Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

a z montażem 39 155,25zł

Dorota, przy takiej cenie okien każdy upust to już znacząca kwota.

Zebrałbym 1000 ofert i je porównał :wink: .

Choć pewnie za chwilę ktoś się odezwie, że skoro stać cię na taki wydatek, to 100zł w tą czy w tą nie ma znaczenia...

Ja poszedłem na łatwiznę -plastiki za 1/3 twojej ceny.

Wolę za zaoszczędzone pieniądze pojechać z młodymi Yeti na wczasy :lol: - ale to rzecz priorytetów (i zasobności portfela :wink: )

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

p.s. Dla wszystkich takie pytanie praktyczne: macie szyby "pancerne", okucia antywywazeniowe, czujki antywlamaniowe, piloty napadowe itp itd... Jak radzicie sobie z wietrzeniem mieszkania podczas Waszej obecnosci lub nieobecnosci?

Mam to wszystko :lol: i mam rekuperator :lol: :lol: :lol:

Ja będę wietrzył uchylając okno ( wtedy mam alarm wyłączony ,bo jestem w domu ) a jak mnie nie będzie okna będą zamknięte i włączony alarm ,nie bardzo rozumiem mmmad o co Ci chodziło z tym pytaniem ? :roll:

p.s. Dla wszystkich takie pytanie praktyczne: macie szyby "pancerne", okucia antywywazeniowe, czujki antywlamaniowe, piloty napadowe itp itd... Jak radzicie sobie z wietrzeniem mieszkania podczas Waszej obecnosci lub nieobecnosci?

Ja będę wietrzył uchylając okno ( wtedy mam alarm wyłączony ,bo jestem w domu ) a jak mnie nie będzie okna będą zamknięte i włączony alarm ,nie bardzo rozumiem mmmad o co Ci chodziło z tym pytaniem ? :roll:

Wariant 1. Masz super hiper bezpieczny dom (bez rekuperatora :) ). Zazbrajasz alarm i wychodzisz. Wracasz po 3 dniach - zaduch, ale okna nie mozna zostawic uchylonego, bo ktos ominie zabezpieczenia...

Wariant 2. Masz super hiper bezpieczny dom, idziesz spac, nie zazbrajasz alarmu. Lubisz swieze powietrze, wiec zostawiasz uchylone okna, przez ktore ktos wchodzi. Moze to byc chlopak corki, moze byc kto inny...

Wariant2a. Masz super hiper bezpieczny dom, idziesz spac, zazbrajasz alarm. Lubisz swieze powietrze, wiec zostawiasz uchylone okna, przez ktore ktos wrzuca srodek nasenny i wchodzi. Moze to byc chlopak corki, moze byc kto inny... O ile nie masz grupy interwencyjnej i "ktos" tego nie przewidzial, jest kiepsko...

Witam;

Czy moglibyście polecić jakiegoś rzeczoznawcę który robi operaty szacunkowe dla banku.

Pilnie potrzebny!!!.

Z góry dziękuję i Pozdrawiam.

każdy bank ma rzeczoznawców, których operaty uznaje bez problemów. Jak dla Nordea to mogę podać namiar.

Jeżeli tani i uważasz, że w Nordea dają dobre warunki do kredytów, to bardzo proszę.

Pozdrawiam.

mruva popros swoja lepsza połowe o telefon do znajomego z Limanowskiego on ostatnio kozystał z rzeczoznawcy w tych sprawach.

Natomiast faktem jest że jezeli robi to bank nawet za kase inwestora to niechetnie odstepuje taką expertyze petentowi.

Wariant 1. Masz super hiper bezpieczny dom (bez rekuperatora :) ). Zazbrajasz alarm i wychodzisz. Wracasz po 3 dniach - zaduch, ale okna nie mozna zostawic uchylonego, bo ktos ominie zabezpieczenia...

Wariant 2. Masz super hiper bezpieczny dom, idziesz spac, nie zazbrajasz alarmu. Lubisz swieze powietrze, wiec zostawiasz uchylone okna, przez ktore ktos wchodzi. Moze to byc chlopak corki, moze byc kto inny...

Wariant2a. Masz super hiper bezpieczny dom, idziesz spac, zazbrajasz alarm. Lubisz swieze powietrze, wiec zostawiasz uchylone okna, przez ktore ktos wrzuca srodek nasenny i wchodzi. Moze to byc chlopak corki, moze byc kto inny... O ile nie masz grupy interwencyjnej i "ktos" tego nie przewidzial, j

est kiepsko...

Mmmad taki super hiper niestety ten mój dom nie jest , urządzenia w nim mają za zadanie tylko chronic przed amatorami i pijaczynami

myśle sobie że:

wariant1 -jak nie ma mnie w donu to niezaleznie od zabezpieczeń zamkne okna

wariant2- nie mam tego problemu bo sypialnie mam na piętrze i tam moge uchylac okna jak chce a na dole mam zamknięte i alarm włączony w strefie parteru (okna i drzwi)

wariant2a- oczywiscie że tutaj masz rację ale to chyba nie ma znaczenia przez jakie okno wrzuci ktoś gaz ( z okuciami wk2 i p4 czy bez zabezpieczen) :D

mruva popros swoja lepsza połowe o telefon do znajomego z Limanowskiego on ostatnio kozystał z rzeczoznawcy w tych sprawach.

Natomiast faktem jest że jezeli robi to bank nawet za kase inwestora to niechetnie odstepuje taką expertyze petentowi.

Pablo - Znajomy z Limanowskiego mówił, że robił to w Kielcach (tak zrozumiałam :o ). Mam nadzieję, że zobaczymy się w sobotę to pogadamy.

Pozdrawiam.

Witam;

Czy moglibyście polecić jakiegoś rzeczoznawcę który robi operaty szacunkowe dla banku.

Pilnie potrzebny!!!.

Z góry dziękuję i Pozdrawiam.

każdy bank ma rzeczoznawców, których operaty uznaje bez problemów. Jak dla Nordea to mogę podać namiar.

Jeżeli tani i uważasz, że w Nordea dają dobre warunki do kredytów, to bardzo proszę.

Pozdrawiam.

Nordea z odpowiedzią czeka do ostatniej chwili, więc chyba trudno ich polecać.

:o

Jak to dobrze, że nie mam takich problemów.

bo mieszkam na osiedlu, gdzie pilnują się nawzajem sąsiedzi

Mam znajomego mieszkającego w szeregowcu, wszyscy sąsiedzi to zżyci z sobą ludzie i wzajemnie pilnują domów w czasie nieobecności (wczasy itp.) bardzo na te sprawy uczuleni gdyż już jeden z nich został kiedyś w biały dzień okradziony ...no i co z tej czujności pozostało :roll: kiedy ten znajomy został okradziony w nocy , kiedy wszyscy smacznie spali (nawet pies :wink: ) uśpieni przez gaz wpuszczony do domu 8) żaden sąsiad nic nie słyszał :o W ten sposób okradli w jedną noc trzy rodziny :o Ale wszyscy nie mieli żadnego alarmu. Myślę, że jeśli jest alarm z monitoringiem i dobry, czujny sąsiad to dopiero można spać spokojnie :lol: :wink:

Mam pytanie do Łodziaków - kto zainstalował u siebie rekuperator, jest z niego zadowolony i może polecić firmę, która to zrobiła? Mam wrażenie, ze firmy instalujące CO nie garną się do nowych rozwiązań...

Ja również przyłączam się do pytania "Borysko".

Czy ktoś z WAS może polecić firmę instalującą reku oraz dobre rekuperatory których cena nie zrujnuje normalnych ludzi?

Od razu zastrzegam, ze nie jest to rada z serii: przybylem, wybudowalem, jest bosko, bo sam jestem na etapie przekonywania zony do wydania kupy kasy na cos czego nie widac w domu i do konca nie wiadomo czy sie zwroci, ale ja w kazdym badz razie skierowalem swoja uwage na firme Dospel. Niedawno rozmawialem z przedstawicielem. Gosciu wycenil wstepnie instalacje (z montazem) u mnie na 7-8 KPLN netto (parter, 140m2 do wentylowania, bez GWC). To co mi sie u nich spodobalo to nagrzewnica wodna zintegrowana z reku. Co prawda jest ona umieszczona 'za' wymiennikiem (czyli nie zapobiegnie to potencjalnemu oblodzeniu reku) ale jest tez mozliwosc umieszczenia takiego samego urzadzenia przed gdyby ktos sie bardzo obawial zlodowacenia (jak ja na dzien dzisiejszy :)) Jak dla mnie jest to duzo lepsze rozwiazanie niz nagrzewnice pradowe. Kontak macie tutaj razem z reku o ktorym mowilem:

http://www.allegro.pl/item302221664_rekuperatory_dospel_z_nagrzew_wodna_wentylacja.html

Witam Łódzką Grupę Budowniczych! :-)

My rozpoczynamy budowę na wiosnę i myślę, że będę zagladała do Was, korzystała z porad - a może za jakiś czas sama tych porad udzielała.

Czy jest ktoś, kto posiada fundament grzewczy legalett?

Mocno się zastanawiamy nad tym, czy warto zainwestować w ta płytę grzewczą.

Pozdrawiam serdecznie

Ola :roll: