Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

i druga rzecz. Jęsli chcę siatkę na ogrodzenie to lepiej wziąć 3,2mm czy 3,6mm. domyślam się że grubsza jest trwalsza, ale liczę koszty i wolę wydać mniej tym bardziej że docelowo płot będzie pokryty roślinnością (a właściwie będzie zasłonięty)

Czy jest zatem sens dawać grubszą siatkę i czy jest sens kupować powlekaną? może zwykła ocynkowaną?

i druga rzecz. Jęsli chcę siatkę na ogrodzenie to lepiej wziąć 3,2mm czy 3,6mm. domyślam się że grubsza jest trwalsza, ale liczę koszty i wolę wydać mniej tym bardziej że docelowo płot będzie pokryty roślinnością (a właściwie będzie zasłonięty)

Czy jest zatem sens dawać grubszą siatkę i czy jest sens kupować powlekaną? może zwykła ocynkowaną?

Co do grubosci to jak dla mnie roznica .4mm przy przekroju ponad 3mm nie robi roznicy :)

Co do siatki powlekanej. Jesli kupisz siatke powleczona dobrej jakosci tworzywem to bedzie na pewno duzo bardziej trwala niz ocynkowana. Druga kwestia - ocynk jest 'srebrny'. Jesli byscie chcieli zmienic kolor to sie zarobicie na smierc przy malowaniu.

A generalnie to Wesolych Swiat :)

pamiętaj tylko ,że przy powlekanych podaje się rozmiar 2/3, 2.5/3.5

pierwsza cyfra średnica drutu a druga z polewą

ja mam u siebie siatkę z drutu fi 4 ,oczko 5x5

drut 2 czy 2.5 jest słaby i pierwszy pies rozciągnie zębami :D

Ja zrobilem 3W, zeby mi ptaki i myszy styropianu nie wydziobaly, oraz zeby elewacja byla w calosci rowniez za 20 lat.

a skąd bedziesz wiedział co dzieje się z warstwą ocieplenia za 20 lat?

Za 20 lat? W "Biedronce" kupie kamere termowizyjna...

Jak nie bedzie styropianu - zostanie pustka. U sie pogorszy. I jak mi bedzie z tym zle, to wpuszcze tam jakas pianke czy inne kuleczki...

Co sadzicie o formie EURO-BUD z ul. Tuwima w Łodzi? Maja dobre ceny, slyszalam ze z terminowoscia niespecjalnie, ale poza tym ok czy nie bardzo? Chce tam kupic drzwi, panele, ceramike na podlogi (sporo tego bedzie przez ogrzewanie podlogowe), armature, umywalki, wc i inne. Moze znajda sie chetni do wspolnego zakupu - wynegocjujemy wiekszy rabat? Piszcie prosze :)

Uprzejmnię donoszę ,że na Łódzkich ogłoszeniach znów rozmycie tematu - jakas niepotrzebna moim zdaniem wymiana zdań się tam zakradła .... swoją drogą to zaobserwowaliście,że na polskich forach nagminne jest "kłócenie" się zamiast trzymanie się tematu ?:) swoisty rodzaj pieniactwa chyba:)

Uprzejmnię donoszę ,że na Łódzkich ogłoszeniach znów rozmycie tematu - jakas niepotrzebna moim zdaniem wymiana zdań się tam zakradła .... swoją drogą to zaobserwowaliście,że na polskich forach nagminne jest "kłócenie" się zamiast trzymanie się tematu ?:) swoisty rodzaj pieniactwa chyba:)

Nie, to nieprawda. Mylisz sie. Tak nie jest.

:D :roll: :D