megasmok 30.01.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam i o radę pytam co sądzicie o kotłach co na ekogroszek z firmy Stąpokrów? potrzebuje kocioł o mocy 24-25 kW w dobrej cenie, z podajnikiem i niedużą automatyką może możecie coś polecić? z pozdrowieniami, Monika Majki dziękuję za pomoc z linia regulacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 30.01.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 no właśnie liczę na Waszą pomoc, dajcie namiar na dobrą ekipę to nie będę Wam du....zawracał...... jak nie będziesz zawracał, to dzwoń do moich - lepszych nie znajdziesz, ekipa prima sort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 30.01.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Jak wszyscy tak się boicie włamywaczy, to po co domki budujecie? jakaś paranoja Wychowałam się w domku, na osiedlu domków, nikt nie miał i nie ma do dzisiaj alarmu, szczytem dbałości o bezpieczeństwo jest oświetlenie z czujnikiem ruchu i pies podwórkowy. I jakoś nigdy nikogo nie okradli. A nie boicie się piorunów? piorunochrony zakładacie? no, bo przecież może trafić akurat ......... Budować twierdzę, po to, żeby bać się czy te wszystkie zabezpieczenia zadziałają, fajnie. Pewnie zadziałają - jak je sami uruchomicie, albo kot, albo pies. Bandzior to je będzie miał gdzieś. ...a liczyłem na coś w tym stylu: "otwieramy wszystkie okna na 15min, a w tym czasie cała rodzina patroluje najbliższą okolicę domu z giwerami w ręku gotowymi do strzału... I tak co 3 godzinki to rozwiązanie jest super http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif co to jest giwera? na Górniaku da się kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 30.01.2008 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 mam pytanie natury prawnej czy można postawić ogrodzenie wzdłuż linii regulacyjnej? a może linia regulacyjna, która 'wchodzi' w działkę jest tylko odniesieniem do odległości wobec budynków? będę wdzięczna za pomoc z wieczornym pozdrowieniem, monika U mnie nie można było. Planowane jest poszerzenie ulicy i nowe ogrodzenia muszą być stawiane za tą linią. Dla mnie nie było to problemem, mam 21 m od ogrodzenia do domu a i tak zrobiłam ogrodzenie sporo za tą linią - w razie czego wolę mieć jakieś miejsce do postawienia samochodu przed ogrodzeniem. Ale jeśli zależy Ci na każdym metrze, to lepiej zapytaj o to w stosownym urzędzie, żeby nie trzeba było potem przestawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 31.01.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Jak wszyscy tak się boicie włamywaczy, to po co domki budujecie? jakaś paranoja Wychowałam się w domku, na osiedlu domków, nikt nie miał i nie ma do dzisiaj alarmu, szczytem dbałości o bezpieczeństwo jest oświetlenie z czujnikiem ruchu i pies podwórkowy. I jakoś nigdy nikogo nie okradli. A nie boicie się piorunów? piorunochrony zakładacie? no, bo przecież może trafić akurat ......... Budować twierdzę, po to, żeby bać się czy te wszystkie zabezpieczenia zadziałają, fajnie. Pewnie zadziałają - jak je sami uruchomicie, albo kot, albo pies. Bandzior to je będzie miał gdzieś. ...a liczyłem na coś w tym stylu: "otwieramy wszystkie okna na 15min, a w tym czasie cała rodzina patroluje najbliższą okolicę domu z giwerami w ręku gotowymi do strzału... I tak co 3 godzinki to rozwiązanie jest super http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif co to jest giwera? na Górniaku da się kupić? Canna każdemu wedle potrzeb , mi osobiście nie chodzi o fakt kradzieży ( dużo u mnie poprostu nie znajdą) tylko o fakt nieautoryzowanego wejścia kogoś w stylu ( pijak , lump , naćpany małolat itp ) Zawodowiec do mnie nie przyjdzie a zabezpieczenia w postaci szyb p4 , okuc wk2 i czujek udarowych skutecznie wyżej wymienionych zatrzyma i pozwoli dojechać grupie ionterwencyjnej. Tyle w tym temacie jedni lubią spać spokojnie mając te wszystkie zabezpieczenia a inni śpią Z POOTWIERANYMI OKNAMI NA PARTERZE ( do czasu ) lepiej choć lekko dmuchać na zimne to moje zdanie i nie uważam by to była paranoja najwyżej zwiększona ostrożność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 31.01.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 każdemu wedle potrzeb , mi osobiście nie chodzi o fakt kradzieży ( dużo u mnie poprostu nie znajdą) tylko o fakt nieautoryzowanego wejścia kogoś w stylu ( pijak , lump , naćpany małolat itp ) Zawodowiec do mnie nie przyjdzie a zabezpieczenia w postaci szyb p4 , okuc wk2 i czujek udarowych skutecznie wyżej wymienionych zatrzyma i pozwoli dojechać grupie ionterwencyjnej. Tyle w tym temacie jedni lubią spać spokojnie mając te wszystkie zabezpieczenia a inni śpią Z POOTWIERANYMI OKNAMI NA PARTERZE ( do czasu ) lepiej choć lekko dmuchać na zimne to moje zdanie i nie uważam by to była paranoja najwyżej zwiększona ostrożność CONTEL POPIERAM , masz słuszną rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 31.01.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 mruva w sobote bedzie głosno, duzo ludzi w dziwnych strojach, duzo dymu i jedno z nas bedzie napewno bardzo pijane... pozatym bedzie cala masa atrakcji które zaabsorbują nas doszczetnie.... słowo mam wtyki Ej, gdzie bedzie tak fajnie, moze cala grupa sie tam zmiesci? Może mmmad mając doświadczenie w organizacji forumowych spotkań zapoda jakiś termin i się wszyscy gdzieś spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 31.01.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Może mmmad mając doświadczenie w organizacji forumowych spotkań zapoda jakiś termin i się wszyscy gdzieś spotkamy w tamtym roku się odbyło i było bardzo fajnie, miło i ciekawie ...wymiana doświadczeń, poznaliśmy się ciut bliżej .... no i okazało się , że budujący to nie tacy straszni ludzie jak myślała Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 31.01.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Może mmmad mając doświadczenie w organizacji forumowych spotkań zapoda jakiś termin i się wszyscy gdzieś spotkamy No to pamietajac z doswiadczenia, ze narzucanie dat i miejsca niczemu nie sluzy prosze o podanie trzech dowolnych terminow i dwoch miejsc, a potem wybierzemy metode glosowania, ktora wybierzemy termin i miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.01.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Pierwszy termin 8 lutego - tuż przed feriami. ewentualnie po feriach, czyli to byłby 22 lutego. Celuję w piątki, bo piątek jakiś taki luzacki, w soboty są różne imieniny itd gdzie? ja lubię manufakturę, bo mam blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 31.01.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 ...a liczyłem na coś w tym stylu: "otwieramy wszystkie okna na 15min, a w tym czasie cała rodzina patroluje najbliższą okolicę domu z giwerami w ręku gotowymi do strzału... I tak co 3 godzinki to rozwiązanie jest super http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif co to jest giwera? na Górniaku da się kupić? Giwera to jest to co mam w reku ponizej http://www.imagic.pl/public/thumb_47a1e630b2059162670522.jpg Mysle, ze dwa, trzy takie patrole plus duza tablica na bramie: "Pies to pikus, uwazaj na zlego wlasciciela" (podpatrzone u Ozzy O.) powinny rozwiazac problem (przynajmniej na jakis czas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 31.01.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Pierwszy termin 8 lutego - tuż przed feriami. ewentualnie po feriach, czyli to byłby 22 lutego. Celuję w piątki, bo piątek jakiś taki luzacki, w soboty są różne imieniny itd gdzie? ja lubię manufakturę, bo mam blisko. Bardzo dobre terminy. Mnie pasują obydwa. Manufaktura juz mniej. Uwielbiam ją, ale mam daleko. W tym roku zdecydowanie głosuję za rynkiem w Nowosolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 31.01.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 to rozwiązanie jest super http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif co to jest giwera? na Górniaku da się kupić? Giwera to jest to co mam w reku ponizej http://www.imagic.pl/public/thumb_47a1e630b2059162670522.jpg Na Górniaku to nie tylko giwerę, ale i całą "grupę interwencyjną" pewnie można w przystępnej cenie nabyć (ostatnio polecają: grupę p4 z Ukrainy i wk2 z Białorusi) chochla72, dzięki za obrazowe wyjaśnienie na zdjęciu stoisz oczywiście z prawej str.(?) (zdradziła cię czapeczka) CONTEL, jak widać jedni wierzą w "okucia przed intruzami" a inni w "okucie intruzów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 31.01.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Pytanie do tych, co mają/mieli domy:gdzie i na jaką kwotę ubezpieczaliście je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 31.01.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 chochla72, dzięki za obrazowe wyjaśnienie na zdjęciu stoisz oczywiście z prawej str.(?) (zdradziła cię czapeczka) Prawda, ze fajna? Ale niestety nie trafiles. Ja akurat stoje po lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 31.01.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Pierwszy termin 8 lutego - tuż przed feriami. ewentualnie po feriach, czyli to byłby 22 lutego. Celuję w piątki, bo piątek jakiś taki luzacki, w soboty są różne imieniny itd gdzie? ja lubię manufakturę, bo mam blisko. No fajnie będzie się spotkać, faktycznie piątek to dobry dzień. Co do miejsca to się dopasuję, choć jak na razie to najbardziej odpowiadają mi Pabianice - przyszedłbym bez auta . A jeśli w Łodzi - to nie ma problemu - podjadę w ustalony dzień w DOWOLNE miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 31.01.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Ja się też dostosuję A przynajmniej będę mocno się starał Sli - Pabianice ok, ja też wtedy będę pieszo T Ty/Wy teraz tu, tak blisko i ja nic nie wiem ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.01.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 my z mruvą a zasadniczo z piekniejszą połową idziemy na impre branżową - ostatkową w stylu lata 80-te wiec ja od tygodnia oglądam VH1 słucham Depeche Mode, Kultu, De Mono, Lady Pank i wkrecam sie w klimat lat owych....... a i kompletuje stój mam juz koszule na maxa z 80 lat obecnie szukam spodni wąskich u dołu wzglednie krawacika skórzanego śledzika oraz perfum DERBY, BRUTAL, Fiord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 31.01.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Ja tez się dostosuję do miejsca i czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 31.01.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Dorota, ale poszalalas... (tak moim zdaniem). Nie bede sie wypowiadal na temat cen (ale napisze, ze moje okno do piwnicy o tych samych wymiarach kosztowalo 1/3 Twojej ceny). Jak poczekasz do targow, to na targach pewnie znowu dostaneisz 15% upustu (taka promocja targowa ) Na ostatnich stronach grupy byla dyskusja na temat slusznosci stosowania szyb P4 i okuc WK2. Pamietaj, ze do takiej konfiguracji trzeba dobrac jeszcze odpowiednio system alarmowy. A potem go uzywac... p.s. Dla wszystkich takie pytanie praktyczne: macie szyby "pancerne", okucia antywywazeniowe, czujki antywlamaniowe, piloty napadowe itp itd... Jak radzicie sobie z wietrzeniem mieszkania podczas Waszej obecnosci lub nieobecnosci? Wentylacja mechaniczna będzie u mnie pracować na programie "nieobecność domowników". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts