Jelonek72 05.03.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 No to widzę ,że Pan Piotr będzie miał trochę roboty - u nas też będzie kierownikiem budowy ... ciekawe czy będziemy zadowoleni okaże się w praniu , jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 05.03.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 No to widzę ,że Pan Piotr będzie miał trochę roboty - u nas też będzie kierownikiem budowy ... ciekawe czy będziemy zadowoleni okaże się w praniu , jak zwykle może założymy "grupę budujących pod okiem pana Piotra" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.03.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 lepiej nieIm więcej was weźmie, tym mniej będzie miał czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUKELUKE 05.03.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 U mnie też nadzoruje Pan Piotr. To u ilu to już osób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 05.03.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Nie wpadajcie w panikę i nie zakładajcie z górych czarnych scenariuszy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Jak wiadomo i u mnie pan Piotr Lachowicz jest kierownikiem http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif tylko u mnie na obecnym etapie nie bywa na budowie, bo nie ma takiej potrzeby. Kiedy ta potrzeba była, też miał nie tylko moją budowę, miał ich kilka i dał radę. Nie musicie wszyscy jednego dnia zalewać stropu http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.03.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Canna, jeżeli ktoś chce, by mu pilnować budowy, to wymaga w zasadzie codziennej obecności. Na ilu budowach może być co dzień? Efektywnie? Bym powiedziała, max dwie, może trzy. Do tego można wziąć kilka okazjonalnych (takich, gdzie się bywa czasem). Ile? W tym najgorętszym okresie max też ze trzy, bo jak więcej, to już nie będzie na tych, co ma bywać co dzień.... A on tani nie jest, więc powinien się za tą kasę wykazać. I tu zaczynam mieć wątpliwości. A najlepiej pilnować sobie samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 05.03.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ależ ja nie miałam na myśli pilnowania budowy !!!W ogóle popieram zdanie, żeby pilnować sobie samemu. Przecież wiesz, że pilnowałam http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Na mojej budowie pan Piotr pełni funkcję kierownika budowy i z niej wywiązał się na medal. Nie oczekiwałam niczego więcej. Dostawy materiałów, koordynację ekip załatwiałam sama i sądzę, że tak jest najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 05.03.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Czy ktoś może polecić jakiś rozsądny salon z płytkami No właśnie przyłączam się do prośby Glazurę częściowo kupiłam w Castoramie, ale do łazienki chcę duże, piękne kafle. Znalazłam niezłe w LM, chciałam kupić i co? brakuje dekorów, nie wiadomo kiedy przyjadą "bo to włoska glazura" http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif i nie wiadomo kiedy będzie dostawa http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif a bez dekorów to już nie to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 05.03.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Czy ktoś może polecić jakiś rozsądny salon z płytkami No właśnie przyłączam się do prośby Rozsadny bo duzy wybor czy rozsadny bo niskie ceny? 1) Paradyz (chyba) przed wjazdem do M1 od strony Lodzi - niektore drogie, niektore w miare, spory wybor jak dla mnie (tu bylem). 2) Duzy salon na Brukowej - nie pamietam jakiego producenta, tutaj zamierzam dopiero byc wiec jedyne co moge powiedziec to ze jest ... duzy 3) Fumino - rog bodajze Lipowe i Struga - kumpel tam kupowal i polecal ze wzgledu na spory wybor. Swego czasu kilka sklepow z plytkami bylo w okolicy wiaduktu na Kopcinskiego - jeden sklep z fajnym wyborem byl prawie pod wiaduktem i dwa czy trzy obok krancowki autobusow. Ale to bylo daaawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 05.03.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 genbud na brukowej ( ale nie ten z materiałami tylko podrugiej stronie ulicy ), w zasadzie trafiłem do nich na samym końcu , ale większa cześć sklepów z naszego rejonu u nich kupuje ,zajmują się tzw przedhurtem i można u nich ponegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 05.03.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Czy ktoś może polecić jakiś rozsądny salon z płytkami No właśnie przyłączam się do prośby Rozsadny bo duzy wybor czy rozsadny bo niskie ceny? 1) Paradyz (chyba) przed wjazdem do M1 od strony Lodzi - niektore drogie, niektore w miare, spory wybor jak dla mnie (tu bylem). 2) Duzy salon na Brukowej - nie pamietam jakiego producenta, tutaj zamierzam dopiero byc wiec jedyne co moge powiedziec to ze jest ... duzy 3) Fumino - rog bodajze Lipowe i Struga - kumpel tam kupowal i polecal ze wzgledu na spory wybor. Swego czasu kilka sklepow z plytkami bylo w okolicy wiaduktu na Kopcinskiego - jeden sklep z fajnym wyborem byl prawie pod wiaduktem i dwa czy trzy obok krancowki autobusow. Ale to bylo daaawno temu. Czasmi lepszy na miejscu ktoś z rodziny niż kierownik raz w tygodniu . Byle nie do przesady . Mojego znajomego tata tak się przejoł rolą pilnowania ekipy budowlanej ze byl z nimi cały czas , mało tego ciągle im wytykał ze robią zle i mają poprawiać . Chyba się zdenerwowali bo powiedzieli ze jak go nie zabierze to oni przerywają prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Łódź 05.03.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Czy ktoś może polecić jakiś rozsądny salon z płytkami Ja polecam CerMag na Brukowej 15B ( http://www.cermag.com.pl/ ) - kupowalem, fachowo, towar w dobrym stanie (wszystkich pudelek jeszcze nie otworzylem ) tylko upust moglby byc wiekszy. Bylem zaskoczony, ze p. Kierowniczka tak mi dobrze podoradzali z klejem itp. W tym salonei na pierwszym pietrze sa sprzedawane wanny, umywalki itp. Kupilem po przecenie niemiecka wanne blaszana Tutaj rowniez trafilem na bardzo milego i kompetentnego sprzedawce. Wiecie co to ^^^ wyglada jak laurka, ale tak bylo . Troche nie na temat, w Cermagu mozna dostac plytki zagraniczne ale dla osob czytajacych ten post w przyszlosci - polecam polskie plytki np.: Cersanit, Paradyz, Tubadzin. Domino - dopiero co kupilem za jakis czas bede mogl je ocenic. Nie pomylcie z duzym salonem po tej samej stronie ulicy ale przed CerMagiem (patrzac od strony tramwajow) - w tym salonie nie kupowalem, wiec nie wiem jakby sie to skonczylo ale mialem wrazenie, ze Ci chca mnie naciac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 05.03.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Najlepsze ceny moim zdaniem na płytki i wyposażenie łazienki mają w Eurobudzie na Tuwima (przed wiaduktem). Handlują głównie polskimi produktami. Ogłaszają się w allegro, ale co ciekawe - ceny można negocjowac nizej niż w allegro. Sprawdzam właśnie ich terminowośc - na sobotę mają byc płytki. Dodatkowo dla entuzjastów Tubądzina polecam wizytę w salonie firmowym w Ozorkowie. Można kupic II i III gatunek w bardzo przyzwoitych cenach. Sama mam takie plany. A może ktoś ma namiar na sprawdzonego glazurnika. Pilnie potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Łódź 05.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 ...Tubądzina polecam wizytę w salonie firmowym w Ozorkowie. Można kupic II i III gatunek w bardzo przyzwoitych cenach. Sama mam takie plany. A może ktoś ma namiar na sprawdzonego glazurnika. Pilnie potrzebny. Tak faktycznie mialem tez sie kiedys wybrac do Ozorkowa - to jest bardzo dobra rada dla kupujacych. Czy faktycznie planujesz kupic II albo III gatunek? Nie wiem jaka jest roznica w cenie ale jak sie policzy koszt kleju i robocizny to moze nie bedzie az tak duzej roznicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hustawek 05.03.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Mam do sprzedania 5 fabrycznie zafoliowanych palet wienerbergera 25' PW (300 szt) - pozostałość po budowie. Cena 7zł/szt (do negocjacji). Okolice Ozorkowa, Łęczycy itp. Tel 609987117 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.03.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 w okolicy wiaduktu na Kopcinskiego - jeden sklep z fajnym wyborem byl prawie pod wiaduktem i dwa czy trzy obok krancowki autobusow. Ale to bylo daaawno temu. Jest, choć z zewnątrz wygląda jak barak. Ale w srodku miły i elastyczny pan, płytki, które inni nie mieli ochoty sprowadzać (w genbudzie pan oficjalnie stwierdził, że dla 5m3 płytek to mu sie nie opłaca palcem kiwnąć) oni mi ściągnęli w 2 dni Wybór większy niż w salonie na Brukowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturw2 05.03.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ogromne dzieki dla Wszystkich doradzającyc w sprawie płytek. Mi też w oko wpadły polskie płytki z Tubadzina i Paradyża. Przejadę się do Ozorkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 06.03.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, rady i uwagi odnośnie kierbuda! Jeszcze bardziej dziękuję osobom, które poleciły kierbudów! Bardzo dziękuje za podzielenie się swoimi doświadczeniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 06.03.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ...Tubądzina polecam wizytę w salonie firmowym w Ozorkowie. Można kupic II i III gatunek w bardzo przyzwoitych cenach. Sama mam takie plany. A może ktoś ma namiar na sprawdzonego glazurnika. Pilnie potrzebny. Tak faktycznie mialem tez sie kiedys wybrac do Ozorkowa - to jest bardzo dobra rada dla kupujacych. Czy faktycznie planujesz kupic II albo III gatunek? Nie wiem jaka jest roznica w cenie ale jak sie policzy koszt kleju i robocizny to moze nie bedzie az tak duzej roznicy? Szkoda czasu , z tym drugim i trzecim gatunkiem . Byłem raz własnie z takim nastawieniem i bardzo się zawiodłem , bo ceny które dostałem własnie na Tuwima za płytki w I gatunku były niższe niż proponowane w Tubądzinie w III gatunku . W Tubądzinie z łachy jak kupisz chyba za 5 tyś dają 3% , natomiast an Tuwima za te same płytki na dzińdobry dostałem 15% , oczywiście jak brałem większość od nich dostałem dużó lepsze warunki. Ale jak później się dowiedziałem nie biorą bezpośrodnio z Tubądzina tylko z Gembudu z Brukowej , gdzie po pierwsze można dostać jeszcze lepsze upusty , a po drugie mają więcej rzeczy na stanie , szczególnie dekory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 06.03.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Czy możecie mi powiedzieć gdzie w Łodzi kupowaliście kostkę brukową ? Zaświadczam ze informacje te zostną wykorzystane wyłacznie do moich celów prywatnych , tak ze bez obawy możeci się dzielić swoim doświadczeniem pozdr Jacek Witam Jeszcze raz spróbuje powwrócić do mojego pytania , odnośnie kostki brukowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts