Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Dobrze mówi...

Byłem w szoku jakie akrobacje wyczyniał operator Caterpilara na mojej działce - na pewno dużo zależy od umiejętności, ale sprzęt też jest niesamowity. Mówię wam cudeńka wyczyniał :D

Kiedyś musiałem przepchnąć jakieś górki i rozplantować trochę ziemi z użyciem Ostrówka - załamka - jeździł po własnych śladach a robota nie posuwała się do przodu (za to licznik tykał miarowo) :wink: :lol:

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam po małej przerwie :):)

Chciałabym się pochwalić - w zeszłym tygodniu urodziłam szczęśliwie drugiego już w mej karierze matki, synka - mały okazał się "nie-taki-mały" całe 4310 kg wagi i 57 cm wzrostu :):) Teraz tylko czekać aż urośnie na chłopisko i będzie kosił trawkę na działce hehehehe

Ponoć w najbliższą środę mają u nas zacząć fundamenty - trzymajcie kciuki !!!

Gratuluję serdecznie!!!

Trzymam kciuki nie tylko za fundamenty.

Pozdrawiam

Ya

Czy ktoś próbował robić adaptację projektu z Muratora do WZ za pomocą którejś z firm sprzedających te projekty w Łodzi lub okolicach? I jeśli tak to jakie macie doświadczenia?

I jeszcze jedno - możecie podać namiary na dobrego i niedrogiego architekta -Jak pisałem wyżej mój za adaptację z niewielkimi zmianami chce 8 tys i chciałbym znaleźć kogoś tańszego.

Pozdrawiam

Ya

Majki Twój dziennik już przeczytałem - muszę przyznać -trzymająca w napięciu lektura , a dach prezentuje się naprawdę super, z resztą cała rezydencja ! Jeśli można mam jeszcze pytanie - co jest u Ciebie miedzy bloczkami a pierwszą warstwą cegły - folia, papa na jakimś " smarowidle "?, czy nie ma problemu z zasypywaniem fundamentu z bloczków, który nie jest obsypany od zewnątrz ( bo w tej chwili nie mam jeszcze ocieplenia), jak to zrobić, żeby fundament sie nie rozjechał, bo i o takich przypadkach piszą ?

Dzięki za zaproszenie na oględziny, jeśli nie zmienisz zdania, może skorzystam :D

Pozdrawiam

Między bloczkami a pierwszą warstwą PTH - posmarowane Izolbetem K + taka folia w rolce 50 cm szerokości. Taka raczej gruba z jakimiś "wypustkami" ... nie pamiętem nazwy :oops: Kupowana w "Iwonie" pod Aleksandrowem.

Nie miałem problemu z zasypywaniem fundamentu, nic nie pękło.

pozdrawiam, majki

Chciałabym się pochwalić - w zeszłym tygodniu urodziłam szczęśliwie drugiego już w mej karierze matki, synka - mały okazał się "nie-taki-mały" całe 4310 kg wagi i 57 cm wzrostu :):) Teraz tylko czekać aż urośnie na chłopisko i będzie kosił trawkę na działce hehehehe

G R A T U L A C J E !!!

pozdrawiam, majki

Hej , dawno mnie tu nie było kochani

wykanczam i wykanczam i....

az nie mam czasu poklikac

ale do rzeczy , potrzebuje wykonac podmurówkę ogrodzeniową z klinkieru , proszę Was zatem o namiar na takich fachowców :lol: co by cos zmajstrowali

proszę pomyslcie chwilke , moze jakis namiar sprawdzony Wam sie nasunie

pozdrawiam

1. Czy pomieszczenia typu: łazienka, WC, ewentualnie garaż... czyli wszystko co się płytkuje trzeba tynkować? I dlaczego...?

bo klej do płytek jest sporo droższy od tynku

2. Jak izolowaliście p/wilgociowo ściany w kabinie prysznicowej?

jeszcze nie izolowaliśmy ale będziemy -folia w płynie Daiterman czy jak się to pisze :lol:

potrzebuje wykonac podmurówkę ogrodzeniową z klinkieru , proszę Was zatem o namiar na takich fachowców :lol: co by cos zmajstrowali

pozdrawiam

Może ten "mój" kontkat z tablicy : Jarek Karp ... ? Jak wtedy u mnie robił, to mówił, że klinkier muruje ... A ja osobiście bym mu zaufał :D

pozdrawiam, majki

długi, dzięki za szybką reakcję :wink:

klej droższy, ale fachowiec razy 2 + niski (ale jednak koszt) tynku

... i mimo to z tynkami lepiej się kalkuluję...?

Tą folią w płynie to tynk trza wysmarować czy mur pod tynkiem?

otynkowana ściana jest (albo powinna być ) równa

tynku jest 1.5, 2 cm , i spróbuj położyć płytkę na ścianie na 2 cm kleju :lol:

ja mam otynkowane pod prysznicem , na tynk folia w płynie .silny grunt i płytka

folią w płynie się maluje jak farbą

ale... po pierwsze trzeba to robić tuż przed ciągiem dalszym (no tak z dzień) bo ta błona, co ją tworzy folia, jest raczej delikatna i lubi się niszczyć a co komu po dziurawym zabezpieczeniu. Po drugie ale.. miałam w łazience na części ściany folię i kaflarz marudził - żeby klej jakiś nietypowy kupićdo tego kawałka i w ogóle kafle z tego kawałka mogą odpadać.. wybrzydzał. nie wiem, co tam w końcu położyli, na razie nic nie odpada