mxxxx 02.05.2008 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Rozmawiałam z wykonawcą i liczy owszem 30 - 35 zł ale za mb a mnie jeden wykonawca powiedział trzeba wyczuć klienta, jak się nie targuje to cena leci 300-400% w górę przykład ogród zimowy robię za 11 tyś, ale była tez wycena za identyczny od innej firmy na 28 tyś PS te 25 zł/m2 wziąłem z muratora z działu Lista płac wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 02.05.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Średnia cena za podbitkę to 25/m2, ale można znaleźć za 17-19. Czy znacie kogoś kto robi tanio gładzie ? Teraz widzę, że niektórzy przesadzają z cenami 15-20 bez malowania to dla mne szok. A ja mam prościutkie ściany i nałożony już tynk więc chcę tylko delikatnie wygładzić sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 02.05.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 [ Radosne miejsce natym naszym osiedlu wsch czy zach ???? 36 meterkow t nie malo no chiba ,że domek sporawy ... a wykonawcy z natury sie nie ufa papier od gruchy w rękę i hopsia na drabinkę coby zobaczyć czy wszystko wylal .... mnie gruszkowy w żywe oczka chcial wyciąć ale mial pecha Osiedle wschód - jeszcze bo jak tak dalej pójdzie to trzeba opchnąc te mieszanie i iść pod mostek ,żeby była kapusta na domek. Ale cóż A domek niby miał być mały , a wyszedł jakiś taki większy , 18,5 x10 w obrysie - jak zobaczyłam wykop na działce to mi szczęka opadła ... bo miał być domeczek , a wychodzi na jakieś domisko ... A 36 m betonu też mi się wydawało dużo , ale teraz to już chyba nie sprawdzę ile faktycznie poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 02.05.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 przy okazji zobaczysz sobie ogród zimowy za 11 tyś, i ewentualnie weźmiesz sobie tel. Ja bym tez chcial... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgredek2p 02.05.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 ??? o co chodzi z tym malo pracy masz?? ja nie ta branza,hehehe,daleko mi do remontow...u mnie gladzie robili po 15 zl za metr i jak sie orientowalem to srednia lodzka stawka...koles chcial po 23 to samo! i po 8 tez byl jeden:)ale jak go zobaczylem to podziekowalem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 02.05.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 ??? o co chodzi z tym malo pracy masz?? ja nie ta branza,hehehe,daleko mi do remontow...u mnie gladzie robili po 15 zl za metr i jak sie orientowalem to srednia lodzka stawka...koles chcial po 23 to samo! i po 8 tez byl jeden:)ale jak go zobaczylem to podziekowalem:) Chodzi o to, ze ten za 23 moze zrobic tak samo dobrze, jak ten za 15, wiec po co przeplacac? Co wiecej, ten za 23 moze zrobic duzo gorzej niz ten za 15 i na dodatek byc "nieszczesliwym", jak mu sie to wypomni... (takich "po 23" i "po 8" juz sie wystrzegam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgredek2p 02.05.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 i tak wszystko okaże nam się dopiero po paru metrach...albo po paru dniach jak zrobi ze 3 metry,haha...istnieja jeszcze fakt!!! dobrzy i powiedzmy w miarę rozsądni cenowo fachowcy...ale trafić na nich to nieraz nieźle trzeba się naszukać i stracić cierpliwości ...wiem po swoim domu i 3 ekipach Panów majstrów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 02.05.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 ??? o co chodzi z tym malo pracy masz?? mam zrobione tynki gipsowe i przypilnowałem kolesi więc są równe prawie idealne. W tym wypdku wystarczy minimalna ilość gładzi. Niestety podczas wielu innych robót, opierania o ściany itp powstało trochę ubytków, a po za tym zawsze ściany będą ładniejsze jak się zrobi gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.05.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 przy okazji zobaczysz sobie ogród zimowy za 11 tyś, i ewentualnie weźmiesz sobie tel. Ja bym tez chcial... mpoplaw - grilika robisz, piwko i wpadamy z mmmadem się pogościć w ogrodzie zimowym pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 03.05.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Właśnie wertując forum gazety przypadkiem trafiłam na temat zastrzelenia psa przez ginekologa . Brzmi durnowato ale : pan ginekolog jechał z żoną i dzieckiem rowerami na spacerek i nagle doskoczył do nich duży czarny pies - co zrobił pan lekarz ? wyjął glocka ( posiadanego legalnie) i zastrzelił bydle . A wiecie co najlepsze w całej tej historii ????? Dramat rozegrał się na mojej uliczce a zabity zwierzak to pies sąsiadki !!! Hmmm i mam mieszane uczucia ... sąsiad z okolicy z glockiem na rowerze średnio mi się podoba... z drugiej strony puszczanie psów luzem uważam za bezmyślność i gdybym miała legalnego glocka też już kilka psiaków bym ustrzeliła ....boję się psów okropecznie Ładne miejsce wybraliśmy do życia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 04.05.2008 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Też o tym czytałem , jak można zabić psa od tak bo sobie latał???? wogóle co to za koles z rodzinką na spacer jedzie i pistolet ze sobą zabiera??? no tak ale jak sie jest lekażem i na studia się dostało bo tatuś też był lekarzem to sobie można latać z pistoletem po ulicach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 04.05.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Też dzisiaj się wybiorę na niedzielny spacerek z żoną i dziećmi. Biorę obrzyna i 3 granaty - chce się ktoś przyłączyć? - Pospacerujemy po mieście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.05.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Z jednej strony myślę - gnojek. Z drugiej strony - w gazetach piszą, jak pies rzucił się na dziecko itd. Mam za sobą też chwile grozy, jak podeszło do nas wielkie bydle bez kagańca za to z wyrazem pyska hmm nieciekawym. Zasłoniłam sobą dziecko i zastanawiałam się czy przeżyję zanim znajdzie się jego właścicel. A nie jestem płochliwa i nie boję się psów. Ten był chodzącą agresją. Na szczęście jego właścicel jechał na rowerze i pies musiał go zaczać gonić. Tego psa też bym zastrzeliła, jakbym miała broń. Byż może uratowałabym kogoś od pogryzienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 04.05.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Z jednej strony myślę - gnojek. Z drugiej strony - w gazetach piszą, jak pies rzucił się na dziecko itd. Mam za sobą też chwile grozy, jak podeszło do nas wielkie bydle bez kagańca za to z wyrazem pyska hmm nieciekawym. Zasłoniłam sobą dziecko i zastanawiałam się czy przeżyję zanim znajdzie się jego właścicel. A nie jestem płochliwa i nie boję się psów. Ten był chodzącą agresją. Na szczęście jego właścicel jechał na rowerze i pies musiał go zaczać gonić. Tego psa też bym zastrzeliła, jakbym miała broń. Byż może uratowałabym kogoś od pogryzienia Faktycznie trzeba rozważyć 2 rzeczy - po pierwsze agresywne psy, które są takie bo mają nieodpowiedzialnych właścicieli (uważam, że w 90 % to wina właścicieli). Przed takimi zwierzakami trzeba się bronić i nie mam nic przeciwko zastrzeleniu psa w obronie dziecka. Z drugiej strony lekarz,który na wycieczkę czy spacer zabiera glocka powinien być poddany badaniom psychologicznym. Bo może być bardziej niebezpieczny od tych psów. Nawiasem mówiąc współczuje jego dzieciom. Widok zabijanego psa przez ojca może im zostać przed oczami na całe życie. O tym też warto myśleć. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 04.05.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Życie lub zdrowie dziecka jest najważniejsze. Nie wachałbym się ani chwili żeby zastrzelić agresywnego psa tym bardziej, że za sam bezpodstawny atak powinien zostać uśpiiony. Po za tym właściciel takiego psa powinien zostać dodatkowo ukarany za puszczanie agresywnego psa bez smyczy. A co do glocka to widać, że człowiek ten musiał mieć już jakieś przykre doświadczenia wcześniej i dlatego ma przy sobie broń. Ktoś kto ma sielankowe życie i nigdy nie został napadnięty na pewno tego nie zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogloszka 04.05.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witam wszystkich budowniczych i serdecznie pozdrawiam mam wielka prośbę czy mozecie polecić jakieś piece na eko-groszek sprawdzone muszę właśnie wybrać jakiś piec a każdy producent zachwala swoje i juz zgłupiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrFryzio 04.05.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Też o tym czytałem , jak można zabić psa od tak bo sobie latał???? wogóle co to za koles z rodzinką na spacer jedzie i pistolet ze sobą zabiera??? no tak ale jak sie jest lekażem i na studia się dostało bo tatuś też był lekarzem to sobie można latać z pistoletem po ulicach.... A Ty kolego to byle co jesz, byle co piszesz i... Ech, szkoda gadać po prostu dno. A na studia to na pewno się nie dostałeś, nawet liceum nie skończyłeś, bo widać, że nie tylko treść do bani, ale i forma pod postacią ortografii kuleje. Oczywiście uważam, że ten facet przesadził. Jak na spacer zabiera ostrą broń to może mieć coś z głową. Ale na bezpańskie psy to są inne środki, jak gaz pieprzowy. A nie strzelać od razu do psa. Nie oceniajcie też jak nie widzieliście sytuacji, może naprawdę zaatakował dziecko. Kto by czekał jak własne dziecko jest w niebezpieczeństwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krab32 04.05.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witam, ja niedługo również zaczynam przygodę z budową własnego domku, mamy już nawet projekt... I teraz moja goraca prośba czy może mi ktoś polecić sprawdzonego architekta ? I w jakich granicach kształtują się ceny u nas w Łodzi za adaptacje projektu gotowego ( bez żadnych zmian). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.05.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A poczytaj sobie kolego forum ze 3 strony wstecz Było i o adaptacji i o architektach A ja potrzebuję ładną, piękną tapetę. Gdzie jest jakiś sklep????????? Oprócz marketów, je już zwiedziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 05.05.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 kiedys na szparagowej w NOVUM były fajne tapety. Na allegro są bardzo ładne odleciane fototapety pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts