Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Gruz. Potrzebny. Na cito (znaczy do niedzieli wlącznie).

Ktos ma pomysl, widzial rozbiorke w Lodzi i okolicach (im blizej Aleksa tym lepiej), albo ma zalegajacy to bede wdzieczny za pomoc.

W poniedzialek na dzialke sasiada przywoza pierwsza partie PTH (caly tir), a droga dojazdowa w stanie takim, ze panowie kierujacy powiedzieli, ze nie wjada i juz...

z gory dzieki

zdrowka, mrozek

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gruz. Potrzebny. Na cito (znaczy do niedzieli wlącznie).

Ktos ma pomysl, widzial rozbiorke w Lodzi i okolicach (im blizej Aleksa tym lepiej), albo ma zalegajacy to bede wdzieczny za pomoc.

W poniedzialek na dzialke sasiada przywoza pierwsza partie PTH (caly tir), a droga dojazdowa w stanie takim, ze panowie kierujacy powiedzieli, ze nie wjada i juz...

z gory dzieki

zdrowka, mrozek

przejedź się na kopalnie na pomorska . Na starej kopalni jest kruszarnia gruzu możesz tam kupić ..

cen nie znam

dzięki bardzo za tyle infosów :):)

ale dalej nie wiesz ile kosztuje "grucha" :wink: sąsiadko :D

Sąsiedzie :) wiem już - wystarczyło mi że 250 zł za mjeterek i se policzyłam

na ławy wyszło nam ponoć 36 mjeterków - nie wiem bo nie stałam i nie liczyłam , musze zaufać wykonawcy - uf uf uf

A sąsiedzie to po radogosku czy po kochanówku ???? czy tak "łogólnie"? :):):)

Dobra

udało się

Pojechałam do Tesco - zgodnie z najmniej uciążliwą radą :lol: :lol: :lol: . Tam spytałam się pani czy mogę u niej rozwiązać umowę. Na co ona "tak, ale musi mieć Pani podanie" ja na to "czy mnie poratuje jedną kartką" a ona" że jakby tak każdemu kartkę dawali to by zbankrutowali :o Więc musiałam wejśc do Tesco i kupić całą paczkę papieru :D i długopis :D :D (bo jeszcze bym TPSę zrujnowała) nastałam się w kasie 30 minut :o :o :o ale podanie w końcu złożyłam 8) Z końcem maja TEPSIE mówię ostatecznie PAPA :lol:

hehehe milutko nie ma co :)

ale co tam cena długopisa i papiera - mina pani która musi przyjąć rezygnację jest bezcenna :):):)

póki co na pohybel tepsie - ciekawa jestem jakie są możliwości medialne Kochanówki :)

dzięki bardzo za tyle infosów :):)

ale dalej nie wiesz ile kosztuje "grucha" :wink: sąsiadko :D

Sąsiedzie :) wiem już - wystarczyło mi że 250 zł za mjeterek i se policzyłam

na ławy wyszło nam ponoć 36 mjeterków - nie wiem bo nie stałam i nie liczyłam , musze zaufać wykonawcy - uf uf uf

A sąsiedzie to po radogosku czy po kochanówku ???? czy tak "łogólnie"? :):):)

Radosne miejsce natym naszym osiedlu :lol: :lol: :lol:

wsch czy zach ????

36 meterkow t nie malo :o no chiba ,że domek sporawy ...

a wykonawcy z natury sie nie ufa 8) papier od gruchy w rękę i hopsia na drabinkę coby zobaczyć czy wszystko wylal ....

mnie gruszkowy w żywe oczka chcial wyciąć ale mial pecha :lol: :lol: :lol:

super pilne

gdzie w łodzi kupić drzewka owocowe w doniczkach takie które się jeszcze w tym roku przyjmą ??

syna mam, dom mam, muszę więc pinie do końca weekendu posadzić drzewo

ta ekipa co u mnie ociepla dom

ile ci powiedzieli za podbitkę ?? mnie coś przebąknęli że 3 tyś, przy 25 zł/m2 wychodzi że masz 120m2 podbitki ??

PS moje parapety zewnętrzne sztuczny marmur 11 sztuk kosztowały 1300 zł brutto z montażem

TRESTKA DESIGN Pracownia Architektoniczna Łódź

Nawiązując do listy wystawców z ostatnich targów - p.Aneta Trestka, osoba bardzo sympatyczna, ale współpraca bardzo bardzo trudna. Niestety w naszym przypadku zerwana w połowie. Generalnie, z żalem, ale nie polecam i przestrzegam. Jesli ktoś jest zainteresowany szczegółami, zapraszam na PW.

Czy ktoś z drogich Forumowiczów buduje się może na Zielonych Wzgórzach na Stokach??

TRESTKA DESIGN Pracownia Architektoniczna Łódź

Nawiązując do listy wystawców z ostatnich targów - p.Aneta Trestka, osoba bardzo sympatyczna, ale współpraca bardzo bardzo trudna. Niestety w naszym przypadku zerwana w połowie. Generalnie, z żalem, ale nie polecam i przestrzegam. Jesli ktoś jest zainteresowany szczegółami, zapraszam na PW.

Czy ktoś z drogich Forumowiczów buduje się może na Zielonych Wzgórzach na Stokach??

zielone wzgórza to chyba Sikawa a nie Stoki ????

A ja sie ciesze, ze (byc moze) TP S.A. podlaczy mnie do swiata juz 24 grudnia... (a jak nie, to beda placic karne odsetki)

...

Ja tez mam umowe dziesieciomiesieczna ... i nieoficjalnie wiem, ze jednak beda placic :x

M.

Niekoniecznie. W umowie masz tylko telefon (uslugi glosowe). Popatrz na polnoc, widzisz ten maszt? Moga nas "obdarzyc" radiolinia i wywiazac sie w ten sposob z umowy.

A o neozdradzie mozna wtedy zapomniec...

super pilne

gdzie w łodzi kupić drzewka owocowe w doniczkach takie które się jeszcze w tym roku przyjmą ??

syna mam, dom mam, muszę więc pinie do końca weekendu posadzić drzewo

ta ekipa co u mnie ociepla dom

ile ci powiedzieli za podbitkę ?? mnie coś przebąknęli że 3 tyś, przy 25 zł/m2 wychodzi że masz 120m2 podbitki ??

PS moje parapety zewnętrzne sztuczny marmur 11 sztuk kosztowały 1300 zł brutto z montażem

Za podbitkę zawołali 3 tysie, mam 75 m2 ( to i tak dużo :( ). Czyli wychodzi po 40 zł/m2. U mnie ta podbitka, jest w paru miejscach troche skomplikowana, więc pewno dlatego drożej.

Rozumiem, że zawołali Ci 3 tysie za podbitkę ? Czyli może mają taką cenę standardową za taką pracę ... ? :roll:

Bo przy 75 m2 po 25 zł/m2 to daje 1875 - jest różnica ... :-?

Będzie trzeba "ponegocjować" 8) Ty walcz teraz pierwszy, ja pójdę za ciosem :lol:

Ty mi o parapetach już nic nie pisz ... :roll: :wink:

pozdrawiam, majki

ja im podziękowałem bo podbitkę zrobi ktoś inny z palcem w nosie za 25 zł/m2 chyba że oni zgodzą się na moją cenę, parapety tak samo ja zaproponowałem 1300 zł ze wszystkim i jedna firma sie zgodziła, jak chcesz wpadnij do mnie i zobaczysz czy się nadają dla ciebie, jakby co będziesz 4 tyś do przodu

przy okazji zobaczysz sobie ogród zimowy za 11 tyś, i ewentualnie weźmiesz sobie tel.

No czyli jak do mnie wrócą, to sobie z nimi ponegocjuję :wink:

Za obstawienie parapetów, to zapłacę niewiele, tylko same parapety ... wzięliśmy granitowe więc ... :roll: No ale takie się akurat nam podobały ... 8)

Masz ogród zimowy :o ?

No to faktycznie muszę w końcu do Ciebie zajrzeć :D

pozdrawiam, majki

tak...czasami faktycznie się udaje moi drodzy...z tymi fachowcami,ze sie trafi, ze wezma nieco mniej niz konkurencja...bo robia np.po godzinach,emeryci,albo bez rachunku i bye bye jak cos nie wyjdzie:) ja zdecydowanie wole zaufac pewnej firmie i miec pewnosc ,ze to co chce zrobia! wkoncu niewiadomo, kiedy bedzie nastepny dom..jakby ktos chcial to dam numer na priv, szczerze polecam przy wykończeniach..

tak...czasami faktycznie się udaje moi drodzy...z tymi fachowcami,ze sie trafi, ze wezma nieco mniej niz konkurencja...bo robia np.po godzinach,emeryci,albo bez rachunku i bye bye jak cos nie wyjdzie:) ja zdecydowanie wole zaufac pewnej firmie i miec pewnosc ,ze to co chce zrobia! wkoncu niewiadomo, kiedy bedzie nastepny dom..jakby ktos chcial to dam numer na priv, szczerze polecam przy wykończeniach..

Jasne

należy płacić dużo, nic nie wymagać i modlić się żeby jp fachowiec raczył przyjść do pracy.

Spadaj koleś

mało masz pracy ??????

może jasteś za drogi ???