Grzegorz Kalonka 19.03.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 bawcie sie dobrze kochani..moze kiedys zgra sie termin z moim przyjazdem pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniszkin 19.03.2004 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Dzięki wielkie, że mogliśmy się spotkać. Było super fajniaście. No i coś mi sie zdaje, że dzięki Wam mój mąż przekonał się do chaty. do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areksam 19.03.2004 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Było suuuuuuuuuuper. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 20.03.2004 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Też pozdrawiamy !!!!!!!!!! Wszyscy jesteście super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 20.03.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Atmosfera "budująca" - długo jeszc ze siedzieliście? Ja jeszcze załapałem się na jakiś smętny tramwaj loco zajezdnia - i tak sobie pomyślałem, że jak już się pobuduję to tramwajem nie dojadę BTW mieliśmy dziś z Koleżanką Małżonką zwiedzać tereny pod rancho, wyglądam za okno... kicha, chyba raczej popracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 20.03.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Dzięki wszystkim za suuuuuuuper spotkanie. Jesteście wszyscy bombowi. Ja od rana miałam "pracującą sobotę": obejrzeliśmy z mężem drzwi drewniane w Srocku (będę zamawiać), parkiet w Bełchatowie (też będę zamawiać). Potem pojechaliśmy na działkę odkręcić wodę (w poniedziałek kominkarz robi podstawę pod Tarnawę). Studzienka wodomierzowa pełna wody (mąż jedzie wypompowywać). Zajrzeliśmy do zbiorników szmba - 2/3 wody!!!!!! A miały byc super szczelne (chociaż betonowe)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 20.03.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Helloł!!! Ja również dziękuję za BOMBOWE spotkanie. Super było poznać nowych forumowiczów w realu i pogadać ze wszystkimi. Przecież się wcale nie znaliśmy, a jakoś tematów do rozmowy było aż za dużo Ja dziś oglądałem panele oraz kafelki. Trochę pograbiłem liści na działce...jednym słowem prawie budowlany dzień Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 20.03.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Witam:) Ja no cóż miałam od rana ból głowy ( nie powiem, ze od tego biernego palenia:), i nie miałam chęci na nic, ale trzeba było.... Przetransportowaliśmy dziś barakowóz na naszą działkę. Poukładałm 1/20 kolejnego porąbanego drzewa do kominka i wreszcie weszłam do domu. Spotkanko miłe ale jest mogłoby być inaczej Następnym razem tylko lokal z większą salką ), bo coraz Nas więcej w grupie:) Pozdrowienia od mojego Pana i władcy )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 20.03.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Bardzo żałuje że nie mogłem się z Wami spotkać , ale nawał pracy sprawił, że w Łodzi jestem tylko co pare dni i to przejazdem (a i dostęp do internetu mam okazjonalny). Mimo wszystko mam nadzieją, że wkrótce będzie okazja do następnego spotkania... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 20.03.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 A jednak! Koło południa rozpogodziło się, pojechaliśmy na rekonesans w krainę Wichrowych Wzgórz i Koleżanka Małżonka pozytywnie zaopiniowała moją propozycję lokalizacyjną - w przeciwieństwie do kilku innych zwiedzonych po drodze... Tak więc wiele wskazuje na to, że być może mamy już grunta - teraz pozostaje tylko podjąć jedynie słuszną decyzję, w poniedziałek jadę do gminy zbadać stan prawny i zacznę szukać kredytu. Mam jeszcze (do 23) możliwość skorzystania z bezprowizyjnego promocyjnego PKO BP (z targów, ale do tego czasu mogę się nie wyrobić z umową przedwstępną itd.), ale z tego co się porozglądałem lepszą opinię mają LG i Kredyt Bank. Czy ktoś z Was korzystał z ww. banków jako kredytodawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Kalonka 20.03.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 kropi, no pochwal sie gdzie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 20.03.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Witajcie w 1 Dzień Wiosny 2004 Bardzo miły i sympatyczny wieczór Wam zawdzięczam i przeogromnie się cieszę, że nas coraz więcej!!! Teraz zostaje jedynie prosić Leszka, by mapka naszej grupki jednak powstała... Sedeczności wiosenne i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 20.03.2004 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 kropi, no pochwal sie gdzie .. W sumie rzut beretem od kalonki bo w dobieszkowie - tak na 75%. Naprawdę nikt nie brał kredytu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 21.03.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Kropi Ja na szczęście tego jeszcze nie praktykowałem, ale wiem, że jest fajny system kredytów w MultiBanku i mBanku. Opierają się one na zasadzie środków bilansujących...tzn, że realnie możesz za niego zapłacić mniej...Nosi to nazwę Planów Finansowych w MultiBanku i mPlanów w mBanku, ale najlepiej poczytaj na: http://pf.multibank.pl/lubhttp://www.mbank.com.pl/oferta/mplan/index.html Są to dwa bliźniacze produkty. Zobacz, może Ci podpasują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 21.03.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Witam wszystkich w niedzielne przedpołudnie. Po piątkowym spotkaniu w sobotę pól dnia wydawałem pieniądze a drugie pól spędziłem przy instalowaniu kontraktronów. Dzięki serdecznie za spotkanie - JESTEŚCIE WIELCY. . Kropi odnośnie kredytów brałem w Nordei we franciszkach, ale dziś pewnie jednak zdecydowałbym się na złocisze. Pozd. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areksam 21.03.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Kropi jeżeli weźmiesz kredyt w PKO BP na zakup działki to pamiętaj, że będziesz miał na niej hipotekę. A w związku z tym każdy inny bank odmówi ci kredytu, chyba że zrefinansujesz ten kredyt, kredytem z innego banku kredutującego budowę domu. W multibanku trzeba mieć niezłe dochody aby dostać wysoki kredyt. Pod tym względem PKO BP wypada zdecydowanie lepiej. Musisz wszystko dobrze przemyśleć bo zwiążesz się z bankem na długie lata. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 21.03.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 kropiSprawdzałam w mBanku - mPlan mami niższymi spłatami w związku z kazdym wpływem na konto, które zmniejsza wysokość kredytu. Ładnie brzmiało, tylko okazało się, że raty były wyższe niż w PKO BP, bo ... oprocentowanie w mBanku wyższe. Dlatego wybralismy PKO BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 21.03.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 LeszkuBardzo, bardzo ładnie Cię prosimy - zrób nam mapkę !!! Please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 21.03.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Dzięki, a co jest zabezpieczeniem kredytu w mBanku/Multi? Domyślam się, że także hipoteka gruntu, no bo cóż innego mógłbym zastawić? chyba cnotę... Raty malejące są chyba też i w PKO, na pewno jest ta opcja w kredytach samochodowych. Waluta kredytu to kolejny powód do głowy łamania, różnica w oprocentowaniu jest dosyć konkretna. Gdzieś czytałem, że w rankingu Rzeczypospolitej chyba Kredzio i GE miały najlepsze notowania - może macie dostęp do tego opracowania? Każdy bank chce zarobić, to jedno jest pewne, że zedrą - byle nie za dużo... Nie mam też zbyt konkretnego pomysłu na sam moment "zamiany" mieszkania w dom... Najchętniej wziąłbym jakiś "szybki" - powiedzmy roczny - kredyt na kwotę wartości mieszkania, postawił chałupę, opchnął mieszkanko i spłacił kredyt (plus odsetki niestety ). Druga opcja to wziąć "duży" kredyt na pełną kwotę - jakąś powiedzmy "linię kredytową", czyli spłacasz to co faktycznie wyciągnąłeś, kupić działę, postawić dom, spłacić część a potem przez następne 20 lat spłacać pomalutku to, co zostanie... A może zna ktoś taką agencję doradczą, która zna się na kredytach? Są takie w ubezpieczeniach, może i tu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 21.03.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 kropi http://www.expander.pl Mozesz się umówić na spotkanie. Chyba nikt ci lepiej nie doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts