ProStaś 11.11.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 mruva Co do cen to keramzyt Mszczonów znalazłem tutaj: http://www.icmarket.pl/product_info.php?manufacturers_id=86&products_id=12018 Co do cen silikatów to znalazłem tutaj: http://www.silikaty-teodory.pl/oferta.php Co do cen z maja i tego co napisał , to ja kupwałem 16 woreczków i trudno było przyjąć jakąkolwiek pozycję negocjacyjną. Poza tym od tego składu do działki mam tak z 300 m., więc szukanie czegoś dalej, było bez sensu. Pozdrawiam. PS czy polecany przez Ciebie murarz i cieśla - dekarz, ze sobą współpracują i można ich zgrać w czasie, czy też są to niezależne firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milluk 11.11.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 nie jest lekko, ale działkę mam. co sądzicie o tym projekcie?? http://www.e-projektydomow.pl/projekt/1255-2 buduję dla siebie, może kiedyś ktoś się pojawi. Nie spieszy mi się. Jestem na etapie szukania projektu, a ten domek wzbudza moją sympatię Plan mam taki, aby w przyszłym roku wylać fundamenty. Wiem, że nie są to zbyt ambitne plany, ale ..... Pozdrawiam Dom jest ładny, funkcjonalny, choć nie podoba mi się miejsce dolnej łazienki w wiatrołapie, ja na pewno zamieniłabym ją z pomieszczeniem gospodarczym. My z mężem będziemy budować Dom za Rogiem z Muratora. Pozdrawiam. masz całkowitą rację, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 11.11.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Konkretnie o ceny jakiej usługi chodzi? Chętnie przedstawie. Firma prywatna, dwuosobowa - szybko i solidnie. Zdjęcia wykonanych remontów mogę wysłać na maila. - glazura - sufit podwieszany na poddaszu - ktoś mi powiedział, że lepiej od k-g sprawdzają się jako sufit panele ścienne, czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 11.11.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 mruva Co do cen to keramzyt Mszczonów znalazłem tutaj: http://www.icmarket.pl/product_info.php?manufacturers_id=86&products_id=12018 Co do cen silikatów to znalazłem tutaj: http://www.silikaty-teodory.pl/oferta.php Co do cen z maja i tego co napisał <długi>, to ja kupwałem 16 woreczków i trudno było przyjąć jakąkolwiek pozycję negocjacyjną. Poza tym od tego składu do działki mam tak z 300 m., więc szukanie czegoś dalej, było bez sensu. Pozdrawiam. PS <długi> czy polecany przez Ciebie murarz i cieśla - dekarz, ze sobą współpracują i można ich zgrać w czasie, czy też są to niezależne firmy ? przykro mi ale dwie oddzielne .....musisz synchronizować sam a u Dzikusa to gadaj z Karolem o cenach a z panienkami to......o czym chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 11.11.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Konkretnie o ceny jakiej usługi chodzi? Chętnie przedstawie. Firma prywatna, dwuosobowa - szybko i solidnie. Zdjęcia wykonanych remontów mogę wysłać na maila. - glazura - sufit podwieszany na poddaszu - ktoś mi powiedział, że lepiej od k-g sprawdzają się jako sufit panele ścienne, czy to prawda? boazerie też możesz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 11.11.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Swoją drogą jak znaleźć działkę w sprzedaży bezpośredniej, biura nieruchomości już nam się za bardzo ponarażały Co dzień odwiedzam gratkę i allegro, jak wy znależliście działkę? Proponuje trochę pochodzić po sądach i biurach komorników. Może uda się wyrwać coś fajnego na licytacji lub nie. Mnie się udało. Co do opisywanej historii to ja bym sobie darował tę działkę. Zbyt wiele zbiegów okoliczności i znaków zapytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartez1 11.11.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Konkretnie o ceny jakiej usługi chodzi? Chętnie przedstawie. Firma prywatna, dwuosobowa - szybko i solidnie. Zdjęcia wykonanych remontów mogę wysłać na maila. - glazura - sufit podwieszany na poddaszu - ktoś mi powiedział, że lepiej od k-g sprawdzają się jako sufit panele ścienne, czy to prawda? sufit na poddaszu 50-55 zł/m2 glazura od 30 zł/m2 w zaleznosci od podłoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 11.11.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Konkretnie o ceny jakiej usługi chodzi? Chętnie przedstawie. Firma prywatna, dwuosobowa - szybko i solidnie. Zdjęcia wykonanych remontów mogę wysłać na maila. - glazura - sufit podwieszany na poddaszu - ktoś mi powiedział, że lepiej od k-g sprawdzają się jako sufit panele ścienne, czy to prawda? sufit na poddaszu 50-55 zł/m2 TO ZNACZY TANIO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 11.11.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Konkretnie o ceny jakiej usługi chodzi? Chętnie przedstawie. Firma prywatna, dwuosobowa - szybko i solidnie. Zdjęcia wykonanych remontów mogę wysłać na maila. - glazura - sufit podwieszany na poddaszu - ktoś mi powiedział, że lepiej od k-g sprawdzają się jako sufit panele ścienne, czy to prawda? boazerie też możesz zrobić dziękuję za pozwolenie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif jeden z fachowców doradzał mi taką opcję, podobno panele lepiej znoszą kiedy więźba pracuje bo są bardziej elastyczne, podobno zdarza się, że k-g pęka nie znam się, pytam o zdanie, a Ty mi tu zamiast doradzić - pozwalasz zrobić boazerię http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif co ma być na ścianach to ja wiem, ale co z tym sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 11.11.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Oleniek pytałam dzisiaj sąsiadów, na razie sprzedali działkę, więc nie wykazują ochoty do rozmów o sprzedaży następnej, ale dowiedziałam się, że najlepsze informacje o działkach do sprzedaży na Złotnie ma facet, który wszystkim robi przyłącza wod-kan. U mnie też będzie wkrótce robił, zapytam go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zacisze 11.11.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 ja tez się dałem nabić w maju w cement po 400 zł od misztala, potem zmądrzałem i brałem rudniki po 480 od zająca Jeżeli chodzi o Dzikiego to podobno ma tanio strop Terriva własnie keramzytowy. pierwsze słyszę, ostatnio to tanio to on miał strop DZ żużlowo betonowy, całkiem solidny jak dla mnie Właśnie zrobiłem drugą wycenę u Dzikiego stropu zuzlowo betonowego i bardzo sie zdziwiłem ( pierwsza opiewała na kwotę 5 tys) a obecna na 8, nie wiem czy pierwsza była błędna ale byla na zbyt atrakcyjna bo konkurencja wycenila mi w przedziale 7,2 - 8 tys. Ale ostatnio poprosiłem jeszcze raz o wycene nie tylko stropu ale i wiezby i zostalem zaskoczony bo wycenili mi na ponad 8 tys strop , tak wiec chyba nie sa jednak tacy tani. Teraz właśnie chce zakupić strop i chyba muszę wykonać ponownie kilka telefonów żeby sprawdzić ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 12.11.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 OLENIEK czy ty w poszukiwaniu działki ograniczasz się do rejonów Zgierz Aleksandrów?. Jeśli nie, to byc moze jest jeszcze działka do kupienia w Parku Krajobrazowym ale pewnosci na 100 % nie mam czy juz nie wykupiona. Jakby co to daj znać. Dziłaka jest na spadku, wodociag (projekt w wodociągach), gazociąg będzie wybudowany i prąd też będzie- my mamy już podpisana umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 12.11.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Canna i Małgosiu działeczki na razie nie kupiliśmy, chociaż baardzo spodobała nam się propozycja Pro Stasia działeczki w Kraszewie. Ale jeśli nie sprawi to Wam trudności to informacje o innych działkach i tak nam pomogą - wybierzemy albo inną albo utwierdzimy się przy obecnej. Swoją drogą jak 10 lat temu marzyliśmy z "jeszcze narzeczonym" o domku to miał stać w Kalonce - działki tam były piękne i tanie. Pamiętam, że 2000 m chodziło za ok 20-35000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 12.11.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 OLENKU niestety teraz są droższe. Ale mysle że poniżej 100 zł/m chociaz w zasadzie media to są załatwione. Podaje Ci namiar na priva pozdrawiam Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 12.11.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Hej no i co my mamy zrobić? Od tych ludzi ze Zgierza dostaliśmy informacje w Piątek, że "Na żadne zapisy się nie godzą!" no to my im wysłaliśmy maila va Bank - że albo będzie zapis w przedwstępnej o warunkach zabudowy i przyniosą zaśiwadczenia o niezaleganiu wobec US i ZUS albo my na ryzyko nie idziemy i nie kupujemy A oni .... zmiękli Zadzwonił Pan Właścicel i Godzą się na zapis w przedwstępnej że jeśli z warunków zabudowy lub innych dokumentów wyjdzie że nie można się budować to oni kasę zwrócą O zaświadczenia też się wystarają Byle szybko bo im kasa potrzebna a ja w międzyczasie zaczęłam się zastanawiać czy 700m2 to nie za mało. I czy ta resteuracja, aby nam życia nie uprzykrzy Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 12.11.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Czy ktos z szanownych Forumowiczow jest na etapie stanu surowego otwartego (jest dach, ale okien jeszcze brak)? Jakies 1,5 m-ca temu kupilismy domek w takim wlasnie stanie i zabieramy sie za konczenie Woda juz jest, prad - mamy warunki, podpisujemy umowe i czekamy na przylacze (wczesniej elektryk musi nam zrobic skrzynke i costam jeszcze zeby energetycy mieli). Okna chce zamowic na luty (oby nie bylo zbyt zimno na ich wstawienie), bo poczatkiem marca wchodzi hydraulik - z instalacja wod-kan, co i rekuperacja oraz murasz - wylewki, tylki i elektryk rownoczesnie. I ciagle sie zastanawiam czego jeszcze nie zamowilam - czego jeszcze brak? Co powinnismy zrobic? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.11.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Hej no i co my mamy zrobić? Od tych ludzi ze Zgierza dostaliśmy informacje w Piątek, że "Na żadne zapisy się nie godzą!" no to my im wysłaliśmy maila va Bank - że albo będzie zapis w przedwstępnej o warunkach zabudowy i przyniosą zaśiwadczenia o niezaleganiu wobec US i ZUS albo my na ryzyko nie idziemy i nie kupujemy A oni .... zmiękli Zadzwonił Pan Właścicel i Godzą się na zapis w przedwstępnej że jeśli z warunków zabudowy lub innych dokumentów wyjdzie że nie można się budować to oni kasę zwrócą O zaświadczenia też się wystarają Byle szybko bo im kasa potrzebna a ja w międzyczasie zaczęłam się zastanawiać czy 700m2 to nie za mało. I czy ta restauracja, aby nam życia nie uprzykrzy Jeżeli prawnie wszystko w porządku, dadzą ci zaświadczenia, to czemu nie kupić? Może faktycznie kasa im potrzebna i stąd pośpiech? Tylko dowiedz się, czy ci metrów nie zabraknie. U mnie 700 m to za mało, żeby dostać pozwolenie... A i cena.. Będziesz płacić za drogę jak za działkę??? Ola Chcesz tą działkę bardzo. Jak nie kupisz, przez wiele lat będziesz porównywała inne do niej Tylko popatrz na wielkość, u mnie by nie wystarczyła, żeby dostać pozwolenie... No i czy za drogę masz płacić jak za działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 12.11.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Oleniek - jakie wymiary ma ta działeczka tzn. ile szer. a ile dł cobyś domek zmieściła. Z drugiej strony 700 m to mało ale za to mniej trawy do koszenia. Tak ja napisała EZS za drogę musisz mniej zapłacić, my za kawałek drogi zapłaciliśmy 600 zł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 12.11.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Konkretnie o ceny jakiej usługi chodzi? Chętnie przedstawie. Firma prywatna, dwuosobowa - szybko i solidnie. Zdjęcia wykonanych remontów mogę wysłać na maila. - glazura - sufit podwieszany na poddaszu - ktoś mi powiedział, że lepiej od k-g sprawdzają się jako sufit panele ścienne, czy to prawda? boazerie też możesz zrobić dziękuję za pozwolenie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif jeden z fachowców doradzał mi taką opcję, podobno panele lepiej znoszą kiedy więźba pracuje bo są bardziej elastyczne, podobno zdarza się, że k-g pęka nie znam się, pytam o zdanie, a Ty mi tu zamiast doradzić - pozwalasz zrobić boazerię http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif co ma być na ścianach to ja wiem, ale co z tym sufitem wiesz sufit................. to zależy jak długo i jak często będziesz go oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 12.11.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 co ma być na ścianach to ja wiem, ale co z tym sufitem wiesz sufit................. to zależy jak długo i jak często będziesz go oglądać E tam. U mnie kg peka na suficie. Ale ja robie wszystko, zeby mmmad-ness sie w tym czasie sufitem nie interesowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts