Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Doris, przegoniłem cię :wink: - okna i drzwi wstawione w czwartek ub.tygodnia. Chatka ob-alarmowana, a od wczoraj działają elektryki :D

Widzę, że jest duża szansa na przełożenie spotkania na pt. 11-04 :wink: . Też mogę dojechać w dowolne miejsce w Łodzi.

Podajcie tylko konkrety. (mmmad, adresik poproszę :wink: :lol: - szpadel mogę wziąć swój - na własnym mam lepiej opanowane podpieranie się :lol: )

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam,

czy ktoś z łódzkiej grupy ma zainstalowaną pompę ciepła?

Bardzo proszę o informację, bo nie znam się na tym a chcemy zainstalować pompę bo nie mamy gazu.

Błądzę jak dziecko we mgle, nawet nie wiem o co tych magików pytać :-?

I którą firmę wybrać!

Może jest jakaś życzliwa duszyczka, która się podzieli swoimi doświadczeniami i pomoże! :wink:

Pozdrawiam

witam,

Bardzo proszę o informację, bo nie znam się na tym a chcemy zainstalować pompę bo nie mamy gazu.

I którą firmę wybrać!

Może jest jakaś życzliwa duszyczka, która się podzieli swoimi doświadczeniami i pomoże! :wink:

Pozdrawiam

Hej! Juz o tym rozmawialysmy. U nas dzisiaj koncza odwierty pionowe pod pompe (jednak robimy pionowe, na poziome mamy malutka dzialke). Od 5go maja wchodzi ekipa i robi kotlownie, podlaczenie pod pompe ciepla i ogrzewanie podlogowe. Sama pompe ciepla przywioza i podlacza ok wrzesnia/pazdziernika (tak chcielismy, bo gdyby zamontowali juz musielibysmy od razu placic za nia).

Moge na razie polecic firme- u nas robi odwierty, ale robi cale instalacje (gdybysmy ich znalezli wczesniej skorzystalibysmy z nich calosciowo).

http://www.pompyciepla-nsg.pl/

witam,

I którą firmę wybrać!

Pozdrawiam

Hej! Juz o tym rozmawialysmy. U nas dzisiaj koncza odwierty pionowe pod pompe (jednak robimy pionowe, na poziome mamy malutka dzialke). Od 5go maja wchodzi ekipa i robi kotlownie, podlaczenie pod pompe ciepla i ogrzewanie podlogowe. Sama pompe ciepla przywioza i podlacza ok wrzesnia/pazdziernika (tak chcielismy, bo gdyby zamontowali juz musielibysmy od razu placic za nia).

Moge na razie polecic firme- u nas robi odwierty, ale robi cale instalacje (gdybysmy ich znalezli wczesniej skorzystalibysmy z nich calosciowo).

http://www.pompyciepla-nsg.pl/

wielkie dzięki,

już rozmawiałam i wysłałam już wszystkie niezbędne informację do wyceny!

dam znać jak się sprawy mają.

Jakiej firmy pompę wybraliście?

pozdrawiam :)

co do EURO_BUD Tuwima to odpowiadam że cierpliwosc trzeba mieć anielską

ceny mają bardzo dobre, ale terminy, szkoda gadać, w dodatku sami nigdy nie zadzwonią, tzreba 100 razy dzwonic, i żadnego przepraszam

sporo tam kupiliśmy, ale już chyba nic więcej

Szkoda. W kazdym razie mysle ze potrenuje swoja ciepliwosc u nich, bo cen nikt jak dotad nie pobil w okolicy, a zamowic musze sporo = wydac mnostwo kasy mimo nizszych cen :( A czas mam do lipca ;) kiedy to planuje zaczac klasc podlogi, potem drzwi, malowanie (farby). Wczesniej jednak musze kupic armature do lazienki, W, umywalki itp plus zlewozmywak do kuchni i armature. Mimo wszystko NADAL SZUKAM CHETNYCH DO WSPOLNYCH ZAKUPOW.Karolina

Zgłaszam akces. Właśnie mnie po raz kolejny wkurzyli w pobliskim skladzie. Jak widać wszędzie mają kłopoty z dzwonieniem i informacjami.

Podbijam. Chętnie wejdę w spółkę EUROBUDowską. Robilam już u nich zakupy i było nienajgorzej :D

Zgłaszam akces. Właśnie mnie po raz kolejny wkurzyli w pobliskim skladzie. Jak widać wszędzie mają kłopoty z dzwonieniem i informacjami.

Podbijam. Chętnie wejdę w spółkę EUROBUDowską. Robilam już u nich zakupy i było nienajgorzej :D

Witam, to Anisia 3 i 11malgosia - kiedy wyruszamy na wspolne zakupy? Ja moge sie umowic tylko na ktoras sobote i do tego musze wiedziec wczesniej ... co Wy na to? Najchetniej w polowie maja.

Może wreszcie przeniesiecie się do Łodzi? Bo na Rudę nie dojadę, nawet nie ma co marzyć. Chyba, ze zrobimy konkurencyjne spotkanie np w Nowosolnej :roll:

Na Skoszewach :lol: :lol: :lol: u Mmmada :wink:

Ja juz rzucilem taka propozycje, ale przeszla bez echa...

To ja to gdzieś przegapiłam.

Ale jeśli chodzi o spotkanie w północnej części miasta jestem jak najbardziej za.

Nie szkodzi... przyjdziesz z wlasnym szpadlem, czy dla Ciebie zarezerwowac?

:D

Witam, to Anisia 3 i 11malgosia - kiedy wyruszamy na wspolne zakupy? Ja moge sie umowic tylko na ktoras sobote i do tego musze wiedziec wczesniej ... co Wy na to? Najchetniej w polowie maja.

Sobota jest najlepsza. Ale czemu dopiero w maju? :D

Sobota jest najlepsza. Ale czemu dopiero w maju? :D

Wybaczcie, ale do tej pory to nie czekałam na odzew. Płytki juz mam. jesli w Eurobudzie maja armaturę i umywalki, to w spółke mogę jeszcze wejść, ale tez do maja nie będę czekac.

Może wreszcie przeniesiecie się do Łodzi? Bo na Rudę nie dojadę, nawet nie ma co marzyć. Chyba, ze zrobimy konkurencyjne spotkanie np w Nowosolnej :roll:

Ale jeśli chodzi o spotkanie w północnej części miasta jestem jak najbardziej za.

Zarezerwuj.

Zarezerwuj.

Duży :wink:

Słuchajcie mam takie pytanie. Po montażu okien rozmawiałam z głównym montażystą czym ochronić ramy drewnianych okien przy tynkowaniu, jaką taśmą by nie spowodowała uszkodzenia lakieru. Odpowiedź była taka: u klienta na Kalonce przy tynkowaniu tynkarze zastosowali takie taśmy czy profile , które przytwierdzało się do ramy i w tym cudzie była taka część jak taśma do której na czas robót tynkarskich przyklejało się folię dla ochrony. Po skończeniu prac tynkarskich z tego profilu zrywało się tą część z klejem, a pozostała część stanowiła wykończenie samego ościeża.

Może wiecie co to jest i gdzie to kupić.

Za każdą pomoc wielkie dzięki.

Pozdrawiam . Dorota.

Słuchajcie mam takie pytanie. Po montażu okien rozmawiałam z głównym montażystą czym ochronić ramy drewnianych okien przy tynkowaniu, jaką taśmą by nie spowodowała uszkodzenia lakieru. Odpowiedź była taka: u klienta na Kalonce przy tynkowaniu tynkarze zastosowali takie taśmy czy profile , które przytwierdzało się do ramy i w tym cudzie była taka część jak taśma do której na czas robót tynkarskich przyklejało się folię dla ochrony. Po skończeniu prac tynkarskich z tego profilu zrywało się tą część z klejem, a pozostała część stanowiła wykończenie samego ościeża.

Może wiecie co to jest i gdzie to kupić.

Za każdą pomoc wielkie dzięki.

Pozdrawiam . Dorota.

Ja te listwy kupowalem (prawdopodobnie) tam:

Bautech Serwis Alina Kałek

91-222 Łódź Szczecińska 28

tel. : 42 6110181

Pisze prawdopodobnie, bo jest kilka firm o tej samej nazwie. Jak zadzwonisz i powiesz, o co Ci chodzi, na pewno beda wiedzieli.

O tych listwach powinni wiedziec juz wszyscy tynkarze maszynowi - bardzo upraszcza to wykanczanie glifow okiennych.

Bierz Braasa, wiem że masz dylemat, ale bierz 8)

BTW mam już instalacje odkurzacza centralnego, montaż 3 punkty trwał 2 godziny, cena idealna jak dla mnie 520 zł, ekipa posprzątała po sobie a do wiercenia kucia używali odkurzacza p-pyłowego, jakby co to mogę zdecydowanie polecić firmę na ŁTO

Dawaj te odkurzacze na ŁTO : sam juz powoli szukam, a jak masz pewniaków, to dawaj :p

Brałeś z systemu Beam'a, czy cos innego ?

pozdrawiam, majki

Przyłączam się do pytania o odkurzacze - jaka to firma?