oleniek 12.02.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 CuorreRosso Niestety umów brak. Jak się wpakuję na minę to zimę spędzimy z żoną i maleństwem u prababci w M-4 na Bałutach. Nikt tego nie chce, ale ... Hej my też zimę spędzimy na Bałutach w M4 u mojej mamy Może sąsiadami będziemy No a ja wierzę , że im się uda. Wierzę bo... sama jeszcze nie zaczęłam budowy no a w coś trzeba wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 12.02.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Z innej beczki Wracając do tematu spotkania to rozumiem, że pomysł chwilowo upadł? Pozdrawiam A tam umarł Dobra wyjdę przed szereg, ale z niektórymi już uzgodnione : Spotkanie w "Bacówce" w piątek-sobotę, o 20 ? Tylko teraz piątek czy sobota ? pozdrawiam, majki Ja się dostosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 12.02.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Czy spotkanie jest dla wtajemniczonych czy dla początkujących również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.02.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 nie wszyscy fachowcy to .... co tam powiedział majki Ale ja to też potwierdzę obecnie Miałem jednego syfa, teraz dekarze super, zapowiada się dobrze nowy murarz od ścianek działowych. Po prostu trzeba trafić Oleniek - dla wszystkich, którzy tylko chcą się spotkać pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 12.02.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 To ja poproszę namiary na tego od ścianek działowych, bo będę potrzebował jedną dostawić - jakoś zapomnieliśmy o drzwiach do piwnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 12.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Co do spotkania to ja też się dopasuję choć wolałabym, żeby odbyło się w piątek pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.02.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 To ja poproszę namiary na tego od ścianek działowych, bo będę potrzebował jedną dostawić - jakoś zapomnieliśmy o drzwiach do piwnicy... Kropi - żeby nie było "syfu" - dam znać jak zacznie działać. Ma od piątku stawiać, jak tak dojdzie do połowy i będzie ok, dam znać ... ok ? Podobno ma terminy wolne gdzieś do kwietnia ... ale tylko tak słyszałem. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 12.02.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 OK nie ma pożaru, ja się i tak przed majem raczej nie zamierzam wprowadzać, a do tego czasu jeszcze sporo roboty (podłogi, drzwi, ściany) więc spoko, poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 12.02.2008 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Lista uczestników spotkania GŁ w Bacówce u Józka w piątek (15-02-2008), godz. 20:00 1. majki 2. mruva 3. oleniek 4. agi888 5. mpoplaw 6. Yeti 7. sli (?) - ostateczną odpowiedź da w czwartek kto następny??? (bo jeśli uzbierała by się większa gromadka, to może warto było by zarezerwować chociaż jakiś stolik (albo cały lokal ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.02.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Spotkanie w "Bacówce" w piątek-sobotę, o 20 ? Tylko teraz piątek czy sobota ? pozdrawiam, majki Jak mi się uda nauczyć trasy na pamięć, to dojadę... Generalnie jeżdżę po znanych ścieżkach ale piatek wieczór... może zaryzykuję. W czwartek przychodzi pani z nadzoru budowlanego oglądać dom. Co ona będzie oglądać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 12.02.2008 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 To jak z tym spotkaniem w końcu , bacówka czy manufaktura i kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 13.02.2008 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Niestety umów brak. Jeśli dobrze rozumiem, budujesz z jakąś firmą ? Jeśli tak, czemu nie ma umowy - jeśli można oczywiście spytać ... ? Ja ze swojego przykładu - już tu kiedys pisałem. Jakbym nie miał umowy z j... k... p.... w d....pe h.... /ceznura/ "murarzami" to bym albo siedział w więzieniu za zabójstwo, albo nie wiem ... Miałem, były wpisane kary umowne, skorzystałem Dobrze sie zastanów, ale wiadomo każdy robi jak tam chce ... pozdrawiam, majki ...dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 13.02.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Lista uczestników spotkania GŁ w Bacówce u Józka w piątek (15-02-2008), godz. 20:00 1. majki 2. mruva 3. oleniek 4. agi888 5. mpoplaw 6. Yeti 7. sli (?) - ostateczną odpowiedź da w czwartek 8. Ezs (Ewa) - "jeśli jej się uda nauczyć trasy na pamięć" kto następny??? (bo jeśli uzbierała by się większa gromadka, to może warto było by zarezerwować chociaż jakiś stolik (albo cały lokal ) Contel, z tym spotkaniem to tak na prawdę było tak: Ponieważ nie mogliśmy się szybko dogadać w gronie całej GrŁ, więc postanowiliśmy spotkać się w 4 osoby w Pabianicach. Jednak ze względu na kilku innych chętnych możemy się dostosować i pojechać do Bacówki. Tak więc to spotkanie jest już ustalone: Bacówka u Józka w piątek (15-02-2008), godz. 20:00 - trzeba podjąć jakąś decyzję, bo inaczej nigdy się nie zbierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 13.02.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Poleccie prosze firme ochroiarska z Pabianic lub bliskich okolic? ja mam Juwentus, 2800 zl kosztował mnie alarm na 13 czujek, a miesięczny abonament to 60 zł doświadczenia mam na razie małe, na działce patrol był już 5 razy, w tym 3 razy dojeżdżali alarmowo bo czujka sfiksowała i wygenerowała fałszywy alarm, jednym słowem system działa i okoliczne menelki już wiedzą że do mojego domku mają się nie zbliżać Pytalam, niestety mojego terenu Juwentus nie obejmuje MAm oferte od ZOM z Panianic, 80 zl + vat - drogo?? Chyba drogo. Ale alternatywy nie mam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 13.02.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam wszystkich,Do odbioru budynku potrzebuję protokół z odbioru instalacji CO na eko groch oraz CWO + Kanalizacja. Robił ktoś z Was taki protokół i jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.02.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Pytalam, niestety mojego terenu Juwentus nie obejmuje MAm oferte od ZOM z Panianic, 80 zl + vat - drogo?? Chyba drogo. Ale alternatywy nie mam.. A patrzyłaś tu : http://www.juwentus.pl/index.php?option=com_konfiguratorjuwentus Ja sobie zrobiłem dla swojego Ksawerowa i mi wyszło, że jak najbardziej "obejmują" ... A co do tych 80 zł + Vat to nie wiem czy drogo. Jak ostatnio rozmawiałem z alarmiarzem, to mówił, że często jest tak, że w cenie 60-80 zł jest "ochrona" obiektu prze patrol, ale np. wizyt w tej cenie jest 3-5 ... miesięcznie. Za resztę, bez względu czy przyjeżdżać był sens czy nie sie płaci... Ja dostałem ofertę na 122 zł z vatem miesięcznie, monitoring 24 h, misie przyjeżdżają nawet co 5 minut i nic nie płacę dodatkowo. Ochrona właśnie z ZOM Pabainice. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 13.02.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam wszystkich, Do odbioru budynku potrzebuję protokół z odbioru instalacji CO na eko groch oraz CWO + Kanalizacja. Robił ktoś z Was taki protokół i jak to wygląda? Cos w stylu "zaswiadczam, ze instalacja CO i CWU zostałą wykonana zgodnie z przepisami i sztuka budowlana. Wykonana zostala poprawnie proba szczelnosci" + protokol z proby szczelnosci... Najwazniejsze sa podpisy i uprawnienia podpisujacych i wpisy do dziennika. Wazne tez, zeby odplyw z ubikacji byl szczelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 13.02.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 - trzeba podjąć jakąś decyzję, bo inaczej nigdy się nie zbierzemy No coz, przyznam, ze swiadomie wpuscilem Was na ta mine... Poprzednim razem probowalem narzucic miejsce i termin, ale skonczylo sie to tak samo jak teraz: musiala byc dyskusja dlaczego tu i wtedy i komu nie pasuje... Wypijcie za moje zdrowie, rozsadek forumowiczow i cierpliwosc do wykonawcow Zaluje bardzo, ale raczej nie dam rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.02.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 mmmad - dasz radę, dasz Wierzymy w Ciebie popcarol - to jak ? bierzesz te wrota ode mnie ? Bo nie wiem czy puszczać w komin, czy może ktoś inny będzie chętny ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 13.02.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 mmmad - dasz radę, dasz Wierzymy w Ciebie popcarol - to jak ? bierzesz te wrota ode mnie ? Bo nie wiem czy puszczać w komin, czy może ktoś inny będzie chętny ... ? pozdrawiam, majki hej, przepraszam Cie bardzo! Przegapilam tego posta... dziekuje Ci bardzo za te wrota ale dziure mamy 100 cm i te 80 to troche malo. A takie 80 i u nas sie znalazly - wiec jakby co uzyjemy. DZIKI serdeczne za propozycje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts