Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

... to chyba pojechałam z tymi 2-3% od wartości inwestycji :-? :oops:

a może to mi się pochrzaniło?

Pamietam 4 tyś i kojarzą mi się jakieś procenty w odniesieniu do kropiego. Ten pan właśnie u niego prowadził budowę. Jedno jest pewne - on ma stałe ceny a ty możesz go wziąć lub nie...Jest bardzo konkretny i będziesz wiedziała, na czym stoisz.

Ja pomimo strasznej ceny zdecydowałam się na Pana Piotra, będziemy płacić w ratach także w perspektywie czasu to nie będzie aż tak bolało a dodatkowo o budowlance pojęcie mam żadne i potrzebuję kogoś kto zawsze będzie dostępny.

Był wczoraj u nas - jesteśmy z mężem pod wrażeniem :)

... to chyba pojechałam z tymi 2-3% od wartości inwestycji :-? :oops:

Moze myslalas o nadzorze inwestorskim? Tzn. o takim kims, kto za Ciebie zalatwia materialy, ekipy i rozlicza sie, a w zamian pobiera "niewielka" prowizje.

I z zasady nie laczy sie funkcji inspektora nadzoru z funkcja kierownika, bo dochodzi do konfliktu interesow...

U mnie kierownikiem tez byl pan Piotr, i polecam go nadal, ale pod warunkiem, ze w bagazniku ma co najwyzej jeden pojemnik z projektami inwestorow. Ostatnio slyszalem, ze nieco sie juz gubil od nadmiaru.

U mnie kierownikiem tez byl pan Piotr, i polecam go nadal, ale pod warunkiem, ze w bagazniku ma co najwyzej jeden pojemnik z projektami inwestorow. Ostatnio slyszalem, ze nieco sie juz gubil od nadmiaru.

Właśnie, tego się trochę boję, odniosłam wrażenie, że łapie ile się da a to nie wygląda dość korzystnie.

dzięki, dzięki :)

z panem Kordalewskim jestem umówiona w sobotę. To że mieszka w Łęczycy dla nas akurat dobrze - budowa jest w sokolnikach/ozorków więc będzie miał blisko.

Jestem ciekawa, bo ja poszukuję kogoś kto będzie rzeczywiści pilnował bajzlu :o całego!

Pozdrawiam :wink:

Pan Kordalewski jest spoko, bezproblemowy i w ogóle, ale on nie dopilnuje budowy, przyjedzie, zobaczy, wpisze w dziennik budowy..i tyle, zresztą za te pieniądze niczego innego spodziewac się nie mozna.

Sihaja

Ps. Co do spotkania.

Pierwszy piątek miesiąca - Bacówka-godz 20 tak jak ostatnio , komu pasuje, kto się pisze?

Z tego co zruzumiałam chętni to:

agi888, mruva, Dorota Szymczak, Contel, Yeti, czy ktoś jeszcze?.

Ja się jeszcze piszę :D, ale mogę się ździebko spóźnić :-?.

Ps. Co do spotkania.

Pierwszy piątek miesiąca - Bacówka-godz 20 tak jak ostatnio , komu pasuje, kto się pisze?

Z tego co zruzumiałam chętni to:

agi888, mruva, Dorota Szymczak, Contel, Yeti, czy ktoś jeszcze?.

Ja się jeszcze piszę :D, ale mogę się ździebko spóźnić :-?.

Bardzo fajnie to już nas jest 6 osób.

Dziś byliśmy na naszej działce i lekko się podłamałam :( niemal na całej powierzchni stoi sobie woda - działka jest nieco niżej od sąsiadów i wszystko się na niej zbiera . Niby mamy zaczynać na początku kwietnia najpóźniej , ale nasz fachman jeszcze nie widział tego bajora :(:(:( choleres !!!!

No i nie wspomnę o ulicy - dziurawe klepicho z takimi kałużami ,że aż strach samochodem wjeżdżać , bo nie wiadomo czy się wyjedzie ...

Jozin z Bazin bez dwóch zdań !!!!!!

A u mnie zaczyna się zabawa po przerwie zimowej ;), jeśli można ją tak nazwać.

W piątek przywieziono 22 palety materiału, a dzisiaj chłopaki wszystko wrzucili na strop - jakieś 22 tony :o.

Dobra, ale ja w innej sprawie. czy wiecie kto może przenieść mój dziennik budowy z forum "Galeria zdjęć domów Forumowiczów" właśnie do forum "Dzienniki budowy - dzień po dniu"?

Dobra, ale ja w innej sprawie. czy wiecie kto może przenieść mój dziennik budowy z forum "Galeria zdjęć domów Forumowiczów" właśnie do forum "Dzienniki budowy - dzień po dniu"?

Wal do moderatorki naszej ukochanej - Edzi - ona może :D

pozdrawiam, majki

Dziś byliśmy na naszej działce i lekko się podłamałam :( niemal na całej powierzchni stoi sobie woda - działka jest nieco niżej od sąsiadów i wszystko się na niej zbiera .

Mieliśmy tak samo - zaoraj działkę, nasyp ziemi - problem znika.

Nie żartuję :D

pozdrawiam, majki

Pozdrawiam Szanownych Budujących

U mnie juz powoli wykończeniówka (projekt Elektra stawiany na Rąbieniu AB).

Jak Was czytam to chyba nieżle przepłacam przy mojej budowie. :(

Czy ktoś może polecić jakiś rozsądny salon z płytkami i armaturą oraz "projektantem". Jakoś Cermag z ul. Brukowej mi nie pasuje a "nasza łazienka" z ul. Kilińskiego troche za drogo.

Czy znacie jakiś inny z dużym wyborem?

Dzięki z góry.

Arturw2

dzięki, dzięki :)

z panem Kordalewskim jestem umówiona w sobotę. To że mieszka w Łęczycy dla nas akurat dobrze - budowa jest w sokolnikach/ozorków więc będzie miał blisko.

Jestem ciekawa, bo ja poszukuję kogoś kto będzie rzeczywiści pilnował bajzlu :o całego!

Pozdrawiam :wink:

Pan Kordalewski jest spoko, bezproblemowy i w ogóle, ale on nie dopilnuje budowy, przyjedzie, zobaczy, wpisze w dziennik budowy..i tyle, zresztą za te pieniądze niczego innego spodziewac się nie mozna.

Sihaja

Sihaja,

decyzja raczej już zapadła że skorzystamy z wsparcia Pana Piotra (mamy baaaardzo pozytywne wrażenia) :) - Spotkanie z Panem K. odwołuję! Ja naprawdę potrzebuję konkretnego wsparcia! Wydaje mi się również, że młodsza osoba będzie łaskawiej patrzyła na jakieś nowinki! :wink:

Pozdrawiam