borysko 16.01.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 My też Salamander 3D w Abatexie. Ładne, w niezłej cenie, sporo pozytywnych opinii na forum. A o użytkowaniu przekonam się mam nadzieję jakoś na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.01.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 mam profil veka okucia roto itd. Firma Alkazar. Okna dobre, nie mam zastrzeżeń, ale firma się spsiła nieco, kiedyś byli bardziej słowni i kontaktowi. Ale zamontowali w sumie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 16.01.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Cześć A podepne się pod temat okien : skąd tak ostatecznie macie okna ? Nie ważne już te wszystkie drewniane-plastikowe-17 komorowe-z okeiną w środku i 5 warstwami szyb Po prostu gdzie ostatecznie kupiliście ? z góry dzięki, pozdrawiam, majki No jak gdzie? Tam, gdzie bylo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.01.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 To był żart, prawda? Nie do końca. Pisali na forum, no i trochę logiki w tym jest. Mój sprzedawca okien też mi odradzał te w masie, choć droższe i miał by większy zarobek. Za to polecał jeszcze droższe - Budwar właśnie, ale w okleinie. Oni robią białe.. osobiście nie sprawdzałąm. Zamiast koloru wzięłam rolety, cenowo wyszło mi podobnie To akurat na 100 proc. nie jest prawda. Każdy plastik popłynąłby napołudniowej stronie, gdyby nie był stabilizowany. Białemu może zajęłoby to pół godziny dłużej. W marcu minie rok od założenia. Wszystko Ok. Majki Ja tez mam z Abatexu, barwione w masie z okleiną złoty dąb. Kupowane rok temu i to jeszcze po zimowych cenach, więc cena nic ci nie powie. Ale porównywalismy ceny w 4 innych miejscach. I o dziwo najładniejsze okna, czyli te na które sie zdecydowaliśmy, pięciokomorowe, kosztowały tyle samo co w innych salonach okiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 16.01.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Myślałam też o ABATEXie tylko że mają właśnie biały profil oklejany. Widziałam okna w ich wydaniu u kilenta. W rogach gdzie są połączone profile wyglądało to tak jakby ktoś powkładał tam kilo kitu.Tak na babski rozum - pokazał im sie biały profil to jakiś kit żeby nie było widać. Czytałam na forum o okleinach że takie białe miejsca przy łączeniach mogą być widoczne, dlatego pomyślałam o kolorowych w masie.Tylko jak napiała EZS strach znowu przed kolorowymi bo na południe. Kiedyś był artukuł w muratorze autorstwa jareko czy pchełka ( przepraszam nie pamiętam który z Panów go pisał a był bardzo fajny)o oknach. Można robić kolorowe w masie tylko na jakimś innym profilu i wtedy mimo pracy pod wpływem słońca rama pracuje ale okno się nie wygina. popcarol kiedy montowali okna parapety powinni zamontować pod ramą a dokręcili do ramy bo ponoć inaczej się nie da guzik prawda można jak im pokazałam ale było po fakcie. dziury w ramie już zdążyli zrobić. Okna jak ja to mówię zaczeły się " opuszczać". sprawa była zgłoszona do nich. wystarczyło je porządnie wyregulować. Ale nie mieli czasu i okna ich poprawiał obcy facet, a były jeszcze długo na gwarancji !!! Tłumaczenie firmy było takie " budynek jeszcze osiada" tylko szkoda że blok miał wtedy 27 lat, to strach pomyśleć o oknach w nowym budynku. Po ociepleniu bloku wyszło że firma "Budmal"w czasie spawania ( przesuwali barierki na balkonach )nie osłaniała okien i na szybie powstała taka tartka ( stopili szybę ). Sprawa zgłoszona do wykonawcy protokół uszkodzenia spisany. Rąbień miał wymienić szybę. Minął rok szyba ponoć jest ale nie ma kto wymienić. Dobrze że w mieszkaniu mam tylko trzy okna a nie osiemnaście jak w domu. Ps. Dalej nie wiem co zrobić z oknami Drewno czy PCV, z okleiną czy barwione w masie. Za czasów komuny było dobrze ludzie brali to co jest i nikt nie pytał "co jak" i jeszcze dziękowali. To były czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.01.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Dorota zapewniam cię, że Abatex nie nakleja kolorowej okleiny na biały profil. Chyba, że jakis dziwny wynalazek sprzed wielu lat. Ja mam okna okna od nich i wiem o czym mówię. A teraz z innej beczki, czy ktos wie, gdzie można kupić mozaikę szklaną? Poza internetem oczywiście, bo najpierw muszę to obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 16.01.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Pytanie do palacych w kominkach: czy mozecie polecic miejsca w Lodzi i regionie, gdzie w dobrej cenie kupie drewno do kominka? Kominek dopiero co skonczony i dopiero teraz mysle o zakupie drewna. Wiem, ze o tej porze roku nie bedzie to zloty interes ale chcialem kupic chociaz troche na dogrzewanie, bo sledzac wskazaznia gazomierza wlos sie jezy na glowie mimo w sumie lagodnej jak dotad zimy. Szukaj drzewa suchego tzn. 1.5 roku. Obecnie kupiłam akację niby.... 1 rok, ale nie trzyma ciepła. Sugeruję gazik, bo niedosuszone drzewo to koszmar.... nie trzyma ciepła, brudzi starsznie , komin zaklejony itp. szkoda niedosuszonym palić. Ale kupic na przyszłą zime teraz najlepiej, drzewo ciete zimą może byc do palenia na przyszłą jesień. A cięte latem z sokami to min. 1.5 roku. Najbardziej kaloryczny: grab, buk, akacja, dab, brzoza do rozpalenia:) Inne nie warto oszczędzac 10 czy 20zł. na mp. Dzieki Gosia A moglabys podac jakies namiary na miejsca, gdzie sie zaopatrujesz w drewno? I taka sama prosba do innych palacych w kominku - mozecie podzielic sie namiarami skladow drewna, w ktoryhc sie zaopatrujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 16.01.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Okna też brałem z abatexu , wszystko ok , profil 3d ładne Zajebiaszczy hydraulik Andrzej Rosiak numer 509 723 800 (tzn ma ekipe podwykonawcze a sam handluje sprzetem) ma świetne ceny i nie ma z nim problemów, jak miałem wyceny od 38 tysi aż do 58 za ten sam zakres prac i te same materiały to on wziął 34 tysiaki pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 16.01.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Hydraulik na pewno się przyda - dzięki. Dzisiaj dostaliśmy pozwolenie na budowę - to zaczyna się jazda , mam nadzieję, że kredyt dostaniemy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 17.01.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ja też mam z Abatexu z jednostronnym kolorem . Jak na razie bez zarzutu okna mam od 7-8 miesięcy . Miałem trochę jazdy z jednym parapetem , ale w sumie na koniec dali mi go gratis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 17.01.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Dorota zapewniam cię, że Abatex nie nakleja kolorowej okleiny na biały profil. Chyba, że jakis dziwny wynalazek sprzed wielu lat. Ja mam okna okna od nich i wiem o czym mówię. To znaczy, ze nie przyjrzalas sie moim oknom. Ja mam biale z okleina. Myślałam też o ABATEXie tylko że mają właśnie biały profil oklejany. Widziałam okna w ich wydaniu u kilenta. W rogach gdzie są połączone profile wyglądało to tak jakby ktoś powkładał tam kilo kitu.Tak na babski rozum - pokazał im sie biały profil to jakiś kit żeby nie było widać. Mi sie tez to nie podobalo przez pierwszy tydzien. A teraz w zasadzie mam to gdzies. Moze za 5 lat bedzie to widoczne z daleka, wtedy wezme taki mazak, jaki ma producent i zamaluje. Tak, jak zamalowana zostala rysa montazowa - nawet nie wiem, gdzie byla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.01.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Dorota zapewniam cię, że Abatex nie nakleja kolorowej okleiny na biały profil. Chyba, że jakis dziwny wynalazek sprzed wielu lat. Ja mam okna okna od nich i wiem o czym mówię. To znaczy, ze nie przyjrzalas sie moim oknom. Ja mam biale z okleina. mmmad nie obraź się, ale to jest właśnie wynalazek, którego kompletnie nie rozumiem - jednostronna okleina moim zdaniem kompletnie nie ma sensu. A juz w dwustronnej okleinie znika ten problem, bo profil jest barwiony na brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.01.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cześć A jeszcze : braliście w ogóle szyby typu P2, P4 i okucia WK2 ? Czy dać sobie na luz jak i tak będzie alarm ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirkaM2 17.01.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cześć A jeszcze : braliście w ogóle szyby typu P2, P4 i okucia WK2 ? Czy dać sobie na luz jak i tak będzie alarm ... ? pozdrawiam, majki my wyluzowaliśmy - alarm i psy to najlepsze okucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.01.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cześć A jeszcze : braliście w ogóle szyby typu P2, P4 i okucia WK2 ? Czy dać sobie na luz jak i tak będzie alarm ... ? pozdrawiam, majki Brałam szyby P2 do fixów, inne okna mają rolety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.01.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 My mamy tylko to co w standardzie. Żadnych dodatkowych okuć ani szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 17.01.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cześć A jeszcze : braliście w ogóle szyby typu P2, P4 i okucia WK2 ? Czy dać sobie na luz jak i tak będzie alarm ... ? pozdrawiam, majki JA MAM P4 OKUCIA WK2 i alarm dopłata jakieś 20% do cen okien , ale : - zanim się dostaną jakieś menty do środka pobudzą czujkę wstrząsową (udarową , wibracyjną ) która jest umieszczona na ramie okna , czyli próbują wybić szybę alarm już się włącza także nie bardzo zdążą wejść do środka analizowałem ten temat dosyć dokładnie z fachowcami z branży alarmowej i taką podjąłem decyzję w sprawie okien , acha tylko koniecznie klamka z kluczykiem żeby się jakoś nie nawiercili i nie próbowali przekręcić klamki jakimś drutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 17.01.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 tez się zastanawiałem czy brać wzmocnione szyby i okucia , ale jeśli się na nie zdecydujesz to pomyśl tez o drzwiach i bramach i innych otworach przez które można się dostać do domu. nie ma sesnsu kupować wzmocnionych okien jak masz zwykłe drzwi i na odwrót . Ja osobiście podjołem decyzje ze wolę zainwestować w instalacje alarmową a nie okna. Mysle ze jak ktoś się będzie chciał włamać to nawe jeśli będziesz miała wzmocnione dwrzi i okna to i tak je sforsuje tylko że może dłużej . Na alarmy też są sposoby , ale to wymaga już więcej zachodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 17.01.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ja zwykłe okna + rolety a w domku alarm z grupą interwencyjna, na większość złodziei wystarczy, a specjaliści mój dom ominą ja nie mam w domku nic cennego wartego specjalistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 17.01.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cześć A jeszcze : braliście w ogóle szyby typu P2, P4 i okucia WK2 ? Czy dać sobie na luz jak i tak będzie alarm ... ? pozdrawiam, majki JA MAM P4 OKUCIA WK2 i alarm dopłata jakieś 20% do cen okien , ale : - zanim się dostaną jakieś menty do środka pobudzą czujkę wstrząsową (udarową , wibracyjną ) która jest umieszczona na ramie okna , czyli próbują wybić szybę alarm już się włącza także nie bardzo zdążą wejść do środka analizowałem ten temat dosyć dokładnie z fachowcami z branży alarmowej i taką podjąłem decyzję w sprawie okien , acha tylko koniecznie klamka z kluczykiem żeby się jakoś nie nawiercili i nie próbowali przekręcić klamki jakimś drutem nie bądź tego taki pewien , w mojej rodzinie w Warszawie złodzieje wkradli się przed Świętami , okradli wszystko min. 2 samochody ( służbowy i prywatny ) i wszystko co się dało wynieść z domu . Poprostu nawiercili jakąś małą dziurke wpuścili gaz usypiający i wszystkich uśpili - psa też , potem wszystko zabrali . Nie pomogły alarmy , P4 , czujki wstrząsowe ani inne - jednak najlepszy alarm to dobry sąsiad . Jak ktoś będzie się chciał włamać zawsze znajdzie sposób. Ps. A co do tych klamek z kluczykiem to wystarczy brecha ( łom ) i okna nie ma po kilku sekundach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts