Yeti 08.03.2008 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 A Wy sobie teraz siedzicie w bacówce, piwko pijecie, gadacie ... Ja też piję, tylko sam Ale mentalnie jestem z Wami pozdrawiam, majki....aaaaa, no to teraz się wyjaśniło... ...cały czas miałem wrażenie, że coś wisi w powietrzu... - a to ten twój duch "mentalny" musiał być ...i chyba coraz niżej wisiał - w miarę spożywanego pifffka A tak na poważnie to co...? - w Ksawerowie asfalt zwinęli na noc... że nie przyjechałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 08.03.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 No spotkanie zaliczone - trochę mnie zadziwił tłum ludzisków w Bacówce , ale na szczęście Dorota zrobiła rezerwację i było gdzie przycupnąć Czasem tylko trzeba się było wysilać ,żeby usłyszeć wypowiedzi ... ale cieszymy się z Jelonkowym mężem ,że Was poznaliśmy . Najbliższych kilka pierwszych piątków miesiąca niestety będę wyłączona ze spotkań ,ale mam nadzieję ,że utrzyma się ta "tradycja" i jak już mnie Junior bis nieco poluzuje to zjawimy się znów - może i na budowie będzie już więcej się działo i nasze doświadczenia będę bogatsze Czekamy na fotki Majki bardzo nam Cię brakowało mieliśmy nadzieję na opowieści o osuszaniu działki - bo u nas już Śniardwy stoją :( pozdrawljajem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek_konstantynow 08.03.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Jest to świerk, odmiana dosyć specyficzna. Myślę że nie jest on znany tylko w skandynawii. Gęste, mniej kruche drewno. Pień zwęża sie dopiero w najwyższej jego części. Poza tym sposób uprawy polegający na częstym obcinaniu niektórych gałęzi, co zapobiega dużym sękom które osłabiają drewno. Miła Pani, tak się składa że, owszem, ikea produkuje w Polsce (ma jeden zakład pod Konstantynowem Łódzkim) ale również eksportuje nasz surowiec do skandynawii i do innych krajów w której ma zakłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 08.03.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 No spotkanie zaliczone - trochę mnie zadziwił tłum ludzisków w Bacówce... Czekamy na fotki Cieszę się, że poznałem wszystkich będących na spotkaniu , ale faktycznie w Bacówce było dość tłoczno i momentami było ciężko było rozmawiać . Odnośnie fotek to poproszę o podanie maili na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 08.03.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Jest to świerk, odmiana dosyć specyficzna. Myślę że nie jest on znany tylko w skandynawii. Gęste, mniej kruche drewno. Pień zwęża sie dopiero w najwyższej jego części. Poza tym sposób uprawy polegający na częstym obcinaniu niektórych gałęzi, co zapobiega dużym sękom które osłabiają drewno. Miła Pani, tak się składa że, owszem, ikea produkuje w Polsce (ma jeden zakład pod Konstantynowem Łódzkim) ale również eksportuje nasz surowiec do skandynawii i do innych krajów w której ma zakłady. Jesli chodzi o Ikeę to bzdury pan pisze nie z tej ziemi. Jest to firma zajmująca sie produkcją i sprzedażą mebli oraz innych produktów domowego użytku, a nie eksporterem surowca. W Polsce ma wielu producentów (podwykonawców) a nie jednego spod Konstantynowa. I może co najwyżej sprawdzić skąd o oni pozyskują drewno. Wiadomo, że musi byc z legalnego źródła. Do innych krajów wysyłany jest juz gotowy mebel zrobiony w Polsce. A co do świerka - dobry marketing to podstawa każdej działalności gospodarczej. Naprawdę życzę powodzenia. Takie drzewo hodowane na Syberii jest zahartowane, żadnego mrozu się nie boi, poprawia u. Może i wełna niepotrzebna Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej. Parę tysięcy zostałoby w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek_konstantynow 08.03.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Napisalem ze jednego (nie napisalem jedynego), to po pierwsze. Mówiąc o eksporcie surowca, miałem na myśli eksport dokonywany przez podwykonawców ikei, nie przez samą Ikeę. Oczywiście przyznaję rację co do podwykonawców. p.s. Wiem co to IKEA i wiem czym się zajmuje. p.s.2: również życzę powodzenia.p.s.3: pozwoli Pani że nie będę się o to spierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 08.03.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 p.s. 2: Panie Marcinie, miał Pan się u mnie pojawić po papiery Ano mialem, ale co chwila cos wypadalo. Postaram sie w nastepnym tygodniu do Pana podjechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.03.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 A Wy sobie teraz siedzicie w bacówce, piwko pijecie, gadacie ... Ja też piję, tylko sam Ale mentalnie jestem z Wami pozdrawiam, majki....aaaaa, no to teraz się wyjaśniło... ...cały czas miałem wrażenie, że coś wisi w powietrzu... - a to ten twój duch "mentalny" musiał być ...i chyba coraz niżej wisiał - w miarę spożywanego pifffka A tak na poważnie to co...? - w Ksawerowie asfalt zwinęli na noc... że nie przyjechałeś? Nie, pisałem wcześniej - małożonka na szkoleniu i ja pilnowałem juniorkę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.03.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Majki bardzo nam Cię brakowało mieliśmy nadzieję na opowieści o osuszaniu działki - bo u nas już Śniardwy stoją :( Nie ma co opowiadać Wycinanie chwastów, wyrywanie korzeni, oranie, bronowanie, znów oranie, znów bronowanie i nasypanie ziemi piaszczystej. To tak w skrócie ostatnie 3 lata ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 09.03.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 POPCAROL możesz rozpisać co składa się na kwotę 60 tys?. Ja również mysłałam o niej tylko ta kwota . Ile u Ciebie na działce zajmuje miejsca kolektor poziomy, i czy czynnik roboczy to ziemia?. Ja na wodę nie mam co liczyć bo woda b. głęboko (dom na wzgórzu) no i koszt dwóch studni. Czy ta firma jest sprawdzona, rozmawiałaś z ludzmi którzy założyli już pompę z tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 09.03.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Czy ktoś kupował ziemię torfową albo torf w dużych ilościach? gdzie to się kupuje? (oprócz marketów ogrodniczych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 10.03.2008 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Sprawdzałaś u Gałkiewicza w Rzgowie?...chociaż ostatnio, gdy tam byłem - jakiś tydzień temu - to jeszcze sezonu nie rozpoczęli.Pamiętam, że któregoś roku kupowałem tam taki sprasowany w olbrzymich worach.No chyba, że potrzebujesz jakieś naprawdę konkretne ilości - to może warto bezpośrednio z kopalni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.03.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Co myslicie? Niektore materialy bud. i okna i szambo mielismy duzo taniej po znajomosci. Jeszcze sporo pozycji Ci brakuje . Wydaje sie okazyjnie trafiłeś dom 178 tyś to bardzo mało . Pytanie tylko jak duży , z czego , jak budowany i jaka duża działka . Obok mnie w Rabieniu / dokładnie w Antoniewie jest dom do sprzedaży około 130m2 plus garaż 25m2 (około ) działka 700-800 metrów i chce 450 tys ,stan surowy zamknięty JAsne, to stan na teraz - oczywiscie sporo kasy jeszcze pojdzie Cena z maja 2007, wtedy i tak to bylo niewiele. Dzialka 754 m2, 4 km od Pabianic, dom 168 m2 kryty blachodachowka (niestety), sciany 3 warstwowe z ceramiki 25cm+10styro+12cm (cegla pleszewicka) Jak sie rozgladalismy pod koniec 2006 i poczatkiem 2007 to ceny byly ok 250-300 tys za stan surowy... niezle ceny rosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.03.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 POPCAROL możesz rozpisać co składa się na kwotę 60 tys?. Ja również mysłałam o niej tylko ta kwota . Ile u Ciebie na działce zajmuje miejsca kolektor poziomy, i czy czynnik roboczy to ziemia?. Ja na wodę nie mam co liczyć bo woda b. głęboko (dom na wzgórzu) no i koszt dwóch studni. Czy ta firma jest sprawdzona, rozmawiałaś z ludzmi którzy założyli już pompę z tej firmy? hej! Firma wydaje sie ok, dali nam namiary na ludzi ktorym zakladali, u jednych bylismy, kilku obdzwonilismy. Wszystko ok. Kolektor poziomy 600 mb, potrzeba 500-600 m2 dzialki do przekopania na glebokosc ok 150 cm Koszty: pompa IVT 9kW 28 tys pompa+zawory+rury+mat. instalacyjne+montaz kotlowni = 8 tys ogrzewanie podlogowe 20,5 tys (klada tez styropian na chudziaka-tyle ze ten z projektu ja im dostarczam, oni maja swoj metalizowany pod rurki kolektro poziomy 12 tys (dojdzie koszt kopania-szacuje ze 2 tys) Razem 68 tys Dam znac jak zaczna robic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 10.03.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 o.k bede czekać jakie wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.03.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 o.k bede czekać jakie wrażenia 20-go marca zakopuja kolektor poziomy 27-go startuja z podlogowka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.03.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Doradzcie prosze - niestety otwory drzwiowe wewnatrz budynku mamy nierowne, roznice sa do 4-5 cm.Murarz zabiera sie za tynki. Co zrobic - kupic oscieznice wczesniej? Moznaby je juz zamontowac na piance, wtedy tynki ladnie by zrobil naokolo i na gotowo. Co myslicie?I jakich firm drzwi macie? Gdzie duzy wybor i niedrogo niedaleko Pabianic?DZIEKI!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.03.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Czy mozecie dac namiary gdzie kupic elementy betonowe uzywane do budowy plotow w okolicy Pabianic?Bylabym wdzieczna. Szukam w googlach i znalezc nie moge :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 10.03.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Doradzcie prosze - niestety otwory drzwiowe wewnatrz budynku mamy nierowne, roznice sa do 4-5 cm. Murarz zabiera sie za tynki. Co zrobic - kupic oscieznice wczesniej? Moznaby je juz zamontowac na piance, wtedy tynki ladnie by zrobil naokolo i na gotowo. Co myslicie? I jakich firm drzwi macie? Gdzie duzy wybor i niedrogo niedaleko Pabianic? DZIEKI!! Mozesz kupic oscieznicze opaskowe. PORTA takie posiada i podejrzewam, ze kazdy wiekszy producent stolarki drzwiowej. Wtedy montazysta przy pomiarze powie Ci, czy trzeba cos z tymi otworami robic, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.03.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 popcarol - na Karniszewickiej w Pabianicach ( my tam braliśmy ale dość dawno temu - 3-4 lata ), albo po drodze do Łodzi po lewej stronie za sądem jest firma z art. betonowymi i dalej już prawie w Ksawerowie, na przeciwko serwisu kosiarek i pił. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts