forum_user 15.02.2008 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 a ja sypnołem groszku i dalej mam w domu 24 a na dworze wiater hula hula i sypie sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 16.02.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Dla tych co nie byli na spotkaniu : macie czego żałować. Posiedzieliśmy do 24 , a gdyby Bacówka była jeszcze dłużej otwarta to jeszcze byśmy byli dłużej. Zdjęcia zrobił majki i Yeti to jak wkleją ( poproszę ) to wszyscy popatrzą. Podoba mi się propozycja częstrzych spotkać przysłowiowo co dwa miesiące. mpoplaw muszę pomyśleć o serwetce na plazmę Tak sobię myślę o klejeniu styropianu na wianek: gdybym miała wentylację mechaniczną to sposób extra, ale u mnie jest wentylacja grawitacyjna i przy tak "szczelnym" położeniu styropianu czy nie spowoduje w chałupie wykwitu grzyba, wykraplaniu pary na oknach ? Ewaszkoda że nie zgadałam się z tobą pojechałabyś ze mną na spotkanie, a tak , wielka szkoda !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 16.02.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Witajcie dostałem ostatnio z gazownii zgierskiej Warunki techniczne na których jest orientacyjny koszt wybudowania przyłącza (około 2200 zł) + 1200 zł jednorazowy koszt opłaty przyłączeniowej czy oni nie przesadzili i czy można się z nimi targować? odległość rury w drodze (gruntowej) od mojej działki to 4m. więc praktycznie nie mają kosztów roboty, a praktycznie wszystko inną od zaworu przed-licznikowego to są moje dodatkowe koszty. a co to za "opłata przyłączeniowa" i czy też może być negocjowalna - w końcu to tylko "haracz" za to że pozwolę im później zarabiać na tym że kupuję od nich gaz. Co Wy na to? macie zapewne taką praktykę za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 16.02.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Dla tych co nie byli na spotkaniu : macie czego żałować.Spotkanie rzeczywiście super - nie ma to jak posiedzieć i pogadać w "realu" Jak zrobi się cieplej - zorganizujemy ognisko z palet po materiałach budowlanych (co wy na to?). Nie będzie też problemu z rozpoznaniem się: bilet wstępu - 2 palety w rękach Co do zdjęć, to nie wiem czy mogę je zamieścić na stronie - każdy ma prawo pozostać anonimowy na Forum a ci, którzy chcieli sobie nas pooglądać - mogli przyjść (no chyba, że wszyscy wyrażą zgodę, to wkleję). Natomiast bez problemu prześlę fotki wszystkim uczestnikom - chętnych proszę o podanie adresu mailowego. Dorota, ty zdjęcia powinnaś mieć w skrzynce za 10min. -zaraz wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 16.02.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 O WIELKIE DZIĘKI !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.02.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 mpoplaw muszę pomyśleć o serwetce na plazmę ... o ile dobrze pamiętam, ja poddałem pomysł o wąskiej serwetce na plazmę ... Także na moją plazme najpierw pozdrawiam, majki PS. Zdjęcia będą do "odbioru" dziś tak po 21. Można podawać @ do wysłania pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 16.02.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 majki bardzo przepraszam proszę o wybaczenie Yeti zdjęcia dostałam dziękuję bardzo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 16.02.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 zazdroszczę tego spotkanka: no jak się uda zebrać jakaś grupkę jeszcze w marcu to i my też się wybierzemy- tylko kurcze dajcie znać kilka dzionków wcześniej a nie z dnia na dzień , żeby nam dziadki na opiekę dotarły, a potem , po marcu to kiiłka-mogiłka ... jak się urodzi Junior Bis to znów będziemy uziemieni .... byliśmy dziś rodzinką na spacerku na naszych włościach - śnieżek ładnie przysypał cały ten syf który jeszcze zalega na działce, bagienko i górki z wyciętych krzaczorów i pięknie było :) echhhyh chciałoby się żebyh to nasze domiszcze już tam stanęło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.02.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 tylko kurcze dajcie znać kilka dzionków wcześniej a nie z dnia na dzień Nie no, nie było z dnia na dzień ... Trąbiliśmy o tym gdzieś od 2 tygodni ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 16.02.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Dla tych co nie byli na spotkaniu : macie czego żałować.Spotkanie rzeczywiście super - nie ma to jak posiedzieć i pogadać w "realu" Jak zrobi się cieplej - zorganizujemy ognisko z palet po materiałach budowlanych (co wy na to?). Nie będzie też problemu z rozpoznaniem się: bilet wstępu - 2 palety w rękach Co do zdjęć, to nie wiem czy mogę je zamieścić na stronie - każdy ma prawo pozostać anonimowy na Forum a ci, którzy chcieli sobie nas pooglądać - mogli przyjść (no chyba, że wszyscy wyrażą zgodę, to wkleję). Natomiast bez problemu prześlę fotki wszystkim uczestnikom - chętnych proszę o podanie adresu mailowego. Dorota, ty zdjęcia powinnaś mieć w skrzynce za 10min. -zaraz wyślę Spotkanie bardzo sympatyczne , osobiście nie mam nic przeciwko zamieszczeniu zdjęć , pozdrawiam sugerując przemyślenie spotkań cyklicznych np w każdy piertwszy piątek miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 16.02.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Trochę nie zapodziałem po swiecie ... ale już wróciłem. Pomysł ze spotkaniem super. Mam nadzieję , że za drugim (poprawka: trzecim) razem dam radę. Jak się okazało pozostało mi po ociepleniu dachu 3 rolki unimaty isowera 50mm i 3 rolki unimaty isovera 200mm plus ścinki w rolkach. Chętnie pozbęde siętego towaru. Cena 800 PLN za wszystko. Chętnych przed ociepleniem dachu zapraszam na priva. Ciekawe czy tylko u mnie po tych deszczach sprzed dwóch tygodni przeciekał dach przy kominach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 16.02.2008 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Spotkanie bardzo sympatyczne , osobiście nie mam nic przeciwko zamieszczeniu zdjęć , pozdrawiam sugerując przemyślenie spotkań cyklicznych np w każdy piertwszy piątek miesiąca Pomysł z cyklicznymi wieczorkami bardzo mi się podoba )) A jeżeli chodzi o spotkanie to również uważam je za bardzo miłe i sympatyczne.Warto spotkać się w realu i posłuchać o doświadczeniach i przestrogach innych. MAJKI dzięki za zdjęcia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 17.02.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 tylko kurcze dajcie znać kilka dzionków wcześniej a nie z dnia na dzień Nie no, nie było z dnia na dzień ... Trąbiliśmy o tym gdzieś od 2 tygodni ... pozdrawiam, majki Majki trąbiliście trąbiliście:) ale bez konkretów , niestety nie mogę powiedzieć dziadkom ,że mają być w pogotowiu przez najbliższe 2 tyg. bo my planujemy wypad ,ale jeszcze nie wiadomo kiedy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 17.02.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 cześć spotkanko niczego sobie jestem za żeby powtórzyć co do zdjęć to może wystarczyłoby przesyąłnie majlem na prywatną pocztę , nie żebym obawiała się jakiegoś "listu gończego" , ale zdarza mi się uaktywniać w godzinach pracy no i może byłby potem problem. pzdr gośka aha czekam na zdjęcia napiasałam na priv do contela, majkiego i zaraz napisze do yetiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 17.02.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Dla tych co nie byli na spotkaniu : macie czego żałować. Posiedzieliśmy do 24 , a gdyby Bacówka była jeszcze dłużej otwarta to jeszcze byśmy byli dłużej. Potwierdzam i jak najbardziej jestem za częstrzymi spotkaniami. Również poproszę o zdjęcia - mój e-mail w moim profilu. Serdecznie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 17.02.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 majki dziękuję bardzo, dostałam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 17.02.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Kurcze..... a sąsiada nie masz? Może on by pomógł w potrzebie. Moi znajomi wybudowali cały dom w ten sposób. Założyli u sąsiada oddzielny licznik i brali prąd od niego! Mam i SSO tak wybudowalem. Ale mam tez 3 sasiadow z rozgrzebanymi budowami, ktorzy wpadli na identyczny pomysl i sasiad z prundem zaczyna byc lekko poirytowany ta sytuacja, i zapowiedzial juz, ze w tym roku nie bedzie tak chetnie uzyczal :/. Bida, panie dziejku, bida. W czym problem? Wybudowałam dom na agregacie. Prąd dostałam jak już były założone okna i drzwi. Wyszło taniej niż tymczasowe przyłącze budowlane. Canna, jeśli chodzi o budowę na agregacie, to kupiłaś ten sprzęcik na potrzeby budowy, wypożyczyłaś, czy ekipa budowlana dosatrczyła maszynkę prądotwórczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 17.02.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 majki ja również dziękuje za zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 17.02.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 majki - dzięki za zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 17.02.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Czy ktoś zna dobrego architekta, niedrogiego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts