canna 27.01.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 canna ty żyjesz? http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif A słyszałaś o moim pogrzebie? To plotki Trochę byłam zajęta na wszystkich frontach. No i w ostatnio poruszanych tematach nie miałam nic do powiedzenia. Poza tym nie chce mi się odpowiadać ludziom, którzy wchodzą na forum po raz pierwszy i z mety traktują nas jak informację budowlaną. Teraz mam wolne, zaczęła się sesja, będą ferie, mam czas, co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 27.01.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 27.01.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witam Co prawda już się przedstawiałem http://forum.muratordom.pl/nie-lubie-was,t98106.htm ale tak ogólnie, teraz coraz bliżej rozpoczęcia budowy, myślę że od marca ruszę tak więc witam Wszystkich na łódzkiej grupie Aha i może ktoś doradził by jakąś sprawdzoną ekipę budowlaną Pozdrawiam Grzegorz Witaj nam, witaj Grzesio z Łodzi http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif my też Ciebie nie lubimy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif a co? generalnie nie lubimy osób, które wchodząc na forum regionalne grzecznie się przedstawiają i witają ze stałymi bywalcami co świadczy o tym, że w dzieciństwie zostały dobrze wychowane i wiedzą, że jak się wchodzi do pokoju pełnego ludzi należałoby powiedzieć "Dzień dobry" http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif W sprawie ekipy zajrzyj na Tablicę Ogłoszeń Ty, Spaghetti-cowboy, czego tu szukasz? Za ciasno ci się w twoim wątku zrobiło? Teraz tutaj przyszedłeś ludzi obrażać? Nie ma tu miejsca dla takich jak ty W wątku łódzkim wszyscy się szanujemy, przyjaźnimy i darzymy szczerą sympatią... ...ale ty przecież o tym wszystkim wiesz - notoryczny podglądaczu. Na koniec jeszcze jedno: gdy zaczynasz rozmowę w takim kulturalnym towarzystwie, jak nasze - to byś chociaż kapelusza uchylił i gumę wypluł... PS ...że cię nie lubię to mało powiedziane. Mnie się wręcz sierść jeży na... na samą myśl o tobie Jedyne co mnie przekonuje, do ciebie to ta obiecana parapetówka we włoskich klimatach z Widawką w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 27.01.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witam witam no trochę pyskate towarzystwie ale co tam .........zaryzykuję i się ładnie ukłonię, przecież nie warto starych spraw wyciągać A parapetówka .................oczywiście aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK771719501932 27.01.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Hej! Witam Wszystkich. jestem właśnie na etapie myślenia o tynkach gipsowych. Majster/wykonawca proponuje CEKOL lub EkOGIPS. Z ekogipsu ponoć mu robią na zamówienie, ale nie wskazywał konkretnie firmy. A ja zielony całkiem jestem w tym temacie... Może ktoś poradzić..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 27.01.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Hej! Witam Wszystkich. jestem właśnie na etapie myślenia o tynkach gipsowych. Majster/wykonawca proponuje CEKOL lub EkOGIPS. Z ekogipsu ponoć mu robią na zamówienie, ale nie wskazywał konkretnie firmy. A ja zielony całkiem jestem w tym temacie... Może ktoś poradzić..? Jakby mi sie spieszylo, to bym wybral to, co szybsze. A jakby mi sie nie spieszylo, to bym wybral to, co taniej wyjdzie... Reasumujac: dla mnie jeden kit (gips). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 27.01.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witam Aha i może ktoś doradził by jakąś sprawdzoną ekipę budowlaną Grzegorz Oj, Grzesiu, Grzesiu... Czytasz forum od trzech lat, a taki naiwny dalej... W zasadzie wszystkie ekipy budowlane sa sprawdzone (chyba, ze nastepni piekarze rzucili chleb i postanowili budowac). Jak juz sprawdzisz swoja ekipe, to daj znac, jak wypadli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 27.01.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witam Aha i może ktoś doradził by jakąś sprawdzoną ekipę budowlaną Grzegorz Oj, Grzesiu, Grzesiu... Czytasz forum od trzech lat, a taki naiwny dalej... W zasadzie wszystkie ekipy budowlane sa sprawdzone (chyba, ze nastepni piekarze rzucili chleb i postanowili budowac). Jak juz sprawdzisz swoja ekipe, to daj znac, jak wypadli No właśnie nie chcę trafić na ekipę piekarzy ..........a ci co odpowiedzieli to albo referencje mają w Szkocji albo zbudowany obiekt jest własnością rządową i podziwiać można i owszem ale...............przez płot Przez to tonący brzytwy się chwyta .................no właśnie liczę na Waszą pomoc, dajcie namiar na dobrą ekipę to nie będę Wam du....zawracał......pujdę sobie budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 27.01.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witajcie, Niestety na tablicy ogłoszeń nie znalazłem żadnego polecanego studniarza, czy ktoś z Was może kogoś doradzić? najlepiej z własnej praktyki we współpracy z taką osobą/firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 27.01.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witajcie, Niestety na tablicy ogłoszeń nie znalazłem żadnego polecanego studniarza, czy ktoś z Was może kogoś doradzić? najlepiej z własnej praktyki we współpracy z taką osobą/firmą. na tabicy jest studniarz, spróbuj jeszcze raz. Niepamiętam kto polecał ale na bank jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.01.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Gianti - źle szukałeś Ja w swoim pierwszym poście podaję namiary na studniarzy. Zajrzyj i korzystaj Pytanko do szanownych Forumowiczów - ma ktoś namiary tanio gdzieś na cegłę typu K2, dziurawka, jakieś silikaty na działówki ? Z góry dzięki pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 27.01.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 no faktycznie, złe słowo wpisałem do wyszukiwarki. dzięki za szybką pomoc - oczywiście po waszej pomocy szybko odnalazłem to co potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 28.01.2008 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam , witam. Ja, jak zwykle jak po ogień. Dostałam wycenę na okna i nie wiem czy drogo czy nie. Pomóżcie. Proszę !!! Firma ADPOL - 68, okna -drewniane red meranti, kolor ciemny mahoń. Piwnica - wys. 60cm x szer. 90cm 5szt. x 1092,42zł = 5462,10zł okucia WK2, szyba P4 Parter - 150 x 250 2szt (podział na trzy)x 3936 = 7872zł (front) ( słupki stałe) 230 x 180 2szt( na dwa) x 4257,48zł = 8514,96zł (taras) WK2, P4 150 x 90 2szt. x 1362,72zł = 2725,44zł 150 x 90 = 1516,34zł 150 x 60 = 1224,62zł Poddasze 120 x 260 ( trójkątne) = 3428,22zł 120 x120 4szt. x 1485,12zł = 5940,48zł 210 x 90 = 1829,48zł po rabacie 32 736,59zł a z montażem 39 155,25zł To co się powtarza : szyba U=1,1 , okucia MACO WKO ( tam gdzie nie pisałam), uszczelka standart. okna są podzielone szposami 26mm (międzyszybowe) z tego co policzyłam wychodzi 167 pól. Jaka cena jest wg. was : średnia, wysoka a może niska. Ps. czas mnie goni, bo jak nie zamówię do końca stycznia to dostanę tylko 5 % upustu, a teraz mam 15 %. A może iść jeszcze do Urzędowskiego ? Z góry dziękuję za odpowiedzi. !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 28.01.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Dorota, ale poszalalas... (tak moim zdaniem). Nie bede sie wypowiadal na temat cen (ale napisze, ze moje okno do piwnicy o tych samych wymiarach kosztowalo 1/3 Twojej ceny). Jak poczekasz do targow, to na targach pewnie znowu dostaneisz 15% upustu (taka promocja targowa ) Na ostatnich stronach grupy byla dyskusja na temat slusznosci stosowania szyb P4 i okuc WK2. Pamietaj, ze do takiej konfiguracji trzeba dobrac jeszcze odpowiednio system alarmowy. A potem go uzywac... p.s. Dla wszystkich takie pytanie praktyczne: macie szyby "pancerne", okucia antywywazeniowe, czujki antywlamaniowe, piloty napadowe itp itd... Jak radzicie sobie z wietrzeniem mieszkania podczas Waszej obecnosci lub nieobecnosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 28.01.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Dorota, ale poszalalas... (tak moim zdaniem). p.s. Dla wszystkich takie pytanie praktyczne: macie szyby "pancerne", okucia antywywazeniowe, czujki antywlamaniowe, piloty napadowe itp itd... Jak radzicie sobie z wietrzeniem mieszkania podczas Waszej obecnosci lub nieobecnosci? To bardzo dobre pytanie. Tak na marginesie znam kogoś kto pracuje w oknach i jego zdaniem te wszystkie zabezpieczenia są bez sensu, jak się mają włamać to i tak to zrobią, a za okna fakt - plastik i to w dodatku biały mam zamiar zapłacić nie więcej jak 10 tyś.( cena bez upustów, okien 9 w tym jedno tarasowe przesuwne). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.01.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Dorota chyba bank okradłaś Weź mnie na wspólnika A tak poza tym idź jeszcze gdzieś po wycenę. Przy tak kosmicznej cenie nie umiem nawet się do niej ustosunkować. A w końcu też mam szyby P4 w trzech oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.01.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Cześć Dorota - a ja myślałem, że to ja mam drogie wyceny ... maxa miałem 27 kPLN. Przy WK2 i P2. A sporo szyb, bo blisko 35 m2 powierzchni szklanej. Nie wiem, blisko 4 dychy za okna, to w/g mnie bardzo dużo, ale to moje zdanie a Twoja sprawa. Nie mnie tu oceniać. Ja za okna dam prawdopodobnie okolo 17 tysi. Schuco, WK2, P2, klamki z kluczykiem, po obu stronach złoty dąb. Ale wiaddomo plastiki są tańsze, choć to Schuco ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 28.01.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 A czy ktoś zna datę targów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.01.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 p.s. Dla wszystkich takie pytanie praktyczne: macie szyby "pancerne", okucia antywywazeniowe, czujki antywlamaniowe, piloty napadowe itp itd... Jak radzicie sobie z wietrzeniem mieszkania podczas Waszej obecnosci lub nieobecnosci? Mam to wszystko i mam rekuperator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.01.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 p.s. Dla wszystkich takie pytanie praktyczne: macie szyby "pancerne", okucia antywywazeniowe, czujki antywlamaniowe, piloty napadowe itp itd... Jak radzicie sobie z wietrzeniem mieszkania podczas Waszej obecnosci lub nieobecnosci?No i nikt nie odpowiedział ...a liczyłem na coś w tym stylu: "otwieramy wszystkie okna na 15min, a w tym czasie cała rodzina patroluje najbliższą okolicę domu z giwerami w ręku gotowymi do strzału... I tak co 3 godzinki." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts