Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki za pomysl, nie wiedzialam ze ci od betonow maja tez podmurowki. W sumie logiczne;) Czyli ten element gdzie osadza sie slupek tez maja? Nie rozumiem "zabetobowana razem ze slupkami" - czyli beton jednak sie leje zrobiony na budowie, zeby osadzic te podmurowke i slupek?

W sumie siatke moge sobie zamowic na allegro, a podmurowke tam... jak nie znajde na miejscu tak zrobie. Dzieki! :)

Zdjęcia poglądowe :wink:

http://img367.imageshack.us/img367/9312/000196419xt.jpg

http://img291.imageshack.us/img291/8475/000196518rs.jpg

Płyty betonowe malowałem do połowy ( ta co w ziemi ) dysperbitem.

No i dokładnie, w betoniarce rozrabiany "beton", wykopany dołek na słupek na 0,8-1m, zasypany gruzem i zalany zaprawą. Płyty ogrodzeniowe dostawione do słupków, wypoziomowane i zalane wszycho razem.

pozdrawiam, majki

mmmad - to pewno sam się domyślasz, że albo :

- tak nasypujesz ziemi, żeby było równo, ale jednocześnie nasypujesz komuś na działkę ...

- robisz, co jakiś czas "ząbki" w ogrodzeniu, czyli co jakiś czas opada/wznosi się płot równolegle do poprzedniego poziomu

- zaczynasz prosto, a np. na końcu musisz podłożyć ze dwie takie płyty jako "podmurówka" i ze swojej strony dopiero obsypujesz ...

ale to moje gdybanie :roll:

pozdrawiam, majki

Płyty betonowe malowałem do połowy ( ta co w ziemi ) dysperbitem.

No i dokładnie, w betoniarce rozrabiany "beton", wykopany dołek na słupek na 0,8-1m, zasypany gruzem i zalany zaprawą. Płyty ogrodzeniowe dostawione do słupków, wypoziomowane i zalane wszycho razem.

pozdrawiam, majki

Jejku Majki - dzieki! Ale masz duuuza dzialke, suuper! Moje 754 metrow sie chowa :/ LAdnie to wyglada - tez tak zrobie! :)

A, jakby ktoś chciał gruzu pod słupki - resztki po bloczkach PTH - to akurat jest promocja :lol:

DARMO ODDAM, TYLKO SOBIE ZABIERZCIE :D

Pod słupki ogrodzeniowe, to się nada, pod co inne to wiadomo, że średnio ...

pozdrawiam, majki

PS. Promocja trwa do piątku 21-03. W tym dniu zabiera mi je wywrotka na śmietnik ...

popcarol - tylko wiesz, my robiliśmy soiatkę w 2005 roku, kiedy były PIĘKNE ceny :lol: Z tego co kojarzę wyszło po jakieś 50zł/m2 na gotowo, ogrodzenie z siatki 62 mb...

Więc teraz chyba ciężko porównać ... szczególnie robociznę ... :roll:

Robocizna, była chyba po 12-15 zł/m2,

alektyc - kontkat "mój" do Jarka Karpa na tablicy - robi podobno niezłe tynki CW, ja wstępnie jestem z nim umówiony na jesień ...

pozdrawiam, majki

właśnie! ja też mam kupę śmieci a nie mogę jakoś trafić na sensowny kontener.. Czy zabiera wszelkie śmieci czy tylko gruz?

Oleniek, biedna, niechciana śliwka :( Chętnie bym ją przyjeła, i tak muszę wymienić zdziczałą gruszkę na coś, może być i śliwka, ale nie odzywałam się, bo mam problemy z czasem. Ona sama nie chodzi, a ja ostatnio albo pracuję (w pracy) albo maluję (w domu) i po mieście się nie przemieszczam. W dodatku nie mam jej gdzie przetrzymać do bardziej sensownej pogody. Jeżeli po świętach nadal domu nie znajdzie, to możemy pomyśleć :D

Ja jeszcze nie wywoziłam gruzu, tak sobie na razie sprawdzam i czekam... :wink: Ale znalazłam faceta, który bierze od wywrotki 180 zł. Tylko wiadomo wywrotka wywrotce nierówna. Ten "mój" podał mi pojemność w m3 - 5 m3.

Sli, a jakbyśmy tak zgrali się razem w jeden dzień to może policzyłby nam jeszcze taniej, bo w sumie kursów miałby więcej. Co ty na to? :roll:

Ja jeszcze nie wywoziłam gruzu, tak sobie na razie sprawdzam i czekam... :wink: Ale znalazłam faceta, który bierze od wywrotki 180 zł. Tylko wiadomo wywrotka wywrotce nierówna. Ten "mój" podał mi pojemność w m3 - 5 m3.

Sli, a jakbyśmy tak zgrali się razem w jeden dzień to może policzyłby nam jeszcze taniej, bo w sumie kursów miałby więcej. Co ty na to? :roll:

5 m3 to niewiele 1m3 to 600-800 kg .

ja za starka 7 ton płaciłem coś koło tego z załadunkiem koparko ładowarką i dwoma ludźmi z łopatami do sprzątania .