Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

mruva

Co do cen to keramzyt Mszczonów znalazłem tutaj:

http://www.icmarket.pl/product_info.php?manufacturers_id=86&products_id=12018

Co do cen silikatów to znalazłem tutaj:

http://www.silikaty-teodory.pl/oferta.php

Co do cen z maja i tego co napisał , to ja kupwałem 16 woreczków i trudno było przyjąć jakąkolwiek pozycję negocjacyjną. Poza tym od tego składu do działki mam tak z 300 m., więc szukanie czegoś dalej, było bez sensu.

Pozdrawiam.

PS czy polecany przez Ciebie murarz i cieśla - dekarz, ze sobą współpracują i można ich zgrać w czasie, czy też są to niezależne firmy ?

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

nie jest lekko, ale działkę mam.

co sądzicie o tym projekcie??

http://www.e-projektydomow.pl/projekt/1255-2

buduję dla siebie, może kiedyś ktoś się pojawi. Nie spieszy mi się. Jestem na etapie szukania projektu, a ten domek wzbudza moją sympatię :)

Plan mam taki, aby w przyszłym roku wylać fundamenty. Wiem, że nie są to zbyt ambitne plany, ale .....

Pozdrawiam

Dom jest ładny, funkcjonalny, choć nie podoba mi się miejsce dolnej łazienki w wiatrołapie, ja na pewno zamieniłabym ją z pomieszczeniem gospodarczym.

My z mężem będziemy budować Dom za Rogiem z Muratora.

Pozdrawiam. :D

masz całkowitą rację, dzięki

Konkretnie o ceny jakiej usługi chodzi? Chętnie przedstawie.

Firma prywatna, dwuosobowa - szybko i solidnie.

Zdjęcia wykonanych remontów mogę wysłać na maila.

- glazura

- sufit podwieszany na poddaszu - ktoś mi powiedział, że lepiej od k-g sprawdzają się jako sufit panele ścienne, czy to prawda?

mruva

Co do cen to keramzyt Mszczonów znalazłem tutaj:

http://www.icmarket.pl/product_info.php?manufacturers_id=86&products_id=12018

Co do cen silikatów to znalazłem tutaj:

http://www.silikaty-teodory.pl/oferta.php

Co do cen z maja i tego co napisał <długi>, to ja kupwałem 16 woreczków i trudno było przyjąć jakąkolwiek pozycję negocjacyjną. Poza tym od tego składu do działki mam tak z 300 m., więc szukanie czegoś dalej, było bez sensu.

Pozdrawiam.

PS <długi> czy polecany przez Ciebie murarz i cieśla - dekarz, ze sobą współpracują i można ich zgrać w czasie, czy też są to niezależne firmy ?

przykro mi ale dwie oddzielne .....musisz synchronizować sam :D

a u Dzikusa to gadaj z Karolem o cenach a z panienkami to......o czym chcesz :wink:

- glazura

- sufit podwieszany na poddaszu - ktoś mi powiedział, że lepiej od k-g sprawdzają się jako sufit panele ścienne, czy to prawda?

boazerie też możesz zrobić :wink:

Swoją drogą jak znaleźć działkę w sprzedaży bezpośredniej, biura nieruchomości już nam się za bardzo ponarażały :evil:

Co dzień odwiedzam gratkę i allegro, jak wy znależliście działkę?

Proponuje trochę pochodzić po sądach i biurach komorników. Może uda się wyrwać coś fajnego na licytacji lub nie. Mnie się udało.

Co do opisywanej historii to ja bym sobie darował tę działkę. Zbyt wiele zbiegów okoliczności i znaków zapytania.

- glazura

sufit na poddaszu 50-55 zł/m2

glazura od 30 zł/m2 w zaleznosci od podłoza

- glazura

sufit na poddaszu 50-55 zł/m2

TO ZNACZY TANIO ?

- glazura

dziękuję za pozwolenie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif

jeden z fachowców doradzał mi taką opcję, podobno panele lepiej znoszą kiedy więźba pracuje bo są bardziej elastyczne,

podobno zdarza się, że k-g pęka

nie znam się, pytam o zdanie, a Ty mi tu zamiast doradzić - pozwalasz zrobić boazerię http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif

co ma być na ścianach to ja wiem, ale co z tym sufitem

Oleniek

pytałam dzisiaj sąsiadów, na razie sprzedali działkę, więc nie wykazują ochoty do rozmów o sprzedaży następnej, ale dowiedziałam się, że najlepsze informacje o działkach do sprzedaży na Złotnie ma facet, który wszystkim robi przyłącza wod-kan. U mnie też będzie wkrótce robił, zapytam go.

ja tez się dałem nabić w maju w cement po 400 zł od misztala, potem zmądrzałem i brałem rudniki po 480 od zająca

Jeżeli chodzi o Dzikiego to podobno ma tanio strop Terriva własnie keramzytowy.

pierwsze słyszę, ostatnio to tanio to on miał strop DZ żużlowo betonowy, całkiem solidny jak dla mnie

Właśnie zrobiłem drugą wycenę u Dzikiego stropu zuzlowo betonowego i bardzo sie zdziwiłem ( pierwsza opiewała na kwotę 5 tys) a obecna na 8, nie wiem czy pierwsza była błędna ale byla na zbyt atrakcyjna bo konkurencja wycenila mi w przedziale 7,2 - 8 tys. Ale ostatnio poprosiłem jeszcze raz o wycene nie tylko stropu ale i wiezby i zostalem zaskoczony bo wycenili mi na ponad 8 tys strop , tak wiec chyba nie sa jednak tacy tani. Teraz właśnie chce zakupić strop i chyba muszę wykonać ponownie kilka telefonów żeby sprawdzić ceny.

OLENIEK

czy ty w poszukiwaniu działki ograniczasz się do rejonów Zgierz

Aleksandrów?. Jeśli nie, to byc moze jest jeszcze działka do kupienia w Parku Krajobrazowym ale pewnosci na 100 % nie mam czy juz nie wykupiona. Jakby co to daj znać.

Dziłaka jest na spadku, wodociag (projekt w wodociągach), gazociąg będzie wybudowany i prąd też będzie- my mamy już podpisana umowę.

Canna i Małgosiu

działeczki na razie nie kupiliśmy, chociaż baardzo spodobała nam się propozycja Pro Stasia działeczki w Kraszewie. :D

Ale jeśli nie sprawi to Wam trudności to informacje o innych działkach i tak nam pomogą - wybierzemy albo inną albo utwierdzimy się przy obecnej. :wink:

Swoją drogą jak 10 lat temu marzyliśmy z "jeszcze narzeczonym" o domku to miał stać w Kalonce :wink: - działki tam były piękne i tanie. Pamiętam, że 2000 m chodziło za ok 20-35000 :D

Hej no i co my mamy zrobić? :o :-? :)

Od tych ludzi ze Zgierza dostaliśmy informacje w Piątek, że "Na żadne zapisy się nie godzą!" no to my im wysłaliśmy maila va Bank - że albo będzie zapis w przedwstępnej o warunkach zabudowy i przyniosą zaśiwadczenia o niezaleganiu wobec US i ZUS albo my na ryzyko nie idziemy i nie kupujemy :D

A oni .... zmiękli :-? Zadzwonił Pan Właścicel i

Godzą się na zapis w przedwstępnej że jeśli z warunków zabudowy lub innych dokumentów wyjdzie że nie można się budować to oni kasę zwrócą :-? :o O zaświadczenia też się wystarają :o

Byle szybko bo im kasa potrzebna

a ja w międzyczasie zaczęłam się zastanawiać czy 700m2 to nie za mało. I czy ta resteuracja, aby nam życia nie uprzykrzy :-?

Ola

Czy ktos z szanownych Forumowiczow jest na etapie stanu surowego otwartego (jest dach, ale okien jeszcze brak)? Jakies 1,5 m-ca temu kupilismy domek w takim wlasnie stanie i zabieramy sie za konczenie :)

Woda juz jest, prad - mamy warunki, podpisujemy umowe i czekamy na przylacze (wczesniej elektryk musi nam zrobic skrzynke i costam jeszcze zeby energetycy mieli).

Okna chce zamowic na luty (oby nie bylo zbyt zimno na ich wstawienie), bo poczatkiem marca wchodzi hydraulik - z instalacja wod-kan, co i rekuperacja oraz murasz - wylewki, tylki i elektryk rownoczesnie.

I ciagle sie zastanawiam czego jeszcze nie zamowilam - czego jeszcze brak? Co powinnismy zrobic?

Dzieki :)

Hej no i co my mamy zrobić? :o :-? :)

Od tych ludzi ze Zgierza dostaliśmy informacje w Piątek, że "Na żadne zapisy się nie godzą!" no to my im wysłaliśmy maila va Bank - że albo będzie zapis w przedwstępnej o warunkach zabudowy i przyniosą zaśiwadczenia o niezaleganiu wobec US i ZUS albo my na ryzyko nie idziemy i nie kupujemy :D

A oni .... zmiękli :-? Zadzwonił Pan Właścicel i

Godzą się na zapis w przedwstępnej że jeśli z warunków zabudowy lub innych dokumentów wyjdzie że nie można się budować to oni kasę zwrócą :-? :o O zaświadczenia też się wystarają :o

Byle szybko bo im kasa potrzebna

a ja w międzyczasie zaczęłam się zastanawiać czy 700m2 to nie za mało. I czy ta restauracja, aby nam życia nie uprzykrzy :-? Jeżeli prawnie wszystko w porządku, dadzą ci zaświadczenia, to czemu nie kupić? Może faktycznie kasa im potrzebna i stąd pośpiech? Tylko dowiedz się, czy ci metrów nie zabraknie. U mnie 700 m to za mało, żeby dostać pozwolenie... A i cena.. Będziesz płacić za drogę jak za działkę???

Ola

Chcesz tą działkę bardzo. Jak nie kupisz, przez wiele lat będziesz porównywała inne do niej :D Tylko popatrz na wielkość, u mnie by nie wystarczyła, żeby dostać pozwolenie...

No i czy za drogę masz płacić jak za działkę?

- glazura

dziękuję za pozwolenie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif

jeden z fachowców doradzał mi taką opcję, podobno panele lepiej znoszą kiedy więźba pracuje bo są bardziej elastyczne,

podobno zdarza się, że k-g pęka

nie znam się, pytam o zdanie, a Ty mi tu zamiast doradzić - pozwalasz zrobić boazerię http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif

co ma być na ścianach to ja wiem, ale co z tym sufitem

wiesz sufit................. to zależy jak długo i jak często będziesz go oglądać :wink: :oops: