oleniek 18.03.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 popcarol Wykonawca = tesc JAk znajdziesz siatke daj znac gdzie i za ile, ok? Dzieki! dobra to ma u mnie robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.03.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Oleniek - zwalniam rezerwację drzewka Musi poszukać innego szczęśliwego ogrodu dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.03.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Dzieki za pomysl, nie wiedzialam ze ci od betonow maja tez podmurowki. W sumie logiczne;) Czyli ten element gdzie osadza sie slupek tez maja? Nie rozumiem "zabetobowana razem ze slupkami" - czyli beton jednak sie leje zrobiony na budowie, zeby osadzic te podmurowke i slupek? W sumie siatke moge sobie zamowic na allegro, a podmurowke tam... jak nie znajde na miejscu tak zrobie. Dzieki! Zdjęcia poglądowe http://img367.imageshack.us/img367/9312/000196419xt.jpg http://img291.imageshack.us/img291/8475/000196518rs.jpg Płyty betonowe malowałem do połowy ( ta co w ziemi ) dysperbitem. No i dokładnie, w betoniarce rozrabiany "beton", wykopany dołek na słupek na 0,8-1m, zasypany gruzem i zalany zaprawą. Płyty ogrodzeniowe dostawione do słupków, wypoziomowane i zalane wszycho razem. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 18.03.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Majki, pieknie...Tylko sie tak zastanawiam, czy u mnie na spadku terenu tez sie da tak ladnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.03.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 mmmad - to pewno sam się domyślasz, że albo : - tak nasypujesz ziemi, żeby było równo, ale jednocześnie nasypujesz komuś na działkę ... - robisz, co jakiś czas "ząbki" w ogrodzeniu, czyli co jakiś czas opada/wznosi się płot równolegle do poprzedniego poziomu - zaczynasz prosto, a np. na końcu musisz podłożyć ze dwie takie płyty jako "podmurówka" i ze swojej strony dopiero obsypujesz ... ale to moje gdybanie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 18.03.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Płyty betonowe malowałem do połowy ( ta co w ziemi ) dysperbitem. No i dokładnie, w betoniarce rozrabiany "beton", wykopany dołek na słupek na 0,8-1m, zasypany gruzem i zalany zaprawą. Płyty ogrodzeniowe dostawione do słupków, wypoziomowane i zalane wszycho razem. pozdrawiam, majki Jejku Majki - dzieki! Ale masz duuuza dzialke, suuper! Moje 754 metrow sie chowa :/ LAdnie to wyglada - tez tak zrobie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.03.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 A, jakby ktoś chciał gruzu pod słupki - resztki po bloczkach PTH - to akurat jest promocja DARMO ODDAM, TYLKO SOBIE ZABIERZCIE Pod słupki ogrodzeniowe, to się nada, pod co inne to wiadomo, że średnio ... pozdrawiam, majki PS. Promocja trwa do piątku 21-03. W tym dniu zabiera mi je wywrotka na śmietnik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 18.03.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Majki a ile Ci wyszlo to ogrodzenie za metr biezacy (bez robocizny) jesli moge wiedziec? Moje panelowe na ktore mam ochote wychodzi ok. 72 zl/mb z transportem na dzialke - sam material (panele+slupki+obejmy itp).Dzieki za info,Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 18.03.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 mam prośbę czy moglibyście mi polecić dobrych tynkarzy, na tablicy są prawie wszyscy "nie polecani" tylko jeden kontakt do dobrych tynkarzy. A chciałabym porównać oferty i terminy` .pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.03.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 popcarol - tylko wiesz, my robiliśmy soiatkę w 2005 roku, kiedy były PIĘKNE ceny Z tego co kojarzę wyszło po jakieś 50zł/m2 na gotowo, ogrodzenie z siatki 62 mb... Więc teraz chyba ciężko porównać ... szczególnie robociznę ... Robocizna, była chyba po 12-15 zł/m2, alektyc - kontkat "mój" do Jarka Karpa na tablicy - robi podobno niezłe tynki CW, ja wstępnie jestem z nim umówiony na jesień ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.03.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 PS. Promocja trwa do piątku 21-03. W tym dniu zabiera mi je wywrotka na śmietnik ... Majki, napisz co to za wywrotka tzn. jakiej pojemności, czy z załadunkiem czy bez i ile kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.03.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 właśnie! ja też mam kupę śmieci a nie mogę jakoś trafić na sensowny kontener.. Czy zabiera wszelkie śmieci czy tylko gruz? Oleniek, biedna, niechciana śliwka Chętnie bym ją przyjeła, i tak muszę wymienić zdziczałą gruszkę na coś, może być i śliwka, ale nie odzywałam się, bo mam problemy z czasem. Ona sama nie chodzi, a ja ostatnio albo pracuję (w pracy) albo maluję (w domu) i po mieście się nie przemieszczam. W dodatku nie mam jej gdzie przetrzymać do bardziej sensownej pogody. Jeżeli po świętach nadal domu nie znajdzie, to możemy pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.03.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Anisia, EZS - nasz stary, dobry Walenciak ( ErTrans ) - koparka 80 zł/h, dojazd 80 zł, wywrotka 20t 250 za kurs. Nie interesi mnie gdzie to trafi ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.03.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Nie wiem, jak te tony przeliczyć na m 3. Ale wygląda na to, że znalazłam sporo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.03.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 No to się chwal, a nie że taniej ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 18.03.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Nie wiem, jak te tony przeliczyć na m 3. Ale wygląda na to, że znalazłam sporo taniej. A możesz dać namiar? Mamy blisko działeczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 18.03.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 EZS - a gdzie masz działeczkę, bo może dowiozę... u nas stoi (jak wszystkie inne) na balkonie. 9 drzewek "rosnie" sobie na balkonie we wiadrach , a na dziesiątą wiadra zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.03.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ja jeszcze nie wywoziłam gruzu, tak sobie na razie sprawdzam i czekam... Ale znalazłam faceta, który bierze od wywrotki 180 zł. Tylko wiadomo wywrotka wywrotce nierówna. Ten "mój" podał mi pojemność w m3 - 5 m3. Sli, a jakbyśmy tak zgrali się razem w jeden dzień to może policzyłby nam jeszcze taniej, bo w sumie kursów miałby więcej. Co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 18.03.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ja jeszcze nie wywoziłam gruzu, tak sobie na razie sprawdzam i czekam... Ale znalazłam faceta, który bierze od wywrotki 180 zł. Tylko wiadomo wywrotka wywrotce nierówna. Ten "mój" podał mi pojemność w m3 - 5 m3. Sli, a jakbyśmy tak zgrali się razem w jeden dzień to może policzyłby nam jeszcze taniej, bo w sumie kursów miałby więcej. Co ty na to? 5 m3 to niewiele 1m3 to 600-800 kg . ja za starka 7 ton płaciłem coś koło tego z załadunkiem koparko ładowarką i dwoma ludźmi z łopatami do sprzątania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.03.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 To jest cena też z załadunkiem i też za stara. Tylko czy wszystkie stary są takie same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts