwałt się nie nadaje .

A tak serio to jak rozmawiałem z moim maistrem od ociepleń to powiedział ze po mnie jeszcze musi dwa domy zrobić przed zimą . A dotego mają przeze mnie jeszcze opóźnienie bo na tynk czekam. I do tego mam ciągle dylemat czy będą na tyle korzystne warunki aby go położyć.

Jacek zapraszam na priv. Może będę mogła pomóc...