canna 13.11.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif już dobrze, dobrze, spokojnie - wdech, wydech http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif a wszystko dlatego, że o suficie z paneli nie chciałeś http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif chciał Ci zaoszczędzić przykrych widoków wiesz co długi? to było do CIEBIE i może zastosuj się do własnego dość http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif nie wstawiaj wiadomych podtekstów, to nie będziesz musiał prosić o dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7TP 13.11.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam wszystkich To ja Oleniek Słuchajcie znikło mi KONTO! Rano jeszcze mogłam się zalogować a wieczorem już nie Komp informuje że nie może mnie zalogować bo mam nieaktywne konto A ja niczego nie zamykałam Poczekam do jutra, bo wysłałam zgłoszenie do administratorów, dlatego na razie zarejestrowałam...męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 13.11.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif już dobrze, dobrze, spokojnie - wdech, wydech http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif a wszystko dlatego, że o suficie z paneli nie chciałeś http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif chciał Ci zaoszczędzić przykrych widoków wiesz co długi? to było do CIEBIE i może zastosuj się do własnego dość http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif nie wstawiaj wiadomych podtekstów, to nie będziesz musiał prosić o dość a kto prosił ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka999 14.11.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 jacekot cytat Muszę z kims porozmawiać na ten temat , położyłem sobie instalacje pod domofon trochę na "czuja" nie znając tematu i mam pewne ograniczenia . Starałem się podpytać w Castoramie , ale oni nie wiedzą więcej niż ja . Mam kolegę który może służyć Ci pomocą (jak jeszcze teamat aktualny) daj znac podeślę namiary na priv i uprzedzę go o Twoim telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 14.11.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 (...)położyłem sobie instalacje pod domofon trochę na "czuja" nie znając tematu i mam pewne ograniczenia(...)Możesz rozwinąć nieco temat -też planowałem zrobić to "na czuja"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 14.11.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 wiesz co długi? to było do CIEBIE a kto prosił ???????????????? a czy ta (już troszkę niesmaczna) dyskusja nie miała się przypadkiem zakończyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 14.11.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 OLENIEK vel 7TP,Niedaleko moich teściów w Żabiczkach (Konstantynów) jest działka a nawet dwie. Ok. 1000m2 chyba za ok.100tys. Jeśli chcesz to mam numer telefonu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 14.11.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam ponownie Co do Żabiczek to mam jeszcze pytanie - czy tam jest plan zagospodarowania ? Bo okazuje się w bankach że są trzy opcje życiowe 1. plan jest na działeczkę = super dostaniesz kredyt 80-100% 2. planu nie ma ale sama działka ma WZ = mniej super, dostaniesz kredyt ale na 50-60% 3. nie ma planu, działka nie ma wydanych WZ = nie dostaniesz kredytu, chyba że zabezpieczysz kredyt na innej nieruchomości Na rzie najbardziej spodobała nam się działeczka w Kraszewie, ale telefon do Żabiczek poproszę tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 14.11.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam ponownie Co do Żabiczek to mam jeszcze pytanie - czy tam jest plan zagospodarowania ? Bo okazuje się w bankach że są trzy opcje życiowe 1. plan jest na działeczkę = super dostaniesz kredyt 80-100% 2. planu nie ma ale sama działka ma WZ = mniej super, dostaniesz kredyt ale na 50-60% 3. nie ma planu, działka nie ma wydanych WZ = nie dostaniesz kredytu, chyba że zabezpieczysz kredyt na innej nieruchomości Na rzie najbardziej spodobała nam się działeczka w Kraszewie, ale telefon do Żabiczek poproszę tak na wszelki wypadek sorry ale po jakich wy bankach chodzicie. Mnie nigdzie nie pytali o PZP. Ważne były warunki zabudowy i cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.11.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 sorry ale po jakich wy bankach chodzicie. Mnie nigdzie nie pytali o PZP. Ważne były warunki zabudowy i cześć. oczywiście!!! całe dzielnice nie mają aktualnego PZ i jakie 50-60%? chyba, że tak Wam wychodzi ze zdolności kredytowej a w Żabiczkach jest pięknie i blisko do centrum i blisko do mnie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 14.11.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Hej Zdolności nam nie brakuje (chcemy kredytu 114 000 a zdolności mamy 330 ) GE Money - nie interesują ich plany ani WZ - ale zabezpieczeniem TYLKO inna nieruchomość Śląski (którego jesteśmy klientami) - 80% jak są PZP a 50% jak "tylko" WZ, jak tych dokumentów nie ma to nie finansują nic PKO BP - Jak będą tylko WZ to 60% z planami nawet powyżej 100% Lukas banku też chcą WZ wtedy finansują nawet całość, ale oprocentowanie ... lekko nieżyciowe Santander i Nordea odpadają bo nie chcemy weksla jako zabezpieczenia a tam muszą być (tak wynikało z rozmów z pracownikami) Multibank mimo mojego zgłoszenia internetowego mnie ... olał Chyba się co nieco w bankach pozmieniało, bo ja myślałam że na działeczkę 100% to "pryszcz" a tu PZP i WZ okazują się być decydujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 15.11.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Ta działka w Żabiczkach raczej nie ma WZ ale wiem że gmina Konstantynów działa bardzo prężnie (pewnie dlatego że całyy wydział arch-bud mieści sie w 2 pokojach i ktoś poczuwa się do odpowiedzialności). Można wszystko szybko załatwić a na pewno udzielą wyczerpujących informacji. W bankach to chyba rewolucja bo ja kupowałam swoją działke w 90% na kredyt w KB i nie było ani PZ ani WZ. Był tylko świstek z UM-Łodzi że kiedy obowiązywał jeszcze stary plan to ten rejon był przeznaczony pod zabudowę jednorodzinną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 15.11.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 A telefon można prosić? Do tych Żabiczek? Park Krajobrazowy odpada Małgosiu. Zadzwoniłam działeczki po 65zł/m2 ale najwcześniej późną wiosną bo narazie "trwa postępowanie sądowe" takie info dostałam od P. Sarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 15.11.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Jasne,ale wysłałam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 15.11.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Czy ktos z szanownych Forumowiczow jest na etapie stanu surowego otwartego (jest dach, ale okien jeszcze brak)? Jakies 1,5 m-ca temu kupilismy domek w takim wlasnie stanie i zabieramy sie za konczenie Woda juz jest, prad - mamy warunki, podpisujemy umowe i czekamy na przylacze (wczesniej elektryk musi nam zrobic skrzynke i costam jeszcze zeby energetycy mieli). Okna chce zamowic na luty (oby nie bylo zbyt zimno na ich wstawienie), bo poczatkiem marca wchodzi hydraulik - z instalacja wod-kan, co i rekuperacja oraz murasz - wylewki, tylki i elektryk rownoczesnie. I ciagle sie zastanawiam czego jeszcze nie zamowilam - czego jeszcze brak? Co powinnismy zrobic? Dzieki Ktoś pomoże? PROSZĘ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 15.11.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 ...Santander i Nordea odpadają bo nie chcemy weksla jako zabezpieczenia a tam muszą być (tak wynikało z rozmów z pracownikami) Ja brałem kredyt na budowę w NORDEI, ale żadnego weksla nie chcieli. Ale to na budowę, może przy działkach jest inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 15.11.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Z Nordeą akurat nie gadałam ale na ich stronie internetowej wyczytałam że zabezpieczeniem docelowym ma być hipoteka i weksel - więc zrezygnowałam. Może warto zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 15.11.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Z Nordeą akurat nie gadałam Może warto zadzwonić Zadzwonić zawsze warto. Pamiętaj jeszcze (jak już wybierzesz jakieś banki), aby złożyć ze 2-3 wnioski w różnych bankach. Bo może później okazać się, że ostatecznie nie dadzą Ci kredytu, a ty zastaniesz na lodzie. Tak masz zabezpieczenie. W moim przypadku miałem złożone wnioski w Nordei i DB. W DB obsługa niby szybsza i lepsza, ale jak się okazało przedstawili mi umowę do podpisania z dodatkowym zabezpieczeniem w stosunku do wcześniejszych ustaleń. Nie zgodziłem się na to, więc szybciutko raczkiem wycofali się i już za 2 dni była poprawiona umowa, ale dało mi to czas na ponowne porównanie warunków obu banków. Ostatecznie zdecydowałem się na Nordeę, a jak przedstawili mi gotową umowę, to praktycznie było wszystko zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami. Podsumowując: - złożyć wnioski równolegle w kilku bankach - czytać dokładnie co dają do podpisania (ja dokumenty brałem do domu, bo to ładnych kilkanaście stron) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 15.11.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Czy ktos z szanownych Forumowiczow jest na etapie stanu surowego otwartego (jest dach, ale okien jeszcze brak)? Jakies 1,5 m-ca temu kupilismy domek w takim wlasnie stanie i zabieramy sie za konczenie Woda juz jest, prad - mamy warunki, podpisujemy umowe i czekamy na przylacze (wczesniej elektryk musi nam zrobic skrzynke i costam jeszcze zeby energetycy mieli). Okna chce zamowic na luty (oby nie bylo zbyt zimno na ich wstawienie), bo poczatkiem marca wchodzi hydraulik - z instalacja wod-kan, co i rekuperacja oraz murasz - wylewki, tylki i elektryk rownoczesnie. I ciagle sie zastanawiam czego jeszcze nie zamowilam - czego jeszcze brak? Co powinnismy zrobic? Dzieki Ktoś pomoże? PROSZĘ??? Ja jestem właśnie na tym etapie. No prawie bo panowie jeszcze marzną na moim dachu i kończą układać dachówkę. Nic więcej w tym roku nie robię. Trochę mnie stresujesz że tak wszystko chcesz dograć na przyszły rok. Planuję wprowadzić sie w wakacje ale założę się że wykańczanie zaskoczy mnie jeszcze nie raz. Obecnie dumam gdzie zamówić okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomol 15.11.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam,Czy ktoś z was może polecić dobrego tynkarza. Interesuje mnie tynk cementowo-wapienny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts