canna 22.04.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Pierwsza noc pod nowym dachem minęła !!!! Zmuszeni przez siły niezależne od nas wprowadziliśmy się do domu, w którym: ekipa od wykończeń stara się jak może być wszędzie, ale nie daje rady. Stiuki i ich gładzenie doprowadzają mnie do rozpaczy !! druga ekipa siedzi na schodach i układa stopnie, trzecia ekipa rozkopała front i układa krawężniki, od jutra zaczynają kłaść kostkę, czwarta ekipa przywiozła rano i składała meble - częściowo zostały rozstawione po kątach i zostawione, bo "w takich warunkach my nie możemy pracować", wobec czego pojechali sobie i resztę zrobi ekipa pierwsza, piąta ekipa - elektryk, jak narazie bez komentarza, bo pracuje na zasadzie - pojawia się i znika, nie ma dla mnie czasu i wszędzie straszą wiszące przewody, dojrzewam powoli do zmiany laurki na Tablicy Ogłoszeń http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 22.04.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Pierwsza noc pod nowym dachem minęła !!!! Zmuszeni przez siły niezależne od nas wprowadziliśmy się do domu, w którym: ekipa od wykończeń stara się jak może być wszędzie, ale nie daje rady. Stiuki i ich gładzenie doprowadzają mnie do rozpaczy !! druga ekipa siedzi na schodach i układa stopnie, trzecia ekipa rozkopała front i układa krawężniki, od jutra zaczynają kłaść kostkę, czwarta ekipa przywiozła rano i składała meble - częściowo zostały rozstawione po kątach i zostawione, bo "w takich warunkach my nie możemy pracować", wobec czego pojechali sobie i resztę zrobi ekipa pierwsza, piąta ekipa - elektryk, jak narazie bez komentarza, bo pracuje na zasadzie - pojawia się i znika, nie ma dla mnie czasu i wszędzie straszą wiszące przewody, dojrzewam powoli do zmiany laurki na Tablicy Ogłoszeń http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif GRATULUJĘ ! ...i nie powniem, żebym nie zazdrościł. Ya jestem niestety na początku tej drogi... Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 22.04.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Canna ja też przyłączam się do gratulacji ! Ależ masz fajnie !!!!!!! To co ,że ekipy na łbie siedzą - ale jesteś już w swym domku - to jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 22.04.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Canna, gratuluję przeprowadzki. Ale mieszkania z ekipami juz nie. To co? Niedlugo będę mogla zobaczyc palmę? EZS, moj tynkarz to cała ekipa od ścian i dachu. Zapomnialam, że cena umawiana w styczniu zeszłego roku, a w marcu też tamtego roku wykonawstwo. Sądzę, że obecna cena może różnic się od mojej. Ale jak będziesz chciała to dam ci namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrozek1 22.04.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 canna, ja również gratuluje i samozaparcia i samego faktu zamieszkania! btw, ogrodzenie prowizorka stoi, a Twoje stemple twardo straszą okoliczną ludność, cyt. "to co, już nie będzie tu przejścia? cholera, jak ja do biedronki będę chodził" zrówka, mrozek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 23.04.2008 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Może ta ekipa od mpoplaw'a i teraz co robi u mnie ? nie da rady 5 maja wchodzą do mnie robić tynki silikatowe, a potem wewnętrzne, skończą gdzieś koło czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 23.04.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Może ta ekipa od mpoplaw'a i teraz co robi u mnie ? nie da rady 5 maja wchodzą do mnie robić tynki silikatowe, a potem wewnętrzne, skończą gdzieś koło czerwcaIle placisz za wewnetrzne - tak z ciekawosci? Gipsowe czy c-w? Pozdrawiam, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 23.04.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Dziękuję wszystkim za gratulacje http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gifCodziennie prace posuwają się do przodu i widać efekty.Schody dzisiaj będą skończone a kostkę zaczęli układać, sześciu ludzi to mam nadzieję, że do soboty skończą i zostanie mi tylko jedna ekipa.Pora zacząć myśleć o elewacji, styropian, tynk i zostanie tylko zagospodarowanie ogrodu. Ewa! prosiłaś o informację dot. iglaków. Wszystkie już mam posadzone. Generalnie są w porządku. Mają 1m wysokości i tylko kilka jest badylowatych. Ale wśród 320 kilka to chyba niewiele. Reszta to już fajne, gęste krzaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.04.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Może ta ekipa od mpoplaw'a i teraz co robi u mnie ? nie da rady 5 maja wchodzą do mnie robić tynki silikatowe, a potem wewnętrzne, skończą gdzieś koło czerwca powoli, powoli ... U mnie mają jeszcze pewien "front" robót, także nie wiem czy wejdą 5 maja ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.04.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Ekhm ... Takie pytanko : może ktoś ma ( planuje ) podsufitkę / podbitkę firmy Royal Europa - Royal Soffit ? Coś mi wyglądą, że pójdę w tym kierunku i szukam opini na ten temat ... dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 23.04.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Ekhm ... Takie pytanko : może ktoś ma ( planuje ) podsufitkę / podbitkę firmy Royal Europa - Royal Soffit ? Coś mi wyglądą, że pójdę w tym kierunku i szukam opini na ten temat ... dzięki, pozdrawiam, majki Moze niewiele Ci pomoge, ale napisze, ze porownujac Boryszew i Royal w brazie jedna z nich jest bardziej blyszczaca (a druga matowa). Ale juz nie apmietam ktora Zastanawialem sie przez chwile, czy zamiast jezdzic do Chechla po Boryszew nie dokupic Royala "za rogiem". Przy okazji: za rogiem jest duzo drozej niz w Royal-Hurt na Olechowskiej... p.s. Jest jeszcze Gamrat, ale chyba nie tak dostepny na naszym terenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 23.04.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Cześć Możecie ( Ci którzy już mają ) się pochwalić z jakiej firmy macie swoje podbitki. Trwała to jakiś czas temu dyskusja skąd kupić, a ja teraz walczę z pomysłami ... Z góry dzięki, pozdrawiam, majki Ja mam z Royala - Olechowska 12. Z jasnej zrobiony jest sufit w garażu - wyszło bardzo dobrze, budowlańcy powiedzieli, że jakość dobra. Na zewnątrz będzie brązowa, mam nadzieję, że też będzie OK. W poniedziałek kupuje brązową. Ten Royal to właśnie Royal Europa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idiuna 24.04.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Kupię deski szalunkowe .Najchętniej używane lub namiar na tani tartak . Z góry dziękuję i pozdrawiam Idiuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.04.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Może ta ekipa od mpoplaw'a i teraz co robi u mnie ? nie da rady 5 maja wchodzą do mnie robić tynki silikatowe, a potem wewnętrzne, skończą gdzieś koło czerwca Ja się nie śpieszę, do jesieni mam czas. A po ile płacisz za tynki silikatowe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.04.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ewa! prosiłaś o informację dot. iglaków. Wszystkie już mam posadzone. Generalnie są w porządku. Mają 1m wysokości i tylko kilka jest badylowatych. Ale wśród 320 kilka to chyba niewiele. Reszta to już fajne, gęste krzaczki. Pokonałam lęki i już zaczęłam kupować roślinki na allegro. Cieszę się, ze twoje są ładne i duże, bo generalnie to wzrost roślin podają chyba od czubka korzenia do czubka krzaczka A czy będą rosły, to się okaże za rok. Mnie kilka zeszłorocznych tui padło właśnie teraz... Ale może będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 24.04.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Czy ktoś próbował robić adaptację projektu z Muratora do WZ za pomocą którejś z firm sprzedających te projekty w Łodzi lub okolicach? I jeśli tak to jakie macie doświadczenia? I jeszcze jedno - możecie podać namiary na dobrego i niedrogiego architekta -Jak pisałem wyżej mój za adaptację z niewielkimi zmianami chce 8 tys i chciałbym znaleźć kogoś tańszego. Pozdrawiam Ya Ponawiam pytanie. Przepraszam za natręctwo ale zależy mi na tym mocno. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.04.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ya Projekt kupujesz sobie a adaptacje robisz oddzielnie. Nie bardzo rozumiem, dlaczego koniecznie chcesz łączyć te dwie rzeczy. Po drugie - adaptacja bez zmian istotnych kosztuje zwykle tyle co projekt. Czyli ok 1500 zł. Zmiany istotne to takie, że architekt nie jest w stanie już ich nanieść na stary projekt (za dużo) i musi rysować od nowa rysunki. Mnie np rysowała strop, bo zmieniłam na terive, wcale zresztą nie biorąc dodatkowej kasy. Do tego trzeba dołożyć pieczątki wszystkich instalatorów (prąd płaciłam 300 zł, wod-kan 1500) ta cena obejmuje też uzgodnienia na ZUD i złożenie papierów do pozwolenia. Chodzi oczywiście o instalacje w projekcie i na działce. Przyłącza to inna bajka. Naogół tak jest, że architekt ma swoich instalatorów i on im płaci, stąd ceny adaptacji w granicach 3500 zł Akurat moja nie maiła nikogo do współpracy i szukałam oddzielnie. Trochę to uciążliwe... Teraz o polecenie - trudno polecać. Jeżeli baaardzo byś chciał, mogę dać na priva moją panią.. ale polecanie to inna sprawa... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 24.04.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Projekt kupujesz sobie a adaptacje robisz oddzielnie. Nie bardzo rozumiem, dlaczego koniecznie chcesz łączyć te dwie rzeczy. Nie chcę koniecznie łączyć. Pomyślałem, że jeśli pracownia X sprzedaje jakiś projekt to może zrobić też jego adaptację. A nawet (być może) zna ten projekt i wie co mu dolega. Teraz o polecenie - trudno polecać. Jeżeli baaardzo byś chciał, mogę dać na priva moją panią.. ale polecanie to inna sprawa... . Oczywiście uprościłem - nie chodzi mi o specjalne polecanie tylko po prostu o namiary na kogoś miłego/rozsądnego/niedrogiego/itp... Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 24.04.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Canna przejeżdzałam obok Ciebie juz kilka razy i wciaż widzę mnóstwo ludzi na terenie i samochodów na ulicy ... Nie chcę Ci stwarzac dodatkowych problemów, a moze w weekend bedzie spokojniej? Wytrwałosci... Podpowiedzcie skad wziąc glebogryzarkę. Muszę trochę popracowac w ogrodzie... Czy ktos wie co się dzieje z Dorotą Szymczak? Jest z nią jakiś kontakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.04.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Podpowiedzcie skad wziąc glebogryzarkę. Muszę trochę popracowac w ogrodzie... Ja brałem od Walenciaka - 80 zł/h + dojazd ( do mnie 100 zł ). pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts