grzesiozłodzi 01.02.2008 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 no właśnie liczę na Waszą pomoc, dajcie namiar na dobrą ekipę to nie będę Wam du....zawracał...... jak nie będziesz zawracał, to dzwoń do moich - lepszych nie znajdziesz, ekipa prima sort Dziękuję...........jak nie wiem co......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 01.02.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Ja się też dostosuję A przynajmniej będę mocno się starał Sli - Pabianice ok, ja też wtedy będę pieszo T Ty/Wy teraz tu, tak blisko i ja nic nie wiem ... pozdrawiam, majkiSli i Majki widzę, że większość tutaj chcę się dostosować - to ja też poproszę Pabianice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 01.02.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Ja się też dostosuję A przynajmniej będę mocno się starał Sli - Pabianice ok, ja też wtedy będę pieszo T Ty/Wy teraz tu, tak blisko i ja nic nie wiem ... pozdrawiam, majkiSli i Majki widzę, że większość tutaj chcę się dostosować - to ja też poproszę Pabianice aż tak sie nie dostosuje only ŁÓDŹ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 01.02.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Canna każdemu wedle potrzeb , mi osobiście nie chodzi o fakt kradzieży ( dużo u mnie poprostu nie znajdą) tylko o fakt nieautoryzowanego wejścia kogoś w stylu ( pijak , lump , naćpany małolat itp ) Zawodowiec do mnie nie przyjdzie a zabezpieczenia w postaci szyb p4 , okuc wk2 i czujek udarowych skutecznie wyżej wymienionych zatrzyma i pozwoli dojechać grupie ionterwencyjnej. CONTEL, moim zdaniem nie masz SŁUSZNEJ RACJI (ad vocem: albo słuszność albo racja, chyba że masło maślane) Pijak, lump, naćpany małolat - sądzisz, że oni wchodzą do domków? ja sądzę, że wyrywają torebki staruszkom. Do domków wchodzą fachowcy złodzieje, po rozpoznaniu terenu. Muszą wiedzieć, że warto zadać sobie trud uśpienia domowników, włamania czy co tam jeszcze. I że opłaci im się ryzyko. Nie neguję potrzeby zakładania alarmu, twierdzę tylko, że niewłaściwe jest założenie przed czym on ma nas bronić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 01.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Canna każdemu wedle potrzeb , mi osobiście nie chodzi o fakt kradzieży ( dużo u mnie poprostu nie znajdą) tylko o fakt nieautoryzowanego wejścia kogoś w stylu ( pijak , lump , naćpany małolat itp ) Zawodowiec do mnie nie przyjdzie a zabezpieczenia w postaci szyb p4 , okuc wk2 i czujek udarowych skutecznie wyżej wymienionych zatrzyma i pozwoli dojechać grupie ionterwencyjnej. CONTEL, moim zdaniem nie masz SŁUSZNEJ RACJI (ad vocem: albo słuszność albo racja, chyba że masło maślane) Pijak, lump, naćpany małolat - sądzisz, że oni wchodzą do domków? ja sądzę, że wyrywają torebki staruszkom. Do domków wchodzą fachowcy złodzieje, po rozpoznaniu terenu. Muszą wiedzieć, że warto zadać sobie trud uśpienia domowników, włamania czy co tam jeszcze. I że opłaci im się ryzyko. Nie neguję potrzeby zakładania alarmu, twierdzę tylko, że niewłaściwe jest założenie przed czym on ma nas bronić. wiem że zdarza się ze wchodzą do domów a przynajmniej próbują mój kolega jest policjantem i to właśnie dzięki jego informacjom na ten temat ( prób włamań i udanych lub nie ) podjąłem taką decyzję i w większości przypadków uwierz to nie są profesjonaliści a wręcz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 01.02.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 No fajnie napisałam Wam wszystko pięknie ładnie a podszedł młody i skasował To teraz na szybko z oknami . Padło na ADPOL 1) Zeszli o 2 i dołożyli zamiast WKO WK1 2) Urzędowski dał ofertę o 2 tańszą ale nie mieli takiego koloru , obsługa do luftu 3) Sokółka droższa o 1,3 Ewa. Banku nie okradłam a szkoda. Długo się zastanawiałam nad PCV ale nikt nie chciał zrobić otworów odprężających, często było tak że nie wiedzieli co to jest. Nie już nie mam siły dzisiaj na pisanie. Wyszło że murarz rozsunął po szerokości "tylko" 10cm. chałupę. Problem jest w tym że nie wiem czy teraz nie jestem np: 3,90 od sąsiadki a nie obowiązkowe 4. Po długości mógł nawet metr rozsunąć działka duża ale nie po szerokości. Zamurować okno w kuchni i mieć dom z ciemną kuchnią. Awantura już z nim dzisiaj było suma jest taka że to moja wina a nie jego zaraz mu wytłumaczę ręcznie, a suma kto dostaje po głowie inwestor. By to jasna wzieła. Może na to coś poradzicie. Generalnie muszę pojechać na działkę i sprawdzić jaka jest odległość tylko mąż pojechał daleko i brykę mi zabrał a ja zaraz padnę na zawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 01.02.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Przed profesjonalistami według mnie to tylko ubezpieczenie nas psychicznie moze uchronić Mam dwa samochody : jeden który jest mniej warty , drugi według mnie jest drogi i tak (analigicznie do zawartości mojego przyszłego domu ) z autopsji wiem że mając tanie auto zabezpieczam je inaczej ( blokady na kierownice alarm itp) i nie ubezpieczam bo to droga impreza jest , profesjonalista po nie nie przyjdzie bo mu sie nie opłaca ale lumpek z chęcią sięgnie po takie auto a teraz mając drogie auto - nie przywiązuje takiej wagi do zabezpieczen w postaci blokad na kierownice alarmy itp , dlaczego ? a no właśnie dlatego bo wiem że takim autem zainteresuje się tylko profesjonalista na którym takie zabezpieczenia nie zrobią wrażenia i tylko ubezpieczenie uchroni mnie przed skutkami kradziezy wniosek lumpek (lumpek - taki niewykwalifikowany złodziej pospolity )sięgnie po zawartośc obydwu bagazników aut lub po je same a profesjonalista tylko po to droższe mając pewność żapo co idzie więc uważam mając na uwadze zawartość mojego domu że prędzej zjawi się u mnie amator a nie profesjonalista i te zabezpieczenia są dla niego doskonałą przeszkodą troche się rozpisałem i pewnie troche bez sensu , ale czasem mam problemy z wyrażeniem tego co chce powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.02.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Ja się też dostosuję A przynajmniej będę mocno się starał Sli - Pabianice ok, ja też wtedy będę pieszo T Ty/Wy teraz tu, tak blisko i ja nic nie wiem ... pozdrawiam, majkiSli i Majki widzę, że większość tutaj chcę się dostosować - to ja też poproszę Pabianice Sli, Yeti - to nas aż tylu w tych Pabianicach ??? To może "podspotkanie" w "podgrupie" łódzkiej pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 01.02.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Długo się zastanawiałam nad PCV ale nikt nie chciał zrobić otworów odprężających, często było tak że nie wiedzieli co to jest. Nooo, ja też nie wiem co to jest ten otwór . Też będę przymierzał się do stolarki drewnianej, a nie wiem co za ciekawą funkcjonalność mogę w niej uzyskać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 01.02.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Sli i Majki widzę, że większość tutaj chcę się dostosować - to ja też poproszę Pabianice Sli, Yeti - to nas aż tylu w tych Pabianicach ??? To może "podspotkanie" w "podgrupie" łódzkiej Możemy spróbować podspotkać się, jako przymiarka do spotkania silną podgrupą w grupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 02.02.2008 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 ja tez jestem za Pabianicami, dojadę tam w 5 min a do manufaktury zanim przejadę przez korki to min 0,5 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 02.02.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 jak dla mnie to 40 tys za okna to troche za dużo , u mnie wycena wyszła 10tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 02.02.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Sli i Majki widzę, że większość tutaj chcę się dostosować - to ja też poproszę Pabianice Sli, Yeti - to nas aż tylu w tych Pabianicach ??? To może "podspotkanie" w "podgrupie" łódzkiej Możemy spróbować podspotkać się, jako przymiarka do spotkania silną podgrupą w grupie. ja tez jestem za Pabianicami, dojadę tam w 5 min a do manufaktury zanim przejadę przez korki to min 0,5 godziny...no proszę, taki niewinny żarcik - a teraz to już calkiem poważna oferta się zrobiła (...przynajmniej do momentu braku udokumentowanych podpisami kontr-propozycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 02.02.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Sli i Majki widzę, że większość tutaj chcę się dostosować - to ja też poproszę Pabianice Sli, Yeti - to nas aż tylu w tych Pabianicach ??? To może "podspotkanie" w "podgrupie" łódzkiej Możemy spróbować podspotkać się, jako przymiarka do spotkania silną podgrupą w grupie. oj Sli, za rok bedziesz sie chcial z nami spotkac na rynku w Nowosolnej... a tam w barze jest mapa i wyraznie zaznaczymy wtedy kierunek Pabianice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 02.02.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Sli i Majki Sli, Yeti - to nas aż tylu w tych Pabianicach ??? To może "podspotkanie" w "podgrupie" łódzkiej Możemy spróbować podspotkać się, jako przymiarka do spotkania silną podgrupą w grupie. Kiedy i gdzie??? (...może w Manufakturze ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 02.02.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 oj Sli, za rok bedziesz sie chcial z nami spotkac na rynku w Nowosolnej... a tam w barze jest mapa i wyraznie zaznaczymy wtedy kierunek Pabianice Ja tam mogę teraz spotkać się zarówno w Pabianicach, jak i w Nowosolnej . Z tą drobną różnicą, że jeśli bez autka , to teraz w Pabianicach, a za rok w Nowosolnej A z tą mapą w barze to jest fakt, wisi sobie taka jedna, nieco zniszczona. Nawet sobie ją raz pooglądałem jak czekałem na jedzonko, kiedy w trakcie pobytu na działce zassało mnie niemiłosiernie i szukałem czegoś na szybko do skonsumowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 02.02.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Sli i Majki Sli, Yeti - to nas aż tylu w tych Pabianicach ??? To może "podspotkanie" w "podgrupie" łódzkiej Możemy spróbować podspotkać się, jako przymiarka do spotkania silną podgrupą w grupie. Kiedy i gdzie??? (...może w Manufakturze ...) Jeśli ma to być podspotkanie, to sądzę że w Pabianicach. A jeśli już spotkanie z grupą, to pewnie jednak w Łodzi, albo w rynku Nowosolnej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 02.02.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Sli i Majki widzę, że większość tutaj chcę się dostosować - to ja też poproszę Pabianice Sli, Yeti - to nas aż tylu w tych Pabianicach ??? To może "podspotkanie" w "podgrupie" łódzkiej Możemy spróbować podspotkać się, jako przymiarka do spotkania silną podgrupą w grupie. oj Sli, za rok bedziesz sie chcial z nami spotkac na rynku w Nowosolnej... a tam w barze jest mapa i wyraznie zaznaczymy wtedy kierunek Pabianice Tylko gdzie ten bar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 02.02.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Tylko gdzie ten bar? a tu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=436579&e=540610&z=2m&t=WYBRANY%20PUNKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 02.02.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 A rzeczywiście, zapomnialam o nim. Bo w pizzerii mają remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts