oleniek 17.02.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 A ja nie dojechałam, jak zwykle , jak mi na czymś zależy to nikt z dziatwą nie może zostać, nawet mąż w pracy musiał znow zostać Tak że czekam na kolejne spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 17.02.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Czy ktoś zna dobrego architekta, niedrogiego!!! Co to zanczy niedrogiego, ja znam jednego niby z polecenia, moim zdaniem nie wziął dużo ale jak się później okazało trochę po łebkach zrobił. Jeżeli taki cię interesuje to mogę dać namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 17.02.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Kurcze..... a sąsiada nie masz? Może on by pomógł w potrzebie. Moi znajomi wybudowali cały dom w ten sposób. Założyli u sąsiada oddzielny licznik i brali prąd od niego! Mam i SSO tak wybudowalem. Ale mam tez 3 sasiadow z rozgrzebanymi budowami, ktorzy wpadli na identyczny pomysl i sasiad z prundem zaczyna byc lekko poirytowany ta sytuacja, i zapowiedzial juz, ze w tym roku nie bedzie tak chetnie uzyczal :/. Bida, panie dziejku, bida. W czym problem? Wybudowałam dom na agregacie. Prąd dostałam jak już były założone okna i drzwi. Wyszło taniej niż tymczasowe przyłącze budowlane. Canna, jeśli chodzi o budowę na agregacie, to kupiłaś ten sprzęcik na potrzeby budowy, wypożyczyłaś, czy ekipa budowlana dosatrczyła maszynkę prądotwórczą? Kilka postów pod cytowanym, jest odpowiedź na Twoje pytanie: Za tymczasowe przyłącze budowlane elektryk zażyczył sobie 3500. Miało to być przyłącze tylko na potrzeby budowy, do rozebrania po wykonaniu docelowego przyłącza, czyli niezwracalny wydatek. Nie licząc prądu budowlanego. Wobec tego mój mąż kupił agregat w Poznaniu, z demobilu wojskowego: Tu znajduje się zdjęcie agregatu (w moim poście na stronie 198) ma siłę, spokojnie ciągnie betoniarkę, pali 2l/h W sumie agregat, benzyna, olej do agregatu przez cały czas budowy kosztowały nas 3000. A agregat da się odsprzedać, więc jego cena się zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.02.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Ewaszkoda że nie zgadałam się z tobą pojechałabyś ze mną na spotkanie, a tak , wielka szkoda !!! Ależ ja byłam pewna, że przyjadę Dziecko na feriach, w domu spokój. Tylko ta zima mnie zaskoczyła... Nigdy po takim lodowisku jeszcze nie jechałam No i może następne spotkanie będzie gdzieś bliżej centrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 17.02.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Po tym jak mi znajomy elektryk powiedział że niestety nie da się zejść poniżej 2500zł za podłączenie do elektrowni na czas budowy (kilka osób musi przecież postawić pieczątki) to też zdecydowałem się na kupno agregatu - zawsze może się przydać - a przy okazji nie dam zarobić komuś na mojej potrzebie. a czasami jak będzie potrzeba prądu to sąsiad obiecał "pożyczyć wiaderko prądu". a w międzyczasie niech elektrownia robi swoje plany podłączenia na stałe - powiedzieli mi że rok czasu im to zajmie - i nic to nie da że ich słup jest na mojej działce - chyba jak już mi podłączą w roku 2009 prąd to się przyjrzę jak mogę zyskać na tym słupie co mi miejsce tylko zajmuje na działce - ale teraz się nie wychylę bo mi zrobią na złość i prąd będę miał w ciągu 2 lat albo wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 17.02.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Kurna, właśnie wróciłem z nieprzewidzianego, całoweekendowego wyjazdu. Wcześniej sądziłem że przyjadę w dowolnie ustalonym terminie, aleeee nieeeee. Jak widać, pewnie nie tylko na moim przykładzie różnie z dyspozycyjnością wypada. Jestem za ustaleniem stałego, comiesięcznego terminu spotkań. Pewnie parę osób przyjedzie w marcu, trochę inny zespół w kwietniu itp. A będzie można powymieniać się doświadczeniami. Przykro mi, że nie mogłem Was osobiście poznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 17.02.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Ja też z wielką chęcią potwierdzam cykliczne spotkania. Może być tak jak zaproponował CONTEL pierwszy piątek miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 18.02.2008 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 a ja myślę że już w ten piątek albo w sobotę i tak wszyscy spotkamy się w bombonierce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.02.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Cześć Pierwszy piątek mięsiąca jest ok. Można nawet ustalić, że cyklicznie spotykamy się niekoniecznie po knajpach, ale u kogoś na budowie. I obojętnie czy to tylko fundamenty, czy juz chałupa prawie pod klucz Ale nie ma się co wpraszać Ktoś teraz na tym spotkaniu pytał o budę na działkę ? Małgosia2005 ? Bo mnie olśniło, że tak w okolicach kwietnia będę sie swojego lokalu pozbywał. Drewniana szopa, gdzieś 2x2,5 m, dach blaszany, drzwi szerokie. W środku spokojnie "nocowała" duża betoniarka + osprzęt Przyjmuję zgłoszenia Małgosia ( jeśli nie mylę nicka ) ma fory Cena do dogadania pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 18.02.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ja również zapisuję się w kolejkę, szukam od dawna, jako dowód mój post z 28 grudnia. A może jeszcze ktoś chce się pozbyć. Pozdrawiam p.s. na początku kwietnia 2008 będziemy potrzebowali kupić używany blaszak lub inną tanią budę, jeżeli ktoś planuje się pozbyć proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.02.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 a ja myślę że już w ten piątek albo w sobotę i tak wszyscy spotkamy się w bombonierce co to jest bombonierka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 18.02.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 a ja myślę że już w ten piątek albo w sobotę i tak wszyscy spotkamy się w bombonierce co to jest bombonierka? Hala sportowa - targi budowlane w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 18.02.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 co to jest bombonierka? Hala sportowa - targi budowlane w tym tygodniu. Wlasnie, wlasnie, targi. W zeszlym roku jak potrzebowalem pustakow i tym podobnych materialow sciennych to trafilem na galopujace stada producentow stolarki drzwiowej i okiennej Mam nadzieje, ze w tym roku stawia sie rownie licznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 18.02.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Cześć Pierwszy piątek mięsiąca jest ok. Można nawet ustalić, że cyklicznie spotykamy się niekoniecznie po knajpach, ale u kogoś na budowie. I obojętnie czy to tylko fundamenty, czy juz chałupa prawie pod klucz Ale nie ma się co wpraszać pozdrawiam, majki Nastepny moze byc u mnie. Zrobimy ogrodzenie O ile mnie pamiec nie myli, tylko raz udalo sie spotkac w sezonie budowlanym. Bo jak sie robi cieplo, to kazdy ma w glowie sam beton czy inna glazure i najchetniej od piatku po poludniu do poniedzialku rano robilby cos na budowie... Ale przeciez jestesmy wyjatkowi, wiec mozna sie tej przypadlosci (probowac) pozbyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 18.02.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 dzięki MAJKI że pamiętałeś o "lokalu". Zadzwoniłam własnie do naszego murarza ale niestety dla nas to trochę późno - ten kwiecień. chcemy zacząć w marcu i musimy kupić wcześniej. Mruva tym to sposobem "ostatni stali się pierwszymi" pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.02.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 a ja myślę że już w ten piątek albo w sobotę i tak wszyscy spotkamy się w bombonierce Ja będę na 100 proc. w piątek. Może każdy wziąłby Muratora do kieszeni jako znak rozpoznawczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 18.02.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ja do bombonierki pójdę w sobotę, mąż też wyraził chęć pójścia na targi tylko nianię trza zatrudnić do dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.02.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Weszłam właśnie na stronę MTŁ i... najbliższe targi, o ktorych napislłi to "Na styku kultur" 29 lutego. Wiecie coś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 18.02.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Najbliższe łódzkie targi, to targi budowlane, odbędą się 21.02-24.02 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 19.02.2008 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Weszłam właśnie na stronę MTŁ i... najbliższe targi, o ktorych napislłi to "Na styku kultur" 29 lutego. Wiecie coś może? MTŁ nie maja nic wspólnego z targami budowlanymi, oni tylko wynajmują hale, bo targi budowlane organizuje http://www.interservis.pl CZWARTEK, 21.02.2008 r. 11.00 - Uroczyste otwarcie targów Pawilon 1, kuluar od al. Politechniki 10.00-18.00 - Targi otwarte dla zwiedzających 11.00-14.00 - SPOTKANIE PRODUCENTÓW OKIEN I DRZWI REGIONU ŁÓDZKIEGO Szkolenie ekip montażowych stolarki okiennej i drzwiowej oraz pracowników dokonujących pomiarów i ocen Organizator: Związek Producentów, Dostawców i Dystrybutorów „Polskie Okna i Drzwi”, Interservis Sp. z o.o. Pawilon 1, sala konferencyjna B – I piętro (szkolenie dla zarejestrowanych uczestników) 10.00-16.00 - X OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA TOWARZYSTW BUDOWNICTWA SPOŁECZNEGO Celem spotkania jest omówienie i przedyskutowanie problemów nurtujących środowisko, dotyczących uregulowań prawnych odnoszących się do projektowania i finansowania budownictwa czynszowego Organizator: Fundacja Promocji Gospodarczej, Interservis Sp. z o.o. Współpraca: Polska Izba Gospodarcza Towarzystw Budownictwa Społecznego Komenda Chorągwi ZHP, ul. Stefanowskiego 19 (konferencja dla zarejestrowanych uczestników) Program: 9.00-11.00 - Rejestracja uczestników 11.00-12.00 - Udział w uroczystym otwarciu XV Targów Budownictwa INTERBUD 12.00-12.20 - Otwarcie konferencji: - Paweł Babij – dyrektor Spółki INTERSERVIS, firmy organizującej targi INTERBUD - Zdzisław Słabkowicz – prezes Polskiej Izby Gospodarczej TBS 12.20-13.00 - Spotkanie z podsekretarzem stanu w Ministerstwie Infrastruktury 13.00-14.00 - Procedury i problemy związane z odbiorem budynków do użytkowania Jacek Szer – łódzki wojewódzki inspektor nadzoru budowlanego 14.00-14.15 - Przerwa 14.15-15.00 - Forum wymiany doświadczeń – działanie TBS na obszarze kilku gmin, korzyści i koszty na przykładzie TBS Zgierz - Jacek Walewski– prezes Zarządu TBS Zgierz 15.00-15.30 - Techniki i technologie dla TBS – prezentacje firm 15.30-16.00 - Lunch 16.00-18.00 - Zwiedzanie XV Targów Budownictwa INTERBUD 20.30 - Wieczór integracyjny (obowiązują dodatkowo płatne zaproszenia) PIĄTEK, 22.02.2008 r. 10.00-18.00 -Targi otwarte dla zwiedzających 10.00-18.00 - X OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA TOWARZYSTW BUDOWNICTWA SPOŁECZNEGO Organizator: Fundacja Promocji Gospodarczej, Interservis Sp. z o.o. Współpraca: Polska Izba Gospodarcza Towarzystw Budownictwa Społecznego Komenda Chorągwi ZHP, ul. Stefanowskiego 19 (konferencja dla zarejestrowanych uczestników) Program: 10.00-12.00 - Wybrane problemy ustawy „Prawo zamówień publicznych” – Paweł Granecki – radca prawny, specjalizujący się w zamówieniach publicznych, prowadzi Kancelarię Doradztwa Prawnego Paweł Granecki, wykładowca w Instytucie Zamówień Publicznych 12. 00-12.30 - Przerwa 12.30-14.00 - Nowelizacja podatku VAT oraz podatku dochodowego CIT ze szczególnym uwzględnieniem specyfiki TBS" – Zofia Rogóż – biegły rewident, członek Rady Programowej Europejskiego Stowarzyszenia Zarządców Nieruchomości, wykładowca Stowarzyszenia Księgowych w Polsce 14.00-15.00 - Techniki i technologie dla TBS – prezentacje firm 15.00-15.30 - Podsumowanie, lunch 15.30-18.00 - Zwiedzanie XV Targów Budownictwa INTERBUD 13.00-15.30 - SEMINARIUM – Pozyskanie energii elektrycznej i jej racjonalne zużycie w świetle najnowszych rozwiązań technicznych dostępnych na rynku Organizator: POLCONTACT Krzysztof Śniegula Pawilon 3, sala konferencyjna C, I piętro Program: 12.30-13.00 - Rejestracja uczestników 13:00-13:20 - Efekty ekonomiczne właściwego doboru sterowania elektrycznego ogrzewania akumulacyjnego na bazie elementów systemu DEVI –Wojciech Czempik – firma DEVI 13.20-13.40 - Elementy automatyki i regulacji temperatury – sposobem na oszczędzanie energii elektrycznej w różnych zastosowaniach na bazie doświadczeń firmy Polcontact – Krzysztof Śniegula – firma POLCONTACT 13.40-14.00 - Audyt źródła fotowoltaicznego. Informacja nt. certyfikacji energetycznej budynków – prezentacja Agencji Użytkowania i Poszanowania Energii. – Andrzej Gołąbek – prezes zarządu Agencji Użytkowania i Poszanowania Energii 14.00-14.20 - Przerwa kawowa 14.20-14.40 - Nowoczesne, energooszczędne elementy automatyki, sterowania i układów bezpieczeństwa w budownictwie mieszkaniowym – Przemysław Szymalski – firma DELTA DORE 14.40-15:00 - Zasady pozyskiwania energii elektrycznej z wykorzystaniem baterii fotowoltaicznych –dr Maciej Sibiński – Katedra Przyrządów Półprzewodnikowych i Optoelektronicznych Politechniki Łódzkiej 15.00-15.20 - Pozyskanie energii elektrycznej ze słońca za pomocą modułów fotowoltaicznych – Krzysztof Matoszko – firma Schło 15.20-15.30 - Zakończenie 16.00-17.30 - Seminarium pod hasłem Klimatyzacja Praktyczna czyli wszystko o klimatyzacji i ogrzewaniu budynków mieszkalnych Organizator: Polska Korporacja Techniki Sanitarnej, Grzewczej, Gazowej i Klimatyzacji Pawilon 3, sala konferencyjna C, I piętro 20.00 - UROCZYSTY WIECZÓR WYSTAWCÓW W PAŁACU POZNAŃSKIEGO Uroczyste spotkanie wystawców i zaproszonych gości. W trakcie wieczoru wręczone zostaną nagrody targowe. W programie także występ artystyczny. Muzeum Historii Miasta Łodzi, ul. Ogrodowa 15 SOBOTA, 23.02.2008 r. 10.00-18.00 - Targi otwarte dla zwiedzających 11.00-15.00 - FORUM BUDOWNICTWA WIEJSKIEGO Cykl spotkań ze specjalistami od finansów, wykonawstwa oraz technologii kierowany do odbiorców z terenów wiejskich. Pawilon 1, sala konferencyjna A, kuluar od al. Politechniki Program: 11.00-11.20 - Powitanie - Paweł Babij, dyrektor INTERSERVIS Sp. z o.o. - Radosław Gajda, dyrektor Łódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach - Andrzej Górczyński, prezes Izby Rolniczej Województwa Łódzkiego 11.20-12.00 - Spotkanie z Arturem Ławniczakiem, wiceministrem rolnictwa i rozwoju wsi 12.00-12.45 - Nowe wymogi unijne stawiane rolnikom, którzy chcą uzyskać dotacje – zasada wzajemnej zgodności (cross compliance) – Centrum Doradztwa Rolniczego w Radomiu 12.45-14.00 - Samowystarczalność energetyczna gminy, małego przedsiębiorstwa lub gospodarstwa: 12.45-13.15 - Jak zarabiać na słońcu, wietrze i nieużytkach (zintegrowane działanie firm i instytucji województwa łódzkiego na rzecz efektywniejszego gospodarowania odnawialnymi źródłami energii) – Beata Bartoszewska – Pro-Akademia 13.15-13.45 - Ekologiczne systemy grzewcze z wykorzystaniem biomasy i kolektory słoneczne – Krzysztof Jankowski – KENERGY – Robert Durka – ŁODR zs. w Bratoszewicach 13.45-14.30 - W jaki sposób i gdzie pozyskiwać pieniądze, które stanowić będą pomoc rolnikom w wykorzystaniu środków unijnych przewidzianych w Programie Rozwoju Obszarów Wiejskich w latach 2007-2014: 13.45-14.00 - Bank Polskiej Spółdzielczości Oddział w Łodzi 14.00-14.15 - Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa 14.15-14.30 - Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska w Łodzi 14.30-15.00 - Poczęstunek 15.00-17.00 - Zwiedzanie targów Przez cały czas trwania forum – prezentacja firm związanych tematycznie z wykładami 13.00-14.30 - SEMINARIUM – Wykorzystanie alternatywnych źródeł ciepła do ogrzania budynków mieszkalnych Organizator: Polska Korporacja Techniki Sanitarnej, Grzewczej, Gazowej i Klimatyzacji Pawilon 3, sala konferencyjna C, I piętro NIEDZIELA, 24.02.2008 r. 10.00-17.00 - Targi otwarte dla zwiedzających Ponadto przez cztery dni targowe: GIEŁDA DOMÓW I MIESZKAŃ Giełda Domów i Mieszkań to propozycja dla klientów chcących porównać zarówno ofertę mieszkaniową, jak i obowiązujące na rynku ceny. Developerzy, spółdzielnie mieszkaniowe, towarzystwa budownictwa społecznego oraz banki, czyli od kredytu przez projekt do domu pod klucz – to oferta wystawców giełdy. Pawilon 3-antresola, 21-24 lutego 2008 r. Obiekty targowe: ul. Stefanowskiego i ul. Skorupki. Organizator: INTERSERVIS Sp. z o.o. Telefon: (042) 637 13 59, 637 12 15 http://www.interservis.pl ceny biletów: normalny 12 zł, ulgowy 10 zł godziny otwarcia: 21,22,23.02 (czwartek/piątek/sobota) 10.00 – 18.00 24.02 (niedziela) 10.00 – 17.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts