długi 08.05.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Poradźcie gdzie w Łodzi i okolicach mogę dostać styropian akustyczny pod wylewki na poddasze? Warto w ogóle coś takiego kłaść? Jeśli będziesz na czymś grać... bęben, fortepian, perkusja.... Mam zwykły i domowych odgłosów nie słychać. Więcej dźwięków przedostaje się przez drzwi niż przez strop. Ile cm macie styropianu wygluszajacego strop? Ja bede miec tylko 3,5 cm (styro powlekany folia pod ogrzewanie podlogowe). I zastanawiam sie czy nie za malo (czy nie bedzie slychac np krokow)- ale wiecej sie nie zmiesci (okna balkonowe zamontowane) - plus wylewka i wykonczenie podlogi- bedzie na rowno pod okna. styro + folia wychodzi znakomicie taniej niż systemowy u siebie mam 4 cm na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 08.05.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Podpowiedzcie prosze... tynki wewnetrzne mam, zewnetrzne beda za chwile zaczynac. Niektorzy mowia, ze parapety zewnetrzne trzeba zamontowac PRZED tynkami zewnetrznymi. Chyba zdecydujemy sie na metalowe. Czy po tynkach mozna je jeszcze zamontowac? Dzieki, Karolina lepiej przed ale można po jakie tynki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 08.05.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Czy po tynkach mozna je jeszcze zamontowac? pewno że można, problem w tym że zostanie potem takie nieobrobione miejsce pod parapetem, albo nawet jak obrobisz to będzie tam inny odcień tynku niż na reszcie domku, w efekcie czego za 2 albo 3 lata zlecisz malowanie całej elewacji żeby zakryć te nieobrobione kawałki pod parapetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 08.05.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Podpowiedzcie prosze... tynki wewnetrzne mam, zewnetrzne beda za chwile zaczynac. Niektorzy mowia, ze parapety zewnetrzne trzeba zamontowac PRZED tynkami zewnetrznymi. Chyba zdecydujemy sie na metalowe. Czy po tynkach mozna je jeszcze zamontowac? Dzieki, Karolina Mozna, ale po co niszczyc swiezo polozone tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 08.05.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 gdzie i po ile drewno kominkowe rąbane ??????? ...babcia sobie kominek buduje ale drewno musi mieć już Ja kupowalem od tego: http://allegro.pl/item354596791_drewno_kominkowe_lodz_okolice.html p.s. Przyjedz jutro, pomozesz ukladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 08.05.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Podpowiedzcie prosze... tynki wewnetrzne mam, zewnetrzne beda za chwile zaczynac. Niektorzy mowia, ze parapety zewnetrzne trzeba zamontowac PRZED tynkami zewnetrznymi. Chyba zdecydujemy sie na metalowe. Czy po tynkach mozna je jeszcze zamontowac? Dzieki, Karolina lepiej przed ale można po jakie tynki ??? Tznki cementowo-wapienne. Wiec potem ewentualne obrobienie nie bedzie bardzo widoczne, bo i tak elewacja bedzie do malowania (po calosci). Ale mimo wszystko chyba wolalabym je zamontowac przed tynkami - bo tynkach mi by to obrobil w cenie (i tak liczy za powierzchnie okna chociaz szyb nie tynkuje...). Montaz po wiaze sie z dodatkowymi kosztami dla kogos innego... Gdzie mozna kupic parapety metalowe na wymiar (znam szerokosci okien - ile trzeba dodac?). Cy glebokosc parapetu jest standardowa? Dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 08.05.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Gdzie mozna kupic parapety metalowe na wymiar (znam szerokosci okien - ile trzeba dodac?). Cy glebokosc parapetu jest standardowa? Dzieki za podpowiedzi. Moje parapety byly robione na wymiar w Royal-Hurt na Olechowskiej (to Ci od podbitki). Praktycznie kazdy mial inna dlugosc i "zakladke" pod okno. Stala byla tylko szerokosc (glebokosc). Na miejscu Ci moga doradzic, ale lepiej, zebys sama wiedziala, czego chcesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 08.05.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Moje parapety byly robione na wymiar w Royal-Hurt na Olechowskiej (to Ci od podbitki). Praktycznie kazdy mial inna dlugosc i "zakladke" pod okno. Stala byla tylko szerokosc (glebokosc). Na miejscu Ci moga doradzic, ale lepiej, zebys sama wiedziala, czego chcesz... Hej Mmmad! Dzieki za post. Czyli musze kogos zaprosic zeby mi pomierzyl i wykonal, a potem zamontowal? Ile Ci wyszlo w przeliczeniu na mb parapetu od tej firmy? (jakiej glebokosci?) Mysle ze zamowilabym sobie parapety przez allegro (tylko glebokosc musze zmierzyc czy wszedzie taka sama), zamontowalby mi je tesc (na pianke??), a obrobil tynkarz przy tynkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.05.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Moje parapety byly robione na wymiar w Royal-Hurt na Olechowskiej (to Ci od podbitki). Praktycznie kazdy mial inna dlugosc i "zakladke" pod okno. Stala byla tylko szerokosc (glebokosc). Na miejscu Ci moga doradzic, ale lepiej, zebys sama wiedziala, czego chcesz... Hej Mmmad! Dzieki za post. Czyli musze kogos zaprosic zeby mi pomierzyl i wykonal, a potem zamontowal? Ile Ci wyszlo w przeliczeniu na mb parapetu od tej firmy? (jakiej glebokosci?) Mysle ze zamowilabym sobie parapety przez allegro (tylko glebokosc musze zmierzyc czy wszedzie taka sama), zamontowalby mi je tesc (na pianke??), a obrobil tynkarz przy tynkach? Eeee, bez przesady Ja pomierzyłem sam. Dom ocieplony więc z boku już są "obrobione" boki okien styropianem. Do każdej "długości" okna dodawałem po 3 cm z każdej strony - na tyle parapet będzie "zagłębiony" w styro. Do każdej każdej "głębokości" okna dodawałem 4 cm, tak żeby parapet wystawał 3 cm poza lico muru. Czyli wyszło że mam parapety o szerokości 22 cm i długości ... różnej Mierzyłem 2 razy, coby się nie walnąć pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 08.05.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Eeee, bez przesady Ja pomierzyłem sam. Dom ocieplony więc z boku już są "obrobione" boki okien styropianem. Do każdej "długości" okna dodawałem po 3 cm z każdej strony - na tyle parapet będzie "zagłębiony" w styro. Do każdej każdej "głębokości" okna dodawałem 4 cm, tak żeby parapet wystawał 3 cm poza lico muru. Czyli wyszło że mam parapety o szerokości 22 cm i długości ... różnej Mierzyłem 2 razy, coby się nie walnąć pozdrawiam, majki U mnie (prawie) ta sama metoda. Dlugosc otworu okiennego + 3 cm z kazdej strony na wywiniecie. Jesli chodzi o glebokosc, to umnie trzeba bylo uwzglednic "wywiniecie" blachy pod okno (moje okna maja taki rowek do wsuniecia blachy, zeby woda nie zaciekala do srodka) + ok. 3 cm wystajace poza tynk. Zakladam, ze tego tynku bedzie 1 cm. Wyliczenie co do mb akurat tu nie bylo poprawne, bo parapety ciete z arkusza generuja straty, za ktore tez trzeba zaplacic. Pianka jest dobra, o ile umie sie takie rzeczy robic (ja mam zamontowany jeden parapet "wypukle"). Mozna na klej, tylko wczesniej trzeba wyrownac powierzchnie pod parapety. Przy okazji: wydaje mi sie, ze najlepiej jest montowac w trakcie tynkowania (tzn. pod oknem juz wytynkowane, polozone parapety i wtedy tynkowane obrzeza okien), ale to wszystko zalezy od umiejetnosci tynkarzy i checi wydawania dodatkowej kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 08.05.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 A ja trochę z innej beczki Czy w naszym mieście kochanym ktoś zna jakiś dobry/ czyt.sprawdzony/ zakład tapicerski ? potrzebni mi fachmani co to zmienią tapicerkę kanapy i fotela i dodatkowo usztywnią poduchy "oparciowe"... Zależy mi na sprawdzonych ludziskach chciałabym mieć porządnie zrobioną kanapę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 08.05.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 jestem świeżo po parapetach na piankę więc od razu podzielę sie swoim spostrzeżeniem, 2 worki cementu na parapet i nic się nie wybrzuszy, albo można dawać piankę na packi, czyli mały wianuszek dookoła i kilka pasków w środku, wtedy pianka ma się gdzie rozchodzić i się parapet nie wybrzuszy i druga uwaga ja kupiłem parapety sztuczny marmur w cenie blaszanych, i żeby było śmieszniej po pierwszym pomiarze przyjechały za wąskie, dopiero wtedy uświadomiłem sobie że do okna dochodzi jeszcze roleta i trzeba parapety kupić o tą roletę szersze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 09.05.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 JELONKU 72 ja korzystałam z usług tapicera który ma swój warsztacik przy ul. Piwnej./Limanowskiego. Wchodzi się w głąb podwórka. Byłam zadowolona z ich usług i mieli niskie ceny. pzdr goska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 09.05.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 JELONKU 72 ja korzystałam z usług tapicera który ma swój warsztacik przy ul. Piwnej./Limanowskiego. Wchodzi się w głąb podwórka. Byłam zadowolona z ich usług i mieli niskie ceny. pzdr goska Dzięki śliczne Małgosiu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 09.05.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 POSZUKUJĘ : mieszkania do wynajęcia w ludzkiej cenie ! Interesuje mnie 1-2 pokojowe mieszkanko , dzielnica obojętna , ważne są koszty ... Musimy sprzedać swoje mieszkanie by kontynuować budowę ewentualnie może ma ktoś jakiegoś kampera lub przyczepę i może ją wynająć ... szukam wyjścia z trudnej sytuacji :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 09.05.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 POSZUKUJĘ : mieszkania do wynajęcia w ludzkiej cenie ! Interesuje mnie 1-2 pokojowe mieszkanko , dzielnica obojętna , ważne są koszty ... Musimy sprzedać swoje mieszkanie by kontynuować budowę ewentualnie może ma ktoś jakiegoś kampera lub przyczepę i może ją wynająć ... szukam wyjścia z trudnej sytuacji :( Cześć Ilonko dziś u nas w poczcie wewnętrzej pojawiło się takie ogłoszenie : "Jesli ktos poszukuje mieszkania do wynajecia blisko pracy, to jest do wynajecia kawalerka (okolo 28m2) w bloku na ul. Lnianej (niedaleko Careofoura na Aleksandrowskiej) oplaty to 800zl (w tym juz czynsz i media, mozliwosc przepisania inernetu +44zl miesiecznie). Osoby zainteresowane prosze kontakt jedynie telefonicznie:512 20 23 26." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 09.05.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 dziękuję Jacku - zadzwoniłam , ale już nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 09.05.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Mam pytanie, czy ktoś z Was zagęszczał podłoże w części gliną z piaskiem i czy nie jest to przypadkiem zbyt ryzykowne (50 cm glina z piaskiem, a 30-40 cm u samej góry - sam piasek). Wykonawca proponuje takie rozwiązanie, kier-bud się nie godzi a my już zgłupieliśmy . Doradżcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 09.05.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Glina długo osiada. Jeśli zostawisz to na 2-3 lata to powinno być OK . Jeśli od razu wylejesz chudziak to mogą powstać pod podłogą dziury po tym jak ziemia osiądzie... ale wybór należy do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 09.05.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Hejka! U nas już chyba przedostatnia prosta, czyli poprawki po poprawkach we wnętrzach - mamy chyba najdroższe ściany w promieniu 100 km ale wreszcie zaczyna to jakoś wyglądać. Natomiast będę potrzebował jakiejś łebskiej ekipy do ogarnięcia w obejściu, a konkretnie chodzi o wspaniały zjazd do garażu, gdzie różnica poziomów przekracza 2 m na długości circa 10m Jakoś nie widzi mi się tam zwykła kostka betonowa (ponoć źle znosi solenie), no i trzeba trochę pogłówkować z ukształtowaniem. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts