Mariusz Łódź 03.03.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Wejdz na strone wienerberger, potem gdzie kupic i nastepnie lodzkie:http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/WBArticle/ArticleStandard05&cid=1184836775023&c=WBArticle&sl=wb_pl_home_pl Moze Iwona, Domco, Gro-dach, ale nie wiem za ile tam dostaniesz. PSKupujac ten material i majac na uwadze bardzo dawny artykul w "NIE" (ktory juz na pewno nie jest aktualny) na wszelki wypadek wez atesty i popros o podpis i pieczatke, ze dotycza faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUKELUKE 03.03.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Wejdz na strone wienerberger, potem gdzie kupic i nastepnie lodzkie: http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/WBArticle/ArticleStandard05&cid=1184836775023&c=WBArticle&sl=wb_pl_home_pl Moze Iwona, Domco, Gro-dach, ale nie wiem za ile tam dostaniesz. PS Kupujac ten material i majac na uwadze bardzo dawny artykul w "NIE" (ktory juz na pewno nie jest aktualny) na wszelki wypadek wez atesty i popros o podpis i pieczatke, ze dotycza faktury. Dziękuję bardzo. A można wiedzieć co było w skrócie w tym artykule bo nie kojarzę choć czytam regularnie "nie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 03.03.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Czy możecie mi powiedzieć gdzie w Łodzi kupowaliście kostkę brukową ?Zaświadczam ze informacje te zostną wykorzystane wyłacznie do moich celów prywatnych , tak ze bez obawy możeci się dzielić swoim doświadczeniem pozdrJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 03.03.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 W szczególności do Tych doświadczonych budową: jakie są na dzień dzisiejszy koszty zabudowy poddasza płytami karton-gips? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 03.03.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Słuchajcie może ktoś wie gdzie w Łodzi można kupić siatkę leśną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 03.03.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 w łodzi - jak szukałem kilka miesięcy temu to było drogo - mi opłacało się przy ilości 300 metrów przywieść z radomska od producenta. "met-prim" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 03.03.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Szukam kogoś kto miał, albo ma zamiar mieć, styczność z firmą MIRADO, ul. Warecka - płyty gk, ocieplenia poddaszy itp Bardzo proszę o kontakt na priv...najlepiej Sihaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 04.03.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 witam, czy ktoś wie na bierząco ile kosztuje usługa kierownika budowy? Nie mam pojęcia ile to może kosztować. Słyszałam że 2-3% całości inwestycji. Czy tak jest? I czy wtedy koszt takiego stanu do jakiego doprowadza kier bud? Czy otrzymuje tą kasę miesięcznie, czy po wykonanej robocie? HELP! Dzisiaj mam spotkanie z miłym panem który się może tego podjąć! Czy Inspektor nadzoru i kierownik budowy to ta sama osoba?! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.03.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 witam, czy ktoś wie na bierząco ile kosztuje usługa kierownika budowy? Nie mam pojęcia ile to może kosztować. Słyszałam że 2-3% całości inwestycji. Czy tak jest? I czy wtedy koszt takiego stanu do jakiego doprowadza kier bud? Czy otrzymuje tą kasę miesięcznie, czy po wykonanej robocie? HELP! Dzisiaj mam spotkanie z miłym panem który się może tego podjąć! Czy Inspektor nadzoru i kierownik budowy to ta sama osoba?! PozdrawiamJa place 1 tys zl, ale od stanu surowego otwartego do konca budowy. Platnosc po oddaniu budynku do uzytkowania. Musisz sie dogadac czy kierownik bedzie tylko z nazwy (tj popodpisuje Ci dokumenty i zrobi wpisy do dziennika budowy), czy naprawde bedzie na budowie co jakis czas i na kazde Twoje zyczenie pomoze Ci decydowac telefonicznie badz na budowie itp.. Zadzwon jeszcze tu: Jan Kordalewski - pan ma b. dobre ceny, ale jest z Leczycy, wiec z racji odleglosci na budowie pokaze Ci sie kilka razu max. (tel. 504-648-380), nam zaproponowal 400 zl do czasu oddania do uzytkowania, bylby 2-3x na budowie (plus koszt dojazdu) p. Lachowicz - drozej, czesciej na budowie (501-761-776, 508-139-332)- chcial 2 tys zl, na budowie co 2 tyg. Zadzwon i spytaj, porownasz ceny. Pozdrawiam, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.03.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 U mnie architekt jest jednocześnie kierbudem - taki nadzór autorski Jestem umówiony na 2 tysie do momentu odbioru budynku. Bywa w najistotniejszych momentach na budowie, ale całe opierdzielanie ekip jest na mojej głowie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 04.03.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 U mnie kierownik 3tys. Od początku do końca czyli od pierwszego wykopu do czasu oddania budynku. Był wtedy gdy trzeba było sprawdzić uzbrojenie, przy zalewaniu, wykopie itd. To kierownik nauczył mnie jak głąbów się ochrzania, jak pijaka wywala się z budowy. Zawsze służył mi radą. Osobiście jestem bardzo z niego zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 04.03.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Jan Kordalewski - pan ma b. dobre ceny, ale jest z Leczycy, wiec z racji odleglosci na budowie pokaze Ci sie kilka razu max. (tel. 504-648-380), nam zaproponowal 400 zl do czasu oddania do uzytkowania, bylby 2-3x na budowie (plus koszt dojazdu) dzięki, dzięki z panem Kordalewskim jestem umówiona w sobotę. To że mieszka w Łęczycy dla nas akurat dobrze - budowa jest w sokolnikach/ozorków więc będzie miał blisko. Jestem ciekawa, bo ja poszukuję kogoś kto będzie rzeczywiści pilnował bajzlu całego! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 04.03.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 U mnie architekt jest jednocześnie kierbudem - taki nadzór autorski Jestem umówiony na 2 tysie do momentu odbioru budynku. Bywa w najistotniejszych momentach na budowie, ale całe opierdzielanie ekip jest na mojej głowie pozdrawiam, majki mój architekt niestety nie ma czasu troche się wpakowaliśmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 04.03.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 U mnie kierownik 3tys. Od początku do końca czyli od pierwszego wykopu do czasu oddania budynku. Był wtedy gdy trzeba było sprawdzić uzbrojenie, przy zalewaniu, wykopie itd. To kierownik nauczył mnie jak głąbów się ochrzania, jak pijaka wywala się z budowy. Zawsze służył mi radą. Osobiście jestem bardzo z niego zadowolona. ...a kiedy budowałaś? Bo ceny się\pewnie zmieniają jak w kalejdoskopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 04.03.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 p. Lachowicz - drozej, czesciej na budowie (501-761-776, 508-139-332)- chcial 2 tys zl, na budowie co 2 tyg. a Pan Lachowicz to Pan Piotr i będzie u nas dzis wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 04.03.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 cześć Majki ja w sprawie tych ogłoszen parafialnych. Chodzi mi o wapno. Jaki to rodzaj i po wiela chcesz? pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 04.03.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 (...) ja poszukuję kogoś kto będzie rzeczywiści pilnował bajzlu całego! ...a mój - 900zł (chociaż teraz to już pewnie powyżej 1000). Płaciłem przy podpisaniu umowy, ale był "z polecenia", więc się nie bałem. Określił newralgiczne momenty budowy, które koniecznie chce zobaczyć. W innych przypadkach przyjeżdża na wezwanie. Udziela porad telefonicznie lub jadę do niego na "konfrontację" moich pomysłów ze "sztuką budowlaną" . Nie jest typem upierdliwusa, sztywno trzymającego się projektu - zezwala na zmiany (w granicach rozsądku ) i sam je podpowiada. Nie wiem czy nadaje się na kierbuda, który poprowadzi budowę zamiast was, natomiast dla mnie dużą jego zaletą jest "elastyczność" i spojrzenie na problemy budowy okiem inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 04.03.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 W tym roku wykończeniówka, finansowa i psychiczna. Pensja była ustalana gdzieś na początku 07, a może na końcu 06, skleroza. Budowa ruszyła w sierpniu 07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.03.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Też miałam podpisać umowę z panem Piotrem. Cena co prawda wydała mi się dość wygórowana. Za prowadzenie budowy on chce 4000, za standardową działalność do stanu otwartego o ile pamiętam - 2 tyś. Nie zdecydowałam się w końcu, choć zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Wzięłam znajomego - brał 200 zł za przyjazd. Przyjeżdżał na wezwanie, każde i o każdej porze. Plus kontakt telefoniczny. Nie wiem, ile wydałam, może z 1200 zł, ale to zależało ode mnie. czasem prosiłam go do duperel, które akurat dla mnie były istotne.. Sam z siebie chciał być przy zbrojeniu i zalaniu ław i stropu. Pomagał bardzo, znał się na rzeczy, zresztą ma uprawnienia konstruktorskie, pomógł przy odbiorze, ale do prowadzenia budowy to on nie ma czasu... Generalnie on prowadzi WIELKIE budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 04.03.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 ... to chyba pojechałam z tymi 2-3% od wartości inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts