mm3844 06.11.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Krew mnie zalewa,Panowie murarze spieprzy...Przepraszam. Jeszcze raz. Chciałbym podzielić się z szanownymi forumowiczami rozterkami które ostatnio mną targają. Otóż moi super fachowcy murarze spartolili stropy. Wyliali za dużo i teraz po połozeniu rur co okazuje się , że trzeba podnieść poziom posadzki na poddasze a co za tym idzie na ostatni stopień schodów trzeba się będzie prawie wspinać. @%$#&. Może jest na to jakaś rada??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 06.11.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Krew mnie zalewa, Panowie murarze spieprzy... Przepraszam. Jeszcze raz. Chciałbym podzielić się z szanownymi forumowiczami rozterkami które ostatnio mną targają. Otóż moi super fachowcy murarze spartolili stropy. Wyliali za dużo i teraz po połozeniu rur co okazuje się , że trzeba podnieść poziom posadzki na poddasze a co za tym idzie na ostatni stopień schodów trzeba się będzie prawie wspinać. @%$#&. Może jest na to jakaś rada??? 1. Ciensza wylewka + zbrojenie (pytac kierownika, czy mozna) 2. "Gubic" po 0,5 cm/1 cm na stopniach - dodatkowe koszty, komus trzeba za to zaplacic (np. za wylewke na schody lub stolarzowi za roznicowanie grubosci stopnia) - ktos musi za to zaplacic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 06.11.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Gdyby ktos chcial ziemie na podniesienie terenu, wybieraja takowa na Milionowej (na poczatku ulicy po prawej, jadac od Piotrkowskiej). Ziemia jest z korzeniami i gruzem, wiec na ogrodek sie nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 06.11.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Otóż moi super fachowcy murarze spartolili stropy. 1. Ciensza wylewka + zbrojenie (pytac kierownika, czy mozna) 2. "Gubic" po 0,5 cm/1 cm na stopniach - dodatkowe koszty, komus trzeba za to zaplacic (np. za wylewke na schody lub stolarzowi za roznicowanie grubosci stopnia) - ktos musi za to zaplacic. Dzięki za radę, też nad tym myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 06.11.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Otóż moi super fachowcy murarze spartolili stropy. 1. Ciensza wylewka + zbrojenie (pytac kierownika, czy mozna) 2. "Gubic" po 0,5 cm/1 cm na stopniach - dodatkowe koszty, komus trzeba za to zaplacic (np. za wylewke na schody lub stolarzowi za roznicowanie grubosci stopnia) - ktos musi za to zaplacic. Dzięki za radę, też nad tym myślałem. Jeszcze jedno: jaka Ci na koniec roznica wyszla? Bo jesli np. 2-3 cm, to ostatni stopien mozna wkuc w podloge, zeby powierzchnia stopnia rownala sie z powierzchnia podlogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpad 06.11.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 ma ktoś namiary na przyzwiotą ( pod względem jakości i ceny) ekipę murarzy. Budowa pod Łodzią od wiosny 2008. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 06.11.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Krew mnie zalewa, Panowie murarze spieprzy... Przepraszam. Jeszcze raz. Chciałbym podzielić się z szanownymi forumowiczami rozterkami które ostatnio mną targają. Otóż moi super fachowcy murarze spartolili stropy. Wyliali za dużo i teraz po połozeniu rur co okazuje się , że trzeba podnieść poziom posadzki na poddasze a co za tym idzie na ostatni stopień schodów trzeba się będzie prawie wspinać. @%$#&. Może jest na to jakaś rada??? jaki ci wychodzi ten ostatni ???? cm ile ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 06.11.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 czy możecie mnie nakierować lub po prostu podać jakie wymiary powinien mieć komin do ogrzewania ekogroszkiem? W pozwoleniu na budowę miałam przewidziane ogrzewanie na gaz płynny, ale sie rozmyśliłam i ekonomia zwyciężyła nad wygodą... ile bierze elektryk za punkt z materiałami lub bez no i co to jest punkt? pstryczek + lampa czy osobno pstryczek i osobno lampa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 06.11.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Gdyby ktos chcial ziemie na podniesienie terenu, wybieraja takowa na Milionowej (na poczatku ulicy po prawej, jadac od Piotrkowskiej). Ziemia jest z korzeniami i gruzem, wiec na ogrodek sie nie nadaje. Po wiela ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 06.11.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Krew mnie zalewa, Panowie murarze spieprzy... Przepraszam. Jeszcze raz. Chciałbym podzielić się z szanownymi forumowiczami rozterkami które ostatnio mną targają. Otóż moi super fachowcy murarze spartolili stropy. Wyliali za dużo i teraz po połozeniu rur co okazuje się , że trzeba podnieść poziom posadzki na poddasze a co za tym idzie na ostatni stopień schodów trzeba się będzie prawie wspinać. @%$#&. Może jest na to jakaś rada??? jaki ci wychodzi ten ostatni ???? cm ile ????? Uwzględniając tylko 2 cm styro plus 4 cm betonu ponad rurki co to wychodzi , że wszystkie stopnie mam wysokości 18 cm a ostatni będzie wysoki na 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 06.11.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Krew mnie zalewa, Panowie murarze spieprzy... Przepraszam. Jeszcze raz. Chciałbym podzielić się z szanownymi forumowiczami rozterkami które ostatnio mną targają. Otóż moi super fachowcy murarze spartolili stropy. Wyliali za dużo i teraz po połozeniu rur co okazuje się , że trzeba podnieść poziom posadzki na poddasze a co za tym idzie na ostatni stopień schodów trzeba się będzie prawie wspinać. @%$#&. Może jest na to jakaś rada??? jaki ci wychodzi ten ostatni ???? cm ile ????? Uwzględniając tylko 2 cm styro plus 4 cm betonu ponad rurki co to wychodzi , że wszystkie stopnie mam wysokości 18 cm a ostatni będzie wysoki na 25 cm to optymistycznie liczysz ,zakładając ,że wylewka trzyma poziom... jak złapiesz waserwagą i zrobisz 4 w najwyższym punkcie będziesz wiedział teraz trzeba : 1. powiesić murarzy za jaja 2. wkuć się w strop pod warunkiem ,że jest gdzie bo 7 cm nie zgubisz druga możliwość 1. powiesić murarzy za jaja na chwilę . 2.zdjąć ich 3. kazać zeszlifować stopnie o 1.5 cm 4. wkuć się w strop w opcji drugiej masz mniejsze różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 06.11.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 powiesić murarzy za jaja powiesić murarzy za jaja na chwilę pozwolę sobie zwrócić szanownemu koledze uwagę, że na forum są kobiety, które mogą mieć inne zdanie w kwestii marnowania jaj, albo poczuć się zniesmaczone taką wizją http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif powinno być: zwrócić fachowcom uwagę, że ich klejnoty zostaną narażone na szwank, jeśli nie poprawią tego co ..... zepsuli http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif kto mieczem wojuje http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.11.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Chyba jestem już zmęczona, ale zrozumiałam, że "zdjąć murarzy z jaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.11.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 ma ktoś namiary na przyzwiotą ( pod względem jakości i ceny) ekipę murarzy. Budowa pod Łodzią od wiosny 2008. Z góry dzięki. To śliski temat. O cenie to jeszcze można porozmawiać, ale o jakości już gorzej Chyba tylko Canna nie narzekała na ekipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 06.11.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 powiesić murarzy za jaja powiesić murarzy za jaja na chwilę pozwolę sobie zwrócić szanownemu koledze uwagę, że na forum są kobiety, które mogą mieć inne zdanie w kwestii marnowania jaj, albo poczuć się zniesmaczone taką wizją http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif powinno być: zwrócić fachowcom uwagę, że ich klejnoty zostaną narażone na szwank, jeśli nie poprawią tego co ..... zepsuli http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif kto mieczem wojuje http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif jeśli waćpannę uraziły nasze słowa dość gwałtownie acz w słusznej sprawie wypowiedziane ....prosimy o wybaczenie nisko do kolan się chyląc.......... ..mając zaś na uwadze zacną waćpanny uwagę jaj się tyczącą ...powierzamy waćpannie i my nasze wraz z przyległościami oraz ozór nasz niewyparzony licząc ,że do nijakiej marnacyji nie dojdzie a i niesmak wćpannie czem prędzej minie w inne uczucia się przeradzając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 07.11.2007 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Gdyby ktos chcial ziemie na podniesienie terenu, wybieraja takowa na Milionowej (na poczatku ulicy po prawej, jadac od Piotrkowskiej). Ziemia jest z korzeniami i gruzem, wiec na ogrodek sie nie nadaje. Po wiela ???? Nawet nie pytalem. Pewnie za pol darmo, bo ja musza wywiezc tak czy siak na wysypisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 07.11.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Gdyby ktos chcial ziemie na podniesienie terenu, wybieraja takowa na Milionowej (na poczatku ulicy po prawej, jadac od Piotrkowskiej). Ziemia jest z korzeniami i gruzem, wiec na ogrodek sie nie nadaje. Po wiela ???? Nawet nie pytalem. Pewnie za pol darmo, bo ja musza wywiezc tak czy siak na wysypisko. powiem sąsiadowi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 07.11.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 powiesić murarzy za jaja powiesić murarzy za jaja na chwilę pozwolę sobie zwrócić szanownemu koledze uwagę, że na forum są kobiety, które mogą mieć inne zdanie w kwestii marnowania jaj, albo poczuć się zniesmaczone taką wizją http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif powinno być: zwrócić fachowcom uwagę, że ich klejnoty zostaną narażone na szwank, jeśli nie poprawią tego co ..... zepsuli http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif kto mieczem wojuje http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif jeśli waćpannę czasy kiedy byłam waćpanną odłynęły w siną dal uraziły nasze słowa dość gwałtownie acz w słusznej sprawie wypowiedziane ....prosimy o wybaczenie nisko do kolan się chyląc.......... na takie dictum mogę powiedzieć tylko: wybaczam ..mając zaś na uwadze zacną waćpanny uwagę jaj się tyczącą ...powierzamy waćpannie i my nasze wraz z przyległościami ech, a cóż to takiego? niemoralna propozycja? przyległościami mnie nie przestraszycie, a z jajami jako gospodyni domowa już dawno nauczyłam się właściwie obchodzić: bierze się w rączkę takie jajo delikatnie, coby nie uszkodzić, potem lekko ściska żeby się nie wyślizgnęło i w kulminacyjnym momencie z wprawą zdobytą latami doświadczeń........ tłucze o brzeg patelni oraz ozór nasz niewyparzony licząc ,że do nijakiej marnacyji nie dojdzie a i niesmak wćpannie czem prędzej minie toż niesmak budzi właśnie "marnacyja" w inne uczucia się przeradzając co autor ma na myśli? p.s czytasz aktualnie Trylogię? http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 07.11.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 powiesić murarzy za jaja p.s czytasz aktualnie Trylogię? http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif To markiz de Sade napisal jakas Trylogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 07.11.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 powiesić murarzy za jaja p.s czytasz aktualnie Trylogię? http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif To markiz de Sade napisal jakas Trylogie? Ty widzę PR-u to się chyba w PiSie uczyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts