Tommco 01.03.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Heh...nadal tu jestem... Jadę pociągiem, a tego niestety nie da się pospieszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 01.03.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Tommco spoko, póki co studjuję nadal na podyplomowych, a na szczęście nie statystyki samobójców... Życzę złapania wiatru w żagle w górach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.03.2004 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Pozdrawiam łodzian Ciechanka jak tam góry??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 02.03.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Tesko!!! (widzę, że cichaczem podglądasz inne grupy jak i ja czasami) Super było szkoda że tylko dwa dni (a właściwie dobre 24godz). Góry piękne jak zwykle zimą.Poza tym nareszcie kupiliśmy kafle do kuchni i holu. Następna sprawa za nami. Brodzik przyjechał i jest naprawdę imponujący (metr na metr - półokrągły). Może odezwie się jeszcze Pan od drzwi wewętrznych albo sama do niego zadzwonię po południu.Jednym słowem budowa TRWA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.03.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Cześć Sorry, że wtrącę Miał ktoś drodzy Łodzianie i okoliczni przygody z przekwalifikowaniem gruntu rolnego na budowlany, albo wydzielenia tylko "kawałka " pod budowę domu ... ? Bo coś takiego mnie trafiło i szukam jak mogę wszelkich info na ten temat. Za wszystko dzięki wielkie i pozdrawiam Grupę Łódzką Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 02.03.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Ja miałam, właściciel pola położonego w bardzo atrakcyjnym krajobrazowo miejscu chciał mi sprzedać kawałek. Pojechałam razem z nim do urzędu gminy gdzie odwiedziliśmy ewidencję gruntów i wydział zagospodarowania przestrzennego. Okazało się to niemozliwe ponieważ, klasa gruntu była dosyć wysoka II, a najchetniej zamieniaja na budowlane grunt o klasie IV lub V, oraz -co najważniejsze w planie zagospodarowania przestrzennego nie zakładali mozliwośći przekształcenia w tej wsi i w tym miejscu gruntów ornych na budowlane. Uważaj i sprawdź to dokładnie, słyszałam wiele takich historii o ludziach którzy kupują grunt orny a właścieile albo gmina obiecuja im rychłe odrolnienie, i tak mija roczek, a potem kolejny i jeszcze jeden, a tu ani widu ani słychu!A może kup sobie hektar, albo wiecej, wtedy będziesz miec tak zwane siedlisko na którym mozesz się budować bez problemu!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.03.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Dzieki Honorata za odzew ! Mam ( kupiłem już ... ) działkę 1400m2 i w planie zagosp. prz. jest jako przeznaczona pod zabudowę jednorodzinną ale grunt jest rolny. Dowiadywałem się juz w gminie ( Ksawerów ) i starostwie ( Pabianice ), że nie ma problemu bo plan jest i przekształcenie ok, ale podobno tylko do 500 m2 bez opłat... A powyżej to są : no i pytam się gdzie mogę : jakie opłaty ? I to 500 m2 to powierzchnia jakby "działki budowlanej", czy ogólna budynków i dróg jakie tam będą. Bo jak pod zabudowę , to ja potrzebuję min 633 m2 No i po prostu sie sam gubie, bo nie wiem gdzie i jak się dowiedzieć, a facet z powiatu też chyba nie wie do końca No i "dogadamy się"..., a w kontekście ostatnich afer nie wiem jak to rozumieć Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 02.03.2004 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Ja odrolniałam swoją działkę klasa V i VI bez opłat, czy są limity obszaru bez opłat nie wiem bo mam malutką działkę 586m2:)Jak znajdę decyzję o odrolnieniu podam ustawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 02.03.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Witam po małej przerwie! Co do odrolnienia, to tereny wyłączone z produkcji rolnej (tj. dom, podjazd i itd.) do 500 m2 są zwolnione z opłat. W moim przypadku musiałem wcześniej wystąpić o opinię do Woj. Biura Geodezji, że gleba jest pochodzenia mineralnego (jak jest organicznego to mogą być problemy). Potem razem z planem zagospodarowania działki z którego wynikało, że wyłączone z produkcji będzie 700m2 zostało dołączone to do projektu bez ponoszenia żadnych opłat. Mam nadzieje, że to już zamknięta sprawa i koszty odralniania już mnie nie dotyczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.03.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Ciechanka jutro u mnie wstawiaja drzwi wewnetrzne...chciałam dzisiaj kupic klameczki...i cio??? cena mnie powaliła 200 zł za sztukę. ale klamki piękne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNOWEX 02.03.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Witam was, Sorry, że mało piszę, ale jakiś nie wylewny jestem Też zaczynam budować i dużo by gadać, właściwie przechodzę to co każdy Dzięki Bogu na razie nie ma problemów. Będę chyba szukał jakiegoś baraku dla murarzy. Słyszałem, że można kupić takie blaszki na kłódkę za jakieś 1000 zł. Może wiecie gdzie ? Może mi ktoś powiedzieć co się dzieje z drewnem ostatnio ? Jaka stawka VAT i czy gdzieś ktoś ma bez rachunku Jeszcze jedno tego 19 III to gdzie i o której ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 03.03.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Spotkanie faktycznie ustalone na 19 marca o godz. 19. Pozostał tylko wybór miejsca. Czekam na propozycje. Ponoć w portobello jest tzw. osobna salka - więc może by ją zarezerwować - nie wiem tylko ile osób by przyszło. Doliczyłam się, że pojawia się w naszej grupce około 30 osób - ale zapewne nie wszyscy się wybiorą. Liczę na jakieś 10-12 osób (by było lepiej niż ostatnio). Jakie macie propozycje???? Kto się wybiera proszę o info na priva to okaże się czy warto coś rezerwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 03.03.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 To może wrzucę jako propozycję spotkania Rolling Stone, podobno można zająć oddzielną salkę. Przetestuję w ten piątek to powiem więcej.Pozd.Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 03.03.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Leszku koniecznie przetestuj (czy da się tam pogadać nie przekrzykując muzyki) i opowiedz jak było; dowiedz sie również jak z rezerwacją. Jak tam kominek i kafelki?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 03.03.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Ciechanka ja myślałem, że się kurujesz. Co do kafli to moja rola jest tutaj niewielka. Incjatywa leży po stronie mojej kochanej małżowinki - rozpoznanie trwa. Co do wkładu to to odbyłem negocjacje cenowe i uśmiałem się po wyjściu do łez, bo dyskusja wielka a efekt żaden (widać słaby ze mnie negocjator) Pozd. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 03.03.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Tak to już jest z negocjacjami. My wytargowaliśmy rabat na drzwi ale za to okazało się, że musimy zapłacić za transport (uznałam że jest oczywiste, że 10szt drzwi wewnętrznych nikt sobie nie przywiezie sam- ale się grubo pomyliłam). PAMIĘTAJCIE WIĘC BY PYTAĆ I USTALAĆ WSZYSTKO. My nadal nie wybraliśmy kominka a czas nagli. Poza tym dopadło mnie przeziębienie, katar i kaszelek jak się patrzy. Ale chorować nie wypada więc z podręczną apteczką siedzę w pracy, ze średnim efektem wydajności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 03.03.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Ahoj, ahoj dobrzy ludzie Uprzejmie ogłaszam, że ja chcę wiosnę! Nabyłam pacioreczniki i chciałabym już posadzić, a tu jakieś -12 w nocy I już mam dość jazdy w stylu tańczącego łabądka!!!! Zaprośmy może tę Panią Wiosnę na nasze spotkanie, to pozna tęsnoty tych co się budują oraz tych co to już niekoniecznie, ale w ogródku by chętnia poszaleli..... Ciechanko, nie choruj! Coś Ty, nie warto! Leszku, zdjęć jeszcze nie mam wskanowanych, bo dziecku w trakcie skanowania spalił się zasilacz w komputerze A że dziecko już zaczęło zajęcia, to nie miało czasu się tym zająć. Za to chodzi złe bardzo Może dziś uda się sfinalizować, to wyślę mailem. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNOWEX 03.03.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Czy ktoś zna tartak w Strzelcach Wielkich i czy 460 netto za więźbę to dobra cena jak na dzisiaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 03.03.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Po obejrzeniu ofert tartaków na targach Interbud uwazam ze dobra, aczkolwiek nie sprawdzalam jeszcze cen w tartakach ktore przyslali mi forumowicze z Łodzi. Mam namiary na tartak Rusiec, Petrykozy i Inowłódz.Jak chcesz prześlę ci namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 03.03.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 A ja wywołałam zdjęcia mojej działeczki.... nikt by jej nie poznał od dnia kupna dodziś.... przekonacie się kiedyś sami Ponadto pogoda jak dla mnie męcząca, ale i tak nie mam pozwolenia więc przynajmniej mi nie żal, ze nie mogłabym robić nic bez papierków:) Pozdrawiam Gosia Łódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts