sihaja 03.01.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Malował ktoś mieszkanko Dekoralem "AKRYLIT W"? OLa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 03.01.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 podejmuję właśnie ostatnią decyzję w sprawie kredytu jakie macie marże- oprocentowanie w CHF ? gdzie - jaki bank? co sądzicie o Kredyt banku wkład własny 70%, kwota kredytu 160 tyś (mam już operat szacunkowy który to dokumentuje) marża 0,85 prowizja 0,5 ubezpieczenie na życie gratis brać ?? bo mi głowa puchnie Jak dla mnie to brać. Wiem, że również czytasz wątek o kredytach i wydaje mi się porównując, że to dobre warunki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 03.01.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 podejmuję właśnie ostatnią decyzję w sprawie kredytu jakie macie marże- oprocentowanie w CHF ? gdzie - jaki bank? co sądzicie o Kredyt banku wkład własny 70%, kwota kredytu 160 tyś (mam już operat szacunkowy który to dokumentuje) marża 0,85 prowizja 0,5 ubezpieczenie na życie gratis brać ?? bo mi głowa puchnie Uważam, że to całkiem dobre warunki, raczej brać. A poza tym to co to za kwota te 160 tys.? Jakaś taka malutka jak na hipoteczny . Ja dostałem w nordei marżę 0,9% i prowizję taką samą jak Ty, ale z taką różnicą, że mój wkład własny był na niższym poziomie. Alternatywnie mogłem dostać w DB chyba 0,8% marży i 0,95% prowizji, ale się nie zdecydowałem. Sprawdź jeszcze ewentualnie w KB jaki jest poziom spreadu. Bo np. widzę w dzisiejszych tabelach, że rano było 4%, a po południu 5% spreadu, a to już sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.01.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 mozna załozyc konto denominowane i samemu sobie kupowac franki gdzie taniej i wten sposób uciec ze spreedu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 04.01.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Podajcie jakiś namiar na kogoś od CO(podłogówka) i wody w okolicach Piotrkowa Tryb http://forum.muratordom.pl/uzytkownik60220.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 05.01.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 mozna załozyc konto denominowane i samemu sobie kupowac franki gdzie taniej i wten sposób uciec ze spreedu. Banki tego raczej nie kochają. Ale trzeba zobaczyć co jest w umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 06.01.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Tuż przed Świętami mój stareńki komputer wziął i padł. Zepsuło się w nim chyba wszystko http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gifTeraz mam nowy z nowym oprogramowaniem, niech je licho porwie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gifI nie umiałam wejść na Forum, ciągle otwierała się rejestracja nowego użytkownika. Dopiero dzięki poczcie udało się http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Spóźnione, ale szczere życzenia dla wszystkich budujących: DOBREGO ROKU BUDOWLANEGO!!!Dla zaczynających tanich materiałów budowlanych i najlepszych ekip!!!Dla wykańczających się samych udanych decyzji ostatecznych!!!!A prywatnie spełnienia marzeń http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 06.01.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Dorota - rozumiem Cię ... Też mieliśmy "przyjemność" rozliczenia przed świętami z naszym majstrem. I też oberwaliśmy co nieco Za termin - 2,5 miecha po terminie i za spartolone parę rzeczy. Ale to widać norma To nie jest norma Pracę murarzy weryfikują następni wykonawcy. U mnie pracę moich chwalą wszyscy kolejni: Tynkarz chwalił, że mury równe i tynki będą ok, Wylewkarz chwalił, że chudziak dobrze wylany, Stolarz, który brał miarę na drzwi chwalił, że otwory równe. A ja chwalę za kulturę zachowania i zupełną bezproblemowość. To powinna być norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 06.01.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Dorota - rozumiem Cię ... Też mieliśmy "przyjemność" rozliczenia przed świętami z naszym majstrem. I też oberwaliśmy co nieco Za termin - 2,5 miecha po terminie i za spartolone parę rzeczy. Ale to widać norma To nie jest norma Pracę murarzy weryfikują następni wykonawcy. U mnie pracę moich chwalą wszyscy kolejni: Tynkarz chwalił, że mury równe i tynki będą ok, Wylewkarz chwalił, że chudziak dobrze wylany, Stolarz, który brał miarę na drzwi chwalił, że otwory równe. A ja chwalę za kulturę zachowania i zupełną bezproblemowość. To powinna być norma. też tak uważam , no i mam farta jak do tej pory wszyscy się sprawdzili a jestem na etapie wykanczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 07.01.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Canna - w słowie "norma" zawarłem ironię. Może mało widoczną U mnie niestety - z czym się całkowicie zgadzam, że norma powinna być inna - jest na odwrót. Już wiem, że tynkarz będzie klął, bo ciężko będzie wyprowadzić piony, dekarz już klął, bo poziomu na wieńcach to nie było.... itp. Ogólnie wierze, że będzie ok, ale niestety na razie trafiłem na paproka Czego też na razie powiedzieć o dekarzu nie mogę Zasuwa z robotą aż miło, ekipa 7 ludzi, aż przyjemnie patrzeć pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 07.01.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Dlatego moi mili myśleć , szukać, pytać ,sprawdzać, zanim się wpuści obcą osobę do swojego wymarzonego domku i jak już wpuścimy to pytać , dotykać , sprawdzać i nie być za miłym ( tak w granicach przyzwoitości ) aż do wykonania prac , po których to dopiero płacić zdecydowaną większość należności. Jak się pomylicie to wygonić w diabły i napisać na forum ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 07.01.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Podzielcie się ze mną wiedzą gdzie kupie w korzystnych cenach panele , deske barlinecką lub coś systemowego z drewna w okolicach 100 zł zam2 ?? pewnie robiliście rozeznanie lub kupowaliscie i przechodziliście ten etap dodam że nie chce parkietu , chyba że macie kogoś świetnego od parkietu to poproszę o namiar , dlatego nie chce bo moi ludzie tylko systemowe sprawy potrafią a jestem z nich zadowolony stąd rezygnacja z parkietu Pewnie pomyslicie że sie dopasowuje do wykonawcy , rzeczywiście tak jest bo jestem z nich zadowolony i boje się kolejnych ekip a nie mam czasu jak napisałem w poście powyżej szukac sprawdzonych ludzi od parkietów liczę na Was jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 07.01.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Dodam że chodzi mi konkretnie o namiary na miejsca w których gdy dokonywaliście porównań dany panel bądź deska były najtańsze i jeśli coś Wam przyjdzie do głowy to napiszcie proszę jaki rabat procentowy uzyskaliście podczas finalizowania zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrFryzio 08.01.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Na początek: Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich forumowiczów, bo nie pisałem po Nowym Roku. Mam zapytanie: planuję w całym domu ogrzewanie podłogowe, ale płytki tylko w łazienkach, wiatrołapie i kotłowni. Jaki system podłogi wybrać, żeby w miarę dobrze działało? Nie chcę płytek (wiadomo, że byłyby tu najlepsze). Czy wybrać panele? Bo drewno to będzie słabo ciepło przewodzić. Może macie jakieś inne pomysły.pozdrGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 08.01.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jaki system podłogi wybrać, żeby w miarę dobrze działało? Nie chcę płytek (wiadomo, że byłyby tu najlepsze). Czy wybrać panele? Bo drewno to będzie słabo ciepło przewodzić. Może macie jakieś inne pomysły WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi, w wymianie doświadczeń jest właśnie teraz wątek na ten temat Podłogówka i drewno-Skończmy z tymi bzdurami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 08.01.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Szukam ekipy do położenia gontu na dachu. Możecie kogoś polecić, jakiś namiar? Pozrd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.01.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Dlatego moi mili myśleć , szukać, pytać ,sprawdzać, zanim się wpuści obcą osobę do swojego wymarzonego domku i jak już wpuścimy to pytać , dotykać , sprawdzać i nie być za miłym ( tak w granicach przyzwoitości ) aż do wykonania prac , po których to dopiero płacić zdecydowaną większość należności. Jak się pomylicie to wygonić w diabły i napisać na forum ku przestrodze. Tylko co jeśli sie okaże, że po poszukiwaniach i wybraniu tego jedynego i podjęciu prac zaczyna byc "kwas" ? Nie zawsze mamy sto% pewności że trafiamy na "ideał" ... Ale tak jak piszesz - wygoniłem, oberwałem co swoje za spartolenie i podałem namiary na tablicy ogłoszeń pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 08.01.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Dodam że chodzi mi konkretnie o namiary na miejsca w których gdy dokonywaliście porównań dany panel bądź deska były najtańsze i jeśli coś Wam przyjdzie do głowy to napiszcie proszę jaki rabat procentowy uzyskaliście podczas finalizowania zakupu Sklep NOVA na rogu Przybyszewskiego i Rydza-Śmigłego. - dostaliśmy 10 % rabatu, nawet jak dokupowaliśmy jedną, głupią listewkę; - znależliśmy deskę, która gdzie indziej sporo drożej kosztowała; - kupowaliśmy podłogi kilka miesięcy temu, teraz kończą kłaść ostatnie - nie ma problemu ze zwrotem nierozpakowanych paczek po tak długim czasie; - obsługa rewelacyjna i suuuuper cierpliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 08.01.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Szczęśliwego Nowego Roku i szybkiego zakończenia budów (czego i sobie życzę) U nas hibernacja czyli sen zimowy, coś tam gmerają brzy bramie i ogrodzeniu ale jakoś bez przekonania. Trochę przepalałem w kominku, ale drewno mokre więc efekt jest głównie wizualny (kłęby dymu i zakopcona szybka) - kupiłem na próbę pół metra suchego i to jest inna bajka... Tak więc polecam kupić drewno w marcu, coby miało szansę wyschnąć do zimy. Znacie solidnych cieśli, takich od "dużych" robót? Chciałbym już się z kimś umówić wstępnie na wiosnę w sprawie balkoników/tarasików... Pozdrawiam z szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 08.01.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 czy orientujecie się gdzie można kupić/zamówić lustra i stoły szklane ?Znalazłem jeden sklep na limanowskiego , ale mają dość wysokie ceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts