Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

[

Radosne miejsce natym naszym osiedlu :lol: :lol: :lol:

wsch czy zach ????

36 meterkow t nie malo :o no chiba ,że domek sporawy ...

a wykonawcy z natury sie nie ufa 8) papier od gruchy w rękę i hopsia na drabinkę coby zobaczyć czy wszystko wylal ....

mnie gruszkowy w żywe oczka chcial wyciąć ale mial pecha :lol: :lol: :lol:

Osiedle wschód - jeszcze :) bo jak tak dalej pójdzie to trzeba opchnąc te mieszanie i iść pod mostek ,żeby była kapusta na domek. Ale cóż :)

A domek niby miał być mały , a wyszedł jakiś taki większy , 18,5 x10 w obrysie - jak zobaczyłam wykop na działce to mi szczęka opadła ... bo miał być domeczek , a wychodzi na jakieś domisko ...

A 36 m betonu też mi się wydawało dużo , ale teraz to już chyba nie sprawdzę ile faktycznie poszło :(

Cześć

Wydaje mi się ze dużo , ale pytanie czy to były same ławy czy też fundament masz lany a nie z bloczków ? Mnie na same ławy poszło coś około 15 m3 ( jak dobrze pamiętam)

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Też o tym czytałem , jak można zabić psa od tak bo sobie latał???? wogóle co to za koles z rodzinką na spacer jedzie i pistolet ze sobą zabiera??? no tak ale jak sie jest lekażem i na studia się dostało bo tatuś też był lekarzem to sobie można latać z pistoletem po ulicach....

darekpt czekam z niecierpliwoscia na Twoje posty o zabezpieczeniach w domu, jakie planujesz, okna P4, WK2, monitoring, rolety, te sprawy - wszystko z mysla o bezpieczenstwie rodziny.

Jak dojdziesz do tego poziomu, to znaczy, ze juz jestes o krok od zabierania pistoletu na spacer z rodzina... Pomimo tego, ze nie jestes lekarzem.

P.S. I zapraszam wszystkich na dyskusje do Psychologa Dyzurnego... taki dzial, gdzie sa poruszane tematy niekoniecznie zwiazane z budowaniem...

P.S. I zapraszam wszystkich na dyskusje do Psychologa Dyzurnego... taki dzial, gdzie sa poruszane tematy niekoniecznie zwiazane z budowaniem...

Myślałem że z tym psychologiem to tak w realu..., że uważasz, że się wszyscy kwalifikujemy :D

...pewnie wkrótce jak jeszcze trochę papierków będę musiał załatwić to nawet psychiatra będzie przydatny :D

Pozdrawiam

Ya

...pewnie wkrótce jak jeszcze trochę papierków będę musiał załatwić to nawet psychiatra będzie przydatny :D

Pozdrawiam

Ya

Hmmm... papierki to raczej wzglednie prosta sprawa - tam rzadza jakies reguly... Moja psychika sie zmienila po kontaktach z roznymi wykonawcami.

Wczoraj w TVN24 uslyszalem, ze budowa systemem gospodarczym to dla inwestora praca na caly etat. Dlaczego nikt mnie wczesniej nie uprzedzil? :D :roll:

Pozdrawiam

Ya

Hmmm... papierki to raczej wzglednie prosta sprawa - tam rzadza jakies reguly... Moja psychika sie zmienila po kontaktach z roznymi wykonawcami.

Wczoraj w TVN24 uslyszalem, ze budowa systemem gospodarczym to dla inwestora praca na caly etat. Dlaczego nikt mnie wczesniej nie uprzedzil? :D :roll:

weź i nie #$%^& .............. to co tobie zostało to jedną ręką popijając piwko można zrobić ...........

a mnie to jeszcze nadgodziny czekają :roll:

cześć

czy możecie polecić kogoś do niwelacji terenu?. Nasz dom stoi (raczej będzie stał - na razie fundamenty zrobione) na wzgórzu. Jest częściowo podpiwniczony i jedna ścian bedzie wystawała "nadprogramowo" o 170 cm. W związku z tym musimy ją obsypać ziemią. No i trzeba by resztę działki też jakos sensownie zagospodarować.

pzdr gośka

A ja potrzebuję ładną, piękną tapetę.

Gdzie jest jakiś sklep????????? Oprócz marketów, je już zwiedziłam.

Róg Kościuszki i Piłsudskiego - spory sklep z tapetami, nie byłem ale mijam go codziennie jak wracam z roboty ...

pozdrawiam, majki

cześć

czy możecie polecić kogoś do niwelacji terenu?. Nasz dom stoi (raczej będzie stał - na razie fundamenty zrobione) na wzgórzu. Jest częściowo podpiwniczony i jedna ścian bedzie wystawała "nadprogramowo" o 170 cm. W związku z tym musimy ją obsypać ziemią. No i trzeba by resztę działki też jakos sensownie zagospodarować.

pzdr gośka

Jesli nie cierpisz na nadmiar kasy zamow sobie koparkowego z glowa. Albo firme od architektury krajobrazu - ale ci to zeda sporo. Pozdrawiam!

weź i nie #$%^& .............. to co tobie zostało to jedną ręką popijając piwko można zrobić ...........

a mnie to jeszcze nadgodziny czekają :roll:

Nie, ja sie juz teraz na drugi etat nie zgodze :D. Ja pisalem o tym, co bylo...

mpoplaw - grilika robisz, piwko i wpadamy z mmmadem się pogościć w ogrodzie zimowym :lol:

ta się będziemy mościć i spoglądać sobie na podbitkę za 3 tyś ?? już się chłopaki na tobie wycwaniły i ode mnie wołają 30 zł za mb a jeszcze w zimie było za m2

Właśnie stąd było moje pytanie. Mnie też już dwóch mówiło za mb. Podobno podbitki się nie liczy w m2 :roll:

tak faktycznie kiedys w novum byl duzy wybor,ale czy jeszcze jest...a nie lepiej drodzy pomyslec cos zamiast tapety?? fakt,ze zdarzaja sie ladne i w ogole...ale juz sie od nich odchodzi..ja osobiscie wole wszelkiego rodzaju naturalne i spontaniczne tynki:) badz jakies inne mazidla na scianach:) a co do podbitki to u mnie brali ale takze za mb...w sumie to nie ma sie co im dziwic..zalezy kto co ma...swoje trzeba wydac..:( co do niwelacji terenu to mi ostatnio koles zaspiewal 9 zl z m2! czy to nie za duzo..? ogolnie za rozrzucenie ziemi, wyrownanie i takie tam...

tak faktycznie kiedys w novum byl duzy wybor,ale czy jeszcze jest...a nie lepiej drodzy pomyslec cos zamiast tapety?? fakt,ze zdarzaja sie ladne i w ogole...ale juz sie od nich odchodzi..ja osobiscie wole wszelkiego rodzaju naturalne i spontaniczne tynki:) badz jakies inne mazidla na scianach:) a co do podbitki to u mnie brali ale takze za mb...w sumie to nie ma sie co im dziwic..zalezy kto co ma...swoje trzeba wydac..:( co do niwelacji terenu to mi ostatnio koles zaspiewal 9 zl z m2! czy to nie za duzo..? ogolnie za rozrzucenie ziemi, wyrownanie i takie tam...

Mam wrażenie, że coś nam chcesz sprzedać.....

Od tapet się odchodzi??? a gdzie?

Mam tapety

i mam też stiuki

namówił mnie taki jeden na stiuk w kuchni, właśnie go reklamuję http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif już wolałabym tapetę, przynajmniej tańsza....

mpoplaw - grilika robisz, piwko i wpadamy z mmmadem się pogościć w ogrodzie zimowym :lol:

ta się będziemy mościć i spoglądać sobie na podbitkę za 3 tyś ?? już się chłopaki na tobie wycwaniły i ode mnie wołają 30 zł za mb a jeszcze w zimie było za m2

Hola, hola - co złego to nie ja :lol:

Jak by brali 30 zł/mb to powiem szczerze że mi jeszcze bardziej pasuje. 80 mb to by było 2400 a 30 zł/m2 to 75 m2 to by było 2250 to jeszcze lepiej :D

A jakieś mam takie przeczucie, że jak robią ją tak jak ocieplenie, to zrobia super 8) :D

pozdrawiam, majki

Bylam na Brukowej. Kupiłam :D

Ja mam tapetę w celach ... specyficznych. Mamy bibliotekę w takich panelach robionych na stare drewno, fajnie wygląda. Do tego tapeta jak stare obicia, będzie biało- złota i tylko kawałkami, między tymi panelami. Ot, zachciało nam się atmosfery, generalnie troszkę podpatrzone w muzeum kinematografii, choć tam jest prawdziwe drewno. Niestety, takiej boazerii to już nigdzie nie dostanę, musiałaby poleżeć ze 100 lat, ale te panele też ładne... teraz zaczynam szukać jekiegoś szelząga, albo musze celowac w XIX w albo w takim stylu chociaż :roll:

A co to są stiuki?

Witam wszystkich,

Potrzebuję gruzu do utwardzenia grząskiej drogi do działki.

Jakby ktoś miał, najlepiej okolice Aleksandrowa Łódzkiego, to chętnie przyjmę gruz, ziemię, cokolwiek co może utwardzić/wyrównać drogę.

W ogóle jeśli ktoś ma jakieś namiary na transport i koparkę z okolic Aleksandrowa byłbym wdzięczny.