Anisia3 18.12.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Witam Szukam osób, które użytkują i są zadowolone ze swoich oczyszczalni bezdrenażowych...jutro mąż wybiera się do Wobet-Hydretu, ale może ktoś ma innej firmy i jest usatysfakcjonowany ??? Cześć Anisia. Miło cię poznać. Co do farb. Nie wypowiem sie w sprawie Beckersa, bo nie malowałam żadnym ani polskim, ani skandynawskim, ani żadnym innym. Malowalam za to naszym Dekoralem i jestem bardzo zadowolona. I z własnego doświadczenia juz mogę powiedzieć, że nigdy nie kupię farby kolorowej. Raz się nacięliśmy i wystarczy. Tym razem rozrabiałam sama białą z pigmentami. Przy malowaniu kolejnych pomieszczeń na pewno zrobię to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 18.12.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Dzięki wielkie za pomoc , już jestem po wyborze przy pomocy Pani Magdy wszystkich kolorków i pytanko do 2mm dlaczego niby malarze nie potrafią malowac tymi szwedzkimi oryg.farbami ? na co zwrócić uwagę ? pozdrawiam jeżeli farba jest o jasnym pastelowym kolorze to nie ma problemu. Jeżeli jednak są to kolory ciemniejsze to widać każde pociągnięcie wałka, tymi farbami nie da się malować trzy czy więcej razy tak jak śnieżką, dekoralem i innymi wynalzkami. Trzeba odpowiednio prowadzić wałek itp. Zapytaj w tym sklepie to ci poradzą. Jak farba jest półmatem to malarze będą kląć jak nie wiem co bo widać wszystkie niedociągnięcia scian itp. Kup dobrej jakości wałek - najlepiej w tym sklepie na Pabianickiej, firmy Anza. Owszem są drogie ale jak się płaci kupę kasy za farbę to nie można oszczędzać na wałku 10 zł. I najlepiej zapytaj w tym sklepie czy mają do polecenia jakąś dobrą ekipę malarską bo branie niesprawdzonych malarzy może być porażką. Jak miałem malarzy niby dobrych, cenili się jak nie wiem co ale polegli przy malowaniu no i musiałem ich wy.......ć. Generalnie nie kupię nigdy więcej tych farb bo uważam że przy tak wysokiej cenie firma Beckers powinna mieć coś takiego jak nazwijmy to "autoryzowanych polecanych malarzy". Są np. farby Oikos, też b.drogie ale jak się zatrudni do malowania Dekor-System z Aleksandrowskiej (no, drodzy.....) to wiadomo ze będzie pomalowane OK. I nie sprzedają się przez supermarkety a Beckers niestety zaczął i jakość ich farb spada. Co do farby dekoral - nie mogłem znaleźć za nic chętnych fachowców do pomalowania garażu bo żadnemu nie chciało się robić, bo i po co..... Owszem, garaż to tym można pomalować ale jak miałbym malować wnętrza w domu czy mieszkaniu - nigdy!!!!! Ta farba jest typowym polskim wyrobem nadającym się do sprzedaży wyłąćznie w sklepach typu LM, Castorama itp. No i nie jest tania. No comments. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.12.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Co do farby dekoral - nie mogłem znaleźć za nic chętnych fachowców do pomalowania garażu bo żadnemu nie chciało się robić, bo i po co..... Owszem, garaż to tym można pomalować ale jak miałbym malować wnętrza w domu czy mieszkaniu - nigdy!!!!! Ta farba jest typowym polskim wyrobem nadającym się do sprzedaży wyłąćznie w sklepach typu LM, Castorama itp. No i nie jest tania. No comments. No patrz, a ja mam tym pomalowane pokoje, jestem zadowolona i malowałam sama. W przeciwieństwie do Beckersa nie widać pociągnięć wałka. Aha, i nie kupowałam w żadnym hipermarkecie, tylko zaprzyjaźnionym składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 18.12.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Co do farby dekoral - nie mogłem znaleźć za nic chętnych fachowców do pomalowania garażu bo żadnemu nie chciało się robić, bo i po co..... Owszem, garaż to tym można pomalować ale jak miałbym malować wnętrza w domu czy mieszkaniu - nigdy!!!!! Ta farba jest typowym polskim wyrobem nadającym się do sprzedaży wyłąćznie w sklepach typu LM, Castorama itp. No i nie jest tania. No comments. No patrz, a ja mam tym pomalowane pokoje, jestem zadowolona i malowałam sama. W przeciwieństwie do Beckersa nie widać pociągnięć wałka. Aha, i nie kupowałam w żadnym hipermarkecie, tylko zaprzyjaźnionym składzie. gdybyś zobaczyła mój garaż pomalowany na zielono tą cudowną farbą to raczej byś zwątpiła. No chyba że miałaś trochę "inną" farbę niż ta moja z castoramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 18.12.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 na wymianie dosłiadczeń już odpowiedziałam na temat prodachu ale pisze jeszcze raz. Jeśli chodzi o dachówki to są w pożądku firma deklarska to potwierdziła jak nam kładła 2 miesiące temu. Gorzej z transportem bo Prodach sam organizuje transport na budowę ale dopiero jak będzie miał w tym kierunku kilka zamówień. a jedzie to z pod Poznania. Nam tylko z miesięcznym opóźnieniem przywieźli dachówki i brakowało wentylacyjnych na które kolejny miesiąc czekaliśmy i sie doczekaliśmy ale w kutnie a nie w łodzi bo transport nie będzie jeździł z kilkoma dachówkami. Jeszcze mogę poradzić aby dachówki krawędziowe rozpakować wszystkie przy kierowcy i oddać potłuczone, bo inaczej reklamacji nie ma. nie było ich dużo na 130 sztuk około 5-6 stłuczonych ale to jednak w sumie 100 zl zwykła dachówka dojechała cała. Gdy nam brakło krawędziowych to szukaliśmy w najbliższym składzie czyli w Kaliszu, na szczęście były bo nie widziałoby mi się czekać kolejny miesiąc na braki. Ale dzięki temu dokupiłam farbę do dachówki tej firmy i ewentualne odpryski i zadrapania dekarze mi pomalowali. W każdym razie dachółkę polecam a obsługi klienta i transportu już nie. Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje, rozumiem, że należy je zamówić z dużym wyprzedzeniem i dodatkowo kupić farbę?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.12.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 gdybyś zobaczyła mój garaż pomalowany na zielono tą cudowną farbą to raczej byś zwątpiła. No chyba że miałaś trochę "inną" farbę niż ta moja z castoramy Toć pisałam, że nie z hipermarketu. Ludzie na mieście gadają, że te w hipermarketach gorsze. Nie wiem, czy to prawda, ale akurat farby, karton-gipsów, profili, wełny profilaktycznie tam nie kupujemy. A intensywne kolory to chyba jednak lepiej samemu mieszać. Ja przynajmniej mam takie zdanie, bo mieliśmy juz pokój zielony właśnie. Miał byc delikatny groszek, a na ścianie była wściekła ciemna zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 18.12.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Miał byc delikatny groszek, a na ścianie była wściekła ciemna zieleń. no, coś w tym rodzaju........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 19.12.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Miał byc delikatny groszek, a na ścianie była wściekła ciemna zieleń. no, coś w tym rodzaju........... Hi hi, u nas 1 ściana miała być pomarańczowa, a wyszedł blady łosoś Ale to było w mieszkaniu, a co będzie w domku dopiero się okaże. Mam nadzieję pod koniec przyszłego roku! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 19.12.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje, rozumiem, że należy je zamówić z dużym wyprzedzeniem i dodatkowo kupić farbę?. Pozdrawiam w tym momencie to może nie ma takich problemów z materiałem więc być może dachówkę można mieć od ręki problem jest wtedy kiedy dachówek braknie ( w trakcie kładzenia) bo w okolicę łodzi jest mało zamówień i nie chą ekstra przywieźć braków nawet takich które oni zrobili bo nie mieli na stanie zawsze można się umówić z dekarzami żeby przyszli później dokończyć robotę, ja chciałam miec od razu zrobione więc wsiadłam w samochód zrobiłam 300 km i dachówki przywiozłam ) a farba myślę ze do każdej dachówki cementowej sie przyda bo nawet jeśli nie ma zarysowanych dachówek to warto pomalować docięte krawędzie żeby nie nasiąkały wodą farba kosztuje 30 zl za mały pojemnik ale chyba starczy a nie są to jakieś wysokie koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i wojtek 19.12.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Contel, przyłączamy sie do Twojego pytania, bo widać na takim samym etapie jestesmy tez szukamy - kuchni- kto może polecić gdzie ja zamówić, też mniej więcej wiemy jaką? - wkład kominkowy gdzie kupić i kto obuduje? chcemy narozny bez szprosu Drzwi antywłamaniowe zewnetrzne kupujem w Gerda- na Tuwima w EURO-BUD, ceny mają dobre tylko czeka się dłuuuugo Co do deski Barlineckiej naczytaliśmy się niezbyt opinii na forum i zrezygnowaliśmy na rzecz parkietu lamelowego (z Jarocina) A z sufitem mieliśmy to samo ;(( juz rozebrali to co było wg. projektu naszej projektant- zresztą z nią się rozstaliśmy i ku mojej rozpaczy zosatliśmy sami z urządzaniem ( Jestem moi mili w sytuacji gdzie 8 osobowa ekipa wykańcza dom z prędkością światła ( dokładnie oczywiście to robią) a przede mną stoją wybory pod tytulem - panele , deska barlinecka czy inne ( chce żeby ta ekipa konczyła domek a oni tylko systemowe historie mogą mi położyć) - gdzie obniżyć sufit i jak ( jak zrobili to wg projektu pewnej architektki ktora mi robiła mprojekt , to rozebrali w ten sam dzień co zrobili , tragedia ,babe chyba udusze ) - jaki kominek ( obudowa , gdzie kupic chlerny wkład i resztę by dobrze było) - drzwi zenętrzne (koniecznie białe - bramę garażową mam białą i jasną elewację będę mieć ) generalnie jak na facetatakiego jak ja za dużo szczegółów które mnie wyprowadzają ( wykańczają ) z równowagi - jaka kuchnia ( gdzie ją zamowić bo mniej więcej wiem jaką bym chciał) musiałem to wylać z siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 19.12.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Co wy z tym obniżaniem sufitu? Nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 19.12.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Hi hi, u nas 1 ściana miała być pomarańczowa, a wyszedł blady łosoś Ale to było w mieszkaniu, a co będzie w domku dopiero się okaże. Mam nadzieję pod koniec przyszłego roku! Pozdrawiam. U nas tynk akrylowy mial byc mocno pomaranczowy a wyszedl chyba rozowy. W tym kolorze mam tylko kawalki scian, bo na wiecej mmmad-ness nie pozwolila... p.s. sprzedam tanio 3 wiadra Weber-terranova td 321 (322) baranek 2,0 w kolorze lososiowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i wojtek 20.12.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Co wy z tym obniżaniem sufitu? Nie rozumiem. u nas musi być obniżony w hallu- żeby wyrównać do poziomu jaki jest w pokoju, w kuchni częściowo zeby różne rury od wentylacji pozakrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 20.12.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 JUż rozumiem. Myslałam, ze specjalnie obniżacie pomieszczenia. Ja tak mam w wiatrołapie. Tez musimy cos wymyslić, żeby częściowo obniżyć, bo w tej chwili rury od kanalizacji dyndają nad głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 20.12.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Dzięki wielkie za pomoc , już jestem po wyborze przy pomocy Pani Magdy wszystkich kolorków i pytanko do 2mm dlaczego niby malarze nie potrafią malowac tymi szwedzkimi oryg.farbami ? na co zwrócić uwagę ? pozdrawiam jeżeli farba jest o jasnym pastelowym kolorze to nie ma problemu. Jeżeli jednak są to kolory ciemniejsze to widać każde pociągnięcie wałka, tymi farbami nie da się malować trzy czy więcej razy tak jak śnieżką, dekoralem i innymi wynalzkami. Trzeba odpowiednio prowadzić wałek itp. Zapytaj w tym sklepie to ci poradzą. Jak farba jest półmatem to malarze będą kląć jak nie wiem co bo widać wszystkie niedociągnięcia scian itp. Kup dobrej jakości wałek - najlepiej w tym sklepie na Pabianickiej, firmy Anza. Owszem są drogie ale jak się płaci kupę kasy za farbę to nie można oszczędzać na wałku 10 zł. I najlepiej zapytaj w tym sklepie czy mają do polecenia jakąś dobrą ekipę malarską bo branie niesprawdzonych malarzy może być porażką. Jak miałem malarzy niby dobrych, cenili się jak nie wiem co ale polegli przy malowaniu no i musiałem ich wy.......ć. Generalnie nie kupię nigdy więcej tych farb bo uważam że przy tak wysokiej cenie firma Beckers powinna mieć coś takiego jak nazwijmy to "autoryzowanych polecanych malarzy". Są np. farby Oikos, też b.drogie ale jak się zatrudni do malowania Dekor-System z Aleksandrowskiej (no, drodzy.....) to wiadomo ze będzie pomalowane OK. I nie sprzedają się przez supermarkety a Beckers niestety zaczął i jakość ich farb spada. Co do farby dekoral - nie mogłem znaleźć za nic chętnych fachowców do pomalowania garażu bo żadnemu nie chciało się robić, bo i po co..... Owszem, garaż to tym można pomalować ale jak miałbym malować wnętrza w domu czy mieszkaniu - nigdy!!!!! Ta farba jest typowym polskim wyrobem nadającym się do sprzedaży wyłąćznie w sklepach typu LM, Castorama itp. No i nie jest tania. No comments. Oikos droższe od Beckersa ale wydajniejsze ) ale malować to wolę Oikosem niż Beckersem i , i na ścianie też lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.12.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 ciekawe. malowali mi pokój w pracy. Farba z mieszalnika w Castoramie, fakt że pastelowa. Kolor wyszedł prześliczny, dokładnie jaki wybrałam, ma już 2 lata i nie blaknie, wytrzymuje wodę, która leci po ścianie przy podlewaniu kwiatka (dodam, że brudna), dowcipnego kolegę, który mi popryskał kawą ścianę (zmyło się bez śladu) i kurz - u nas ściany wytrzymują w jakim takim stanie rok, potem zaczynają czerniec od kurzu. Nie rozumiem, jak tu wybrzydzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 21.12.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Pozwolę sobie zapytać szanowynych forumowiczów czy z wnioskiem o zwrot VATu to musze spieszyć do US w tym roku czy mogę wstrzymać się do siego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.12.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Ja złożyłabym w tym roku. W przyszłym możesz złozyc drugi wniosek. Bo o zwrot VAT-u można starać sie tylko raz w roku, więc jak będziesz czekać i złozysz po Nowym Roku, a potem jeszcze coś dokupisz, to zamkniesz sobie droge do kolejnego odliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 21.12.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Ja złożyłabym w tym roku. W przyszłym możesz złozyc drugi wniosek. Bo o zwrot VAT-u można starać sie tylko raz w roku, więc jak będziesz czekać i złozysz po Nowym Roku, a potem jeszcze coś dokupisz, to zamkniesz sobie droge do kolejnego odliczenia. Dokladnie. Poza tym, na zwrot czekasz pol roku lub ciut dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.12.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Ja już złożyłem w tym roku, nazbierało mi sie trochę i nie chciałem czekać. Poradzono mi, że lepiej jest jak się ma np. f-v za 2007 rok, to składa się w 2007. Nie wiem czy to prawda, ale wolałem złożyć Niby u mnie pani w US powiedziała "zwroty na bieżąco" ale też zakładam, że troche poczekam na kasę ... No i podstawą jest mieć na wszystkich f-v nr PKWiU - wtedy urząd ma mniej roboty i nie musi dochodzić czy coś sie odlicza czy nie. Ja miałem parę faktur z brakami ale uzupełniono mi te numery albo wydrukowano jeszcze raz poprawne. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts